‘Toekomstige iOS-versies maken bijna 200.000 apps onbruikbaar’

Als Apple vanaf iOS 10.3 of later de stekker uit 32-bit apps trekt zouden bijna 200.000 apps onbruikbaar kunnen worden. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Sensor Tower. Het zou zelfs nog een voorzichtige schatting zijn.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Het lijkt steeds waarschijnlijker dat 32-bit apps ongeschikt zullen zijn voor toekomstige versies van iOS. In de beta van iOS 10.3 heeft Apple al een waarschuwing voor dit type apps opgenomen. Uit een inventarisatie van Sensor Tower blijkt nu dat het om acht procent van het totale aantal apps zou kunnen gaan. Dat komt neer op bijna 200.000 apps die onbruikbaar worden.

‘Bijna 200.000 apps onbruikbaar’

Volgens het bedrijf, dat statistieken over de App Store verzamelt, is dat zelfs nog een voorzichtige schatting. Het baseert zich op apps die voor de introductie van de iPhone 5s bij Apple zijn ingediend en sindsdien niet meer zijn bijgewerkt. De iPhone 5s was Apple’s eerste toestel met 64-bit-chip. Apple wachtte overigens tot juni 2015 voordat het 64-bit apps ging vereisen. Het overgrote deel van de apps voldoet wel aan de 64-bit eis, al is 200.000 wel een behoorlijk aantal. De kans dat die apps nog bijgewerkt worden lijkt klein.

'200.000 32-bit apps onbruikbaar in toekomstige iOS-versies'

Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer Apple precies de stekker uit 32-bit apps zal trekken. De waarschuwing in iOS 10.3 lijkt erop te wijzen dat het om een latere iOS-update gaat, waarbij iOS 11 de meest logische kandidaat is. Daarover zal Apple in juni tijdens zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC meer details delen.

Bekijk ook

32-bit apps ongeschikt voor toekomstige iOS-versies

Apple waarschuwt in iOS 10.3 dat 32-bits apps niet langer werken in toekomstige versies van iOS. Bij iOS 11 gaat de schakelaar om.

Je kunt zelf controleren of een app compatibel is, dankzij de uitleg in onderstaande tip:

Bekijk ook

Zo controleer je welke iOS-apps 32-bit of 64-bit zijn

Je kunt in iOS controleren welke apps nog 32-bit zijn en dus niet meer te gebruiken zijn in iOS 11 en nieuwer. In deze tip leggen we uit hoe je met Appcompatibiliteit kunt checken of apps al 64-bit zijn.

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.