Navigon 1.6 gelanceerd met kaartupdate, weerbericht en multitasking

·

navigon kaartNavigon 1.6 is vannacht in de App Store verschenen. De update is geschikt gemaakt voor iOS 4, met onder andere multitasking en snel wisselen tussen applicaties (fast app switching). Navigon heeft ook nieuwe NAVTEQ-kaarten toegevoegd. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe functies verschenen, zoals Live Weer, waarbij je het weerbericht op de plaats van bestemming en op de route te zien krijgt. CleverParking toont parkeerplaatsen rond jouw bestemming. Die informatie is ook te vinden op een nieuw overzichtsscherm, waarop je POI’s, weerssituatie en parkeren rond je bestemming te zien krijgt.

Dankzij de ondersteuning voor iOS 4 kun je voortaan gebeld worden en gewoon doorgaan met navigeren.

De beste koop is op dit moment de Europa-versie: die heeft namelijk dezelfde prijs als de applicatie met alleen kaarten van de Benelux. Ook is er een aparte EU 10-versie met de 10 populairste landen van Europa, maar die is een stuk duurder.

Downloaden:

navigon-aankomst

Dank aan Geert Jan (die er vanochtend al voor 7:00 uur als eerste bij was) en andere tipgevers

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

109 reacties

 1. door Miekanos

  Top! Ben super blij met navigon maar de oude kaarten was toch wel een hekel puntje…

 2. door Kevin V.

  Super.. Snel even updaten!

 3. door BasZ

  Eindelijk inderdaad weer een kaartenupdate!

  Iemand al enig idee of dat multitasking al een beetje werkt?
  Met dat beruchte YouTube-filmpje werd je niet echt blij van…

 4. Dat “Parkeren” is dat een knop waarmee je naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats gaat?

 5. door Roelofk

  Multitasken werkt, je kan bellen en kijken naar de kaart tegelijk. Hoe het met geluid zit weet ik nog niet precies.

 6. door tom

  Jammer dat multitasking niet optimaal is: het geluid loopt verder, maar het beeld niet als je opgebeld wordt. Terwijl je aan het bellen bent wordt je dus door de navigatie-stem gestoord, terwijl je niks ziet.

  Ik weet dat je (zelfs voor iOS4) navigon opnieuw kunt starten terwijl je aan het bellen bent, maar de logische default zou toch moeten zijn dat als je gebeld wordt, de kaart in beeld blijft en het geluid uitgeschakeld wordt. Maar das natuurlijk een beperking van Apple en niet Navigon.

 7. door Scooter

  Nooit blij geweest met navigon. Altijd lastmet wegvallende GPS terwijl TomTom gewoon consistent blijft met de ontvangst. Verder is het ook nogal raar dat Benelux en Europa even duur zijn. Wie verzint zulke prijzen?

 8. door Pieter

  Ziet er leuk uit!
  Wat is op dit moment nou beter, TomTom of navigon?

 9. @Marcel Rummens: Ik heb even snel geïnstalleerd. Dat infoscherm over je bestemming doet het niet altijd. Wil je naar bijvoorbeeld Waalwijk (willekeurig voorbeeld) dan is er geen informatie over de bestemming op te vragen, dus ook geen weerbericht of POI’s. Bij bijv. Tilburg vindt ‘ie in de wijken ook geen parkeerplaatsen, wel in het centrum.

  Bij bijv. Schiphol is die info wel beschikbaar. Tik je op parkeren, dan krijg je een lijst met parkeergarages, met daarbij de afstand. Je kunt eentje ervan aantikken, krijgt daarna een overzichtskaartje te zien en kunt er naartoe navigeren. Eigenlijk wel handig, want dat zoeken naar dichtstbijzijnde parkeerplaats is een zoekactie die ik vaak uitvoer.

  Edit: meer screenshots van parkeerfunctie toegevoegd.

 10. door Robje

  Volgens mij staat er bij die eerste Europa Versie: 89,99 ?

 11. @Gonny van der Zwaag: Geweldig! Ik loop al tijden te zeiken dat ze zo iets zouden moeten inbouwen haha. Ben toch weer blij met m’n aankoop van Navigon :D

 12. door sinusfiction

  Heeft iemand het al aangedurfd om dit te installeren op een iPhone 3G met iOS4? De 3G is nu niet meer de snelste, en al zeker niet met Navigon 1.5. Ben bang dat het met 1.6 niet veel beter wordt, maar wordt graag verrast :)

  Nieuw kaartmateriaal is natuurlijk wel een goede reden om te updaten.

 13. door rob

  @sinusfiction:
  Ik heb hem net op mijn 3G geinstalleerd, ga hem zo uitproberen.

 14. door Harp

  @sinusfiction zei op 10 juli 2010 om 10:09
  Wacht even, je vraagt hier dus of het de moeite is om te updaten, terwijl je zelf de app hebt? Dus als er hier 3 roepen: ‘Nee joh, niet doen.’ Dan update je niet ofzo?

 15. door Harp

  Ik vind deze software allemaal nog steeds te duur: meer dan €20 zou ik er niet voor geven als je bedenkt dat je voor €80 ook gewoon een losse navigatie kunt kopen en deze ook weer op marktplaats kunt zetten als je weer iets anders wilt. Nee, mij niet gezien.

 16. In update is ook de nieuwe verkeerssituatie rondom Eindhoven in de kaarten verwerkt. Handig! :)

 17. door Tom D

  Maar voor dat weerbericht is er toch internet verbinding nodig??? Zo js, dat is wel slecht in buitenland.

 18. @sinusfiction: Waarom zou 1.6 minder goed zijn dan 1.5? De werking van de app is niet veranderd, dus alleen al de nieuwe kaarten lijken me voldoende reden om te updaten!

 19. Origineel geplaatst door Tom D
  Maar voor dat weerbericht is er toch internet verbinding nodig??? Zo js, dat is wel slecht in buitenland.

  Voor verkeersinfo is ook internetverbinding nodig. Dat is nou eenmaal zo…

 20. door sredlums

  Origineel geplaatst door Harp
  @sinusfiction zei op 10 juli 2010 om 10:09 Wacht even, je vraagt hier dus of het de moeite is om te updaten, terwijl je zelf de app hebt? Dus als er hier 3 roepen: ‘Nee joh, niet doen.’ Dan update je niet ofzo?

  Het is toch niet zo raar als je graag wil weten of het verstandig is om wel of niet te updaten vóór je de moeite doet, om vervolgens misschien weer gedoe te hebben om terug te gaan naar de oude versie?
  Normaal niet zo veel werk, maar deze apps is z groot dat synchroniseren wel erg lang duurt…

  Wat een belangstelling voor ‘mijn’ Tilburg ineens trouwens ;-)

 21. door Roelofk

  Origineel geplaatst door tom
  Jammer dat multitasking niet optimaal is: het geluid loopt verder, maar het beeld niet als je opgebeld wordt. Terwijl je aan het bellen bent wordt je dus door de navigatie-stem gestoord, terwijl je niks ziet.Ik weet dat je (zelfs voor iOS4) navigon opnieuw kunt starten terwijl je aan het bellen bent, maar de logische default zou toch moeten zijn dat als je gebeld wordt, de kaart in beeld blijft en het geluid uitgeschakeld wordt. Maar das natuurlijk een beperking van Apple en niet Navigon.

  Je hoeft hem niet opnieuw op te starten hij draait gewoon door in de achtergrond en met fastapp switch kun je dus vanuit bellen weer terug naar navigon

 22. door Bart

  @Harp: Ja, dat is toch niet zo raar? Hij vraagt zich af of zijn 3G nog wel vooruit te branden is als hij Navigon update. Zou ik ook wel willen weten. OS4 is duidelijk veel te zwaar voor de 3G, en als Navigon erdoor slechter gaat werken, ga ik ook niet updaten.

 23. door Bart

  @RoelJewel: Al die extra functies kunnen de app nogal “processor-vretend” maken, en dat is op een 3G onder OS4 geen goed idee. Is dat zo moeilijk te snappen?

 24. door dries6951

  Origineel geplaatst door Harp
  Ik vind deze software allemaal nog steeds te duur: meer dan €20 zou ik er niet voor geven als je bedenkt dat je voor €80 ook gewoon een losse navigatie kunt kopen en deze ook weer op marktplaats kunt zetten als je weer iets anders wilt. Nee, mij niet gezien.

  Fijn dat je dat met ons wilt delen . . . . . . hier niet zeuren maar gewoon een losse navigator kopen dus.

 25. door Bart

  @Tom D: Wat had je dan verwacht? Hoe moet je telefoon aan die informatie komen als er geen verbinding met “iets” is?

 26. door Leon

  Iemand een idee wat de in-app purchase 3D view is? En hoe dat er uit ziet? Ben benieuwd naar gebruik en kaarten as maandag..

 27. Origineel geplaatst door Bart
  @RoelJewel: Al die extra functies kunnen de app nogal “processor-vretend” maken, en dat is op een 3G onder OS4 geen goed idee. Is dat zo moeilijk te snappen?

  Nee, maar ik denk niet dat de app nu ineens 1,5 keer zwaarder is ofzo… Het zijn extra opties die je kunt gebruiken. Ze zijn niet steeds actief ofzo :).

 28. door Bart

  Origineel geplaatst door RoelJewelNee, maar ik denk niet dat de app nu ineens 1,5 keer zwaarder is ofzo… Het zijn extra opties die je kunt gebruiken. Ze zijn niet steeds actief ofzo .

  Nou, zolang mijn 3G al problemen heeft met het open “sliden” om een gesprek aan te nemen terwijl mijn iPod muziek speelt, neem ik geen risico. :)

 29. door Marco lagerwaard

  Origineel geplaatst door Leon
  Iemand een idee wat de in-app purchase 3D view is? En hoe dat er uit ziet? Ben benieuwd naar gebruik en kaarten as maandag..

  Ja, dan zie je alles in 3d, maar voor een vlak land als nl is dit niet iets waar je op zit te wachten, gebouwen zitten er nl nog niet of weinig in.
  Bovendien, als je de iphone aan de lader hebt met navigon en filemelding en 3d aan hebt staan dan wordt je batterij niet voldoende meer bijgeladen en zit je dus op den duur met een lege batterij, heb bovendien al 2 verschillende laders opgeblazen.

 30. door Rimko de Wijs

  1.6 + 3G lijkt zelfs wat sneller en soepeler te draaien.

 31. door emonty

  werkt perfect op m’n 3GS met 3.12. Binnenkort de Iphone4 en dan nog sneller. Nieuwe kaarten: eindelijk, parkeerplaatsen top voor de vakantie en het weer, ach dat is leuk. Goeieupdate zo voor de vakantie!!

 32. door Raoul

  Enig nadeel van zulke updates is dat ik weer mijn favo’s kwijt bent pfff dan maar ff ergens opschrijven.

  Of heeft iPhoneclub een tip hiervoor?

 33. door Larss

  Helaas… Met een 3G + iOS 4 start Navigon niet meer op, crash tijdens het opstarten. Soms zelfs een harde reboot. Met deze versie zowel als met de vorige.

  Apple doet z’n naam geen goed met dit soort blunders. iOS 4 maakt je 3G vrijwel onbruikbaar.

 34. door Werner

  Kan dat multitasken nou alleen maar met een stem die dwars door je telefoongesprek gaat, of kan je ook alleen je kaart terug in beeld krijgen (zonder stem dus)
  Als dit laatste niet kan lijkt me dat een groot gemis…

 35. door Muxje

  Origineel geplaatst door Larss
  Helaas… Met een 3G + iOS 4 start Navigon niet meer op, crash tijdens het opstarten. Soms zelfs een harde reboot. Met deze versie zowel als met de vorige.Apple doet z’n naam geen goed met dit soort blunders. iOS 4 maakt je 3G vrijwel onbruikbaar.

  Typisch dat de ervaringen zo uiteenlopen. Mijn oude 3G deed het prima met iOS4, ook met Navigon. Maar op de 3G van mijn broer is het blijkbaar doffe ellende.

  @Raoul: is het zo dat de favorieten verdwijnen na een update? Ik heb geen favorieten, maar de meest recente bestemmingen stonden er nog gewoon in na de update.

  Jammer trouwens dat de kaartweergave van Navigon nog geen gebruik maakt van de extra resolutie op het scherm van de iPhone 4.

 36. door Raymond

  Beste,mensen.
  Ik heb Navigon 1.5 Europa.
  Heb panoramaview en live traffic.
  Welnu ik krijg de update te zien in app store.
  Ik wil hem dan updaten ,de iphone geeft aan van te weinig ruimte,verwijder fotos enof films.
  IK heb nog 5 Gig op mijn phone over.
  Ik gooi Navigon er dan maar van af.
  Tenslotte installeer ik Navigon opnieuw en TOT MIJN Verbazing Moet ik opnieuw 74,99 Euro betalen.
  Dit is toch van de zotte.
  Nu wordt via click &buy opnieuw 74,99euro van mijn rekening gehaald.
  Ik had de Navigon 1.5 europa al netjes gekocht voor 69,99 euro.
  Kunnen jullie je voorstellen dat ik woest ben ,op wat hier gebeurt?
  Hoop dat iemand een oplossing weet.

 37. door Johan

  @Raymond: had je m wel in iTunes staan? Zo ja, update dan via itunes

 38. door Larss

  @Raymond: Weet je zeker dat je onder het juiste account bent ingelogged?

  En weet je zeker dat het ook echt wordt afgeschreven? Je krijgt de melding dat het gratis is pas na het invieren van je wachtwoord.

  Dus ben eens duidelijk: IS het al afgeschreven of LIJKT HET dat je het moet gaan betalen?

  En om het misschien nog makkelijker te maken: kun je niet gewoon Navigon updaten op je PC of Mac?

 39. door Rimko de Wijs

  @larss

  raar dat je deze problemen hebt,

  mijn 3G met ios4 had wel wat uitvalprobleempjes met navigon 1.5, maar nu met 1.6 ( gewoon via Itunes geupdate) start en werkt ie als een zonnetje!

 40. door Johan

  Origineel geplaatst door Harp
  Ik vind deze software allemaal nog steeds te duur: meer dan €20 zou ik er niet voor geven als je bedenkt dat je voor €80 ook gewoon een losse navigatie kunt kopen en deze ook weer op marktplaats kunt zetten als je weer iets anders wilt. Nee, mij niet gezien.

  Het is toch geweldig dat je altijd navigatie op zak hebt? Besluit je om met vrienden ergens heen te gaan, weet je altijd de weg. Op vakantie weet je lopend in een stad altijd de weg (zonder duur internet nodig te hebben). Compact en altijd beschikbaar, ideaal

 41. door marc

  Ook ik hen problemen met navigon met mijn iPhone 3G. Ik krijg geen GPS, terwijl alle andere programma’s die GPS nodig hebben het wel doen. Daarnaast is het stukken trager geworden.

  Wie heeft dat probleem nog meer? Vind het echt lastig, heb er niet voor niet voor betaald.

  Oh ja en ik heb ios4

 42. door Philip

  Yes, nieuwe update. Werkt prima op iPhone 3G met iOS4. Ik ben blij, zeker omdat ik van de week op vakantie ga. Leuke nieuwe features.

 43. door Edd

  Origineel geplaatst door Raymond
  Ik gooi Navigon er dan maar van af.Tenslotte installeer ik Navigon opnieuw en TOT MIJN Verbazing Moet ik opnieuw 74,99 Euro betalen.Dit is toch van de zotte.

  @Raymond
  Ik vrees dat je bij het opnieuw installeren via iTunes op EU 10 heb geklikt van €74,99 in plaats van de ‘normale’ Europa app van €69,99

 44. door brabant

  Origineel geplaatst door Harp
  Ik vind deze software allemaal nog steeds te duur: meer dan €20 zou ik er niet voor geven als je bedenkt dat je voor €80 ook gewoon een losse navigatie kunt kopen en deze ook weer op marktplaats kunt zetten als je weer iets anders wilt. Nee, mij niet gezien.

  Je hebt groot gelijk.
  Koop gewoon een iPod voor je muziek, stop een agenda in je zak, doe er een adresboekje bij, koop een GSM en ook nog een los navigatiesysteem. De rugzak moet je dan ookniet vergeten.
  Ik doe alles met een iPhone met Navigon. Al jaren meer dan tevreden.

 45. door rob

  Net een ritje gedaan met een 3G(iOS4) met Navigon 1.6. (geen jailbreak) Ik merk dat het opstarten van Navigon 1.6 lang duurt, zo niet nog langer dan bij 1.5. Dan duurt het nog even voordat hij het GPS signaal oppikt. Ook langer dan bij de 1.5, daar had ik praktisch meteen een GPS signaal. Favorieten en instellingen zijn allemaal blijven staan na de update. Straatnamen zijn beter te lezen dan in de vorige versie. Kaartupdates zijn er ook. Nieuwe wijk bij mij in het dorp staat er al in. Maar je merkt dat de 3G moeite heeft met de spraakfunctie van het navigeren, tegelijk met de Ipod functie. Als ze samen draaien, merk je dat op het moment dat er stemaanwijzingen komen, de muziek even “overslaat”.
  Overigens is die irritante “duitse” stem nog steeds aanwezig. Jammer dat ze dat niet eens veranderen. Maar al met al ben ik niet ontevreden, het is tenslotte een “stokoude” 3G waar ik mee navigeer, dus ;-)

  Edit: inderdaad nieuwe features , zoals het weer etc. Of dit toegevoegde waarde heeft valt nog te bezien.

 46. door Maarten

  Origineel geplaatst door Raoul
  Enig nadeel van zulke updates is dat ik weer mijn favo’s kwijt bent pfff dan maar ff ergens opschrijven.Of heeft iPhoneclub een tip hiervoor?

  ?? Bij mij blijven de favo’s en alle overige instellingen netjes bewaard.. (3GS/IOS4)

 47. door Pete

  Mooie update, werkt sloom op 3G, goed op 3GS, ben benieuwd hoe dat over een week of drie op mijn 4G gaat, moet echt perfect zijn dan volgens mij.

  Trouwens fijn dat er nog steeds mensen zijn die melden dat je voor 80 euro een compleet systeem koopt, leuk te weten dat voor sommige het stenen tijdperk nog vrolijk door gaat!

 48. door micha

  Origineel geplaatst door Raymond
  Beste,mensen. Ik heb Navigon 1.5 Europa. Heb panoramaview en live traffic. Welnu ik krijg de update te zien in app store. Ik wil hem dan updaten ,de iphone geeft aan van te weinig ruimte,verwijder fotos enof films. IK heb nog 5 Gig op mijn phone over. Ik gooi Navigon er dan maar van af. Tenslotte installeer ik Navigon opnieuw en TOT MIJN Verbazing Moet ik opnieuw 74,99 Euro betalen. Dit is toch van de zotte. Nu wordt via click &buy opnieuw 74,99euro van mijn rekening gehaald. Ik had de Navigon 1.5 europa al netjes gekocht voor 69,99 euro. Kunnen jullie je voorstellen dat ik woest ben ,op wat hier gebeurt? Hoop dat iemand een oplossing weet.

  Heb hetzelfde traject doorlopen, maar had ‘m wel op mijn iTunes account staan (de PC dus). Navigon installeerde goed, maar ik ben mijn extra’s kwijt. Had vorige versie de in App aankopen gedaan van Traffic Live en Panorama View 3D, en deze zijn nu verdwenen. Ik krijg hier ook enkel de optie om ze opnieuw te kopen. Heb ondertussen email gestuurd naar Navigon met vraag om hulp. Ben benieuwd.

 49. door Paul

  @Leon:
  De 3-D in app purchase geeft het landschap in 3-D weer, is leuk als je naar Zwitserland of zo gaat. In NL heb je er weinig aan.

 50. door Harp

  @Raymond zei op 10 juli 2010 om 11:53
  Je hebt gewoon de verkeerde geïnstalleerd (Euro 10 ipv. Europa). Volgende keer beter opletten…

  @brabant zei op 10 juli 2010 om 12:43
  Al jaren? Navigon is amper een jaar uit op de iPhone. Niet zo populair doen aub: mijn losse navi start 10x sneller op en heeft een veel betrouwbaarder gps signaal. Dat alles voor €70…

 51. @Raymond – Als je de app al in iTunes op de desktop hebt staan, kun je voortaan beter in iTunes gaan kijken welke gratis updates er voor je klaar staan, dan krijg je ook geen problemen met te weinig ruimte. Dat doe ik altijd bij grote applicaties en nog nooit problemen gehad. Ik weet niet hoe soepel Click & Buy is (ik koop altijd rechtstreeks bij Apple) maar misschien kun je geld terugvragen?

 52. @Robje – Dat is de dollarprijs.

 53. door tomdr

  3G + iOS4 + Navigon 1.6 (benelux) werkt op mijn toestel sneller en beter dan vorige versie (gelukkig maar, want de 1.5 met de iOS4 was redelijk rampzalig)

 54. door Raoul

  Nog even iets, waar kan ik mijn extra aankopen weer opnieuw downloaden naar mijn iPhone? Het knopje is verdwenen onder Extra’s hiervoor of zie ik iets over het hoofd?

 55. door tomdr

  @Raoul: ik ben mijn extra’s ook kwijt, en blijkbaar zijn die maar terug te krijgen na betaling, met andere woorden bij iedere update moeten de extra’s opnieuw betaald worden, euh? afzetterij?

 56. door mattias

  @Harp: ik heb het gekocht en nog aan 2 vrienden gegegeven hebben ierders €25 betaald en ook €25( was toen nog 75) dus zo is goede navigatie niet duur en als je ik mijn iphone verkoop krijg ik er meer van

  maar ja mensen uit het stenen tijdperk he

 57. door Rutger

  Deze update biedt naast nieuwe kaarten, ook nog eens wat leuke extra’s en het kost allemaal ook niks extras heb er nu al ruim een jaar (dacht ik) plezier van, gewoon maar doorgaan zo, en v.w.b. favorieten, die staan er na deze update nog gewoon in hoor ;)

 58. door Snader

  De extra’s die je via in-app purchases hebt gekocht, kun je op dezelfde manier gratis kopen. Het lijkt alsof je opnieuw moet betalen, maar dat is niet zo!

 59. door Raoul

  @Snader:

  Thanks, dus gewoon kopen en daarna zie je dat dit gratis opnieuw gedownload kan worden.

 60. door Mathijs

  Ben van plan om navigatie aan te schaffen voor mijn 3GS.. Welke is nu beter na deze update.. Navigon 1.6 of TomTom?

 61. door brabant

  @Harp:

  Ik rijd al meer dan drie jaar met Navigon. Eerst een los systeem en sinds meer dan een jaar op de iPhone.
  Ik kies voor meer functies in minder apparaten. Vandaar mijn reactie. Ik doe alles met 1 apparaat in de auto.

 62. door Bas

  1.5 liep voor geen meter icm iOS 4 op mijn 3G.
  1.6 loopt weer een stuk beter, al heb ik het nog niet uitgebreid uitgetest

 63. door raysyl

  Tja,heb per ongeluk de foute versie aangetikt,die van europa 10
  Oeps ,ik hoop dat ik mijn geld nog terug kan krijgen

 64. door Jeroen

  Op mijn 3GS werkt het perfect. Op de 3G van mijn vrouw is het drama.

 65. door Luut

  Nou, bij mij gaat ie toch echt vertellen dat ik moet betalen voor mijn aankopen van extra’s. Beetje jammer, was niet van plan opnieuw 20 euro uit te geven aan Traffic Live…

  Als het dan ineens niets kost, is het wel bijzonder verwarrende informatie.
  De oude knop “aankopen terugzetten” was tenminste lekker ondubbelzinnig. Geen prijs en het resultaat wat je verwacht.

  Waarom moet zo’n goed idee ineens weer wijken???

  //edit
  Ok, ok, na het password gaat ie zeggen dat je het al een keer gekocht hebt… Wat een ******oplossing. Daar maak je niemand echt blij mee.

 66. door Leon

  @Paul thanx!

 67. door Henk

  Wellicht een stomme vraag…maar blijft bij dat multi task navigon altijd actief op de achtergrond??

  Of is er een manier om het proggie helemaal af te sluiten. Ik heb het nog niet kunnen vinden. Ik heb alleen zo’n donder bruin vermoeden dat het programma bij opstarten altijd op de achtergrond blijft tenzij je uiteraard de iphone opnieuw opstart.

  Heeft iemand hier wat meer info over?

 68. door Marco

  Ik gebruik Navigon vanaf het begin en tot volle tevredenheid. Navigon biedt m.i. de beste navigatiesoftware op dit moment. Iedere keer weten zij de app weer te verbeteren, ook nu weer met deze update. Echter sinds de update naar ios4 heb ik gps problemen die ik met os 3.1.2 totaal niet had. Daarnaast werkt 1.6 behoorlijk traag en crasht de app. Vanwege geheugen te kort? Op een IPhone 4 zal het ongetwijfeld vlot werken.

 69. door Applemaster

  @Henk

  Dubbelklikken op je Home-Button, Een van de icoontjes ingedrukt houden (maakt niet uit welke) en op het minnetje drukken…

  Heb zelf nog geen iOS 4, maar volgens mij kun je zo iedere app individueel helemaal afsluiten :D

 70. door Applemaster

  @Henk

  Dubbelklikken op je Home-Button, Een van de icoontjes ingedrukt houden (maakt niet uit welke) en op het minnetje drukken…

  Heb zelf nog geen iOS 4, maar volgens mij kun je zo iedere app individueel helemaal afsluiten :D

 71. door Henk

  @applemaster.

  werkt perfect BEDANKT voor je antwoord!!

 72. Mijn 3G zegt nog 3,4 Gig vrij te hebben maar zegt ook dat ik ruimte moet maken om de nieuwe versie te installeren.

  Moet elke keer Navigon helemaal weggooien en dan past de nieuwe versie er op. Maar ben wel steeds alle instellingen kwijt.

  Bij elke update heb ik dit gedoe, ik snap het niet want Navigon is max 2 gig ofzo dus. Heeeft niets met Navigon te maken maar met de iPhone denk ik.

  Weet iemand hoe dit zit?

 73. door Tr1969

  Navigon heeft een gelijke hoeveelheid extra geheugen nodig als het programma groot is tbv uitpakken ed.
  Ik verwijder meestal even mijn muziek en voer daarna de update uit.
  Daarna nog even de muziek opnieuw terug plaatsen en het werkt weer.

  @applemaster
  Thanks, vond al dat m’n Iphone zo snel leeg was maar met Navigon op de achtergrond is dat wel logisch.

 74. door vpl70

  @Applemaster:
  Eerst dank aan @Applemaster.

  Er is nog een manier die wat gemakkelijker is. Als je aan het navigeren bent zie je in de statusbalk (bovenin) het bekende gps logo (pijltje) actief.

  Wanneer je je bestemming in navigon annuleert als je er nog niet bent en je sluit dan Navigon af (1x home) zie je dat het GPS logo verdwijnt en houdt per direct het leegslurpen op.

  Dit batterijeffect zie je ook bij apps als EveryTrail, ook daar geldt, zodra het gps-logo weg is uit de statusbalk wordt er niet meer constant een gps positie uitgelezen en geupdate in de app…

 75. door Jeff

  @Larss:

  Geen last hoor… start prima op bij mij op 3G.

 76. door kevin

  Origineel geplaatst door Scooter
  Nooit blij geweest met navigon. Altijd lastmet wegvallende GPS terwijl TomTom gewoon consistent blijft met de ontvangst. Verder is het ook nogal raar dat Benelux en Europa even duur zijn. Wie verzint zulke prijzen?

  Heeft niets te maken met de software,maar is de schuld van de iphone zelf.
  Het is niet voor niks dat TomTom de houder MET gps-module op de markt heeft gebracht.
  Ik kocht indertijd ook Navigon omdat TomTom maar op zich liet wachten en was eigenlijk tevreden over het gebruik maar wanneer je in dicht bebouwde gebieden kwam durfde ie wel es flippen.
  Dus verdiende TomTom toch nog een cent aan mij toen ik die houder aanschafte en het probleem was meteen van de baan.
  Ik zou zelf meer durven zeggen… Navigon doet het voor mij beter dan de TomTom 910 die we hadden dus hier niks dan tevredenheid!
  Het is zo leuk om je gps steeds bij je te hebben!

 77. door rfcremers

  @Gonny van der Zwaag:
  Is het niet tijd om een nieuwe review/vergelijking te doen van alle (noemenswaardige) navigatiesystemen voor de iPhone?

  Zou, iig door mij, zeer gewaardeerd worden. Ik weet namelijk nog niet welke Navigatiesoftware ik voor mijn vakantie zal gaan aanschaffen.

 78. door tomdr

  bij mij blijft alles perfect werken, … @Larss:

 79. door tomdr

  ik zit ook met dat probleem, maar ik heb ooit eerst de Benelux versie aangekocht en later de Europa versie wegens plots nodig in Frankrijk en Duitsland. Tegenwoordig gebruik ik echter nog alleen de benelux door dit installatieprobleem. (n ik heb 0, niks muziek staan op de iPhone, wel een heleboel apps die ik regelmatig gebruik, en deze telkens verwijderen en terug installeren neemt al vlug een paar uur in beslag, … versie@Wessel Meijer:

 80. door mattias

  @tomdr: je kunt met winrar landen waar je nooit naar toe gaat gewoon verwijderen (.map bestanden) zo heb ik oost Europese landen er uit gegooid scheelt een pak in ruimte je moet dan wel downloaden via de pc en niet via je iphone

 81. door tomdr

  @mattias : ik download altijd via mijn apple MacBook, dus winrar is niet aan mij besteed, …, ik ga op mijn apple eens naar de mogelijkheden kijken om bepaalde landen te verwijderen,nooit aan die mogelijkheid gedacht, in ieder geval bedankt voor de reactie !!, @mattias:

 82. door Larss

  @tomdr: tom, ik heb BetterZip hier wel eens voor gebruikt. Werkte prima, ik geloof dat je wel de file moet hernoemen.

  En over het crashen: heb vannacht Navigon verwijderd, een complete backup & restore gedaan van mijn iPhone en tenslotte de backup teruggezet en Navigon weer geinstalleerd. Dat helpt flink: Navigon wil weer starten, maar klapte er net alweer uit bij instellen thuisadres. Great :)

 83. door mattias

  @tomdr: klik eens op mijn naam denk dat dit de mac variant op winrar is heb zelf geen mac dus kan het niet proberen

 84. door tomdr

  Thx !! @mattias:

 85. door mattias

  @tomdr: je moet het bestand opnieuw aan itunes toevoegen eer dit vervangen word ook van je iphone even verwijderen voor de eerste keer

  spijtig genoeg moet je telkens er een nieuwe update uitvoert de kaarten opnieuw verwijderen

 86. door Peppijn

  @tom:
  Multitasking werk zoals deze moet werken je wordt gebeld, beeld gaat dan in telefoonmodus 2x drukken op je home knop er verschijnt dan een lijst met actieve progs navigon weer aanklikken en je bent aan het navigeren en aan het bellen tegelijk, lijkt me toch niet echt moeilijk succes

 87. door Marc

  Bestaat er ook een trail versie voor de iphone?

 88. door sjark7

  heb na veel stroperigheid weer gedowngrade naar laatste iOS 3, maar wel Navigon geupdate. (dat had ik al gedaan tijdens iOS 4)
  Nu zie ik dat ik niet meer onderaan in Navigon mijn contacten kan aanklikken om zo het adres op te halen. Iemand een idee waar dat is gebleven?
  Moet dus steeds adres helemaal invoeren…
  Mis ik iets hier?

 89. door tomdr

  @sjark7 : is inderdaad nogal onoverzichtelijk, maar geen probleem, na het opstarten, ga links onderaan naar “… Meer” , dan krijg je een overzicht van de andere beschikbare items, gan nu rechts bovenaan naar “wijzig”, nu kan je de gewenste icoontjes verslepen en ordenen in de balk onderaan, jammer genoeg zijn er maar 4 mogelijkheden @sjark7: @sjark7:

 90. door sjark7

  @tomdr: gevonden, thanks

 91. door tomdr

  ik heb 3G; iOS4; en Navigon Benelux, en Navigon Europa, beide laatste versie. (op één en hetzelfde toestel dus) Raar maar waar, met de Europa versie heb ik geen problemen, werkt zoals het hoort, met de Benelux versie krijg ik de rode balk wat duidt op een slecht GPS signaal, of krijg ik het simulatie scherm , zogezegd door volledig gebrek aan GPS signaal, terwijl, bij het omschakelen naar de Europa versie (op 100% de zelfde identieke plaats) er geen probleem is, …, heeft er iemand een verklaring?

 92. door sjark7

  @tomdr: heb ik met benelux (versie 1.6) ook, heb ik gemerkt…. maar wel met iOS 3

 93. door Willem

  Nieuwe versie 1.6 (Navigon Europe) werkt uitstekend op 3G met iOS4. Kaartupdate is bravo ! GPS-ontvangst is probleemloos en GPS-fix is onveranderd snel. Opnieuw / nog altijd zeer tevreden over Navigon en de kwaliteit die zij levert.

 94. door patrick

  Net met update 1.6 en IOS 4 naar Belgie gereden. Ging goed tot net voor Eindhoven. Geen GPS meer verder gereden met maps. Nu nog steeds geeb fix. Alles geprobeerd. Iemand een tip????? Txs

 95. door binaries4me

  @rob:

  Die duitste stem kan je uitzetten door spreek straatnamen uit te zetten. Is ook niet nodig om een straatnaam te horen lijkt mij. Als je dit uitzet krijg je weer de normale hollandse vrouwenstem.

 96. door paul

  @marc: Hey Marc, je bent niet de enige met dit probleem, ik heb ook na de update geen gps ontvangst meer… Bij kaarten en andere apps wel, maar bij navigon niks, nul, noppes, nada…
  Mocht iemand een oplossing hebben, dan hoor ik dat graag ;o)
  Alvast bedankt!

 97. door tomdr

  @marc en paul :Ik heb zowel de Benelux versie als de Europa versie op mijn iphone staan, de Benelux versie heeft geen GPS ontvangst , de Europa versie wel. Ik heb reeds naar Navigon zelf een email getuurd met een vraag hieromtrent, maar blijkbaar is het de moeite niet om een antwoord te verzinnen. Ik ga eens rondneuzen hoe ik mijn geld kan terugeisen, want dit is duidelijk een software probleem van bij Navigon. Ik hoop dat iedereen ivia de website van Navigon rechtstreeks vragen gaat stellen omtrent de lamentabele of volledig ontbrekende GPS ontvangst.

 98. door paul

  @tomdr:

  Ik ga zeker de moeite nemen om navigon een e-mail te sturen. Heb je een mail via hun website gestuurd? de site van navigon is lekker wazig… haha. Ik ben benieuwd, als ik antwoord krijg, laat ik het direct weten! Bedankt voor je reply!

  Grtzz, Paul

 99. door Theo

  Geen problemen met de update op 3G, aardige nieuwe features (weer, parkeerplaatsen), maar kaartUPDATES?

  De nieuwe afslag Woerden-Oost/Harmelen die onlangs is geopend en waar al jaren aan wordt gewerkt, staat er niet op. De nieuwe situatie op de N11 bij het aquaduct in Alphen waar al een tijdje aan gewerkt wordt, staat er niet op!

  NDrive (voor de prijs van 5 euro) heeft dit allemaal al wel!

  Leesbaarheid van ANWB-borden (bijv de afslagnummers) mag ook wel eens beter worden, je hebt steeds een bril nodig.

 100. door Discus2ct

  Vandaag NAVIGON 1.6 gedownload als update voor mijn 3G IOS 4.01. Vervolgens na het downloaden blijft mijn tabblad met programma’s lichtgrijs!? Alles is dus aangevinkt, maar ik kan dus niets uitvinken en nu dus ook Navigon niet updaten. Nu heb ik de oude versie van navigon van de telefoon verwijderd in de hoop dat er iets zou veranderen. Het vinkje is nu ook verdwenen (lichtgrijs), maar deze kan ik nu dus ook niet meer aanvinken!? Itunes udaten heeft ook niet geholpen. Iemand een idee?

 101. door kees

  @paul: Heb jij het email adres van Navigon, ik kan dat namelijk niet vinden.

 102. door kees

  Origineel geplaatst door tomdr
  @marc en paul :Ik heb zowel de Benelux versie als de Europa versie op mijn iphone staan, de Benelux versie heeft geen GPS ontvangst , de Europa versie wel. Ik heb reeds naar Navigon zelf een email getuurd met een vraag hieromtrent, maar blijkbaar is het de moeite niet om een antwoord te verzinnen. Ik ga eens rondneuzen hoe ik mijn geld kan terugeisen, want dit is duidelijk een software probleem van bij Navigon. Ik hoop dat iedereen ivia de website van Navigon rechtstreeks vragen gaat stellen omtrent de lamentabele of volledig ontbrekende GPS ontvangst.

 103. door kees

  Heb de zelfde problemen.
  Ipod met TT houder voor GPS, na installatie 1.6 Beneluxe geen GPS ontvangst.
  Daarvoor had ik Benelux via Cyndia, maar zins ik geupdate heb naar firmware 4.0.2 geen cyndia meer en heb navigon via Itunes aangeschaft.
  Ontvangst via TT tool voor GPS is goed.
  Maar via Navigon 1.6 benluxe geen uitslag

 104. door tomdr

  @kees:
  ik heb drie emails teruggekregen van navigon, de eerste email was om me duidelijk te maken dat Navigon Benelux enkel werkt op iPhones uit de benelux, de lettrelijke email is als volgt :

  Dear Mr. Tom de Ruyck,
  Thank you for contacting Navigon support and please accept our apologies for the delay of our answer caused by a great number of e-mails from all customers.
  Unfortunately, we have to inform you that the Navigon Benelux version is not compatible with your Iphone. Navigon benelux is compatible with the Iphone made for Benelux.
  Please don’t hesitate to contact us if you have further questions regarding our products.

  Hierop heb ik gereageerd dat mijn iPhone 100% legaal en officieel in de benelux is aangeschaft en met een belgisch mobistar abonnement werkt
  hierop kreeg ik letterlijk de volgende email

  Dear Mr. de Ruyck,
  Thank you for your e-mail.
  Regarding your situation, we would like to appologize for the inconvenience created, and recommend to use the Navigon Europe version.
  The Navigon team is working to make the Benelux version compatible with iPhone.
  Should you have further queries, please do not hesitate to contact us.

  hierop reageerde ik dat ik wel 2maal betaald heb (voor zowel de benelux versie en de europa versie) en dat ik gezien de capaciteit van mijn iPhone de ‘kleine’ benlux versie verkies, hierop kreeg ik volgend antwoord

  Dear Mr. de Ruyck,
  Thank you for your e-mail.
  We are sorry for the inconvenience. We understand that you don’t need something that you payed for and can not use. Because the Navigon application was purchased via Appstore we advise you to get in contact with Apple support to see what are their terms and conditions for getting a refund.
  Should you have any further queries, please do not hesitate to contact us.

  met andere woorden, …, zoek het zelf uit
  het email adres van navigon is
  support.uk@navigon.com en of support.fr@navigon.com

 105. door tomdr

  support.fr@navigon.com en of support.uk@navigon.com a href=”#comment-255311″>kees:

 106. door tomdr

  @paul: Al reactie gekregen van navigon?

 107. door paul

  @tomdr: Hey, ik ben net terug van vakantie dua vandaar mijn late reply… Navigon heeft voor mij nog niet de moeite genomen mij een antwoord te sturen. Ik ga t nog eens proberen via de mailadressen die kees hierboven heeft gegeven. Ik heb nog steeds geen gps en ik vertik het om europa aan te schaffen, omdat ik bang ben dat die t straks ook niet gaat doen en ik dus een hoop geld kwijt ben voor niets… Grtzz, Paul

 108. door paul

  Net gemaild en direct al antwoord terug:

  Dear Sir,

  Thank you for contacting NAVIGON Support Team.

  Regarding your concern, please download again the software from iTunes to your iPhone: even if you perform the buying process, that does not mean you have to pay for it again, as the system should recognise that you already paid, so you can recover your software.

  For any other information, please don’t hesitate to contact us. We are at your entire disposal for further assistance.

  Nou heb ik eerst nagevraagd of ik mijn 3D-view en traffic info, die ik heb aangeschaft, ook niet opnieuw hoef te betalen alvorens ik mijn versie ga verwijderen van mijn iPhone… Dus dat wacht ik eerst ff af…

  Paul

 109. door paul

  Mijn Navigon doet ‘t weer…

  Gisteren kreeg ik nog een e-mail terug, dat je ook de aankopen die je binnen Navigon (3D View en Traffic Info) weer gratis kan downloaden. Dus wat ik heb gedaan, is de ‘geupdate versie’ van Navigon helemaal verwijderd van mijn iPhone, en vanuit de iStore Navigon opnieuw gedownload. Daarna heb ik binnen Navigon zelf de extra’s opnieuw gedownload. Schrik niet als je dan een melding krijgt met een prijs en op ‘koop nu’ moet drukken, je krijgt daarna de melding dat je het al hebt aangekocht en gratis kan downloaden.

  Bij mij werkt alles weer, alleen zijn mijn laatste bestemmingen en favorieten verdwenen, maar dat vond ik niet zo’n ramp. Navigon is nog steeds langzaam, zeker na de update van OS4, maar ik heb gelezen dat binnenkort OS4.1 uitkomt en deze zorgt dat de iPhone weer wat sneller is.

  Ik hoop dat ik jullie met deze info heb geholpen.

  Grtzz, Paul

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.