Nieuwe versie Redsn0w laat iOS 5.1-gebruikers met SHSH blobs downgraden (jailbreak)

(Laatst bijgewerkt: ) · Bastiaan Vroegop

Redsn0wEen volgende versie van Redsn0w zal het mogelijk maken om om de iPhone, iPad en iPod touch te downgraden naar iOS 5.0 of iOS 5.0.1. Dit is handig voor jailbreakers, gezien alleen deze versies van iOS 5 te jailbreaken zijn. Om dit te doen moet je wel SHSH blobs hebben opgeslagen toen je deze firmware-versie had geïnstalleerd. Het is daarom ook onmogelijk om met deze methode de derde generatie iPad te jailbreaken: deze iPad werd namelijk verscheept met iOS 5.1, waardoor je nooit de blobs hebt kunnen opslaan onder iOS 5.

Jailbreaker @MuscleNerd liet op Twitter weten dat de functie in Redsn0w wordt toegevoegd. Hij zei niet wanneer we de nieuwe versie van Redsn0w kunnen verwachten.

Ben je voorzichtig geweest, dan heb je na het jailbreaken van je iPhone niet je iPhone geüpdatet naar iOS 5.1 of iOS 5.1.1. Deze downgrade-methode zorgt er echter voor dat iedereen die dit per ongeluk wel deed opnieuw terug kan naar een versie van iOS die gejailbreakt kan worden. Downgraden naar iOS 5.0 en iOS 5.0.1 is alleen mogelijk wanneer je SHSH blobs van deze versie hebt opgeslagen. Deze kun je opslaan met TinyUmbrella.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.