Maak van je iPhone een Star Trek Tricorder

·

Tricorder Star TrekStar Trek-liefhebbers pakken meteen hun iPhone en gaan in Safari naar 38i.biz/tricorder. Je ziet dan een webpagina die geoptimaliseerd is voor de iPhone met daarop een Star Trek Tricorder. Na een druk op de PWR-knop kun je tussen drie verschillende functies schakelen.
Af en toe verschijnt er een pop-up met een boodschap, zoals hieronder afgebeeld. Verder kun je er helemaal niets mee en geluidjes klinken er ook al niet.

Tricorder grappige boodschapDe enige reden waarom je regelmatig naar deze webapp zou terugkeren, is omdat het er indrukwekkend uitziet en omdat er een mooie webclip-icoon bij zit. Op Wikipedia kun je precies nalezen wat een Tricorder nu eigenlijk doet. Er zijn drie verschillende tricorders in de Starfleet van Star Trek te vinden: een algemeen model, een medical tricorder en een engineering tricorder. De medische kun je gebruiken voor het scannen van mensen. In latere afleveringen is een nieuwer en platter model te zien, ter grootte van een iPhone en met een grote touchscreen-interface.

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.