Mozilla gaat binnenkort verrassende iPhone-applicatie uitbrengen

18 oktober 2009, 14:14 · Gonny van der Zwaag

mozilla iphone applicatieOm Malik, bekend van de website GigaOM heeft een interview gehad met Mozilla CEO John Lilly. Dat gebeurde op de Play-conferentie, een jaarlijks technologie-evenement van de universiteit van Berkeley. Lilly verraste de toeschouwers door op korte termijn een applicatie voor de iPhone aan te kondigen: “Mozilla will release an app to the iPhone app store in the next few weeks,” zei Lilly. “It’ll surprise people.” Mogelijk heeft de iPhone-applicatie iets te maken met Mozilla Weave, maar CEO John Lilly en VP Mobile Jay Sullivan wilden dit niet bevestigen of ontkennen.

Weave werd twee jaar geleden aangekondigd door de Mozilla Labs als een manier om je persoonlijke browservoorkeuren (bookmarks, historie en aanpassingen) te uploaden naar de servers van Mozilla, zodat je deze ook beschikbaar hebt op andere computers.

Het is dus mogelijk dat Mozilla’s iPhone-applicatie de mogelijkheid biedt om bookmarks en dergelijke ook in je Safari-browser op de iPhone toegankelijk te maken. Een complete Firefox-browser op de iPhone lijkt namelijk iets te ambitieus, aangezien Apple’s richtlijnen verbieden om dubbele functionaliteit aan te bieden. De alternatieve browsers die tot nu toe in de App Store zijn verschenen maken in essentie altijd gebruik van Safari.

Via: GigaOM

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

23 reacties

 • Volgens mij heeft Apple een jaar geleden ofzo haar richtlijnen veranderd waardoor je wél third party webbrowsers mocht aanbieden. Ik dacht omdat ze kritiek hadden gekregen van Opera.

  Antwoord Quote

 • Chris
  4 years

  Stiekem blijf ik toch hopen op Firefox voor de iPhone met de desktop plugins ;-)

  Antwoord Quote

 • Geldslet
  4 years

  Heb genoeg aan mobileme….. die doet dit alles al lang en erg goed!!!!!

  Antwoord Quote

 • Joostmans
  4 years

  Het is dus mogelijk dat Mozilla’s iPhone-applicatie de mogelijkheid biedt om bookmarks en dergelijke ook in je Safari-browser op de iPhone toegankelijk te maken.

  Dat zit toch al standaard in de iTunes-sync..?

  Antwoord Quote

 • nigel
  4 years

  @Hans Pinckaers: volgends mij zit het zo: een jaar geleden werden helemaal geen andere browser apps toegelaten, toen hebben ze het een beetje versoepeld maar de browsers moeten wel gebruik maken van de safari dinges :P

  Antwoord Quote

 • @nigel: zou best kunnen inderdaad.

  Antwoord Quote

 • 4 years

  Origineel geplaatst door Chris
  Stiekem blijf ik toch hopen op Firefox voor de iPhone met de desktop plugins

  In die browser geloof ik wel, maar plug-ins? Twijfel… We’ll see!

  Antwoord Quote

 • Jm
  4 years

  Antwoord Quote

 • 4 years

  Antwoord Quote

 • arne_vn
  4 years

  Een mozilla browser met flash onersteuning, DAT zou mij verbazen :P ;)

  Antwoord Quote

 • Mindreavert
  4 years

  Waarom de behoefte aan firefox?
  Browsen gaat bij mij prima zoals het nu gaat, al die extraatjes die ik op m’n pc heb, vind ik niet zo nodig op m’n iPhone…

  Antwoord Quote

 • thumper_uk
  4 years

  you need firefox on an iphone if you use t-mobile so that your web pages load as fast as a vodafone user

  Antwoord Quote

 • Mario
  4 years

  dit is toch overbodig, want je kan nu al je favorieten/bookmarks gewoon syncen via itunes. So what’s the point ?

  Antwoord Quote

 • Sander Alkemade
  4 years

  Een verrasing die van te voren
  wordt aangekondigd, is toch niet
  echt een verrassing meer ?

  Antwoord Quote

 • BLaCKouTZz
  4 years

  Ik hoop toch op Firefox. Ik vind Safari niet de beste browser. Die titel komt volgens mij meer op zijn plaats bij Opera of Firefox.
  Saferi op de iPhone mist volgens mij nog een hoop gebruikers gemak. Het is best moeilijk om niet mobiele pagina’s goed te bekijken via
  de iPhone. Op bijv. een N9* of LG hebben ze dat al beter opgelost.

  En als Apple eindelijk ophoud met strenge eisen stellen aan third party ontwikkelaars mbt browsers en andere eigen software (Google Wave). Ik hoop op flash :) dat is iets wat ik echt mis op de iPhone en als zelfs op symbian het fatsoenlijk werkt vraag ik me af waarom het niet werkt op mijn iPhone!

  Antwoord Quote

 • Monsta
  4 years

  Origineel geplaatst door Chris
  Stiekem blijf ik toch hopen op Firefox voor de iPhone met de desktop plugins

  Onmogelijk, er zullen dan speciale mobiele addons/plugins moeten komen. Persoonlijk (als webontwikkelaar zijnde) mis ik geen addons voor m’n browser. Het boeit me daarom dan ook vrij weinig als Apple andere browsers niet toelaat.

  Antwoord Quote

 • Tim Wolf
  4 years

  Denk niet dat apple 3th party browsers toe staan gaat. En ik denk ook niet dat het veel nut heeft, dat bookmark syncing. Dat heb je als addon in firefox zelf wel.

  En als je bookmarks op je iphone die je ook op je pc of mac heb staan wil syncen…ik weet het niet. Ik gebruik op de iphone safari lang niet zoals ik een browser gebruik op een desktop pc.

  En als het gaat om een app die de mensen zal verassen vind ik het toch een domper als het alleen maar een sync prog blijkt. Dus alsnog ben ik erg nieuwsgierig! want ik hoop niet dat het is wat hier en in de post al wordt gesuggereerd.

  Misschien is het mogelijk om via safari een soort van mobile site te laten draaien die zich gedraagt zoals firefox. Zo zouden ze wel een firefox achtige browse ervaring kunnen creeeren met addons enzo die je dan van je firefox die je hebt draaien op je pc of mac kan syncen.

  En dat lijkt me nu nog eens VET.

  Antwoord Quote

 • â„œuben
  4 years

  Ik vraag me altijd het nut af van dit soort geblaat over niets. Als je niks zinnigs te melden hebt, meldt dan niks.

  Begrijp me goed hoor, dit is GEEN aanval richting iPhoneClub voor het melden van dit “nieuws”, maar ik wordt een beetje blugh van ontwikkelaars e.d. die proberen een hype te genereren alvorens ook nog maar -iets- te hebben laten zien.

  Zeg gewoon waar je meer bezig bent of houdt lekker je muil. (Nogmaal, niet richting iPhoneClub, maar richting die Mozilla kunkel.)

  Antwoord Quote

 • david
  4 years

  ik vind dit gewoon ruimte verspilling ik vind safari net zo goed

  Antwoord Quote

 • Makstra Jr.
  4 years

  Ik ben zeer enthousiast over Firefox dus op mijn iPhone is hij zeer welkom!

  Antwoord Quote

 • Willempie
  4 years

  @ Ruben:
  Alsof een hype genereren en Apple niet samen gaan…..

  En ik vind dit wel meevallen, je hoeft het niet te lezen.

  Antwoord Quote

 • Kokkie
  4 years

  Waarschijnlijk een Fennec-browser volgens iPhone-ticker

  Antwoord Quote

 • Boyen
  4 years

  Origineel geplaatst door Willempie
  @ Ruben:
  Alsof een hype genereren en Apple niet samen gaan…..

  Klopt. Maar ik vind Safari best lekker werken. En ik denk eerder aan een mail app of iets Facebooks-achtig waar ze mee bezig zijn. Firefox op de iPhone lijkt me wel erg bizar. Bovendien, waarom?

  Antwoord Quote

Comments are closed.