Nieuwe versie Jawbone Up verkrijgbaar in Verenigde Staten

·

Jawbone UpJawbone verkoopt een nieuwe versie van fitnessarmband Jawbone Up, die je dagelijkse bezigheden kan bijhouden. De nieuwe Up kost 130 dollar, waardoor hij duurder is dan zijn 100 dollar kostende voorganger die van de markt werd gehaald. Qua functionaliteit lijkt de nieuwe Up nagenoeg identiek aan zijn voorganger. Hij is nog niet buiten de Verenigde Staten verkrijgbaar.

Qua ontwerp lijkt de Jawbone Up wel te zijn veranderd: De voor- en achterkant verschillen op foto’s van dikte, iets dat bij de eerste versie nog niet het geval was.

De Jawbone Up houdt bij hoeveel je per dag beweegt en hoe je slaappatroon er precies uitziet. Deze informatie bekijk je in de bijbehorende applicatie, zodat je een duidelijk beeld krijgt van je algemene bezigheden. Om het plaatje af te maken kun je in de app ook invoeren wat je allemaal eet en drinkt. De app krijgt binnenkort een update, waardoor je bijvoorbeeld fitnessresultaten kunt toevoegen.

Jawbone is niet de enige met een slimme fitnessarmband: Nike verkoopt de Nike Fuelband, een alternatief dat met je iPhone verbindt via Bluetooth. De Up maakt gebruik van de geluidspoort op je iPhone.

Op het moment is de Jawbone alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar. Jawbone verwacht de fitnessband vanaf begin 2013 in andere landen aan te bieden. Eind 2012 zal hij ook al via Canadese kanalen verkrijgbaar zijn. De Jawbone Up is in de Verenigde Staten verkrijgbaar in de Apple Store - mogelijk zal dit volgend jaar ook in Nederland het geval zijn.

De eerste Jawbone Up werd van de markt gehaald, omdat een aantal armbanden last zouden hebben van batterijproblemen. Jawbone gaf aan vroege kopers hun geld terug.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

6 reacties

 1. door Jordy

  Hmm, twijfel nu toch wel wat ik beter kan kopen. Wilde komende week een Fuelband van Nike halen in Londen, maar misschien beter wachten tot de vernieuwde UP er is? Vind de slaapfuncties van de UP wel interessant namelijk… Al twijfel ik wel of het heel comfortabel is om dat ding dag en nacht aan te houden…

 2. door ArmandV

  Weet iemand wanneer deze bestelbaar is in Europa?

 3. door Mlein

  Heb de band afgelopen weekend gekocht in de VS en ben helemaal fan! De app in combinatie met de band doen het perfect. Even wachten op een NL (of Europese) versie van de app ivm inhoudsmaten etc. maar verder doet ie precies wat ie zegt dat ie moet doen. Comfortabel is hij ook, zelfs ‘s nachts, je merkt niet eens dat je hem om hebt!

 4. door Matthijs

  Volgende maand ga ik naar New York. Nu wil ik een Jawbone kopen.. Ik zie net dat ik de app niet kan downloaden in de Nederlandse App Store. Wie weet een oplossing?

 5. @Matthijs: Gewoon een Amerikaans iTunes-account aanmaken. Dat kan ook zonder creditcard of giftcard.

 6. door Rick

  @Matthijs:

  Ik ga over 2 weken naar NYC en wilde ook de UP kopen tot ik jouw bericht zag.

  Maar ik heb zojuist gewoon de “UP by Jawbone” app gedownload in de app store? Weet je zeker dat het niet kan?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.