Nieuwe Parrot AR.Drone 2.0 te zien op de CES? #ces2012

·

ardrone-2Vandaag arriveren tech-journalisten massaal in Las Vegas om verslag te doen van de CES, ‘s werelds grootste beurs voor consumentenelektronica. Twee jaar geleden was de Parrot AR.Drone dé sensatie van de beurs en het lijkt erop dat fabrikant Parrot ook dit jaar weer iets heeft gepland. De standruimte van Parrot kondigt de Parrot AR.Drone 2.0 aan met de slogan ‘fly – record – share’.

De beursstands zijn nog niet klaar, maar dat weerhoudt verslaggevers van sites als Tweakers, Gizmodo en Engadget niet ervan om alvast achter de schermen rond te kijken wat er wordt opgebouwd. Het zou bij de Parrot AR.Drone 2.0 kunnen gaan om een compleet nieuwe uitvoering van de iPhone-bestuurbare helikopter, of om een firmware-update waardoor nieuwe functies beschikbaar komen. Als op 10 januari de beurs officieel van start gaat, weten we meer. Het zou kunnen gaan om een Parrot AR.Drone met betere camera, langere gebruiksduur, hogere snelheid en misschien de mogelijkheid om filmpjes op te nemen die je meteen via sociale netwerken kunt delen?

Via: Engadget

Update: inmiddels is er een foto van de AR.Drone 2 gelekt.

parrot_ardrone_2

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

11 reacties

 1. door david

  Hier op staat een persbericht. De 2.0 versie heeft o.a. een HD-camera.

 2. door DikkieB

  Betere stream van de beelden die doorgestuurd worden lijkt me fijn, en wat hogere resolutie. Misschien iets voor de nieuwe bluetooth van de 4s?:-)

 3. door Rami

  Op deze site staat er meer info over de ARdrone 2.0

 4. door Bluebird

  Zou tijd worden, was het enige dat me tegenhoud om de heli te kopen.

 5. door www

  Ik heb hem kunnen testen ! ! !

  Hij heeft: – een voor EN ACHTER camera met beter beeld dan de vorige versie ervan
  – een laser en. Ook kleine lampjes aan de onderkant die kunnen dienen om ‘s nachts/in het donker te kunnen vliegen

  Ook is hij sneller dan de andere , de accu gaat 2x zolang mee

  En hij ontvangt ook beter de bevelen die je hem geeft zodat je op veel verdere afstand hem kan bedienen zodat hij bv op een gegeven moment niet naar beneden valt en als dit toch gebeurt keert hij vanzelf terug

  En je Kan hem in modus1 zetten( gewoon als er geen harde wind is dus bv in huis) en in modus2( als er een harde wind is) dit kan allemaal doordat hij nu een beter systeem heeft die van 1 motor naar 2 motoren tegelijk kan springen dus dubbel zo sterk tegen de wind :p

  Grapje;0
  (zo zou ik hem willen)

 6. door borgqueenx

  nou ik heb hem, en de stevigheid mag ook wel beter. ik hb die van mij al helemaal gemod naar carbon en dan is ie nog steeds snel stuk.

  Nog een nadeel is dat je hem niet lekker over objecten zoals stoelen tafels ect kan laten vliegen…dan gaat hij raar doen dankzei de hoogteverschil sensoren.

 7. door Henk Boter

  Video over de nieuwe AR.Drone 2.0

 8. door someone

  Misschien eens tijd om er een te kopen dan voor mij :P

 9. door René Nieuwenhuis

  @www: Je weet dat alles wat je zou willen al lang kan? Met de RC mod ben je niet meer afhankelijk van je iDevice. Bereik tot 250 meter. Met LED’s verlicht je de onder- en zijkanten. De combi HD spycam met breedbeeld lens of fisheye voor je gsm geeft superieur beeld. Lasertje en andere kleine gadgets kunnen ook mee.
  Inmiddels ben je 600 armer en tel daar vast 200 aan spare parts bij op. Voor dat geld had ik achteraf ook een serieuze quadcopter kunnen kopen. En toch blijft het modden, goochelen, repareren en wereldwijd bestellen leuk. Iedereen zijn/haar hobby ;)

 10. door www

  Leuk om te weten

  Maar ik ga mij ook een Drone 2.0 kopen, lijkt me echt leuk!!

  Ik heb al een helikopter van UDIRC
  En ben ik best tevreden over…

 11. door René Nieuwenhuis

  @www: Zou ik zeker doen. Ik begrijp dat er veel verbeteringen zijn doorgevoerd. Ziet er ook mooier uit.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.