‘LG en Apple werken aan nieuwe 3D-camera voor iPhone 8’

Apple en LG zouden volgens bronnen uit Korea werken aan een 3D-camera voor de iPhone van 2017. De iPhone 8 breidt mogelijk de Portret-functie verder uit, maar er zijn ook andere mogelijkheden met zo'n speciale camera.

iPhone 7 teardown door iFixit: de cameramodule
Apple zou samen met LG werken aan een nieuwe 3D-camera voor de iPhone van 2017, meldt The Korea Economic Daily. Met deze nieuwe camera zou 3D fotografie mogelijk worden, waardoor ze meer diepte krijgen.

3D-camera van LG in iPhone van 2017

Voor 3D-fotografie, oftewel plaatjes schieten met veel meer diepte, is net als in de iPhone 7 Plus een dubbele cameralens nodig. LG levert al de dubbele camera module voor de iPhone 7 Plus, maar zou volgend jaar dus aan een nieuwe versie werken voor 3D-fotografie. De bron meldt geen specifieke toepassingen die Apple zou kunnen uitvoeren dankzij deze vernieuwde camera, maar het is mogelijk dat dit slechts geldt voor de nieuwe Portret-stand. De Portret-stand plaatst een persoon of voorwerp op de voorgrond, door de achtergrond wazig te maken en er zo meer diepte in een foto ontstaat. Mogelijk zou Apple deze Portret-stand verder uit willen breiden naar alle iPhone-modellen, in plaats van exclusief naar de Plus-versie.

Bekijk ook

Zo maak je portretfoto's met diepte-effect op de iPhone

De portretmodus op de iPhone zorgt ervoor dat je mooie portretfoto's met diepte-effect kunt maken. Je hebt hiervoor een recente iPhone nodig, maar wat is er precies mogelijk op jouw toestel? Deze tip legt uit hoe je mooie portretten kunt maken met de portretmodus.

Een 3D-camera zou ook gebruikt kunnen worden voor allerlei andere toepassingen. Onlangs verscheen het gerucht dat Apple de Camera-app wil gebruiken voor augmented reality, waar een eventuele 3D-camera van pas zou kunnen komen. Ook nam Apple in 2015 het Israëlische bedrijf LinX over. LinX is gespecialiseerd camera’s voor smartphones en werkte lang aan een camera met spiegelreflex-kwaliteit. De technologie van Linx wordt gebruik door meerdere beelden te combineren en zo een foto van hoge kwaliteit te produceren. De 3D-camera van LG zou hiervoor in aanmerking kunnen komen.

Bekijk ook

Apple neemt Israelisch camerabedrijf LinX over

Apple heeft het Israelische camerabedrijf LinX overgenomen volgens bronnen. LinX kan een iPhone-camera met 'super-resolutie' foto's maken.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.