Nieuwe iPhone-apps: PicVault, iSecret, Pin en Password Vault

·

PicVaultDe wachtwoordgekte lijkt te zijn losgebroken in de App Store: verschillenden nieuwe applicaties beloven je wachtwoorden, pincodes en creditcardgegevens discreet te bewaren. Maar we beginnen met een applicatie met een iets andere insteek: PicVault. Daarmee kun je foto’s van je geheime liefde of foto’s met gevoelige inhoud verbergen voor anderen. De foto’s zitten achter een pincode waarbij je ze op elk gewenst moment ook weer terug kunt zetten naar je gewone fotorol. Raak je echter je pincode kwijt, dan is het onmogelijk om de foto’s weer terug te krijgen.

Installeren: PicVault (€0,79)

iSecretMet iSecret sla je bankrekeningnummers, e-mailwachtwoorden, loginnamen, serienummers van software en andere zaken beveilgid op. Het invoeren van informatie gaat aan de hand van templates (sjablonen), die je zelf kunt toevoegen of aanpassen aan je behoeften. Er zit een zoekfunctie in het programma zodat je de informatie snel kunt terugvinden. Minpunten van iSecret: je kunt niet zoals bij eWallet, SplashID en 1Password bestaande databases importeren.

Installeren: iSecret (€3,99)

PinEen heel andere insteek heeft Pin. Met deze applicatie kun je de pincodes van bankpassen en creditcards verstoppen in een kleurrijk scherm met 48 vakjes. In het voorbeeld hiernaast is de pincode 7804 verstopt als je de groene vakjes uitleest, maar je kunt ook andere tactieken volgen, zoals de pincode 3826 als je de bovenste rij van rechts naar links leest. De pincode zelf wordt niet op de iPhone zelf bewaard zodat de beveiliging nooit gekraakt kan worden. Elke pincode met de cijfers 0 tot en met 9 is geschikt.

Installeren: Pin (0,79)

Password VaultPassword Vault is er weer eentje in de categorie: ik heb een berg inlognamen, wachtwoorden en pincodes en wil ze niet zomaar in een notitie schrijven. Met de Password Vault verberg je privégegevens achter een wachtwoord. Hoe sterk de beveiliging is vermeldt de ontwikkelaar niet; waarschijnlijk is Password Vault dan ook alleen geschikt om te voorkomen dat vrienden die je iPhone lenen per ongeluk op allerlei vertrouwelijke gegevens stuiten.

Installeren: Password Vault (gratis)

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

14 reacties

 1. door martijn

  Ik onthoud mijn inlognamen en wachtwoorden gewoon.

 2. door Fillem

  In het voorbeeld hiernaast is de pincode 7804 verstopt als je de groene vakjes uitleest

  Ik zie dit echt helemaal niet in het voorbeeld.
  Zou ik dan toch echt kleurenblind zijn?

 3. door Ron

  Ik denk het , tis gewoon van linksboven per rij de eerste vier groene vakjes

 4. door dannyzreac

  heb je een app die een wachtwoord op je sms’jes kan zetten? die bovenste app komt al aardig in de buurt;)

 5. door 3 maal raden

  Dit soort toepassingen zijn alleen zinvol als je ze kunt synchroniseren met je Mac of Windows systeem.

 6. door Daniel van den Berg

  Zou idd ook wel een pass voor me smsjes willen, me vriendin hoeft niet alles te weten dus. Ze is altijd erin aan het rondkijken als ze dat ding in der klauwen heb.

 7. door gen.murdock

  daniel,
  Mag je vriendin niet weten dat jij een maitresse hebt dan… Lmao

 8. door Base

  Password Vault is Euro 0,79. Als je dan erop drukt staat er dat de app gratis is. Wat is waar?

 9. door Pascal

  @ Base
  In begin post staat ook gewoon dat die gratis is

 10. door dannyzreac

  haha Daniel van den Berg, het zelfde probleem zie ikxD en niet alleen me vriendinxD

 11. door dannyzreac

  onder welke categorie staan al die wachtwoord programma’s eigenlijk?

 12. door marcoooo

  nu nog proggies om je mail en sms achter slot en grendel te gooien. Veel mensen spelen altijd met mn toestel, maar kunnen gemakkelijk en snel al mn mail en sms lezen..das minder!!

 13. door Matthi

  @ marcoooo

  Idd, op zo’n app wacht ik ook al ff.

 14. door dannyzreac

  http://www.iphoneclub.nl/forum/f8/applicaties/f9/installer-cydia-iphone-programmas/14112-applicatie-beveiligen-paswoord.html

  deze had je, maar ik ben bang dat hij niet op 2.0 werkt. Sinds het begin van de iPhone is er vraag naar een programmatje die er voor zorgt dat sms/mail/contacten achter een slotje te gooien, ik snap niet dat niemand dat heeft gemaakt, al vraag je er maar 4,50 voor, ik denk dat het 1 van de meest ‘gedownloade’ apps zou worden

  btw, voor het verbergen van foto’s kan je ook SwapCameraRoll downloaden. Daarmee krijg je een 2e fotoroll, en kan je via dat programmatje switchen, maar niemand weet dat natuurlijk omdat het een apart progje is;) dat kan je trouwens ook doen met filmpjes die mensen(om 1 of andere reden niet mogen zien:P) doen, door SwapTunes te downloaden. staan allebei in Cydia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.