Laatste geruchten nieuwe iPad: meer RAM en foto van retina-display

·

Aankondiging van de iPad 3De geruchtenmolen rondom de nieuwe iPad lijkt in de uren voorafgaand aan de lancering van de derde generatie van het Apple-tablet niet te stoppen. Zo schrijft AppleInsider dat hacker en jailbreaker Chronic heeft achterhaald hoeveel werkgeheugen de nieuwe iPad krijgt: 1 gigabyte. Dit zou blijken uit gelekte debugdata. Zowel de iPad 2 als de iPhone 4s doen het nog met 512 MB.

De geruchten over een quad core processor in de nieuwe iPad worden op steeds meer plaatsen ontkracht. Zoals we gisteren al schreven zou de iPad mogelijk een Apple A5X-processor krijgen, die onlangs opdook. Dit is een verbeterde versie van de dual core A5 uit de iPad 2 en iPhone 4S, die onder meer een betere grafische chip heeft. Nog steeds een verbetering dus, maar geen quad core.

Het retina-scherm lijkt in ieder geval steeds zekerder te worden. Razorionfly heeft een uitgelekte foto gepubliceerd waarop duidelijk te zien is dat het scherm van de gefotografeerde iPad een hogere resolutie heeft dan de iPad 2:

Retina-scherm in actie

Dan is er ook nog het gerucht dat iOS 5.1 vanavond wordt gelanceerd en twee nieuwe geheime nieuwe functies heeft. Wat voor functies, en of ze alleen voor de nieuwe iPad zijn of ook voor de iPhone, is voorlopig nog een mysterie.

Onderwerpen
door Elger van der Wel

Elger van der Wel werkt als freelancer voor iCulture en is in het dagelijks leven werkzaam bij de NOS. Hij studeerde Telematica aan de Universiteit Twente en is dol op techniek en in het bijzonder op nieuwe media & gadgets.

23 reacties

 1. De foto blijkt nep te zijn, zoals ook al te lezen is op Razorionfly.

  https://twitter.com/#!/chronic/status/177367820819103744

  [Update] – Whilst we still personally believe the iPad 3 will feature a “Retina” display, it appears the image above may have been sent to a number of sites overnight – (including RazorianFly) – and @Chronic has confirmed that the image is, in fact, “fake”.

  http://www.razorianfly.com/2012/03/07/ipad-3-will-have-a-retina-display-photo/

 2. door Ray

  Wat een gedoe zeg… We horen het vanzelf allemaal wel lijkt me…

 3. door Kasuja

  Mijn verwachting voor vanavond.

  Nieuwe ipad nieuwe apple tv
  Meer ram 
  Retina
  LTE

  Nieuwe Apple TV
  Meer ram 
  1080P
  Appstore voor TV zenders en Games.

  One more thing…? Geen 

  Wat ik hoop…. Houd je vast. 

  iOS 6 preview van Scott Forstal. 
  Mountain lion Preview duo presentatie van Scott Forstal en Phil schiller de reden waarom ze er samen staan is omdat iOS 6 als fullscreen app kan draaien binnen mountain lion. Phil shiller praat het aan elkaar en Scott Forstal laat het zien. 

  Daarna introduceert Phil schiller de nieuwe imac lijn met kantelbaar scherm. Heb je de iMac staand dan is hij in Mountain Lion modus. Heb je de imac liggend gaat hij over in iOS modus en werkt touch. iCloud verbind al je bestanden aan elkaar. Dus was je in iwork bezig dan kan je in iWork verder aan het zelfde bestand tussen iOS en mountain lion.  Phil schiller kondigt dan een nieuwe SDK aan die je als ontwikkelaar laat ontwikkelen voor iOS en Mountain lion. 

  Dan roepen ze een ontwikkelaar van microsoft op het podium en die demonstreert hoe naadloos microsoft office in iOS modus werkt op de iMac en iPad. En laat zien dat alle features ook werken in mountain lion. 

  Daarna brengen ze gameloft naar voren en hij laat zien dat ze een nieuwe game hebben die zowel onder Mountain lion werk als iOS 

  Hij word onderbroken door scot en die gaat verder over de vernieuwde Apple TV. Game loft neemt het weer over van scot en laat zien dat je die game nu prima op je apple tv in 1080p kan spelen zonder lag. Bedient met je iDevice 

  De one more thing is geen kleinere maar juist een grotere iPad. 13″ en 15″ met de zelfde technologie als de iMac. Alleen dan met een switch zodat je kan kiezen of je wil werken in iOS modus of Mountain lion. Hij is even dik als een macbook air en werkt met multitouch wacom pen en muis. Is gericht op de mobiele professional en gaat vanaf €999 in 13″ oplopend naar €1499 voor de 15″ versie. De specs zijn het zelfde als de huidige MBA lijn. 

   

 4. door tisroodentweet

  Origineel geplaatst door Kasuja
  Mijn verwachting voor vanavond.Nieuwe ipad nieuwe apple tv Meer ram  Retina LTENieuwe Apple TV Meer ram  1080P Appstore voor TV zenders en Games.One more thing…? Geen Wat ik hoop…. Houd je vast. iOS 6 preview van Scott Forstal.  Mountain lion Preview duo presentatie van Scott Forstal en Phil schiller de reden waarom ze er samen staan is omdat iOS 6 als fullscreen app kan draaien binnen mountain lion. Phil shiller praat het aan elkaar en Scott Forstal laat het zien. Daarna introduceert Phil schiller de nieuwe imac lijn met kantelbaar scherm. Heb je de iMac staand dan is hij in Mountain Lion modus. Heb je de imac liggend gaat hij over in iOS modus en werkt touch. iCloud verbind al je bestanden aan elkaar. Dus was je in iwork bezig dan kan je in iWork verder aan het zelfde bestand tussen iOS en mountain lion.  Phil schiller kondigt dan een nieuwe SDK aan die je als ontwikkelaar laat ontwikkelen voor iOS en Mountain lion. Dan roepen ze een ontwikkelaar van microsoft op het podium en die demonstreert hoe naadloos microsoft office in iOS modus werkt op de iMac en iPad. En laat zien dat alle features ook werken in mountain lion. Daarna brengen ze gameloft naar voren en hij laat zien dat ze een nieuwe game hebben die zowel onder Mountain lion werk als iOS Hij word onderbroken door scot en die gaat verder over de vernieuwde Apple TV. Game loft neemt het weer over van scot en laat zien dat je die game nu prima op je apple tv in 1080p kan spelen zonder lag. Bedient met je iDevice De one more thing is geen kleinere maar juist een grotere iPad. 13″ en 15″ met de zelfde technologie als de iMac. Alleen dan met een switch zodat je kan kiezen of je wil werken in iOS modus of Mountain lion. Hij is even dik als een macbook air en werkt met multitouch wacom pen en muis. Is gericht op de mobiele professional en gaat vanaf €999 in 13″ oplopend naar €1499 voor de 15″ versie. De specs zijn het zelfde als de huidige MBA lijn.  

  maar das een gokje, toch?
  mooie presentatie zeg ik

 5. door iMe

  @Kasuja

  Dat zou eens mooi zijn! Hmm… Ik heb wel een iMac 27″ van een halfjaar in mijn woonkamer staan… Misschien dat ik het dan vervang door zo’n “touch” iMac! Ongelooflijk veel mogelijkheden voor zoiets, vooral voor grafische vormgevers/tekenaars die dan een gigantisch LCD tekenbord hebben :)

 6. door cm

  klinkt goed!! @ hierboven

 7. door Jan

  Origineel geplaatst door Kasuja
  Wat ik hoop…. Houd je vast. 

  Geniaal! Ik hoop met je mee :D

 8. door Joerie

  Kijk eens naar de ‘last-minute rumor’ van 9to5mac:
  http://9to5mac.com/2012/03/07/last-minute-rumor-apple-snuck-senseg-haptic-feedback-into-the-new-ipad/

  zou toch geweldig zijn als er zo’n scherm in komt te zitten?

 9. door Joerie

  oow ik zie net dat @nicky wat eerder was!

 10. door Zotheid

  Nadeel is dat het absoluut niet werkt om met je hand de hele tijd naar een scherm op te tillen. In dat geval kan je beter de iMac plat op je bureau leggen ipv op een standaard.

 11. door Kasuja

  @tisroodentweet:

  Gakje droom diepe wens.
  Als het waar blijkt snap ik icloud ook gelijk.

 12. door kasuja

  @Zotheid:

  daar is aan gedacht in mijn voorstel :P

 13. door O.Olivier

  @Kasuja: Mooie verwachting! ;)

  Kan mij iemand vertellen waar alles te volgen zal zijn? En als er een livestream zou komen waar ik die dan zou kunnen vinden?

 14. door murdock

  Waar kunnen wij het volgen over de ipad 3?

 15. door Joris

  En dan wordt het uiteindelijk: Een iPad 2S …
  Met enkel:
  Siri
  Retina
  en een A6 processor….

  Zoals ze deden bij de 4S toen dacht iedereen dat het de iPhone 5 ging heten en waren er toen ook al hoesjes en foto’s gelekt van nieuwe uiterlijkheden.

  Oke.. Ik zelf ben een gebruiker van een iPhone 4S en ben er heel blij mee! Ik vind mijn iPhone prachtig zoals hij er nu uit ziet =p

  Misschien koop ik dit jaar nog een iPad (waarschijnlijk 3 ) maar eerst nog een vakantie job vinde =p

 16. door Absrnd

  Ik voorspel een 17″ iPad en retina screen met ingebouwde Apple TV :)
  daardoor komt ook de ouderwetse album hoes weer terug in itunes.

 17. door Mr. X

  @O.Olivier: Engadget is wel een goede site voor het volgen van het event, met veel foto’s en tekst

 18. door Mr. S

  @O.Olivier:
  Engadget is een goede website voor het volgen van het event, met veel foto’s en tekst

 19. door kasuja

  of kijk een van deze link die Bas heeft verzamelt

  http://basvanderploeg.nl/event/

 20. door O.Olivier

  @lonerider:
  @Mr. X:
  @kasuja:

  Bedankt, hiermee heb ik alles wat ik nodig heb,
  de ustream staat al klaar en is aan het aftellen ;)

 21. door max

  het appleevent is vanaf nu te volgen op nu.nl

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.