Je iPhone 3GS is nog maar 113 euro waard

·

Stapel in te ruilen iPhonesDe webwinkel Amazon heeft iOS-apparaten toegevoegd aan haar inruilprogramma. De website koopt al langer elektronische tweedehands spullen op en verscheept die naar handelaren die er belang bij hebben. Tot nu toe konden oude modellen van de iPhone nog niet ingeruild worden, maar dat is nu veranderd. De grote speler in online winkels biedt 162 dollar (113 euro) voor een iPhone 3GS 8GB, ongeacht of die een witte of zwarte achterkant heeft. Als de telefoon maar in goede toestand verkeert.

Het opkopen van gebruikte iPhones gebeurt alleen binnen de Verenigde Staten. Daar kunnen klanten hun telefoon kostenloos opsturen naar Amazon die het geld vervolgens overmaakt aan de verzender. De dienst verkeert nog in de testfase en is nog niet beschikbaar in de Duitse en Britse varianten van de Amazon Store. Wel geeft het een aardige indicatie wat je iPhone nog oplevert. Hier de maximum inruilprijzen onder elkaar:

iPhone 3G 8GB (zwart of wit), 118 dollar, 82 euro
iPhone 3G 16GB (zwart of wit), 153 dollar, 107 euro

iPhone 3Gs 8GB (zwart of wit), 162 dollar, 113 euro
iPhone 3Gs 16GB (zwart of wit), 235 dollar, 164 euro
iPhone 3Gs 32GB (zwart of wit), 242 dollar, 169 euro

iPhone 4 16GB (zwart of wit), 402 dollar, 281 euro*
iPhone 4 32GB (zwart of wit), 480 dollar, 335 euro*

* In de Amazon Store worden verschillende prijzen geboden voor de iPhone 4 van telecomprovider Verizon en de iPhone 4 van AT&T. Alleen de laatste werkt op het bij ons ingevoerde GSM-netwerk en heeft meer verbindingsfuncties, zoals bijvoorbeeld iemand in de wacht zetten tijdens een inkomend gesprek. Daarom hebben we hier alleen te prijzen van ‘onze’ GSM-iPhones geplaatst.
door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.