Nieuw iPhone-schroefje blijkt rendering van Zweeds bedrijf

13 augustus 2012, 15:11 · Gonny van der Zwaag

screwpocalypseGrote boosheid was er toen het ‘nieuws’ uitlekte dat Apple een nieuw schroefje zou gaan gebruiken. Het leidde zelfs tot comics waarin het woord ‘screwpocalypse’ werd geïntroduceerd. Android-gebruikers protesteerden bij de Apple Store, omdat ze bang waren dat Samsung ook asymmetrische schroefjes zou gaan gebruiken. Alle boosheid blijkt voor niets te zijn geweest: het asymmetrische schroefje bleek een rendering, gemaakt door een Zweeds productiebedrijf. Zij lachen zich ondertussen in hun vuistje en publiceerden een blogposting met de titel: ‘How we screwed (almost) the whole Apple community‘.

De schroef is bedacht door Day4, met als doel om te kijken of het vanuit Reddit zou worden opgepakt. Dat bleek het geval. Lukasz Lindell van Day4 legt uit dat ze wilden profiteren van de buzz rondom de volgende generatie iPhone. Het maakt maar weer eens duidelijk dat je geruchten niet groter moet maken dat wat ze zijn: niet meer dan geruchten. Je weet het pas zeker als Apple zelf iets aankondigt.

Day4 schetste de schroef in een 3D-programma en besloot daarbij een unieke en erg onpraktische kop toe te passen. Ze stuurden de rendering in een e-mailtje naar zichzelf, streepten de afzender door om het wat authentieker te doen lijken. Daarna publiceerden ze een foto van het e-mailtje op Reddit, met de mededeling dat het van een vriend afkomstig was die bij een “fruitbedrijf” werkte. Cult of Mac pikte het als eerste op, waarna Wired volgde met een grondiger artikel waarin ze de mening van reparatiebedrijf iFixit verwerkten. Afgaande op de opmerkingen van iFixit gingen ze er vanuit dat de foto echt was. Volgens Lindell pakten de meeste techbloggers daarna het nieuws met de nodige scepsis op en waren het vooral de reageerders die zich ‘gescrewd’ voelden. Ze maakten zich druk over het feit dat hun toekomstige iPhone moeilijker te repareren zou zijn. Lindell ziet het als een teken hoe we tegenwoordig informatie consumeren, zelfs bij een onbelangrijk onderwerp als een nieuw schroefje.

screw apple rendering

De afbeelding bovenaan dit artikel is afkomstig van Joy of Tech.

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

19 reacties

 • G-riot
  2 years

  NU is het nog een grap ja. Maar ondenkbaar? Hell no!

  Antwoord Quote

 • zimmie
  2 years

  Tja dat krijg je wanneer men de bronnen niet checkend

  Antwoord Quote

 • ilse
  2 years

  Dit is de journalistiek van vandaag de dag: Knip en plakwerk op kleuterschool-niveau. Bij de nieuwsbladen gaat het helaas niet anders…

  Antwoord Quote

 • dads
  2 years

  Vergeet niet dat jullie ook aan de copy paste hebben deelgenomen.

  zelfs bij een onbelangrijk onderwerp als een nieuw schroefje

  big things have small beginnings

  Antwoord Quote

 • 2 years

  Je kan op zich best duidelijk zien dat het een rendering is…

  @iPhoneclub. Mochten jullie iemand nodig hebben die even checked of het renders zijn of echte fotos, mail me even.. De vorige keer toen iemand een 3d render had gemaakt van de nieuwe iPhone geloofde ook iedereen dat het echt was terwijl duidelijk zichtbaar was dat dit niet het geval was..

  Antwoord Quote

 • Carel
  2 years

  Las ik dat goed, boosheid om een schroefje?????

  dat kan toch niet waar zijn…toch?

  Antwoord Quote

 • Flieps
  2 years

  Conclusie: blijf dus alert en kritisch en neem niet zo maar alles aan dat de media schrijven.

  Antwoord Quote

 • NaviPhone
  2 years

  Android-gebruikers protesteerden bij de Apple Store, omdat ze bang waren dat Samsung ook asymmetrische schroefjes zou gaan gebruiken.

  Ongelooflijk, ze wten dondergoed dat Samsung alle kopieert…

  Antwoord Quote

 • govaertdidier
  2 years

  Apple-fanboys zouden dringend een job moeten zoeken, of een hobby. Als je hele dagen achter je pc zit begin je van muggen of schroefjes olifanten te maken.

  Antwoord Quote

 • iNick
  2 years

  Ook gij Brutus! Eh… IPC! ;-)

  Antwoord Quote

 • justme
  2 years

  Dat is het hele uiterlijk ook wat al een tijdje rond gaat.

  Antwoord Quote

 • FreBo
  2 years

  Zoals zoveel dat besproken word is dit nep. Er is zoveel gepraat over ‘iPhone 5 zal er zus of zo uitzien’ Momenteel weet niemand het al. Afwachten is de boodschap.

  Antwoord Quote

 • Willem
  2 years

  Er zijn kennelijk genoeg mensen waar een schroefje los zit………

  Antwoord Quote

 • exandroid
  2 years

  Ohh nee ANDERE SCHROEFJES?! ECHT?! MOET IK NU ANDERE SCHROEVENDRAAIER KOPEN??? NOOOOOOOOOH.. *dramatische muziek*

  Antwoord Quote

 • Maurie
  2 years

  Van mij hadden ze andere schroefjes erin mogen doen, ik haal de iPhone toch niet uit elkaar…onnozele ophef

  Antwoord Quote

 • iMarvin
  2 years

  Ik denk eigenlijk hetzelfde als Exandroid… What’s the ****** problem? De nieuwere iPhone 4 en de 4S hebben ook een “pentalobe” schroevendraaier (of hoe dat ding ook heet). Toen deze schroefjes net “geïntroduceerd” waren had menig thuis-reparateur er nog last mee. Dit was echter snel opgelost toen ook deze schroevendraaiers op de markt kwamen (binnen mum van tijd). Dat zal, mocht Apple uiteindelijk echt andere schroeven gebruiken, toch wel weer het geval zijn ??!

  Antwoord Quote

 • Harry
  2 years

  Is er echt zoveel aandacht aan besteed of hebben alleen deze grapjassen dit idee??

  Antwoord Quote

 • Peter
  2 years

  Haha; POWND!

  Antwoord Quote

 • leers
  2 years

  Origineel geplaatst door govaertdidier
  Apple-fanboys zouden dringend een job moeten zoeken, of een hobby. Als je hele dagen achter je pc zit begin je van muggen of schroefjes olifanten te maken.

  Ha ha, het is inderdaad droevig dat mensen moord en brand schreeuwen, omdat Samsung ook asymmetrische schroefjes zou gebruiken. Dergelijke schroefjes zijn van Apple!!

  Antwoord Quote

Comments are closed.