Nederland: iPhone 3G T-Mobile voor 1 euro; alle abonnementen bekend!

·

iPhone 3G Nederland T-MobileTwee dagen eerder dan verwacht heeft T-Mobile de iPhone-abonnementen voor Nederland bekendgemaakt en wij hebben de (mede-)primeur! De tarieven zijn in vergelijking met andere Europese landen vrij scherp geprijsd. Voor de consumentenmarkt komen er drie bundels, voor respectievelijk €29,95 euro, €44,95 euro en €64,95 euro per maand. Bij het middelste en het duurste tarief krijg je de 8GB iPhone 3G bijna gratis (€1), terwijl de 16GB iPhone 3G vanaf €19,95 verkrijgbaar is. En zelfs bij het goedkoopste abonnement is de iPhone 3G betaalbaar.

English summary: see below.

[Update: T-Mobile geeft 50% korting op de activatieprijs, die nu €26,25 wordt.]

De abonnementen zijn niet meer bij T-Mobile verkrijgbaar. De tabel is daarom vervallen.

Voor het instapabonnement betaal je €29,95 per maand en je krijgt daarbij 150 belminuten en 150 SMS-berichten. Onbeperkt mobiel internet en Visual Voicemail zijn net als bij de twee andere abonnementen gratis inbegrepen. De snelheid wordt ook niet verlaagd na een bepaalde hoeveelheid dataverkeer. Bij dit abonnement betaal je €79,95 voor de 8GB iPhone en €159,95 voor de 16GB iPhone.

Bij het middelste abonnement betaal je €44,95 per maand. Daarbij krijg je 300 belminuten en 300 SMS-berichten. Een 8GB iPhone kost bij dit abonnement maar €1, terwijl je voor de 16GB iPhone €79,95 betaalt.

Het duurste abonnement gaat €64,95 kosten en omvat 500 belminuten en 500 SMS-berichten. Ook hier betaal je €1 voor de 8GB iPhone en slechts €19,95 voor de 16GB iPhone.

Alle prijzen zijn inclusief BTW en gelden alleen als je een tweejarig abonnement afsluit. Bestaande klanten van T-Mobile kunnen aan het eind van hun contractsperiode overstappen op een van de abonnementen voor iPhone 3G. Tussentijds overstappen is niet mogelijk en het toestel los kopen evenmin. In de ‘kleine lettertjes’ schuilt nog een verrassing: de aansluitkosten zijn €52,50 per activering tijdelijk met 50% verlaagd naar €26,25 en wat het datagebruik betreft kan T-Mobile beperkingen stellen bij oneigenlijk gebruik. Daarvan is onder andere sprake wanneer je de iPhone of simkaart in combinatie met een computer of laptop gebruikt.

Volgens T-Mobile zijn de tarieven scherp gekozen, zodat je ze bij geen andere operator in Nederland tegenkomt. De vergelijking zal wat lastig zijn, omdat de abonnementen nooit exact gelijk zijn. Maar een kleine vergelijking is wel mogelijk: bij een abonnement van 150 belminuten en 150 SMS-berichten betaal je bij Vodafone €22,50 per maand en voor een databundel €9,50. Bij KPN kost een abonnement van 145 belminuten en 145 SMS-berichten €19,95 plus €9,95. Bij beide operators geldt echter een datalimiet en zijn hotspots en Visual Voicemail niet inbegrepen.

“De belangstelling voor iPhone 3G is écht overweldigend. Om het toestel voor een grote groep mensen toegankelijk te maken, bieden wij dit revolutionaire toestel aan tegen aantrekkelijke prijzen in combinatie met scherpgeprijsde abonnementen. Hierbij bieden we onbeperkt gebruik van supersnel mobiel internet, zodat klanten ook alle voordelen van iPhone 3G kunnen benutten. We kijken allemaal uit naar 11 juli!”, zegt Bart Weijermars, Marketing Directeur T-Mobile in Nederland.

De drie genoemde T-Mobile-abonnementen zijn bedoeld voor particulieren, maar T-Mobile is van plan om de iPhone ook aan zakelijke gebruikers te verkopen. Daarvoor moet een groepsabonnement Zakelijk Optimaal worden afgesloten in combinatie met Pocket Internet Totaal Plus. De prijzen daarvan zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zie hiervoor ook ons nieuwsitem iPhone 3G: Zakelijke tarieven T-Mobile ook bekend.

Op 7 juli volgt meer informatie over de distributiepunten. Bestaande klanten van T-Mobile kunnen aan het einde van hun contractsperiode overstappen op een van de abonnementen voor iPhone 3G. De speciale iPhone-pagina bij T-Mobile is inmiddels ook al aangepast met alle abonnementsinformatie.

Eerder verschenen:

Alle belangrijke informatie is samengevat op de pagina: iPhone 3G in Nederland bij T-Mobile: alle abonnementen, prijzen en informatie.

Summary in English:
T-Mobile today announced that the iPhone 3G will be available in The Netherlands starting at just 1 euro for the 8 GB version with a subscription plan. Dutch T-Mobile customers can choose between three price plans starting at €29,95 a month and up to €64,95. Also included is unlimited data at a speed of 2048 kbps download and 384 kbps, free Visual Voicemail and unlimited use of T-Mobile Hotspots in The Netherlands (currently around 1,400 hotspots).

At launch T-Mobile customers will be able to buy a 3G iPhone starting at €1 for the 8 GB iPhone 3G and €19,95 for the 16 GB version. They have to sign a two year contract. The iPhone 3G will be available in The Netherlands on July 11, 2008.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

260 reacties

 1. door Jocheminho

  Woooooow, goede prijzen vergeleken met andere operators en andere landen. Misschien ga ik hem toch maar halen.

 2. niet slecht! als ik nog geen Iphone zou hebben dan wist ik het wel als ik voor een andere gsm moest gaan shoppen! gewoon lekker naar T-mobile!

 3. Netjes :o
  Nog 2 weken en ik mag weer een (T-Mobile) abbo verlengen.
  Eens goed nadenken of ik een iPhone zal nemen
  ………………………………………………………………..
  JA, IK WIL!!!!!!
  (alleen jammer dat het 2 jarige abo’s zullen zijn)

 4. door galip91

  dude dat is goedkoop!!!

 5. door Remko

  valt mij allemaal niet tegen

 6. Dat zijn idd geen enorm hoge prijzen..
  Ziet er wat mij betreft enorm aantrekkelijk uit!

  Ik neem wel aan dat het om een 2-jarig abonnement gaat?

 7. door henk Folkerts

  Echt een meevallertje wat mij betreft.
  Ik ben om !

 8. Inderdaad best mooie prijzen, niet alleen aardig wat belminuten/sms’jes maar ook nog eens 2mbit down zonder data limiet :)

 9. door Chakir

  leuk leuk, maar ik wil weten of ze los worden verkocht en hoe duur dat wordt

 10. door t

  Kan me niet voorstellen dat dit winstmaximaliserende abbo’s en toetselprijzen zijn.
  Dus ik geloof er (nog) geen zak van..

 11. door nino

  ZEKER GEK!!!!

 12. door W.D

  Lijken mij redelijke prijzen! Jammer dat ik nog een half jaar moet wachten met verlengen!

 13. door Mwagena

  wat kost het sturen van een sms nou dan bij tmobile …
  en vooral bij deze abbonementne..

 14. door Mitchell(ejmitch)

  valt me echt reuze mee, ik dacht dat ze weer bij ons de hoofd prijs gingen vragen:)
  Ik kijk er naar uit, maar ik wil tog liever kijken of het nog gaat lukken om hem zelf te kunnen kopen om hem thuis te activeren?

  weet iemand of dat nou in de winkel wordt of thuis?

 15. door Ibinco

  Erg netjes dit! Het is dus incl. minuten en Smsjes!!
  Ik ga zeker voor de 44,95 abo!

 16. door Jaja

  OMG, dat wordt mijn resterende 5 maanden KPN-abo afkopen!
  Die 100 euro wat me dat kost, heb ik er wel voor over met een maandelijks abonnement van 30 euro!!

 17. door Daniël

  Gaaf. Ik ga alvast een tent opzetten voor de T-mobile winkel. :)

 18. door Ghozd

  Zijn dit abo’s voor 1 of voor 2 jaar?

  Paul

 19. door SuperDutch

  Het gaat om 2 jarige abbo’s kijk maar op de site van T-mobile.

 20. door Maarten

  Hopelijk liggen de Belgische prijzen in dezelfde lijn… Maar k vrees er sterk voor….

 21. door Jelle

  Hopelijk komen zo een prijzen ook in Belgie

 22. door misjel

  Wajooooo, valt me zeeeer zeker mee:P,

  dat word dus zeker een 16 gig:P
  die blijkt nu namelijk goedkoper te zijn dan dat ik de 8 gig bij het goedkoppste abbonement had verwacht:P

 23. door yeye

  Mss domme vraag, maar is dat belminuten naar ALLE netwerken in het binnenland?

 24. door Len

  Jullie zijn vergeten te vermelden dat bestaande abonnees van T-Mobile pas aan het einde van hun contractperiode kunnen overstappen.

 25. door 4saus

  Wel naar dat ik dan sneller internet op mijn iphone heb straks dan mijn thuis verbinding nu is.

  is er al wat duidelijkheid over het gebruik maken van internet op je macbook? (laptop) via je iphone?

 26. door Icefire

  heel fraai (wel voorwaarden: plus 52 euro activering)

 27. door .- Bimbo d'Oro

  Dit is te gek!! Hopelijk hebben ze er genoeg op voorraad bij de t-mobile stores!

 28. door Downburstx

  Dit zie ik staan op de T-mobile website, onder ”Meer informatie en voorwaarden (pdf)

  De aansluitkosten voor een iPhone abonnement zijn € 52,50 per activering

 29. door pebro

  Wow, dat valt even mee hé
  bestel maar, bestel maar, bestel maar

 30. door Punt2008

  Begin me nu toch zorgen te maken over hoe druk het wel niet gaat worden op 11 juli, met dergelijke prijzen… en ik moet gewoon werken :S

 31. door Peer

  wat kost de iphone dan bij zo’n zakelijk groepsabonnement? En MOET je dan een data abo erbij nemen van 16,95? Als iemand dat weet houd ik me aanbevolen.

 32. door Beeert

  TJIL! FUCKING LOS GAAN OP 16GB.

 33. door RBN X

  WOOOEEEE!!!!!!! props naar T-Mobile!!!!

 34. door Mark

  Snijd T-Mobile met deze dataprijzen zichzelf niet in de vingers? Voor vergelijkbare onbeperkte data-abonnementen voor gebruik met laptops ben je al snel meer dan 50 euro per maand kwijt. Zelfs een hotspot-abonnement voor één maand kost al 30 euro. Bij dit abonnement krijg je er dan zelfs nog belminuten en een telefoon bij.

  @Downburstx:
  Activatiekosten zijn er altijd, maar het is inderdaad een beetje een laffe truc om de toestelprijzen naar beneden te halen. Een toestel kost bij het duurste abonnement eigenlijk nog steeds 53 euro.

 35. door Aaifoon

  bagger, ik heb nog een abonnement bij Vodafone die pas over een jaar afloopt.
  Iemand enig idee hoe je dit kan beeindigen?

 36. door Beeert

  oo je betaalt wel nog iets van aansluitkosten…..52 e ofzo…. ach boeie

 37. door Bongo

  Vergeleken met andere landen is het inderdaad een stuk beter hier, maar 24×29.95 + 79.95 + 52,50 is alsnog meer dan 850 euro over 2 jaar. Je hebt dan wel onbeperkt internet op een behoorlijke snelheid, maar je hoeveelheid belminuten en smsjes is dan te weinig. Wil je meer minuten mag je ook nóg meer gaan dokken. Hacken en dan een sim-only abonnement erindoen is nog steeds de beste optie, alleen zo jammer dat het niet meer mogelijk lijkt..

 38. door Mark

  @Bongo:
  T-Mobile heeft alleen geen data-abonnementen/bundels die kunnen concurreren met deze prijzen. De 10-20-euro bundels hebben bedroevend lage snelheden (nog geen halve mbit) vergeleken met wat ze bij de iPhone aanbieden.

 39. door keko

  Ik vraag me af of het bij het goedkoopste abo 150 minuten en 150 sms is en niet 150 minuten of 150 sms (oftewel 1 sms = 1 minuut bellen).

 40. door truckdiver

  850 erop teveel op 2 jaar?
  je hebt wel een iphone die normaal rond de 500 euro te koop is zonder abbo.
  dan heb je 350 euro op 24 maanden die je bijlegt.
  dat is 14,583 euro per maand voor 2 jaar aan abbo.
  dat lijkt mij niet veel

 41. door iThong

  Whaaa dat zijn nog eens goed berichten! Gelukkig sta ik bovenaan de wachtlijst :D

  Had eerder verwacht € 50.- kwijt te zijn aan abo met onbeperkt data….nu ben ik voor €30 al geholpen. Nice Job t-Mobile! En Telfort nog bedankt voor het aanpassen van de voorwaarden ;P

 42. door Jeffrey

  @ Daniel en de rest

  Je kan nu al je telefoon reserveren bij je T-mobile shop. Ze houden maximaal 100 toestellen achter de hand per store. En dan heb je een week de tijd te kiezen Ja of Nee. Mocht je het willen dan staat hij gewoon klaar. Ik zou daarom gewoon nu naar je lokale T-Mobile shop gaan en reserveren. Het kost niks en ze houden eht gratis voor je achter.

 43. door Lodewijk

  Ik vind dit een prima aanbod!
  Vrijdag 11 juli sta ik in de rij voor een 16Gb met een € 29,95 abonnementje!
  Ik verheug me er nu al helemaal op!!

  En voor dat geld dus ook nooit hoeven te jailbreaken, unlocken en wat al meer zij..
  Helemaal goed dus!

 44. door Barry

  Ik neem aan dat T-Mobile niet werkt met inschrijflijsten?
  Zijn er indicaties hoeveel Iphones er 11juli beschikbaar zullen zijn?

 45. door Beeert

  Ik ben vorige week naar de shoppa geweest in rotterdam op de lijnbaan, ik vragen of je kan reserveren, maar de t-mobile dame zei dat er niet aan wachtlijsten worden gedaan. Maar goed dat was vorige week, misschien nu wel veranderd maar betwijfel het.

 46. door edwin167

  Welke winkels werken met inschrijflijsten dan ? In Utrecht wilden ze er niet aan bijvoorbeeld.

 47. door Niels1981

  Ziet er goed uit, alleen ik wil een 1 jarige contract.
  Neem never nooit niet een 2 jarige abo.

 48. door Jonas

  FANTASTISCH DIT!!!

  NOOIT GEDACHT DAT T-MOBILE MET ZULKE PRIJZEN AAN ZOU KOMEN!
  ZEKER IN DE RIJ STAAN OP 11 JULI:)

  DENKEN JULLIE DAT HET IN BELGIE ONGEVEER HETZELFDE WORDT?

 49. door Jeffrey

  @ Barry
  Ze werken wel met een inschrijflijst. Ga maar naar je lokale T-Mobile Shop! Ik kwam er ook toevallig achter toen ik daar aan het rondsnuffelen was

 50. door CyberGeer

  Volgens de T-Mobile shop in Vlissingen, zou het idd 1 sms = 1 minuut bellen zijn.
  Gelukkig SMS ik niet zo veel. En dat wordt straks natuurlijk gewoon emailen vanaf de iPhone.

  Er ligt in Vlissingen in ieder geval voor mij een 16 GB iPhone gereserveerd op 11 juli. Nu alleen nog even besluiten of ik voor de zwarte of witte uitvoering ga.

  En nogmaals… hartelijk bedankt Telfort voor het wijzigen van jullie voorwaarden per 13 juli.
  Nu kan ik dus van de iPhone naar de iPhone 3G over, zonder dat ik eerst mijn huidige abo moet volmaken :-)

 51. door Beeert

  ik check t morgen Jeffrey. Als je liegt jongen! ooooooooooooooooo ^^

 52. door Bongo

  @ Truckdiver:
  Ik betaal nu toevallig 15 euro per maand voor een sim-only van Hi met 220 minuten óf 440 smsjes, of een combinatie natuurlijk. Daarmee kom ik precies uit. Nu zou ik het dubbele gaan betalen per maand voor een prachtig toestel en de mogelijkheid om snel te internetten. Dat doe ik met mijn huidige telefoon helemaal niet, omdat de browser te beperkt is. Dat bezwaar valt weg bij de iphone. Het probleem is echter dat ik met die 30 euro per maand constant over mijn bundel zal gaan, terwijl een duurder abonnement van 45 euro voor mij geen optie is. Ik ga in september studeren en kan mn weinige geld dan goed gebruiken. 30 euro per maand moet nog wel lukken, maar dan moet ik mn belgedrag gaan veranderen, en ik weet niet of dat lukt, zeker niet na de zomer..

 53. door JP

  handig om in de post te vermelden wat de voorwaarden zijn:
  – Voor data gebruik geldt dat bij een oneigenlijk gebruik T-Mobile beperkingen kan stellen.
  Van oneigenlijk gebruik is onder meer sprake wanneer de iPhone of de simkaart wordt gebruikt in combinatie met een computer of laptop.
  – Je kunt eenmaal per maand overstappen naar een hoger abonnement.
  – De aansluitkosten voor een iPhone abonnement zijn € 52,50 per activering.

  verder kan je, als ze ook via belcompany/phonehouse verkocht worden, een abo nemen met nummerbehoud van je oude provider en switchen naar tmobile. abo gaat in per eerstvolgende mogelijkheid en je krijgt je telefoon direct mee uit de winkel!
  abo loopt echter wel 24 maanden na switch naar tmobile

  @Bongo: voor de huidige iphone kan je gebruik maken van Fring. Google maar eens, kan je voipen :D

 54. door Iphonefan

  De iPhone 3G is ook verkrijgbaar in combinatie met andere T-Mobile abonnementen. Visual Voicemail zal bij deze abonnementen echter nog niet worden ondersteund. Voor een optimaal gebruik van de iPhone 3G kun je daarom beter voor een van de drie speciale T-Mobile iPhone abonnementen kiezen.

  is ook een optie dus…

 55. door Luque

  ik snap echt niet dat iedereen zo enthousiast is hoor.. het is allemaal 2 jarig en je kan bij t-mobile niet omlaag in abo..

  stel je neemt een Hi sim only 20euro, en je bent student dan krijg je 20% korting.. dus dan kost het abo je nog maar 16 euro in de maand. plus internet voor 10e = 26e

  iphone kost los 500e ongeveer (laten we ff van uit gaan)

  12*26 = 312 + 500 = 812

  tmobile
  24*29 + 79.95 = 775

  dan scheelt het dus 40euro ongeveer en dan heb je m in 1 jaar en met je eigen abo, zonder t-mobile, sim only, kan je nog meer bellen ook..

  dat ga ik iig doen, gewoon ff geduld hebben en dan komt ie vast wel op de markt en kunnen ze m vast wel simplock vrij maken.. het blijft allemaal software die simlock en software is te kraken.

 56. door truckdiver

  @bongo
  dat is natuurlijk wel het spijtige dat je nog studeert en nog geen inkomen hebt natuurlijk.
  voor ons hier in Belgie zouden dat fantastische abbbo’s zijn.
  wij zij veel duurder gewend,dat studenten nog niet kunnen betalen zonder tussenkomst van de ouders

 57. door Bongo

  @ Luque:
  Goed idee! Je hebt dan wel trager internet en je moet m hacken, maar het scheelt een hoop geld. Je hebt bijna 3x zoveel belminuten als bij het 30 euro abonnement van T-Mobile. Wat je echter niet moet vergeten is dat je na een jaar nog steeds wil bellen en internetten met de iphone, dus dat je dan ook nog een abonnement en databundel nodig hebt. Dat kan uiteraard een stuk goedkoper dan voor 30 euro per maand, maar wie weet kom je dan in het totaalplaatje wel duurder uit dan wanneer je m via de officiële weg koopt.

 58. door Teun

  Hmm, jammer van de aansluitkosten, maar ik denk dat ik m’n iPod Touch alvast op Marktplaats zet ;)

 59. door blupblup

  als hij in BE ook zo goedkoop wordt (met abbo), dan neem ik hem direct. ik betaal nu 40 euro voor 150 belminuten en 150 smsjes…

 60. door Gert-Jan

  @Luque

  Helemaal met je eens… Ik snap al die reacties ook niet. En daarbij, volgend jaar rond deze tijd, komt er weer een nieuwe iPhone uit. Zit je dan met je dure 2 jarige abo :s

  Voor mij nog steeds een losse zonder abo. Moet alleen nog even kijken hoe en wat, en waar ik heb wil gaan kopen. :)

 61. door Bongo

  @ blupblup:
  Truckdiver vertelde net al dat abonnementen in Belgie veel duurder zijn, en ik heb hier wel vaker gelezen dat het in Belgie idioot duur is om mobiel te bellen, maar dit slaat alles. Wat voor telefoon kreeg je voor die 40 euro per maand? Ik hoop dat het eenjarig is.. Hoeveel zou je betalen voor 150 minuten en 150 smsjes als het sim-only was?

 62. door Luque

  @bongo; ja maar goed, dan heb je wel al een jaar je iphone met je eigen abo kunnen gebruiken en ik weet voor 99,9999999% zeker dat er BINNEN 2 jaar (denk zelfs wel binnen 1 jaar) weer een nieuwe is, en dan zit je weer aan je 2 jarig t-mobile vast.. :S

  Tmobile is ook niet gek natuurlijk maar ik denk wel dat mensen ff verder moeten kijken dan hun neus lang is en niet meteen zo moeten doen alsof het echt denderende aanbiedingen zijn.

 63. door Michiel

  Op zich valt het nog mee, ik had duurder verwacht. Alhoewel de toestelprijzen nog best fors zijn: Verschile tussen 150 en 300 abo is 15 EUR * 24 maanden = 360 EUR terwijl het toestel *slechts* 80 EUR goedkoper wordt (ok wel 150 extra belminuten maar dat kost ze niets)

  Ik mis ook nog de info wat een toestel los gaat kosten. Wellicht dat het ook nog interessant is om het toestel te kopen en dan een sim-only abo met data bundel van een andere provider erin te zetten.

 64. door Bongo

  @ Luque:
  Helemaal met je eens dat het geen denderende aanbieding is, de euforie hier is voornamelijk omdat het zoveel goedkoper is dan in sommige landen (Canada bijvoorbeeld) Edit: En Duitsland natuurlijk, kijk maar eens wat zij krijgen voor 30 euro per maand.
  Maar nu meet je wel met twee maten, want over een jaar zal er inderdaad wel weer een nieuwe zijn. Maar ga je die dan ook weer kopen voor 500 euro + 26 euro per maand sim-only? Want dan ben je 812 euro per jaar volgens je eigen sommetje kwijt. 812 euro voor een telefoon, ook al is het een speciale, die ik maar 1 jaar gebruik vind ik nogal wat.

 65. door miel

  @Gert-Jan en Luque

  Ik begrijp het eigenlijk wel.. Volgend jaar komt er zeker weer een nieuwe iPhone uit en dan kan je die gewoon weer aanschaffen met opnieuw een 2 jarig abonnement.. Waarom niet? Is toch top? die 30 euro worden daardoor gewoon vaste lasten..

 66. door Snowgasm

  Zojuist mijn order voor een iPhone 16GB uit de states gecanceled. Op deze manier is de iPhone niet langer exclusief……

  …. en voor mij niet meer interessant.

 67. door bartje

  als je veel met je iPhone online zit (en neem van mij aan dat je dat automatisch doet, wanneer je er een hebt) dan is een abbo met onbeperkt dataverkeer een zegen. Ik kan je verzekeren dat als je geen apart abbo hebt om te internetten, je de eerste maand bedrogen uitkomt !

  Van mij mogen ze deze abbo’s onmiddellijk in belgie ook beschikbaar stellen…

 68. door iThong

  Ach, iedereen die niet tevreden is met de aanbieding…Koop hem lekker niet!

  Ik en met mij een stuk meer vinden het wel een goede aanbieding :D

  Kope kope kope

 69. door marco

  Ik had besloten het bij mn oude iphone te houden. Heb 2 abbo’s waarvan de eerste van tmob bijna afloopt. Uiteraard besluit ik nu maar een witte 16 gb met gps te halen ipv contract verlening sim only whoehoehoe!! Ben benieuwd hoe alle Tmob haters hierop reageren ;-) prima deal lijkt mij!!

 70. door Peerman

  Ik heb mijn relax abonnement verlengd in januari, daar ben ik nog niet van af helaas. Net gebeld met T-Mobile, maar ik mag niet overstappen… :-( Ondanks dat ze dan 10euro meer per maand aan me gaan verdienen). De dame van T-Mobile zei dat het nog niet mogelijk is om over te stappen. Dit is mooi balen. Maar misschien (hopelijk) komt hier nog verandering in. Als iemand meer weet dan hoor ik het graag!

 71. door hanky dussen

  Je kan volgens mij ook een individueel zakelijk abonnement nemen voor min of meer dezelfde prijzen als particulier, maar dan ex. btw. De iphoneclub beweert in bovenstaand bericht echter dat dit niet kan, alleen in combinatie met een groepsabo en/of Pocket Internet, etc…
  Ben ik nou gek of niet…?

 72. door Hans

  overstappen is niet mogelijk en het toestel los kopen evenmin

  Leuk, net 15 Mei verlengd met een jaar, krijg je op 9 Juni te horen, dat je 11 juli vette pech hebt.
  Ik zeg, kom maar door met de losse Iphoontjes

 73. door Jasper

  Tja, lastige keuze; ik heb al een iPhone en daar kan ik binnenkort een nieuw SIM only Flex 15 abonnement voor afsluiten tegen 5 euro per maand (nee, ik bel niet veel). Dat gaat me dan in 24 maanden 120 euro kosten. Tegen die 851,25 (8GB) of 931,25 (16GB) scheelt dat toch wel erg veel geld… Ik weet niet of ik dat over heb voor onbeperkt internetten en wat meer belminuten… Natuurlijk zou ik wel wat terug kunnen krijgen voor m’n huidige iPhone (8GB), maar dat zal wel niet veel meer zijn dan 250 euro lijkt me…

  Iemand tips? :-)

 74. door kraan79

  @keko: Precies,het staat hier misleidend. Het zijn bundels met bv 300 minuten bellen of 300 smsjes of bv 150 min bellen en 150 smsjes etc. Verder zijn de prijzen geloof ik wel inclusief btw. en zoals al eerder vermeld voor 2jaar en exl 52,20 aansluitkosten. Ik ben benieuwd of ze de 11e de vraag aankunnen en wanneer er dan weer telefoons komen mocht het uitverkocht raken die dag…

 75. door Luque

  @ bongo; ja das ook weer waar, maarja je bent jong en je wilt wat he ;)

 76. door Data

  Geweldig ik ben verkocht, ik ga om, prima abo’s zo lijkt het

 77. door Bongo

  @ Jasper:
  Genoegen nemen met je wat tragere internet nu. Meer belminuten heb je niet nodig zeg je zelf. En dan over een jaar de weer een nieuwere versie kopen. Neem dan nu wel een eenjarig sim-only abo, zou me verbazen als je huidige iphone 3 jaar meegaat (scherm, batterij etc.) Maar met die 5 euro per maand heb je geen internet toch? Die kosten moet je ook meerekenen natuurlijk.

 78. door Tim

  iemand al gezien dat bij minuten over de belbundel je e 0,25 per minuut ?!?!?! betaald
  normaal is dit bij een 300 relax abbo slechts e 0,12 per minuut..

 79. door Jack

  kan een t-mobile iphone abbo sim in een simlock vrij toestel en kan ik mijn huidige tmobile simonly dan in een iphone stoppen?

 80. door Meindert

  @kraan79

  Het zijn echt 150 minuten én 150 sms’jes. Dus niet of of

 81. door Patrick

  @hans , ik heb hetzelfde probleem. Mijn abbonement is VANDAAG ingegaan en ik kan hem niet afzeggen.

 82. door Bongo

  @ Luque:
  Niet alleen jong, maar je hebt ook geld over blijkbaar:P Terecht dat je het dan hier aan uitgeeft. Bier is echter ook een goede optie om te overwegen.

 83. @ Luque,
  Je sommetje is Apple’s en peren vergelijken.
  “iphone kost los 500e ongeveer (laten we ff van uit gaan)
  12*26 = 312 + 500 = 812
  tmobile
  24*29 + 79.95 = 775 ”
  Je vergelijkt een 1 jarig met een 2 jarig abo en dan komt de 1 jarige nog steeds duurder uit.
  Kan aan mij liggen, maar volgens mij mis je dan iets hoor.

  Om het even af te maken voor Bongo:
  Tel bij de berekening voor de “losse” iPhone nog een jaar abo erbij, ad 312,=
  en je betaald dus 1124,= voor de telefoon.
  Natuurlijk is dat ook onzin, je betaald ook geen 812,= voor de telefoon bij T-Mobile.
  Laten we niet vergeten dat als je de telefoon los koopt, je ook echt nergens gratis kan bellen hoor.
  Kortom, vergeet niet dat bellen/internetten/SMS-en ook geld kost.

 84. door knutmo

  @luque, dit is jouw berekening:
  hi
  12*26 = 312 + 500 = 812

  tmobile
  24*29 + 79.95 = 775

  Maar dat moet natuurlijk zijn:
  hi
  24*26 = 624 + 500 = 1124

  Dat betekent dat jouw hi pakket €349 duurder is dan het goedkoopste t-mobile pakket. Daarvoor krijg je 150 belminuten + 450 sms meer per maand, maar langzamer internet en geen visual voicemail. Plus je hebt de mogelijkheid om na een jaar een ander abonnement te nemen.

  Als je het vergelijkt met het duurdere t-mobile pakket van €44,95 / maand wordt de t-mobile prijs: 24*45 = 1080 + 1 = 1081. Jouw Hi voorbeeld is dan nog steeds €43 duurder, en je krijgt dan alleen 300 sms / maand meer (+ nog steeds langzamer internet)

  Zelfs als je bij een €29,95 t-mobile abonnement na een jaar je iphone weggooit (en nog wel verplicht wordt een jaar lang €29,95 /maand te betalen), is t-mobile goedkoper dan Hi.

  Kortom: ik begrijp je redenatie niet. Volgens mij is t-mobile gewoon goedkoper.

 85. door Marco

  Ik denk dat T-mobile zich nog wel achter de oren gaat krabben want voor de zakelijke beller zijn de abonnementen qua bellen dus totaal niet interessant. Ik heb net een vergelijk gemaakt m.b.t. het aantal belminuten wat ik in de afgelopen maanden heb verbeld. Bij vodavone waren mijn kosten €114,00 wat ongeveer neerkomt op 1200 minuten bij T-mobile zou mij dit meer dan €200,00 gaan kosten. Bij mijn goedkoopste maand schilde dit nog bijna €50,00. ga ik uit van een gemiddelde dan kom ik op jaar basis uit op een verschil van €66,00 x 12 = bijna €800,00.

  Een ritje naar Frankrijk ziet er in eens niet zo heel gek uit. Als T-mobile net als in duitsland het 1000 belminuten abonnement zou gaan voeren, dan zouden ze mij in ieder geval wel over de streep trekken.

  Helaas al het wachten is dus voor niks geweest.

 86. door kraan79

  @Meindert: Dan kloppen de vergelijkende abo’s van andere providers niet want dat zijn wel of of abo’s. Waar haal je dat eigenlijk van daan? Ik help het je hopen, ik sms en bel 120 keer ongeveer dus zou mij een goedkoper abonnementje schelen!

 87. door Meindert

  @ kraan79

  Ik werk bij T-Mobile. Staat ook op de site van T-Mobile.

 88. door Richard

  Ik hou het lekker bij de oude iphone uit de US incl simkaart van de zaak ;-)
  Als straks 2.0 uitkomt en je hopenlijk met externe gps muis ook een tomtom erop kan zetten kan ik rustig 2 jaar voort.
  Iedereen die hier zo overenthousiast reageert begrijpt niet dat jullie impulsief blij worden gemaakt met een 2 jarig contract. Zou ik nooit doen. Maar prijzen zullen tegenvallen als blijkt wat het kost buiten de bundel te bellen/smsen. Be carefull!

 89. door koprje

  De aansluitkosten voor een iPhone abonnement zijn € 52,50 per activering.

  moet je extra dokken blijkbaar, staat in de voorwaarden.

 90. door martijn

  Ik vind het nog steeds erg veel geld. Als je kijkt naar wat je al kwijt bent als je de 8 gig neemt en het goedkoopste abbo ben je nog 24x 30 53 80 euro kwijt voor een telefoon. Het aantal belminuten is ook niet indrukwekkend. 2 jaar is lang om aan vast te zitten vind ik.. Alhoewel ik deze prijzen wel begrijp voor wat je er voor krijgt vind ik wel erg veel geld en daardoor niet echt toegankelijk voor bijvoorbeeld studenten.

 91. door Jaimmy

  Zou je er ook nog een extra sms voordeelbundel bij kunnen kopen?

 92. door jetty

  Ik heb net met T-mobile gebeld en de medewerker verzekerde me dat ik die aansluitkosten niet hoef te betalen als ik mijn abonnement verleng (dit kan inmiddels).
  Weet iemand of dit de juiste informatie is? (Helaas) zijn niet alle medewerkers altijd op de hoogte van het meest recente nieuws.

 93. door kraan79

  @Meindert: OK, kijk ik gewoon niet goed, sorry. Weet je dan ook de zin en onzin van het op een wachtlijst kunnen staan? 100 mensen waar per shop een telefoon een week van zou worden achter gehouden??? En wat is de hoeveelheid denk je ongeveer per shop op de eerste dag, 100?

 94. door ZeroCool

  Betaal je gewoon even 932,45 euro voor een 16 gig iPhone met het goedkoopste abbo!!! :P
  Best asociaal eigenlijk…

 95. door Bongo

  @ Martijn:
  Komt neer op wat ik ook al gezegd heb, ben het helemaal met je eens. 2-jarig ben ik zelf altijd al huiverig voor geweest. Het probleem is helaas juist dat studenten ook niet de doelgroep zijn van de iphone.

 96. door knutmo

  @Richard, buiten de bundel bellen kost €0.25 per minuut / sms.

  Waarom zou jij nooit een 2-jarig contract doen? Ik doe tot nu toe nooit minder dan 2 jaar met een telefoon, en verwacht ook niet dat mijn iPhone sneller kapot zal zijn.

 97. door Dereck

  Nog even iets belangrijks jongens: wordt ie nou branded of niet? Ofwel: komt het lelijke roze T-Mobile logo midden op dat ding of achterop? Dat is nog wel leuk om te weten denk ik zo :)

 98. door Vorkje

  Tja, op zich scherp geprijsd, maar volgens mij is het nogsteeds goedkoper om een simlockvrij toestel in Frankrijk te halen.

 99. door Spinvis

  wordt niet gebrand!

 100. door Dereck

  @Spinvis: hoe weet je dat?

 101. door Jurgen

  Ik belde net ook de klantenservice en ze weten niets meer dan de 3 nieuwsbrieven, zeggen ze!

 102. door tescione

  Als je al die abonnementen gaat doorrekenen dan kom je inderdaad tot de conclusie dat je inderdaad veel betaalt ja. Dat doen we al jaren met alle gesubsidieerde toestellen. Nu worden de prijzen van de iPhone bekend gemaakt, die overigens volgens mij voordelig zijn in verhouding tot de andere landen, en nog hebben we allemaal te klagen over de prijzen. Iedereen kan wel een doorrekening maken wat je de komende jaren kwijt bent aan een abonnement. Maar eigenlijk is de vraag toch heel simpel?? Wil je die telefoon? ja of nee?

  Het vergelijken met al die sim-only abonnementen, die blijkbaar iedereen heeft, is volledig misplaatst. We hebben gewoon een jaar lang geluk gehad dat Apple deed aan thuis-activatie en dat de telefoon ook nog eens makkelijk te unlocken is!

  Het is en blijft een dure smartphone waar je aardig voor moet betalen.

 103. door knutmo

  @vorkje,

  simlock vrij 8GB in Frankrijk = €509 + €100 simlockvrijmaken = €609 eenmalig (maar zonder abo)

  t-mobile €49,95/maand +8GB = €1081 in twee jaar

  Dat betekent dat importeren uit Frankrijk alleen loont als je een abo (300+300) + 3G internet abo van in totaal minder dan €19,67 hebt. Dat lijkt me vrij scherp geprijst, dus importeren loont volgens mij niet of nauwelijks.

 104. Ik zojuist t-mobile gebeld:

  Nummer van een prepaid telefoon word per direct via aanvraag omgezet naar een nieuw simkaartje van T-mobile, je krijgt een tijdelijke simkaart mee, met een tijdelijk nummer die vervalt als je nieuwe simkaart in huis krijgt. (nummerbehoud mogelijk)

  Activeringskosten betaal je niet wanneer je al klant bent van T-mobile, geen klant dan wel betalen.

  Of het 1minuut om 1 sms is weet de klantenservice zelf nog niet eens, deze vraag is per direct terug gezonden naar het hoofdkantoor. De klanten service denkt zelf dat het 1minuut gelijk staat aan 1 sms, dat betekend dus NIET 150 min bellen en nog eens 150 smsjes zenden.

  Op dit ogenblik kan je hem officieel niet laten vastleggen bij een T-mobile shop, dit zal in de toekomst vanwege drukte waarschijnlijk wel gaan gebeuren. De mederwerker zei dat als dit wel gebeurd op dit ogenblik dit niet officieel is via T-mobile.

  Ter info ;) Gr. redscareb

 105. door Meindert

  Er is geen officiële wachtlijst. Blijkbaar doen shops dit op eigen initiatief. Ik zou hier niet vanuitgaan

 106. door Vorkje

  @knutmo

  Ik heb het even uitgerekend wat een iPhone 16Gb uit Frankrijk (709 euro) kost icm een Hi student simonly 15 abbo met eindeloos online (dit is het abbo wat ik zou willen icm een simlockvrij toestel). Exclusief transport zou je inderdaad €24,55 duurder uit zijn (op het totaalbedrag van 2 jaar) dan wanneer je een T-Mobile abonnement aanschaft.

  In principe is het dus niet lonend, maar als de secundaire voorwaarden van T-Mobile zuigen, is het daarintegen ook zeker geen drempel om wél een iPhone uit Frankrijk te laten komen :)

 107. @ Zerocool:
  Quote: “Betaal je gewoon even 932,45 euro voor een 16 gig iPhone met het goedkoopste abbo!!!
  Best asociaal eigenlijk…”
  Tja, en zonder telefoon betaal je dus 7770,80 voor “niets”.
  Of zouden bij de maandelijkse aflossing toevallig belminuten/SMS-jes en internet inbegrepen zijn.
  Anders is het wel heel erg jammer inderdaad, weggegooid geld,zonde.
  Bij andere providers krijg je dat wel in ruil voor een maandelijkse aflossing op een toestel,
  zou heel jammer zijn als T-mobile dat niet doet.

  Kortom, denk ff na, dit gaat echt nergens over, sorry hoor.

 108. door Einstein

  Net gebeld met T-mobile. Ze verwachten het erg druk te krijgen op 11 juli :-)
  Voor die tijd was helaas niets te regelen. Heb me maar op een terugbellijst laten zetten, er doorheen komen op die ochtend zal wel niet lukken.

  Er wordt een levertijd van 5 a 6 weken verwacht… dus we moeten nog wel veel geduld hebben!

  Engelen-geduld…

 109. door Paul

  Beetje jammer alleen dat vrijwel iedere T-Mobile shop toch tegen het T-Mobile NL beleid in gaat door reserveringslijsten te hebben. Met een beetje pech zit ik nog een paar weken zonder toestel.

 110. edit: ging iets dubbel.

 111. door Kasper

  vet coole prijzen, ga zeker voor de 16 gig verzie.

 112. door Data

  Hoe zit het eigenlijk met garantie op de iPhone, stel dat ie stuk zou gaan wat dan? En loopt de garantie net als het abo ook 2 jaar ?
  Weet iemand daar iets over ?

 113. door Roger

  ik lees op de site http://www.t-mobile.nl/iphone/pdf/tarief.pdf dat je.
  De aansluitkosten voor een iPhone abonnement zijn € 52,50 per activering.

  volgens mijn komt dit bedrag er nog bij!!!

 114. door bartje

  Als dit de prijzen voor Belgie worden zal ik snel bij Mobistar staan. Ik heb nu een iPhone met een proximus abbo Proxipro van 20 euro per maand met daarbij een Mobile internet anytime Plus abbo van 41 euro voor onbeperkt dataverkeer. Maw basisbedrag van 61 euro en daar bovenop dan nog eens gesprekskosten en sms-kosten voor bijna 30 euro. Er zijn op de laatste factuur 231 belminuten genoteerd en een 60-tal sms-berichten. Kostprijs : 90 euro

  Met de 300 bundel van 45 euro/maand kom ik dus 50% goedkoper uit !

 115. door Ravioli

  Prijzen zijn netjes.
  Nu nog een goed rapport en ik ben binnen :P

 116. door Meindert

  @redscareb. Nogmaals het is en/en en niet of/of. Dus 150 min + 150 sms

 117. door geert

  snel even een prepaidtelefoontje scoren om de aansluitkosten te ontlopen!!

 118. door Erik

  @ Meindert
  Kun je bijv. ook in plaats van 150 min + 150 sms.. alleen iets van 300 sms versturen?
  Ik sms namelijk veel meer dan dat ik bel.

  Of kun je ook een sms bundel erbij kopen?

 119. door Baddie

  Activeringskosten kun je omzeilen! Koop een T-mobile prepaid kaart voor 10 euro en zet dat nummer om naar 1 van de Iphone Abonnementen. Op dat moment ben je dus al een T-mobile klant en hoef je geen aansluitkosten van 52 euro te betalen. Alsteblieft!

 120. door Data

  @meindert , kun je ok nog los sms bundels bij kopen, want ik bel nooit en sms heel veel namelijk, daar heb ik verder nog niets over gehoord/gelezen.

 121. door peter

  Ik vraag me af of het nu echt zo goedkoop is. Als je veel mobiel internet is het een goeie deal maar als je veel belt valt het tegen. Voor 11 euro kan je bij Tmob 300min bellen en heb je 100 sms. Dat is in 2 jaar 264 evt pocket internet erbij, 240, totaal voor het gemak 500 euro. Neem je het middelste abbo en een 16 G ben je 1210 kwijt. Afgezien van de xtra sms’en (moet je ook maar steeds verbruiken, da’s 10 per dag elke dag) ben je 710 kwijt voor de iphone of 600 als je xtra sms’en inkoopt. En je zit 2 jaar aan T-mob vast. Maar ze zijn niet dom geheid dat een prepaid iphone rond de 500 gaat kosten dan heb je nauwelijks voordeel als je er eentje koopt en je eigen sim erin stopt.

  Wel vreemd eigenlijk dat je 500 euro voor een iphone (of wat dan ook maar) zo zou betalen maar als je er 45 per maand van maakt het er ineens heel anders uitziet. Maar goed rookverbod nu dus dan maar iphonen in de kroeg.
  Ik zocht trouwens op de site informatie over Dualsims in iphones maar kan zo niks vinden iemand een idee?

 122. door truckdiver

  je kan de 16gb ook los bij at&t kopen voor 443 euro
  en de 8 gb voor 380 euro
  A no-commitment version of the iPhone will be available for $599 and $699; however, this version may not be available on July 11th launch.
  http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=1443

  at&t heeft vandaag ook zijn prijzen vrij gegeven

 123. door Karel

  Lijkt goedkoop. Maar. Wat als je je internetverbinding in het buitenland gebruikt? Lekker je net gekochte iPhone ff showe op de camping… T-mobile haar revenuen zijn voor de helft afhankelijk van roaming. De grote boeven in het iPhone spel zijn nog steeds de providers, die pas na de zomer vakantie op last van de EU hun roaming tarieven een beetje gaan bijstellen. Sta je straks in een Europees ‘buitenland’ je mobileme.com en visual voicemail te gebruiken, krijg je een rekening van €1000,- Euro van dezelfde t-mobile… dus niks ‘mobile’, niks EU. The big rip off! Helpt een sympathiek ogende commercial niet om een geloofwaardige Europese aanbieder te lijken. Nelie Smit Kroes, pak die grote graaiers eens aan!. Dat is de reden waarom we een jaar moesten wachten op de iPhone.

 124. door Meindert

  Ik weet niet of er nog andere sms bundels komen. Je kunt geen minuten inwisselen voor sms.

 125. De zakelijke tarieven zijn nu ook bekend.
  Er komt zometeen weer een nieuwtje aan.

 126. door Deedee

  @Paul: Nietes :P
  Ik heb de T-Mobile klantenservice afgelopen week gemaild en ik werd teruggebeld met het bericht dat ze inderdaad reserveringen aannemen. Daarvoor moet je alleen WEL naar de winkel, het kan niet zo via mail/telefoon (en daar had ik geen zin in).
  Overigens ben ik ook bij de Premium Reseller geweest (A-Mac) en die zeiden dat ze al een halfjaar reserveringen aannamen.. Uh..?? Zij hebben hun site ondertussen ook al aangepast met die abonnementsprijzen.

 127. door Yousey

  Opzich is het niet slecht,
  Maar ik zou ‘t echt niet redden met 500 sms’jes in de maand…
  Belminuten zijn wel oke,

  En de 16 GB is ook niet zo “Duur”

 128. @ Karel:
  Ik kan het niet laten, maar wat heeft dat met de iPhone te maken???
  Ik heb jaren lang WindowsMobile toestellen gehad van HTC, ook bij die toestellen moest ik extra betalen voor data verbruik in het buitenland. Ik heb zelf het vermoeden dat het aan de providers ligt.

  Niet dat ik een Fanboy ben hoor (verre van zelfs) maar ik kan er niet tegen als mensen niet nadenken en onterecht dingen schuiven op zaken die er niets mee te maken hebben.

  Bellen in het buitenland is ook duurder dan in NL, zelfs op een Nokia 1600.
  Maakt Nokia ook uit van de samenzwering? of zouden dit gewoon algeheel bekende voorwaarden zijn die je nu voor het gemak op de iPhone afschuift. Vul maar in.

 129. door Bacillus

  Even wat side-info voor de rekenaars in deze rubriek (dat zijn er nogal wat):
  Iedere operator weer dat als een hype echt aanslaat, dat 75..80% van de calculerende klanten zich rijk rekenen met het krapste abbo’tje (“goedkoop” inkopen) en dan in 2 jaar een enorme overshoot aan belminuten scoren. Daar leven de operators op.
  ik denk dat ze deze discussie met erg veel plezier zouden volgen. Ergo: succes met het binnen de bundel blijven, zelfs als U dat kunt gaat dat voor het gros TOCH mis!!

  B. (die altijd onder de 300 minuten blijft)

 130. door Arjan

  Vraagje: stel ik ben op vakantie, kan ik daar ook gratis onbeperkt internetten (bijv. in frankrijk)?

  (via 3g dan, dus niet via wifi)

 131. door peter

  @Bacillus precies, vandaar dat ik ook reken met de duurdere abbo’s 150 min is niet meer van deze tijd. Ik zie trouwens nergens iets over een simlock, zit die er op of kunnen er ook andere sims in. Ik moet vaak naar het buitenland en stop dan altijd een lokaal (prepaid) simmetje in m’n phone, dat scheelt behoorlijk omdat ik in die landen meestal intern bel.

 132. door tripwire

  Es ff kijken.
  Relax 150 – 19,50
  Relax 150 sms – 10,00
  Internet totaal 1024/384kbit up,na 1 GB 384/32kbit – 49,50

  Nieuw Iphone abo – 29,95
  Well done T-mobile, you have a winner

 133. door Michael

  Wilde namelijk mijn abbo opzeggen per einddatum 1 oktober.

  Nu is dat verder niet zo boeiend, maar de medewerker kon mij ook vertellen dat KPN ook de iPhone gaat leveren. Sinds vanmiddag gaat er namelijk een memo bij kpn rond waarin ongeveer het volgende staat:

  – Tmobile heeft eerste 3 maanden exclusiviteit mbt de iPhone
  – Kpn komt ook met die iPhone via Hi
  – Leverdatum begin kwartaal 4 (ongeveer halverwege oktober)

  En daarbij kon hij me ook melden dat het via KPN waarschijnlijk aantrekkelijker is dan via tmobile, maarja dat kan ook gewoon verkoop praat zijn.

 134. door peter

  Hallo wie betaald er nou 19,50 voor een Relax 150? Die kan je ook voor 6 euro krijgen, dat is inclusief 100 sms’en? Dat geeft wel aan welke marges de operators hebben. Ook altijd verbazend dat de tarieven van Vodafone, Tmob en KPN redelijk op elkaar lijken, van marktwerking is geen sprake, gelukkig bestaan er onafhankelijke aanbieders van de abbo’s. Wat dat betreft heeft Apple flinke minpunten gescoord door de iphone alleen door T-mob te laten verkopen. Van het leuke anders denkende bedrijf is weinig meer over, leuk voor hun winstcijfers maar sympathiek vind ik ze al lang niet meer. Darum hacken die handel.

 135. door knutmo

  @Arjan: het staat nergens vermeld, maar reken er maar zeker op dat dat niet gratis kan

 136. door Flipske

  @Bascillus of dat je altijd onder 300 minuten blijft zo cool is, is maar de vraag (A)

 137. door tripwire

  @peter

  mensen die een gesubsidieerde telefoon willen?
  ..en, het 29.95 abo is fantastisch.

 138. door Data

  Dank je meindert , ik wacht het wel ff af dan ik sms gemiddeld 300 keer per maand, dus dat heb ik minimaal nodig anders owrd het met bij betalen een stuk duurder.Ik hoop dat dat straks gewoon kan, sms bundel erbij nemen bedoel ik dan.

 139. door knutmo

  @peter: zucht.

  je betaalt geen €19,50, aangezien
  a) je het 3G internet niet moet vergelijken met pocket internet totaal (€9,50/maand) want dat is veel langzamer. Je moet het eerder vergelijken met internet totaal voor de laptop (€49,50/maand).
  b) je ook de aankoop van je iPhone financiert. Daar gaat €509-€79 = €430 = €17,90 per maand naar toe.

  Als je hier rekening meehoudt, is €29,95 – €17,90 = €12,05 per maand voor 150+150 min+sms en 2048/384 onbeperkt internet gewoon goedkoop.

  HET ABONNEMENT IS NIET DUUR, HET IS GOEDKOOP!!!

  Dat de iPhone zelf niet een goedkoop toestelletje is, is toch, hoop ik, geen verassing?

 140. door iFlow

  Kosten buiten de bundel lopen inderdaad heel snel op, een duurder abbo is dus vaak goedkoper, bovendien gaat iedereen meer bellen/sms met zo’n gave telefoon, dat lijkt me duidelijk!

  MAAR:

  Is het nu 500 minuten PLUS 500 sms

  of is het zoals de mederwerker van t-mobile die “redscareb” aan de lijn kreeg:

  500 minuten OF 500 sms (waarbij 1 sms gelijk staat aan 500 minuten).

  Ik denk dat dat even de belangrijkste vraag is voor nu!

  Misschien kan Iphoneclub het antwoord geven??

 141. door tripwire

  @knutmo

  Dank dat je het ff wilde inkloppen ;-)

  @iFlow
  500 minuten EN 500 sms

 142. Het goedkope abonnement spreekt me aan, tot ik verder kijk, naar wat er allemaal buiten de bundel valt…
  Ik sms erg veel naar het buitenland en ook bellen naar landen buiten Nederland doe ik wel vaker, zo wordt het wel een heel erg duur abonnement.. :(

  Ik las dat je de iPhone ook kan kopen met een ander T-mobile abonnement (Flex zou dan bijvoorbeeld een optie zijn) alleen, dan zit je weer te kijken met het data verbruik…

  Het zou helemaal te gek zijn als ik deze kon combineren.. maar helaas…
  Dus heb ik er eigenlijk nog niet veel aan…

 143. door maurice

  is er al iets bekend over het wel of niet kunnen verwijderen van de sim uit de iphone
  want ik wil hem dan gewoon met mijn huidige sim gebruiken ;)
  goedkoopste abbo neem ik dan ;)

 144. door tripwire

  @FaeSarah

  Sms naar het buitenland is belachelijk duur.
  Zorg dat de andere kant ook een internetphone koopt, en gebruik gewoon instant messaging.

 145. door Vassili

  Heeft iemand ervaring met T-Mobile is het bereik goed enzo?

 146. door Ironis

  Beetje jammer, 150 SMS. Veel te veel voor mij. Ik had liever 200 min en 50 SMS, maarja, ben dan ook niet van de Hi en Dinges generatie!

  Ik ben wel om, zeer aantrekkelijke prijs voor die internetsnelheid!!

 147. door Erik

  @ Ironis

  Voor mij zijn het juist te weinig smsjes en teveel belminuten, over het algemeen gesproken.

  Dus het was misschien mooier geweest als ze gewoon 300 minuten hadden gegeven waaruit je kan bellen en smsen. En dan 1 minuut = 1 sms

 148. door mo

  De i phone is wel een goedkoop toestelletje!
  die apple mannetjes hebben m voor USD 100,- ongeveer gemaakt per toestel
  die uitzuigers van een providers maken de meeste winst.

  Ik gebruik ongeveer 150 minuten per maand en werk op kantoor 40 uur
  dus heb internet daar verder heb ik een laptop thuis in het weekend.
  Uitzonderlijk internet ik wel met WIFI.

  Maar gaan jullie allemaal maar een abbo afsluiten hoor ik ga lekker op vakantie
  en als ik terug kom wacht ik op KPN in oktober die vast voordeliger zal zijn
  of iemand zal m wel gehackt hebben want thats the way nature go’s

  wie het laatst lacht, lacht het best :)

 149. door Marcel

  Hoi,

  Betreffende het bellen met T-mobile las ik onderstaande op http://www.luchtvaartnieus.nl

  Met T-Mobile Grenzeloos is bellen en het gebruik van (mobiel) internet binnen de Europese Unie erg voordelig. U belt al voor € 0,14 per minuut (excl. btw) binnen de EU, hetzelfde tarief dat geldt voor bellen binnen Nederland met Zakelijk Optimaal. T-Mobile Grenzeloos is een aantrekkelijke optie als u regelmatig in het buitenland belt, en vooral lange gesprekken voert. Daarnaast is T-Mobile Grenzeloos erg voordelig als u in het buitenland internet, t-zones of uw BlackBerry gebruikt.

  De getoonde tarieven gelden op elk netwerk, u hoeft dus geen voordeelnetwerk te selecteren. Daarnaast is het ontvangen van sms- en voicemail-berichten gratis. T-Mobile Grenzeloos vervangt de optie T-Mobile Buitenland Plus.

 150. door tripwire

  Yay!
  Gratis AIM app in de appstore! (http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=509033)

 151. door Karel

  @redchilly. Goed lezen Redchilly. mobileme is pushl. Ongevraagd krijg je je afspraken, mails en adreswijzigingen binnen (of verstuur je) in het buitenland, via Internet. En dat kost wat. De webbased applicaties ga je nu eenmaal gebruiken als ze handig zijn. Apple heeft mobileme.com geïntroduceerd ten tijde van de introductie van de 3G. Hartstikke handig, ik gebruik al jaren mac.com, super. Gebruik vanaf het eerste uur een tweetal iPhones. Super. Maar de poen stroomt binnen bij t-mobile en ook (het is hun gegund) bij Apple. Niets tegen de iPhone, integendeel. Maar wel tegen het Europese beleid van t-mobile en alle andere zakkenvullers. In Amerika bel je rustig 4000 km verder tegen het zelfde tarief als lokaal. Ga je de Duitse grens over, dan begint hier de ‘big rip-off’ Prettige vakantie.

 152. door Dorian

  Je kan de SIM kaart er wel uithalen maar er zit een SIM-lock op het toestel dus je kan er wel een andere SIM in doen maar die werkt dan niet. Meer antwoorden ook nog op http://iphonewereld.nl/nieuws/2008/07/meer_over_het_iphone_abonnement_bij_tmobile .

 153. door Bacillus

  @Flipske: inderdaad weinig soeps die 300 min. grens, maar dat jij die zich daar niets van aantrekt mijn netwerk betaalt is op zich wel cool…

  Noot: ‘t waren ook de Ollanders, die rukkend aan een cent, het kopernetwerk ooit uitvonden…ten faveure van hunne zuiderbuurkes.

 154. door Ironis

  @Erik
  Mja, da’s waar. Ik ben overigens al blij als ik sms per dag haal. Daar meot ik dus aan gaan werken. Meer SMSen en minder bellen. Moet wel lukken denk ik :)

  Voor allen: Weet iemand of één van de T-Mobile shops in Rotterdam of omgeving een inschrijflijst heeft?

 155. Ik kreeg net een mailtje van de woordvoerster van T-Mobile: ze waren nog vergeten te vermelden dat de activatiekosten tijdelijk met 50% zijn verlaagd naar 26,25 euro.

 156. door Juri

  Erg jammer… Nu wordt de Iphone zo’n standaard ding….

  ..Waar is dan de exclusiviteit van Apple gebleven, nu ik deze
  goedkope prijzen zie, ga ik voor de N96.

 157. door Bacillus

  Zou ik niet doen – bij mij kan je hem voor het dubbele komen halen!

 158. door Mr.Iphone

  Hoor net dat de Iphone Simlockvrij geleverd wordt door T-mobile……….;-)

 159. door Vorkje

  ;)

 160. door kevin

  Ik ben nog een van die laatste mensen op aarde met een prepaid-kaartje, wel van T-Mobile trouwens. Het zou mooi zijn als ik geen activeringskosten moet betalen (want al klant bij T-Mobile), maar ja: zonder abonnement dus dat moet toch geactiveerd worden.

  Is dit al duidelijk? Anders lijkt me ook dat velen het truukje met 10 euro-prepaid kaart gaan misbruiken…

 161. door Ral

  Ik ben sinds maart geswitched van orange naar t-mobile… nu moet ik dus nog heel lang wachten op verlenging en de iphone…nou dat wordt dan op 11 juli mijn sim only houden en een extra iPhone abo erbij… Of weet iemand anders een goed idee om mijn sim only abo te stoppen, eventueel met boete ofzo?

 162. door Mr.Iphone

  gewoon lost en stolen abo aanvragen……………….;-)

 163. door Ral

  nou dat dacht ik ook, maar heb vandaag met Tmobile gebeld en die meneer zei dat hij niet wist of dat met sim only abo’s ook gaat, daar er geen toestel aan verbonden is. Weet iemand dat?

 164. door Mr.Iphone

  die had je toch gekocht daar…….los erbij….alleen het bonnetje verloren………………;-)

 165. door Ral

  thanx… lijkt me een goed verhaal… sim only + los toestel een keer gekocht.. en die si nu lost and stolen… doet u mij an maar een zwarte 16Gb, met dat 44 euro abotje!! :-)

 166. door Fillem

  Ik heb ook de klantenservice gebeld en een dame vertelde mij dat ik mijn sim-only abonnement (bij T-mobile, loopt af eind oktober) gewoon in de winkel om kan zetten naar een iphone abonnement.
  Het iphone abonnement gaat dan eind oktober in maar krijg al wel het toestel.

  hmm..vraag me nu alleen af hoe dat dan met internetkosten gaat…wifi blijft dan gratis?

 167. door Karel

  Okay jongens. Een rekenvoorbeeld. 3 weken in het buitenland: T-mobile Grenzeloos (kan dat met de iPhone? Ik ga er van uit) Ik krijg zakelijk zo’n 40 mailtjes per dag, verstuur er – ‘t is vakantie – een stuk of 5. 45x21xgem.100Kb ( 90Mb) paar pla(a)tjes van’t strand erbij, 100Mb tegen 1.68/Mb. 168 Euro. Dan komen er wat afspraken (3-4 per dag) binnen via iCal en terug bevestigen 5Kb per stuk. 8 Mb d’er bij op, Paar adressen van vakantievriendinnetjes invoeren, linken met mobileme. Starttarief 0.59 Euro voor de gesprekken, paar per dag, Tarief 0.14 Euro binnen EU per minuut Bundeltje van 300. Dat wordt een afschrift van 500 Euro deze zomer. 6 miljoen Nederlanders op vakantie, 1,5 miljard? Prettige vakantie.

 168. door (((BEAR)))

  @ Juri

  Wat nou exclusiviteit? alsof Apple daar ook niet gretig aan mee werkt met al die landen waar ie al is of binnenkort uitkomt.
  ga jij toch lekker voor een N96 jonguh!!!

 169. door Thomas

  Hoe zal het gaan als je de 11e naar de winkel gaat voor een nieuw contract dat 3 maanden later in moet gaan omdat je nog bij een andere zit (3 maanden opzegtermijn) ivm nummerbehoud???

  Normaal (daarmee bedoel ik: niet bij een iPhone) krijg je dan je toestel wel meteen al mee! Zou dat hier ook zo zijn?

 170. door Fillem

  Zie bericht wat ik hierboven had geplaatst:
  “Ik heb ook de klantenservice gebeld en een dame vertelde mij dat ik mijn sim-only abonnement (bij T-mobile, loopt af eind oktober) gewoon in de winkel om kan zetten naar een iphone abonnement.
  Het iphone abonnement gaat dan eind oktober in maar krijg al wel het toestel.

  hmm..vraag me nu alleen af hoe dat dan met internetkosten gaat…wifi blijft dan gratis?”

  Ik heb de vraag ook via t-mobile contactformulier gesteld (had geen zin om weer 10 minuten aan de telefoon te wachten :))

 171. door Ral

  @ Fillem: Dat kan kloppen, want je kan een abo vernieuwen/verlengen 3-4 maanden voor einde contract.

 172. door Fillem

  Dat kreeg ik dus ook te horen.
  Maar, betekent dat dan ook dat het iphone contract pas ingaat als het sim-only abonnement afloopt?
  Ook wel, heb ik dan even tijdelijk mijn sim-only abonnement in mijn iphone en krijg ik enorm hoge kosten als ik NIET via wifi internet bijvoorbeeld?

 173. door maus

  er waren toch geruchten dat de simkaart er niet uitkon of is dit bullshit
  omdat hij in de fabriek er al ‘ingebakken’ werd?

 174. door McHenk

  Een vodavone sim only abonnement van 22.50 is in de aanbieding en je betaalt er maar 13,50 per maand voor. Dus voor 13,50 + 9,50 = 23 euro per maand heb je 1800kb/s internet, 150 belminuten/smsjes en een abonnement van 1 jaar… het enige dat je mist is visual voicemail. Maar alsnog is het echt veel goedkoper.

 175. door tripwire

  @mchenk

  get a clue& neem eens de moeite te lezen

 176. door Erik

  @ MAUS

  Je bent denk ik in de war met de batterij.
  Deze is volgens mij wel ‘ingebakken’.

 177. door Joepie

  @.- Bimbo d’Oro: Ik denk dat ze meteen uitverkocht zullen zijn.

 178. door jw

  Zit nou niet zou te zeiken wat ‘t in ‘t buitenland kost!
  Ga dan gewoon zonder iphone op vakantie, koop een prepaid kaart en bel daarmee naar huis!
  Is 500 x goedkoper, en je hebt achteraf geen gezeik!

 179. door Mehmet

  Ongelofelijk

 180. door tjerk

  Mijn abbo van T-mobile loopt 31 augustus af, moet ik wachten of kan ik hem al halen de 11e

 181. door Ar

  misschien een domme vraag maar zijn die minuten naar mobiel, vast en buitenland????

 182. door Nick

  pfiew, aardig wat reacties hier… Ik ben ook wel blij, maar het 2-jarig contract zit me niet lekker… Volgend jaar wéér een nieuwe iPhone hè! ;-)

 183. door Jeroen

  Mhh, vergeleken met andere landen is het inderdaad niet slecht maar het blijft prijzig! Ook ben ik niet kapot van 2 jaar aan een abo vast zitten, Ben een jaar in Amerika geweest waar ik een unlimited abo had dus ik heb geen id hoe mijn gebruik er hier uit gaat zien…

  weet iemand al of hij ook bij vodafone komt? en of er een los toestel komt en zo ja hoe duur??

  Ik zat ook te denken als ik hem nou koop met een duur abo en dan het abo afkoop..? zou dat kunnen? dat je na een maand je abo afkoopt voor 100 euro ofzo?? of hoe duur zou dat zijn?

  Dit klinkt misschien stom… What is the big deal about visual voicemail? wat is het?? en ik kan toch ook wel zonder?

 184. door Mr.Iphone

  Een vodavone sim only abonnement van 22.50 is in de aanbieding en je betaalt er maar 13,50 per maand voor. Dus voor 13,50 + 9,50 = 23 euro per maand heb je 1800kb/s internet, 150 belminuten/smsjes en een abonnement van 1 jaar… het enige dat je mist is visual voicemail. Maar alsnog is het echt veel goedkoper.

  Niet helemaal waar wat je zegt hier……..T-mobile is onbeperkt internet accept policy,maar bij vodafone mag je maar 50MB………..dus is t-mobile toch echt de betere……..

 185. door Jeroen

  Sorry never mind about visual voicemail heb het al gelezen op de site sorry!

 186. door Tako

  Kan iemand mij misschien adviseren/helpen. Ik heb namelijk nu een prepaid telefoon bij Vodafone en ik wil straks graag een iPhone abonnement afsluiten bij T-Mobile. Graag dan ook met nummer behoud. Hoe kan ik dit het beste doen?

  Kan ik dan gewoon zonder problemen mijn prepaid sim kaart weggooien en een T-Mobile abonnement kopen? En hoe gaat het dan met nummer behoud?

  Iemand een idee?

 187. door Pim

  FUP van Vodafone is niet meer 50 mb, maar 10 x het gemiddelde. En dat moet je dan een paar maanden achter elkaar herhalen.

  Uit de voorwaarden:

  Met “Zorgeloos Internet” kun je binnen Nederland op het internet vrijwel onbeperkt
  surfen, chatten en e-mailen op je mobiele telefoon, dat wil zeggen dat het
  datagebruik niet regelmatig tien keer zoveel (of meer) per maand mag zijn dan het
  gemiddelde datagebruik van alle gebruikers.

 188. door Mr.Iphone

  oke leuk dat ze dat ook aan de winkels doorgeven haahahahhaahah,maar dan nog is t-mobile sneller……..

 189. door Bas

  Activatieprijs is hetzelfde als de aansluitkosten?

 190. door Daanje

  Mr.Iphone zegt:

  1 juli 2008 op 22:26

  Een vodavone sim only abonnement van 22.50 is in de aanbieding en je betaalt er maar 13,50 per maand voor. Dus voor 13,50 + 9,50 = 23 euro per maand heb je 1800kb/s internet, 150 belminuten/smsjes en een abonnement van 1 jaar… het enige dat je mist is visual voicemail. Maar alsnog is het echt veel goedkoper.

  Niet helemaal waar wat je zegt hier……..T-mobile is onbeperkt internet accept

  Op een Vodafone Scherp abbo kan je geen internet bundel afsluiten, daarom ga ik bijvoorbeeld weg bij Vodafone.

 191. door twaalfuur

  Tsja, LIJKT goedkoop, maar alles bij elkaar ben je toch meer dan 800 euro kwijt in 2 jaar… Mits je binnen je bundel blijft. Ik heb mijn iphone gratis (de oude versie). Ben met een vriend naar engeland gegaan, 6 schatjes op de kop getikt, 2 gehouden, 1 voor hem 1 voor mij, de overige 4 op marktplaats verkocht, met zo’n winst dat onze iphone en ons reisje engeland gratis was. Kheb mijn huidige abbo omgezet naar sim only (Hi 15 student, 12 euro per maand, 1 jaar lang 220 bellen 440 smsen) ik betaal in totaal 240 euro per jaar, met mijn gratis iphone..geen 3g voor mij! :)

 192. door peter

  Voor iedereen die voor weinig uit het buitenland wil bellen kijk eens op de site van Rebtel je kan zelfs gratis bellen met je mobiel.

 193. @ Karel, ik begrijp wat je bedoeld, maar hoe werkt het met de kosten in het buitenland als je Microsoft Exchange op je HTC TyTn 2 (voorbeeld) insteld?
  Precies, exact dezelfde berekening als jij maakt voor de iPhone.
  Kortom, als ik op vakantie ben, en ik ben ook ondernemer, zou ik ook zo veel mailtjes ontvangen.
  Echter, al jaren lang ben ik mij bewust van deze kosten en zet ik lekker de exchange uit.
  Op de iPhone kun je heel makkelijk roaming uitzetten, ook opgelost dus.
  Op vakantie vindt ik de mail minder belangrijk, ik ben immers op vakantie ;)
  Wat ik ook al jaren lang doe is in het hotel af en toe mailen etc. als dingen echt niet kunnen wachten (WiFi netwerk van hotel dus, voor de duidelijkheid).
  Kortom, het heeft werkelijk helemaal niets met specifiek de iPhone, T-Mobile of Apple te maken, dat is wat ik al die tijd bedoel.
  Hopelijk heb ik het nu duidelijk genoeg verwoord, verbruik in buitenland is een discussie die hier niet thuis hoort, heeft niets met iPhone te maken.

 194. door zerocool

  @ redchilly
  ja oké heb je gelijk in maar rustig blijven he :P
  ik kijk gewoon aan wat ik kwijt ben en veel ervan gebruik ik niet eens. Ben maar een arme student en heb genoeg aan mijn goedkope abbotje :P
  beetje vriendin bellen en smsen enz.
  wil het liefst een iPhone voor 500/600 euro simlockvrij.

  Ben gewoon helemaal iPhone gek :P

 195. door Fillem

  Ok, even een echte kneusvraag ;)

  Als ik via wifi ga internetten in het buitenland dan betaal je toch geen kosten? Of snap ik er nu echt helemaal niets meer van?

 196. door jack

  @Fillem
  ligt eraan van wie die wifi is.. zit je in een hotel dan zal je wel wat moeten betalen, maar het is niet zo dat je per se moet betalen, als je zo’n abo van t-mobile neemt gelden die hotspots alleen voor NL en niet voor buitenland..

 197. door (((BEAR)))

  @ Fillem

  klopt.
  als je wifi in je hotel/appartement hebt, en dat is gewoon open wifi, oftewel niet beveiligd met wachtwoord, dan kun je gewoon via die verbinding internetten en dat kost je alleen maar batterij Fillem

 198. door mo

  mensuhhhh geloof me heb nou gewoon s gedulddd
  en wacht nou gewoon op KPN in oktober

  de wereld houd echt nie op bij deze 3 lullige abbo tjes van T mobile

 199. door jack

  Ik denk wel dat als je toch 3G wil, dat je net zo goed in NL bij t-mobile kan kopen.. Reken maar:
  – goedkoopste abonnement is 880 euro met 16 Gb… heb je echt goede internet snelheid, genoeg belminuten en sms’jes.. —> als je dan 16 Gb in VS haalt (460 euro), Frankrijk (609 euro), Italie (569 euro) of Zwitserland (385 euro) moet je nog een abo erbij zoeken, om die belminuten en sms’en te halen, met onbeperkt dataverkeer en die snelheid kost je abo zeg maar op z’n minst 25 euro als het al niet meer is: dus 25x24maanden=600 euro + de kosten van een iphone uit buitenland…

  Conclusie: veel duurder dan een iphone in NL met t-mobile, dus ALLEEN EEN 3G IN HET BUITENLAND KOPEN ALS: je echt zeker weet dat je geen mobiel internet nodig hebt, niet erg vindt zonder visual voicemail te zitten en niet wil vastzitten aan een 2-jaar abonnement. Want dan doe je het alleen nog maar voor het feit dat het een iphone is, GPS is en er goed uitziet

  Hoop dat jullie er wat aan hebben :)

 200. door Alex Hoogeveen

  Ik ga mijn huidige iPhone omwisselen. Met name voor het 3G gedeelte. Het valt wel mee, als ik het ga omrekenen is het wel veel geld, maar als je naar de losprijzen van vergelijkbare telefoons krijgt is het goed te doen. Ook is een onbeperkte 3g bundel ideaal :)

 201. door jack

  @mo

  vind dat mensen niet moeten zeiken, in vergelijking met andere landen is t-mobile erg relaxt… onbeperkt dataverkeer met 2 Mb.. pff, veel buitenlanders kunnen dit alleen maar wensen..

 202. door jack

  @Alex Hoogeveen

  maar wat ga jij dan doen.. oude iphone verkopen, abo’tje van t-mobile nemen of ouwe verkopen en dan nieuwe loskopen met simonly of goedkoop abo’tje??
  want ik wil het ook gaan doen, maar ben nog niet helemaal overtuigd ;)

 203. door SonyEricsson fan

  Hey mensen ik werk bij T-Mobile dus ff wat kleine inside info. :D

  Het toestel wordt ook bij Belcompany verkocht en die schijnen meer exemplaren te krijgen als de T-Shops! Nu hebben die ook meer winkels maargoed. T-Shops krijgen er max 25 en volgens een collega wordt het gewoon wie het eerst komt wie het eerst maalt. Dus check ff hoe het zit met die inschrijflijsten. Toestellen kunnen niet telefonisch worden besteld dus je kan ze ook niet meer terugsturen/brengen, daar doen T-Shops niet echt aan :p

  Je kan als je abonnement is ingegaan (maakt niet uit simonly of toestel) altijd een Lost&Stolen aanvragen en er 2 jaar bijplakken maar bedenk wel dat je dan een 3 jaar abonnement hebt voor de Iphone waarvan het Iphone abonnement pas na een jaar ingaat! Een L&S kan je maar 1 keer tijdens je hele abonnementstijd bij T-Mobile aanvragen btw, dus heb je het 3 jaar geleden al eens gedaan heb je pech..

  Je kan ook een tweede abonnement nemen met een nieuw nummer, na een jaar je oude abo om laten zetten naar prepaid en je nummer laten porteren naar je nieuwe abonnement. Kost ff 7 werkdagen en een jaar dubbele rekeningen maargoed, lijkt mij beter.. :)

  4 maanden (geen 3 dus) voordat je oude abonnement (bij een andere provider) afloopt kan je een overstap aanvragen met nummerbehoud. T-Mobile contract en kosten starten pas als het abonnement ingaat en het toestel krijg je direct mee. De T-Mobile simkaart is echter nog niet actief en misschien werkt het toestel niet zonder sim, dat weet ik niet.

  Het mooiste is natuurlijk als je abonnementje van T-Mobile binnenkort afloopt en je lekker binnen 4 maanden van te voren kan verlengen bij T-Mobile zelf. Misschien bij de Belco pas binnen 3 maanden.

  Ik vraag me alleen nog ff af of je als huidige T-Mobile beller die activatiekosten betaald. Ik hoorde de meeste info ook net vanmiddag. :o

  Vraag voor mensen hier: wie heeft er al een Iphone? Hoe bevalt die? Ik ben meer een SonyE fan en twijfel over de G900 maar de Iphone lijkt me ook super, zeker met die abonnementen. Alleen is de navigatie stap-per-stap of elke seconde en werkt het Itunes een beetje als je alleen maar gratis mp3tjes download via andere weg?? Alvast bedankt voor de antwoorden :)

 204. @SE Fan:
  Thnx voor je inside info :)
  Verder heb ik al maanden een iPhone en die bevalt super! Kan echt niets tegenop.
  Navigatie is voorlopig alleen nog stap voor stap in Google Maps, wellicht in de toekomst real time.
  (ik verwacht het zeker, alleen een datum voor SatNav op de iPhone kan niemand nog noemen).
  Verder werkt het iPod gedeelte net als een gewone iPod, speelt gewoon lekker je eigen collectie af, waar je het ook vandaan hebt ;)

  Verder ben ik niet boos hoor (o.a. @ Zerocool) maar vond die discussie nogal onzinnig hier ;)

 205. door jeroen

  @sonyericson fan
  als ik die iphone koop met een duur abo en dan na een maand ofzo mijn abo afzeg en een sim only neem kan dat? en zo ja wat kost het om je abo vroegtijdig af te zeggen?

 206. door jw

  Je denkt toch niet dat je zomaar een abbo kunt opzeggen he na een maand??

  Je kan je abbo afkopen, dan betaal je dus 23 x je maandbedrag als je na 1 maand wil opzeggen. In theorie he, dus pin me er niet op vast.

 207. door Litberen

  Het blijft een hoop geld voor de meeste mensen, maar het blijft ook een hele mooie telefoon! :D

  Dilemma!!! :S

 208. door Topdog

  Beetje jammer dat je geen 1-jarige abonnementen kan afsluiten, ga denk ik daarom voor de HTC Touch Diamond tenzij er een slingplayer is voor de iPhone.

 209. door Bernd

  Wat houdt zo’n bundel precies in. Is zo’n bundel 300, 300 belminuten EN 300 SMS, of 300 belmnuuten OF 300 SMS?

 210. door Topdog

  “De iPhone3G is ook verkrijgbaar in combinatie met andere T-Mobile abonnementen. Visual Voicemail zal bij deze abonnementen echter nog niet worden ondersteund. Voor een optimaal gebruik van de iPhone3G kun je daarom beter voor een van de drie speciale T-Mobile iPhone abonnementen kiezen.”

  lees ik net op de T-Mobile site bij iphone faq’s, mij benieuwen wat die prijzen zullen zijn, voicemail heb ik toch altijd uitstaan

  @Bernd: is 300 minuten + 300 sms

 211. door japie

  ma die activering , binnekort , vindt er weer een of andere slimmerik een gratis program uit , zoda ge u iphone zelf gratis kunt activere ;) , dus ik w8 nog efkes tot ge ni moet aanschuiven bij de winkels en 52 euro minder moet betalen

 212. door kraan79

  Is het iemand gelukt om in Utrecht te reserveren? Gaat iedereen al heel vroeg voor die winkels staan? Doe maar niet… ;)

 213. door Fillem

  Bedankt voor de insider info :)

  Wat me nu nog steeds niet duidelijk is…ik heb een sim-only abo wat eind oktober afloopt.
  Ik kan m’n abo over laten zetten, maar het nieuwe iphone abo gaat dan pas november in, en tot die tijd heb ik dan nog mijn sim-only abo met iphone toestel?
  Wat betekent dit dan voor mijn internet gebruik? Dat moet ik betalen? (alleen 3g, geen wifi)?

 214. door iFlow

  Voor de mensen die een touch diamond overwegen (ik heb ze beide):

  – hij is erg klein, het scherm dus ook!!
  – typen zoals op de iphone moet je niet verwachten, daar is het scherm dus te klein voor en te traag
  – hij is sowieso heel traag, vooral als je dit vergelijkt met de scherm interface van iphone.
  – browsen op internet is ook niet het meest soepele wat je kan doen
  – het er allemaal wel mooi uit
  – goede camera en leuke speakers
  Opvallend:
  Deze touch diamond haalde gister 7000 kbps (=7Mbit/s) op het t-mobile hsdpa netwerk in eindhoven (www.speedtest.nl) dat is echt absurd snel, ik weet niet of dat altijd gehaald wordt. Helaas is de telefoon te traag om deze informatiestroom te processen en kon ik met mijn 700 kbps wifi verbinding op mijn iphone fijner surfen.

  Mijn conclusie: na ervaring te hebben gehad met iphone geen htc touch diamond voor mij meer! Hij is te traag en scherm doet zwaar onder aan iphone!

 215. door Ironis

  @SonyEricsson Fan:
  Bij BelComp[alny worden neem ik aan dezelfde prijzen gehanteerd? Normaal gesproken is er natuurlijk altijd concurrentie tussen mobile shops. Prijzen kunnen flink verschillen. Ik ben dan ook niet van plan om bij BelCo zeg 50 euro meer te betalen dan bij de T-Shop, zodat ze zelf ook iets meepikken van het succes!

  En ik ben erg benieuwd hoe het zit met die activatiekosten. Ik ben al ruiom 8 jaar klant bij T-Mobile (en Ben dus), en ben ook niet van plan om activatiekosten te gaan betalen…

 216. door misjel

  werd een half uur na de prijsbekendmaking gebeld door de winkel hier,
  welk model ik wou:P

  die van mij staat sowieso vrijdag 11 juli klaar, no matter when i come die vrijdag:D:D

 217. door Blackherrie

  @fillem:

  Je gaat pas betalen voor je nieuwe abbo zodra dat gaat starten. In jouw geval November.
  Je iphone kun je alleen gebruiken zodra je hem krijgt als je een t-mobile sim hebt. Heb je een andere simonly aanbieder (veudafeun / kpn etcetc) dan zul je hem niet kunnen gebruiken om te bellen.

  Wifi is zowieso gratis, daar krijg je never achteraf een rekening van. Je kan bijvoorbeeld een prepaid kaart kopen voor wifi in een hotel of waar ook. Zodra dat op is is het over. Loop je op straat en je kunt wifi gebruiken, dan kost dit dus niks.

  Voor het push gebeuren zul je wel een mobile me, of exchange servertje moeten hebben.
  Push is niet iets wat zomaar out of the box werkt.

  Wat mij nog niet helemaal duidelijk is is, als ik een abbo afsluit. Kan ik dan ook gebruik maken van de installer op de nieuwe 3g ? Of moet er dan iets gebricked worden ?

 218. door Daanje

  Zijn andere T-Mobile abonnementen ook beschikbaar in combinatie met de iPhone?
  De iPhone3G is ook verkrijgbaar in combinatie met andere T-Mobile abonnementen. Visual Voicemail zal bij deze abonnementen echter nog niet worden ondersteund. Voor een optimaal gebruik van de iPhone3G kun je daarom beter voor een van de drie speciale T-Mobile iPhone abonnementen kiezen.

  Weet iemand om welke het gaat?

 219. door Hans

  Je kan als je abonnement is ingegaan (maakt niet uit simonly of toestel) altijd een Lost&Stolen aanvragen en er 2 jaar bijplakken maar bedenk wel dat je dan een 3 jaar abonnement hebt voor de Iphone waarvan het Iphone abonnement pas na een jaar ingaat!

  Daar wordt ik dus weer een beetje zielig van, snap niet dat T-Mobile, je als klant de mogelijkheid geeft om toch te switchen naar een Iphone met bij passende abbo.
  Bij betalen is dan zeker geen probleem….. maar ja, nieuwe klanten werven is veel lucerativer dan je oude klanten koesteren.

 220. door Jeffrey

  @ Misjel

  Ik ging ook naar de winkel en toen zeiden ze ook welke model ik wou. Ik sta op één of andere manier al op de reserveringslijst, waar 40 mensen ofzo op staan tot nu toe. Ik had 8gb gezegd, maar toen ik de prijs van 16 zag had ik dat ff doorgegeven. En ik kwam daar met de prijzen en tarieven ik vroeg over de activatiekosten. Dat meisje deed zo geheimzinnig van ik weet nog helemaal niks wij krijgen het ook pas laat te horen. Toen liet ik haar de geprinte site zien. En ze keek zo verbaasd zij wisten helemaal van niks. Al die medewerkers keken mij aan van hoe kom jij er aan. “Tja gewoon op jullie eigen website kijken of jullie eigen nieuwsbrief lezen”.

  Maar sommige winkels hanteren dus wel een soort lijstje, waardoor ze er één voor je achter laten. En de hoeveelheid van 25 per store klopt niet, omdat het al meer dan 100 zou zijn sowieso. Er komen iets van 10.000 binnen in Nederland. Er zijn ongeveer 100 stores ofzo. Dus reken maar gemiddeld iets onder de 1000 per store…..(incl. de belcompany zaken)

 221. door Hans

  Daar wordt ik dus weer een beetje zielig van, snap niet dat T-Mobile, je als klant de mogelijkheid geeft om toch te switchen naar een Iphone met bij passende abbo.
  Bij betalen is dan zeker geen probleem….. maar ja, nieuwe klanten werven is veel lucerativer dan je oude klanten koesteren.

  Moet natuurlijk zijn,

  …..snap niet dat T-Mobile, je als klant de mogelijkheid niet de geeft ……. :-D

 222. door fillem

  Je gaat pas betalen voor je nieuwe abbo zodra dat gaat starten. In jouw geval November.
  Je iphone kun je alleen gebruiken zodra je hem krijgt als je een t-mobile sim hebt. Heb je een andere simonly aanbieder (veudafeun / kpn etcetc) dan zul je hem niet kunnen gebruiken om te bellen.

  Ja ok. Ik heb nu een T-mobile sim-only abonnement dus dat zit dan wel snor denk ik.
  Ben ook van plan om met dat hele mobileme te gaan werken, ben benieuwd.
  Wel jammer dat ik dan tot eind oktober dus een iphone met een sim-only abo heb en daarna pas volledig gebruik kan maken van het iphone abonnement.
  Misschien neem ik wel gewoon een nieuw abonnement dan…bah :)

 223. door Ironis

  Ik ga vanmiddag toch lekker in Rotterdam checken of ik bij de shops wat kan regelen. Er zijn twee shops in het centrum, en 2 BelCompany shops, dus op hoop van zegen :)
  Ik ga iig voor de 16Gb zwart, dus mensen in Rotterdam: blijf daar even van af :)

  Iemand in Rotterdam al kunnen reserveren, en bij welke shop?
  Of in Delft?
  Of Den Haag?

  allemaal te doen voor mij (op de route huis – werk), dus ben erg benieuwd!

 224. door iPhoneFreak

  Bestaande klanten van T-Mobile kunnen aan het eind van hun contractperiode overstappen op een van de abonnementen voor iPhone 3G.

  ik heb met een T-Mobile medewerker gesproken en die vertelde mij dat je je T-Mobile abo 4 maanden voor het einde van je contract duur kan verlengen!

  dus als je abo loopt tot bijv 11 november kan je ‘m al verlengen op 11 Juli…

 225. door Ironis

  Dat klopt, maar dan kun je dus nog niet gebruik maken van je iPhone abo. Overigens is dit ergens halverwege dit topic al door een T-Mobile medewerker bevestigd.

 226. door Bender

  ik heb gereserveerd bij de t-mobile shop in leiden.. Ik gebruik nu nog KPN ze kunnen mijn abbonnement overnemen. Ik krijg dan meteen de iPhone mee maar het t-mobile abbonnement gaat pas in oktober in. Dus moet ik hem wel ff unlocken… Of mis ik hier nu wat?

 227. door kraan79

  Tmobile Utrecht hanteert geen lijst maar heeft er wel 150 besteld, wie het eerst komt… De Belcompany zaken hebben wel lijsten maar wanneer die de toestellen binnen krijgen is nog onzeker. Ook kan je volgens mij via hun geen tijdelijke sim mee krijgen, wanneer je nog even wacht op het aflopen van je abonnement en je nummerbehoud willen hebben… Ik kreeg het idee dat dat via Tmobile shop wel kon, hier boven lees ik andere dingen. In mijn geval loopt mijn abonnement bij vodafone op 26 augustus af, ik kan het niet meer afkopen maar wil eigenlijk nummer behouden EN op 11 juli een Iphone.

  Moet ik dan tot 26 augustus wachten totdat T mobile dat nummer kan overnemen en kan ik wel of geen tijdelijk T mobile sim krijgen waarmee ik de Iphone al kan gebruiken?!?

 228. door Jeffrey

  elke t-mobile shop hanteert zijn eigen manier. Daar zijn ze vrij in. De één doet met een lijst de ander zonder. In de grote steden denk ik is er geen lijst, omdat je anders 4000 op zo’n lijst komen en de helft komt niet opdagen. Terwijl nummer 3999 op de lijst als eerste in de winkel staat.

  Het verschilt per shop. Bij mij is het wel een lijst, dus wordt je Iphone in een kluis opgeborgen. En heb je een week de tijd om te kiezen of je em wil kopen of nie.

 229. door kraan79

  @Jeffrey: mazzelaar! Hoop dat Belcompany dat dus voor mij doet, ben benieuwd, ze zullen me bellen.

 230. door Ironis

  Jeffrey,

  Waar is dat?
  Omg Rotterdam – Den Haag ?

 231. door Jeffrey

  @ Ironis

  Nee omgeving Enschede :D

 232. door Martin

  @Bender:
  Ik ben ooit overgestapt van Vodafone naar T-Mobile. Ik kreeg al wel een werkende SIM mee maar nummerportering kon pas plaatsvinden nadat mijn Vodafone abonnement was afgelopen. Tot die tijd heb ik gewoon mijn Vodafone nummerm doorgeschakeld naar mijn (tijdelijke) T-Mobile nummer. Ik neem aan dat dat nu ook gewoon zo kan?

 233. door Bender

  dat is nog wel een goed idee..
  Ik heb alleen geen zin in dubbele abbonement kosten..
  mijn bundel bij hi is 80€ en bij tmobile zal dit dan 60€ worden…
  Dan betaal ik ineens 3 of 4 maanden 140 euro..
  is daar geen oplossing voor?
  of iphone kopen bij tmobile wachten op unlock en zo nog even 3 maanden bellen emt een iPhone3G op kpn netwerk?

 234. door ZeroCool

  @ Redchilly

  Gelukkig maar :P haha

 235. door iPhoneFreak

  @Ironis: Ik ben net bij de t-mobile shop geweest hier in Almere en daar zeiden ze dat je je abo gewoon kan verlengen met een iPhone abo (ook 4 maanden voordat je huidige abo afloopt)

  je kan hier in Almere helaas niet reserveren…

 236. door Fabian

  Net in almere langs geweest, geen reserverings lijsten:S wel in amsterdam??

 237. door Fabian

  Weet iemand anders een t-mobile shop in de buurt van Almere waar wel aan inschrijflijsten wordt gedaan, ik ben namelijk op vakantie op de dag van de release en wil hem wel graag hebben met abbo als ik terug kom (20 juli)

 238. door iPhoneFreak

  @Fabian: dat zou ik ook wel willen weten; ik kan mijn abo pas 22 juli verlengen….

  ik weet wel dat ze ‘m bij de Apple reseller (warnerraven) gaan verkopen… maar of ze daar aan lijsten doen weet ik niet….

  So anyone??

 239. door Fabian

  Ja ik weet waar die zit (de diagonaal geloof ik) maar gaan ze die dan ook al op de dag van de release verkopen of niet?

 240. door Fabian

  @ iPhoneFreak,

  Net met warnerraven gebeld: 0365304967 en daar kan je telefonisch inschrijven (reservering) daar kan je dan vanaf 11 juli ook gewoon een t-mobile abbo afsluiten!:D Dus bellen zou ik zeggen;)

  Groeten,
  Fabian

 241. door iFlow

  Weet iemand een verkooppunt in de buurt van eindhoven? Mijn Telfort abo (dank je telfort!) loopt af op 14 juli. Dan wil ik gelijk overgaan op t-mobile. Belcompany krijgt hem binnen een maand maar weten nog niet wanneer en icm met welk abbonement. Is iemand al bij de T-Mobile shop Eindhoven geweest?

 242. door Robertoo

  Zo, dat zijn zeker goede prijzen. Als ik niet nog anderhalf jaar aan mijn LG viewty vast zat had ik er zeker één gekocht. Maarja, kan nog wel goed vooruit met mn touch.

 243. door John

  Datagebruik in NL is onbeperkt, maar is het ook GRATIS????
  Daar is niets over te lezen… addertje???

 244. door tripwire

  @John

  Het datagebruik is niet gratis!

 245. door Fillem

  Heuh:
  “Data gebruik binnen Nederland1 Onbeperkt Onbeperkt Onbeperkt”
  Tripwire: het datagebruik is dus gratis maar surfen oid via je 3g (dus geen wifi) brengt nog wel kosten met zich mee?
  Ik snap er werkelijk geen ene reet meer van.

 246. door Bender

  Het is in het iPhone abonnement inbegrepen… je kan dus zo veel surfen als je wilt… Waarschijnlijk is het wel zo dat ze contact met je openemen als je meer dan 10X zoveel verbruikt als de gemiddelde verbruiker. ik verbruik veel maar nog nooit wat gehoord.

 247. door John

  @Bender
  Wat voor abonnement het je nu dan?
  maar is dat mogelijk niet anders dan de aankomende abonnementen speciaal voor de iPhone per 11 juli 2008?

 248. door Ironis

  Nog steeds geen inschrijfinfo @ Rotterdam / Den Haag info?
  ben benieuwd of iemand iets weet. Heb zelf tot nu toe nog geen kans gehad om in de stad even te kijken of het kan.

 249. door Bender

  Ik heb nu een hi 80€ + hi eindeloos online simpel onbeperkt internet abonnementje…

 250. Even een vraagje,
  Van 17 juli tot 13 aug zit ik in het buitenland, dit betekend dat als ik 11 juli een abo afsluit ik de eerste maand voor niks betaal. Is het mogelijk om het abonnement een maand later te laten ingaan? En kan dit ook als ik hem bij belcompany aanschaf?

 251. door Ironis

  Lijkt mij mogelijk. Ik denk toch dat je daarvoor T-Mobile moet bellen. Heb je het snelst antwoord :)

 252. door Joop Isotoop

  Ook inside information: Een van de T-mobile shops in rotterdam gaat hem om middernacht 0.00 11 juli verkopen als officiele start. The Phone house gaat hem verder ook verkopen 11 juli. Hij is alleen te koop via de winkels en niet online. De filosofie is dat men bellend de winkel uit moet lopen. 50% korting op aansluitkosten en er is maar een beperkte voorraad. Overigens krijgt The Phone House veruit de meeste voorraad, die hebben immers de meeste winkels.

 253. door Kees

  Volgens mij is 100 shops * 1000 Iphones 100.000 Iphones….

 254. door ZeroCool

  ff vraagje..

  Ik heb een orange abonnement van 15 euro per maand en die loopt januari 2009 ongeveer af.
  Als het goed is zijn orange en t-mobile nu samen t-mobile geworden.
  Kan ik nu overstappen op het duurdere iphone abbo van 29,95?
  Of moet ik wachten tot mijn abbo van orange afgelopen is.

 255. door Queen

  Nieuws van een insider (that would be me)

  Ten eerste het toestel is alleen verkrijgbaar bij een 2-jarig abonnement, daarnaast heb je onbeperkt internet met een snelheid van 2MB. Heel voordelig dus allemaal en daarnaast krijg je 50% korting op je aansluitkosten wat ook erg voordelig is. En daarnaast even leuke info over de verkooppunten. Iedere shop krijgt maar een beperkt aantal geleverd, dus zowel de t-mobile shop, de phonehouse en de belcompany zullen er maar 25 stuks maximaal leverbaar zijn. T-mobile doet niet aan wachtlijsten dus lijkt het me nogal frappant dat mensen aangeven dat ze op een wachtlijst staan. En indien je er dus te laat bij bent, bestel het dan gewoon online bij http://www.t-mobile.nl degenen die hem telefonisch 0800-7111 of via de online shop zullen bestellen zijn dan de eerste mensen die dat toestel ook zullen krijgen. Wel met een wachttijd van 4 tot 6 weken. Alleen ben je er dan wel van gegarandeerd dat je het toestel meteen zult krijgen, want er wordt gewerkt met de fifo-methode (first in first out).

  Heel veel plezier en succes met het aanschaffen van de I-phone. T-mobile heeft exclusiviteitsrechten op de I-Phone de komende 5 jaar dus de I-Phone bij een andere provider halen zit er helaas niet in.

 256. door Bender

  meteen krijgt als je online besteld? Ja als je 4-6 weken meteen vindt wel ja.
  Daarnaast 5 jaar exclusief? Dit zal apple noch T-mobile willen omdat, ze niet weten wat de markt gaat doen. ONmogelijk 5-jaar!
  en I-Phone schrijft je zo: iPhone

  Tot ziens.

 257. door Sander

  Hier is hij lekker goedkoop, bij ons in belgie betaal je 525euro met het abo erbij voor de iphone 3g 8gb!!!!!!!!!!
  ik zal nog maar even wachten dus

 258. door Joop Isotoop

  In nederland verkoopt niemand de iphone online, ook t-mobile niet. Als je hem toch online bij tmobile bestelt dan duurt het 6 weken voordat je hem krijgt. Dus dan ben je gegarandeerd niet de eerste, want de tweede levering iphones in nederland wordt al ergens in de derde/vierde week van juli verwacht, dus de eerste schaarste zal slechts kortstondig zijn

  En dat iedere shop er maar een beperkt aantal geleverd krijgt dat klopt, maar het klopt niet dat dit maximaal 25 is, dat bepaalt T-mobile, Belcompany of the phonehouse zelf wel per winkel

 259. I do not understand any Duch but i think you know English so this is my question…
  I bought the I-Phone as a present for my nephew who lives in Holland,what should be my next step?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.