Nieuw patent op tv-afleveringen van Apple hint naar iTV

18 januari 2012, 11:30 · Bastiaan Vroegop

Apple iTVDe opvolger van de Apple TV lijkt dankzij de geruchtenstroom steeds meer vorm te krijgen. Een nieuw patent van Apple heeft er wellicht ook iets mee te maken: hierin beschrijft het bedrijf hoe zij opgenomen afleveringen van televisieprogramma’s zouden sorteren. Het patent staat op naam van de vorig jaar overleden Steve Jobs, op het moment van aanvraag nog CEO van Apple.

Het patent beschrijft op een vrij technische wijze hoe Apple afleveringen zou opslaan, distribueren en sorteren. Gebruikers zouden toegang hebben tot deze digitale afleveringen vanuit een speciale interface, waarin gekozen kan worden uit meerdere opties. Programma’s zouden onder andere gesorteerd worden op basis van bepaalde meta-informatie.

Nieuw is het aanbieden van televisieprogramma’s voor Apple niet: in de Verenigde Staten is het al mogelijk om via iTunes series te kijken op een iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV of op een gewone computer. Het patent refereert echter naar de mogelijkheid om afleveringen te bekijken die “zijn opgenomen bij een uitzending of gekocht via een contentprovider”. Op het moment is het nog niet mogelijk om je Apple TV te gebruiken voor het opnemen van televisieprogramma’s, iets dat een televisie van Apple wellicht wel zou kunnen.

Apple diende de patentaanvraag al in 2006 in. Het is daarom ook de vraag of Apple al zes jaar lang zit te broeden op het idee van een Apple-televisie, of dat het patent zo breed mogelijk is geschreven, om toekomstige conflicten te voorkomen. Het patent is volgens Patently Apple één van de 22 patenten die vandaag aan Apple is toegewezen.

Lees meer over Apple TV in ons dossier: Apple TV.
Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

5 reacties

 • jer
  2 years

  Apple tv , geen itv , apple heeft geen recht op het itv naam , itv uk heeft deze naam ook in het vs , dus a.u.b niet het itv naam geven als apple krijkt dat naam niet

  Antwoord Quote

 • Nils
  2 years

  Patent hier patent daar.. -.-

  Just make some new shiit plox :D ill just buy it than hehe

  Antwoord Quote

 • Melvin
  2 years

  @jer: Volgens mij had Apple ook niet (overal) het patent op de naam iPhone en iPad, maar een grote zak geld (en arrogantie?) doet vaak wonderen.

  Antwoord Quote

 • Hendrik ten Zuyden
  2 years

  Mogelijk, maar ITV is ook niet de minst arrogante. In de us is er nog wel kans dat ze die naam willen overdoen, maar in de uk is de naam ITV gewoon TE sterk. Die zender heet al bijna net zo lang zo als de BBC de BBC heet (overdreven, maar toch!)

  Antwoord Quote

 • Bubbly
  2 years

  Verschil is wel iTV en ITV of is dat te miniem?

  Antwoord Quote

Comments are closed.