Nieuwe Apple TV wordt halve centimeter kleiner (update)

·

apple-tv-handWat is toch die Apple TV 3,2 – het onbekende apparaat waar we afgelopen maandag over schreven? Verwijzingen naar een nieuwe Apple TV met intern modelnummer 3,2 werden ontdekt in de code van iOS 6.1. De Amerikaanse goedkeuringsinstantie heeft nu onbedoeld wat meer opheldering gegeven. In documentatie van de FCC is een nieuwe Apple TV ontdekt, die een halve centimeter kleiner is dan het huidige model. Apple TV 3,2 is 93,78 mm lang en breed, terwijl het huidige model 98 mm meet.

Redenen om de Apple TV nog kleiner te maken zijn er eigenlijk niet; het is niet een apparaat dat je regelmatig in je broekzak stopt. De AppleTV3,2 zou gebruik maken van een A5X-processor.

Sinds september 2010 zijn de afmetingen van de Apple TV ongewijzigd gebleven. Toen kwam de tweede generatie Apple TV beschikbaar, die nog steeds erg populair is vanwege de mogelijkheid om te jailbreaken. De huidige Apple TV-software ondersteunt nu drie modellen: de tweede en derde generatie en het nog onaangekondigde model. Helaas: het is niet de Apple HDTV waarop we misschien hadden gehoopt.

Update: inmiddels is bekend dat alleen de interne componenten van de Apple TV zullen worden aangepast. De functionaliteit en de externe afmetingen blijven hetzelfde. Dit heeft een Apple-woordvoerder verklaard.

apple tv fcc

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

25 reacties

 1. door markmg

  ”Helaas: het is niet de Apple HDTV waarop we misschien hadden gehoopt.”

  apple tv is toch gewoon 1080p ?

 2. door sanderevers

  @markmg: Maar het is geen televisie ;)

 3. door Ismail

  Ik denk dat er wel aanleiding MOET zijn, behalve die halve centimeter kleiner, om een nieuwe Apple TV uit te brengen. Wellicht een nieuwe processor, nieuwe functies of iets dergelijks.

 4. door Tokke

  @markmg: Wake up boy.

 5. door Hanno

  Ach.. ik koop ‘m toch wel weer. Gaat de oude naar de huiskamer, de oude uit de huiskamer naar m’n vriendin ofzo..
  Voor zo’n prijs laat je ‘m toch niet liggen?

 6. door laurens

  Apple maak dit ding nou gewoon nu een volwaardig iOS device met appstore.
  Dan win je er zoveel zieltjes ermee..
  Alleen al plex client zonder jailbreak is dan een winner.

  Maak dan een remote met magic trackpad erin en je bent klaar. keyboard bluetooth word al ondersteund.

  en klaar is tim cook, instant apple smart tv op elke tv..
  insert applause..

 7. door lotte

  Ik heb de meerwaarde van dit ding nooit begrepen t.o.v. een NAS gekoppeld aan een hifi-installatie en/of dedicated mediaspeler.

 8. door Rob

  Die HD TV komt volgend jaar zodat ze eerst een full HD scherm kunnen aanbieden en in 2015 een UHD scherm.

 9. door Cloverfield

  On apparaat. Als hij fatsoenlijk xbmc kan draaien of fatsoenlijk mkv’s kan afspelen… Mijn hele leven speelt zich niet in de iTunes store af….

 10. door Jarrud

  @laurens: Helemaal mee eens.
  Elke hobbyïst vindt dat maar de Apple directie kijkt zelf geen TV..

 11. door iPhonist von Gates

  @Ismail: “AnandTech reports:
  Instead of the A5R2 SoC (S5L8942) inside the Apple TV 3,1, this new device contains an A5X SoC (S5L8947)”

  Wellicht een voorbode dat de nieuwe versie AppleTV een volwaardige gamesconsole functie gaat krijgen.

 12. door Cedric

  @laurens: Je hoeft hem zelfs niet te jailbreaken… Plex op iPhone/iPad en AirPlay naar de TV, kwaliteit is super!

 13. door SGx71

  Origineel geplaatst door Hanno
  Voor zo’n prijs laat je ‘m toch niet liggen?

  Wel als je hem niet ‘nodig’ hebt.

 14. door MP

  A5X processor? Die zat al in de iPad3. Die processor was er dus al toen de Apple TV3 uitkwam. Lijkt me logischer dat het een A6 processor wordt.

 15. door Bubbly

  Origineel geplaatst door Jarrud
  @laurens: Helemaal mee eens. Elke hobbyïst vindt dat maar de Apple directie kijkt zelf geen TV..

  Precies! Dat lijkt het probleem vaak, ze maken zelf niet veel gebruik van hun producten, behalve om te bellen.

 16. door Ronald

  Laat ze eerst maar eens het probleem met de huidige apple tv oplossen. De remote app op de ipad met ios 6.1 wil niet meer verbinden met de apple tv met 5.2 erop. De support forums bij apple stromen vol met berichten van mensen die dit probleem hebben. Ik ook. Echt heel irritant.

 17. door Flieps

  @lotte: Zoals met veel Apple devices: gebruikersgemak. Apple stelt iedereen in staat een produkt te kunnen gebruitken zonder er een 100 pagina’s tellende handleiding voor te hoeven lezen. Mijn vader van 69 heeft een Apple TV. Begin met hem niet over een NAS.

  @Cloverfield: .mkv op Apple TV zonder jailbreak? Gaat niet gebeuren. De Apple TV kost EUR 109. Een film huren in iTunes kost EUR 5. Een film downloaden kost niets……welke voorkeur denk je dat Apple heeft?

 18. door Jack black

  Misschien heeft deze een bootrom exploit zodat de verkoop weer vol omhoog gaan. Zou in principe heel slim zijn. Ook al gaat de verkoop nog steeds goed.

 19. door SoepGroente

  Apple gaat echt af als ze nog steeds geen .mkv en andere populaire video formaten ondersteunen. Uiteraard met uitgebreide netwerk mogelijkheden. Apple kan werkelijk bakken met geld verdienen als ze dit ondersteunen. Als dit niet gebeurt is en blijft de Apple TV een aanfluiting. De concurrentie loopt op mediaspeler gebied jaren vooruit.

 20. door Xander

  Origineel geplaatst door SoepGroente
  Apple kan werkelijk bakken met geld verdienen als ze dit ondersteunen. Als dit niet gebeurt is en blijft de Apple TV een aanfluiting. De concurrentie loopt op mediaspeler gebied jaren vooruit.

  Onzin. Apple kan veel meer bakken met geld verdienen met verhuur van films en series dan met de hardware om gratis gedownloade series af te spelen.
  ATV zal IMHO nooit .MKV support gaan krijgen. Desondanks vind ik, ook zonder jailbreak, de ATV een zalig apparaat. Muziek spelen direct uit iCloud, AirPlay vanaf iPhone en iPad, in een superieure GUI, dat is ruim de 100 euro waard.
  Voor .MKVs afspelen gebruik ik dan mijn Popcorn Hour er wel naast.

 21. door smeTje

  Ik vind m’n Apple TV (2) best wel handig sinds ik Beamer ontdekte!
  Ik speel dus wel mkv, en m’n ATV2 is sinds gisteren zelfs niet meer voorzien van een JB…

 22. door Bram Brauer

  Apple gaat nooit mkv ondersteunen Apple wil ons films verkopen. Hoeveel procent van de mensen denken jullie weten überhaupt wat mkv is. Mijn zus, mijn moeder mijn buren zij weten echt niet wat dit is.

  Voor mensen die zelf films willen downloaden en op hun Appletv afspelen zijn er genoeg oplossingen zoals converteren naar mp4 of afspelen via AirPlay mirroring maar je moet niet vergeten dat Apple zich niet richt op de gemiddelde iPhoneclub bezoeker.

  Apple richt zich op je moeder en je zus die niets van ICT afweten maar bepaalde zaken wel willen gebruiken.

 23. door jos

  Geen DTS ondersteuning geen apple meer aan mijn hoofd
  en bitstream ik heb mijn eigen D.A.C.

 24. door Rinne

  Macrumors meldt toch echt dat de grootte hetzelfde blijft?

 25. door Ron E

  Ik gebruik Air Video om mkv files via wifi naar m’n iPhone te versturen die ze dan zichtbaar maakt op de Apple tv. De omzetting gebeurd in real time en je kunt makkelijk door videos zoeken.
  Alternatief is VLC streamer.
  Al deze oplossingen maken wel gebruik van een normale computer in het netwerk voor de real time conversie, dus als je die niet (meer) hebt dan werkt dit dus niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.