Luminogeist: video boven iPhone projecteren

24 januari 2013, 22:02 · Bastiaan Vroegop

LuminogeistDe iPhone heeft geen 3D-scherm, maar met een paar prisma’s kun je wel een video uit het scherm laten opspringen. Hoe dit in zijn werk gaat, demonstreerde de Japanse ontwerper Yuri Endo. Hij liet op deze manier een Aziatisch teken boven het scherm zweven. Verwacht echter geen projectie boven je iPhone-scherm: de optische illusie werkt alleen vanuit vier specifieke hoeken. Een volwaardig 3D-effect is het dus eigenlijk niet.

Endo’s truc zou op ieder smartphone-scherm moeten werken, maar zelf maakte hij gebruik van de iPod touch om te laten zien hoe de boel in elkaar steekt. Het project was deel van Endo’s afstudeerproject en is nog niet door bijvoorbeeld een webshop opgepikt. Het is dus nog niet mogelijk om een pakket met transparante objecten te kopen en onderstaand effect direct zelf te simuleren.

Via Gizmodo.

Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

2 reacties

 • kira22
  1 year

  Dit is echt zoiets waarvan je na 30 seconden denkt….en wat kan die nog meer?!

  Antwoord Quote

 • Bert
  1 year

  Leuk voor proof of concept, naar ik snap wel dat dit nog niet is opgepikt door een webshop.

  Antwoord Quote

Comments are closed.