Liquipel: een waterwerende laag voor op je iPhone

·

LiquipelEr is vaak maar een enkele valpartij in een bak water nodig om een iPhone onbruikbaar te maken. In riskante situaties is dit goed te voorkomen door een speciale waterdichte case te gebruiken, maar je bent waarschijnlijk niet voorbereid op dat ene moment waarop je hem in een waterplas laat vallen. Liquipel biedt een mogelijke oplossing: door je iPhone van binnen en buiten te bespuiten met een waterwerend middel, wordt hij beschermd zonder dat je een case gebruikt.

Hoewel Liquipel waterwerend genoeg is om de iPhone te laten functioneren terwijl hij in een bak water ligt, raadt de maker af om de iPhone moedwillig met de coating onderwater te gebruiken. De spray moet vooral je iPhone redden in de situaties dat hij per ongeluk waterschade zou opleveren.

Om je iPhone in het waterwerende middel te hullen moet je hem opsturen naar het kantoor van Liquipel, waar ze zowel de binnen- als buitenkant waterdicht maken. Hierdoor ben je de iPhone ook een tijdje kwijt: Amerikaanse klanten hoeven slechts een of twee dagen te wachten, maar met internationale verzendkosten vermoeden wij dat een Nederlandse iPhone wel een paar weken op zich kan laten wachten. Een behandeling voor je iPhone kost 59 dollar. Hoeveel verzendkosten daar bovenop komen is nog niet helemaal duidelijk: toen wij probeerden een bestelling te maken liepen we tegen wat technische problemen op de website aan. Nederland stond echter wel in de lijst van mogelijke landen.

Eerder schreven we over NeverWet, een soortgelijke oplossing.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

33 reacties

 1. door Glenn

  Toen ik de titel las dacht ik eerst dat het gewoon spatwaterdicht zou worden, maar tijdens het kijken naar het filmpje schrok ik toch wel toen hij hem gans onder water zette. :)

  Lijkt mij wel heel interessant, en de prijs valt ook nog heel goed mee vind ik. Alleen het opsturen van de iPhone is dan wel wat minder natuurlijk.

 2. door Henry Meijer

  Ziet er wel gaaf uit haha

 3. door www

  Zou het ook lukken met een iPod touch???

 4. door Henry Meijer

  ohja

  “This video is for demostration purposes only. Liquipel and its affiliatesdo not recommend bringing any alectronic in contact with liquid. Liquipel is a preventative measure. Do not attempt to recreate or reinact anything performed in this video.

  Dus zal het wel of niet werken? ik heb toch mijn twijfels.

 5. door Linda

  Mja, garantie is dus ook weg.

 6. door wesley

  dit moet apple eigenlijk meten met de iphone doen

 7. door temooi

  dit is eigenlijk te mooi om waar te zijn

 8. Dit wil ik heel graag proberen. Alleen wil graag dat een bedrijf in NEderland dat doet. Wil hem max 2 dagen kwijt zijn. #weekend

 9. door bmonninkhof

  Lijkt op het product neverwet, maat die is nog niet voor de consument op de markt. Ik kan niet wachten tot dit spul in de winkel te koop is.

 10. door Martin

  Wat ik mij afvraag; slijt de bijzondere coating er naar verloop van tijd door gebruik (aan bijv. de buitenkant) niet af?

 11. door mcjopie

  Ik wil de test nog wel een keer zien ZONDER dat de headphone-jack van de luidsprekers in de iPhone wordt gestopt…

 12. door Martin

  Hoe zit het naar verloop van tijd met het luidsprekertje en microfoontje?

 13. door wesley

  zou er niet mee te proberen zwemmen ofzo want dan is de druk van het water natuurlijk veel hoger

 14. door Unle

  @mcjopie: Als je verder in dat filmpje kijkt zie je dat hij de stekker eruittrekt en en WEER in het water legt

 15. door robenroute

  @mcjopie: als je even ietsje langer kijkt dan de eerste 2 seconden, zou je dat ook gewoon zien…

 16. door Marc

  wauw,…. welkom in 2012…….

 17. door Fred Vlasman

  Als je de headphone Jack eruit trekt? Volgens mij stroomt het dan naar binnen

 18. door Gerwin

  Zou hem graag opsturen

 19. door borgqueenx

  interessant…maar wil hem wel graag eens alles zien uitproberen met die coating….anders blijf ik wel bij mijn Drycase.

 20. door iDMi

  Origineel geplaatst door wesley
  dit moet apple eigenlijk meten met de iphone doen

  PRECIES… bij massaproductie kost het wellicht een paar dollar om te doen… bereken dat door aan de klant en bingo!!! weer iets om een juist een iPhone te kopen…

 21. door shardphoenix

  @robenroute: Ja je hebt gelijk maar dan ook de laatste 10 sec van filmpje. Ze laten eerst 2 min met kabel zien en dan laatste 9 sec zonder dus ik kan me voorstellen dat iemand dat zegt. Maar ja je hebt gelijk ;)

 22. door Boxerrip

  Laat je de iphone vallen, is hij alsnog kapot…. Omdat hij niks kan hebben…. Hoop dat de nieuwe iphone iets meer kwaliteit heeft, dan die glasplaten. (echte gorilla glas of zo).

 23. door walter

  Mischien dat iPhoneclub dit een keer testen en een video op iClub posten.

 24. door dromedaris

  Als je die opstuurt en als zij hem terugsturen, rekent de koerierdienst waarschijnlijk nog eens importtax aan vd winkelwaarde van een nieuwe iPhone. iPhoneclub, ik verwacht een review! :-)

 25. door Gerard

  Als het echt zo goed werkt als op het filmpje moet Apple het bedrijf gewoon even overkopen!

 26. door MrWhite

  Leuk goedje dat superhydrofobe spul
  Net als neverwet
  Leuk om je schoenen mee in te behandelen zodat ze nooit meer vies worden :D

  Origineel geplaatst door Gerard
  Als het echt zo goed werkt als op het filmpje moet Apple het bedrijf gewoon even overkopen!

  het werkt maar niet voor eeuwig, na verloop van tijd wordt de coating aangetast meen ik.

  Maar zulke dingen zullen we steeds meer gaan zien, nanotechnologie FTW!

 27. door Dinoblade

  Hmm… ik begin me af te vragen…
  zuiver water (H2O, geen vervuilingen ofzo erbij), zou een iPhone daar wel tegen kunnen? (ik bedoel dan wel zonder deze speciale coating) Want zuiver water isoleert wel redelijk

 28. door Jasper

  Of je doet het gewoon zelf, vloeibaar rubber over al je componenten smeren.

  Heb een tijd lang met afstandsbestuurbare auto’s gereden waar een controller op zit van 180 euro en die ploffen gelijk bij water contact. Even insmeren met vloeibaar rubber en je kan onderwater door rijden (motor kan namelijk gewoon tegen water).

  Ik vraag me alleen af hoe het zit met de koeling, tenslotte kan hij dan minder goed zijn warmte kwijt..

  Dus voor een beetje diy-er gewoon voor 5 euro vloeibaar rubber/latex kopen :) . Werkt gegarandeerd als je t goed aanbrengt.

  Toevoeging: je smeert het vloeibare rubber op je moederboard dus je telefoon moet wel uit elkaar en je garantie zal ook gelijk weg zijn.

 29. door Pinky

  Of je neemt gedistileerd (lees zeer zuiver water) en je hebt helemaal geen goedje nodig. Ik heb voor demo purposes diverse malen het nodge electronica in zuiver water gedondered en natuurlijk allemaal ahhhhhhss en ohhhhh’s..

  Jasper … Plastidip is leuk maar heeft een nadeel er kan vocht onder de rubber laag vormen en bij RC zijn er veel warmte verschillen en is condens hetgeen wat je probleem wordt.

 30. door Lesley

  Geef mij maar Neverwet, dan doe ik het zelf wel.

 31. door Schpitfrik

  Ook eens proberen zonder speakerkabel erin geplugt…

 32. door mcjopie

  @laurens: @Unle: @Robenroute: Dat ziet er niet betrouwbaar uit toch? Twee seconden en dan is het filmpje afgelopen… :s Laat het filmpje maar draaien en haal hem er dan ook weer uit etcetera. Dus nogmaals: ik wil dezelfde test graag zien met dezelfde duur en handelingen ZONDER de headphoneplug erin.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.