Nieuw concept voor widgets op iOS 5

(Laatst bijgewerkt: ) ·

iOS 5 concept Jan-Michael Cart widgetsOntwerper Jean-Michael Cart legt zich de laatste weken volledig toe op het ontwerpen van mogelijke functies van iOS 5, de volgende editie van het besturingssysteem op de iPhone en iPod touch. Twee weken geleden plaatsten we al enige conceptvideo’s van Cart, die vol lof werden ontvangen in de reacties. In zijn nieuwste, gisteren verschenen concept werkt hij mogelijke widgets beter uit. Volgens hem moet iOS 5 verschillende schermen met widgets ondersteunen die links van het homescreen komen te staan.

Met een druk op de home-knop, keer je te allen tijde terug naar het homescreen; de eerste pagina met apps. In een van de eerdere conceptvideo’s van Cart was al te zien dat widgets live push-notificaties kunnen presenteren. We zijn onder de indruk van zijn laatste vingeroefening, maar vragen ons af welk nut de widgets precies hebben in verhouding tot het slide-to-unlock scherm waarop je de iPhone uit zijn standby haalt. Die vraag laat hij onbeantwoord in onderstaande video.

Wat vinden jullie, is dit een functie die iOS 5 moet ondersteunen?

Via Macstories

Door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.