Problemen met onvindbare apps in App Store

Diverse apps blijken momenteel onvindbaar via de zoekfunctie van de App Store voor iOS en Mac. Onder andere apps van Spotify, Google, Facebook, iCulture en Apple zelf zijn onvindbaar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Diverse apps blijken momenteel onvindbaar in de App Store. iCulture-lezers melden dat ze veel bekende apps niet meer kunnen vinden via de standaard zoekfunctie. Het geldt bijvoorbeeld voor onze eigen iCulture-app, maar ook voor apps van Spotify, Facebook Messenger, Google Translate, Bol.com, Star Wars en meer. Apple heeft het probleem inmiddels bevestigd en de statuspagina bijgewerkt. Ook iBookstore en de iTunes Store blijken te zijn getroffen.


App Store algoritme stuk

Zoeken in de iOS App Store en Mac App Store levert geen resultaten op, zelfs bij eigen apps van Apple zoals Xcode. Bij sommige lezers is er sprake van onjuiste zoekresultaten, waarbij je apps in beeld krijgt die niet geschikt zijn voor jouw toestel. Er zijn geen apps verwijderd uit de App Store, het gaat puur om een zoekprobleem.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Het gebeurde trouwens wel vaker dat apps onvindbaar zijn, zo blijkt uit dit oudere artikel.

Bekijk ook

Nederlandse apps onvindbaar na fout in iTunes Connect (update)

Veel Nederlandse iOS-apps zijn ineens onvindbaar in de App Store. Probeer je een app in de App Store te openen? Dan krijg je een foutmelding te zien.

Oplossing: rechtstreekse link gebruiken

Zoek je een bepaalde app en kun je die niet vinden? Als je de rechtstreekse link gebruikt, werkt het wel. Voor de iCulture-app kun je bijvoorbeeld deze link gebruiken. Voor andere apps kun je op onze site zoeken of we er eerder een artikel over hebben geschreven. Bij vrijwel al onze artikelen over apps staat een rechtstreekse downloadlink.

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 mei 2016 om 10:52
Onderwerp
Categorie
Diensten

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.