MirrorCase: makkelijker videofilmen, bellen en scherm aflezen

·

mirrorcase bureauAls het op iPhone-hoesjes aankomt, is de meeste vernieuwing bij Kickstarter te vinden. Logisch ook eigenlijk, want een doorsnee case verkoop je vanzelf wel, terwijl je bij een case met een heel specifieke functie eerst maar eens moet zien of er markt voor is. De MirrorCase pakt het daarom ook op de Kickstarter-manier aan. Deze case is bedoeld voor mensen die veel willen fotograferen en videofilmen. Door de behuizing is het gemakkelijker om de iPhone 4 en iPhone 4s vast te houden tijdens het filmen, dankzij het gebruik van spiegels.

Die spiegels werken als een periscoop en reflecteren elk beeld. De ergonomische vormgeving zorgt daarvoor. Je kunt de iPhone daardoor natuurlijk vasthouden in een halfliggende houding – en niet rechtop. De foto’s hieronder laten zien hoe het niet moet: bij drie mensen is de iPhone of de hand vóór het gezicht, zodat je contact kwijtraakt met het object dat je wilt filmen. De vrouw in de blauwe trui linksonder gebruikt een MirrorCase en kan gewoon zwaaien naar de baby, hond of ander personage dat gefilmd moet worden.

mirrorcase faces

De Mirrorcase is bedacht door RHP Multimedia Corp en vereist een speciale app, zodat je het beeld niet op z’n kop te zien krijgt. Je kunt ook filmpjes in landschapsweergave maken. Wil je niet dat anderen zien dat je aan het filmen bent, dan is er ook een privacyscreen, waarbij er een plaatje te zien is, in plaats van het live-videobeeld. Nog een ander vernuftig trucje: de MirrorCase kan de flitser van je iPhone reflecteren zodat de iPhone een zaklamp wordt. Op je bureau zorgt de MirrorCase ervoor dat je het scherm onder een makkelijke hoek kunt aflezen. En wil je onderweg bellen terwijl je een boodschappenkarretje aan het voortduwen bent, dan kun je de MirrorCase gebruiken als een schouderhouder, zoals je vroeger een telefoonhoorn tussen kin en schouder klemde.

Je kunt voor 50 dollar meedoen aan het project op Kickstarter. Als het lukt om 25.000 dollar bijeen te brengen, krijg je de case thuisbezorgd. Zo niet, dan gaat het niet door en ben je ook geen geld kwijt. Als de MirrorCase uiteindelijk in de winkel komt te liggen, zijn de makers van plan om 80 dollar te vragen.

Meer info: Kickstarter

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

10 reacties

 1. door Peter

  Ah, dus hij is van $99,- +$77,- kosten naar 50 euro +verzendkosten, Dat is dan een meevaller, maar wel belachelijk veel geld voor zoiets simpels

 2. door Jan

  Origineel geplaatst door PeterAh, dus hij is van $99,- +$77,- kosten naar 50 euro +verzendkosten, Dat is dan een meevaller, maar wel belachelijk veel geld voor zoiets simpels

  Ik denk dat het niet alleen om een simpel hoesje gaat. Als veel wil filmen e.d. dan moet de beeld overdracht uitstekend zijn. Dus moet de obtiek, spiegels en behuizing zeer stabiel zijn. Door de lens en de spiegel moet je geen vervorming van het beeld krijgen met de iphone lens. Dus het moet solide zijn, dus kost dat geld.

 3. Je krijgt wel een hele rare bobbel in je broek als je dat ding er in steekt.

 4. door Jitse

  “De vrouw in de blauwe trui linksonder gebruikt een MirrorCase en kan gewoon zwaaien naar de baby, hond of ander personage dat gefilmd moet worden.”

  *rechtsonder

 5. door Ivo Cramwinckel

  @Jan:

  Dat is logisch, het gaat er denk nog meer om wat een gebruiker uit wil geven voor deze functie. Mijns inziens gaat het om een kleine extra handigheid, waar ik nooit +-130e voor uit wil geven en kan me niet voorstellen dat veel mensen dat wel willen.

 6. door Gerrit

  Lijkt erop dat je alleen in portrait modus kunt filmen. Niet echt handig… En inderdaad;

  Origineel geplaatst door Karel-Wilem
  Je krijgt wel een hele rare bobbel in je broek als je dat ding er in steekt.

 7. door Robert Reenders

  Het lijkt er op je alleen maar kunt filmen in portrait mode met deze case. Geen probleem voor playback op de iPhone, maar op een TV ziet het er niet uit natuurlijk

 8. door floa1512

  Wel leuk bedacht , maar dit gaat het niet worden voor mij. Ik film liever in landscape mode en als ik het goed heb is dat er niet bij.

 9. door Roxas

  “Je kunt ook filmpjes in landschapsweergave maken.” @floa1512 Probleem opgelost :)

 10. door Rinne

  De vrouw in de blauwe trui staat volgens mij toch echt rechtsonder…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.