Jailbreak iPhone, iPod touch en iPad op iOS 4.3 – 4.3.3

·

JailbreakMe.com: installeer CydiaWil je een iPhone, iPod touch of iPad jailbreaken? Makkelijker dan dit kunnen ze het je niet maken! Je kunt nu namelijk een jailbreak uitvoeren op de iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch, iPad en iPad 2 door simpelweg naar de website JailbreakMe.com te surfen. De JailbreakMe.com methode biedt, afhankelijk van jouw type iDevice, ondersteuning voor iOS 4.3 tot en met iOS 4.3.3. Bredere ondersteuning van iOS 4.2.1 tot en met iOS 4.3.2 volgt later. Het gaat om een felbegeerde untethered jailbreak.

Een iPhone, iPod touch of iPad jailbreaken met JailbreakMe.com

JailbreakMe.com op de iPhone 4
Het jailbreaken van een iPhone, iPod touch of iPad is maar zelden zo simpel als dat het nu is. Je kunt direct op je iPhone, iPod touch of iPad naar JailbreakMe.com surfen en drukt daar op free free gevolgd door install, zoals je gewend bent van de App Store. De jailbreak zal vervolgens uitgevoerd worden en Cydia zal geïnstalleerd worden. De server waarop de website draait zal het vandaag waarschijnlijk zwaar krijgen, dus probeer het op een later moment nog eens als het je niet direct lukt. Een eenmaal uitgevoerde jailbreak is altijd weer ongedaan te maken door je iPhone, iPod touch of iPad met de computer te verbinden en via iTunes te herstellen met een originele firmware van Apple. Naast de bredere ondersteuning voor iOS 4.2.1 tot en met iOS 4.3.2 wordt op een later moment mogelijk ook nog ondersteuning toegevoegd voor de iPhone 3G en 2e generatie iPod touch.

Lees ook onze Handleiding: JailbreakMe.com voor iPhone, iPod touch en iPad.

Momenteel worden de volgende iDevices en firmwareversies ondersteund:

 • iPad: 4.3 tot en met 4.3.3
 • iPad 2: 4.3 en 4.3.3
 • iPhone GS: 4.3 tot en met 4.3.3
 • iPhone 4: 4.3 tot en met 4.3.3
 • iPhone 4-CDMA: 4.2.6 tot en met 4.2.8
 • 3e generatie iPod touch: 4.3, 4.3.2, 4.3.3
 • 4e generatie iPod touch: 4.3 tot en met 4.3.3
Het beveiligingslek waar JailbreakMe.com gebruik van maakt is eenvoudig te patchen voor gebruikers met een jailbreak door PDF Patcher 2 in Cydia te installeren via de BigBoss repository.
De website JailbreakMe.com blijft ook te gebruiken voor de jailbreak van iOS 3.1.2, 3.1.3, 4.0 en 4.0.1 op de iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, 2e tot en met 4e generatie iPod touch en voor de iPad op iOS 3.2 en 3.2.1.
De huidige versie van JailbreakMe.com kan problemen veroorzaken als je gebruik wilt maken van de Camera Connection Kit.

Een verbetering onder de motorkap van JailbreakMe.com

UnionFSComex heeft ook een belangrijke verbetering onder de motorkap van de jailbreak uitgevoerd. Voor beginnende jailbreakers je het genoeg om te weten dat de verbetering betekent dat het uitvoeren van een jailbreak sneller is geworden en dat het misschien mogelijk wordt om het besturingssysteem te updaten zonder dat de jailbreakbestanden worden aangetast. Ben je een gevorderde jailbreaker? In de nieuwe jailbreak wordt de stashing-techniek vervangen door UnionFS. Dit betekent dat grote directories niet meer van de / partitie naar de /var partitie hoeven te worden verplaatst, maar dat er gewerkt kan worden met één samengevoegd en coherent bestandssysteem. Meer informatie over de overstap naar UnionFS vind je in deze tweet.

Ik heb Cydia op mijn iPhone, iPod touch of iPad.. en nu?

Wat ben jij?
Wanneer je Cydia voor de eerste keer opstart op zul je gevraagd worden of je een gebruiker, hacker of ontwikkelaar bent. Maak je keuze en druk rechtsbovenin op Gereed om verder te gaan. Ook zul je de allereerste keer dat je Cydia start op een bepaald toestel gevraagd worden of Cydia automatisch de SHSHs voor je toestel op zal slaan. Het is zeer aan te raden om ervoor te kiezen deze per toestel en per firmware unieke handtekening automatisch op te laten slaan, om ervoor te zorgen dat je altijd naar iOS 4.3.3 en toekomstige firmwareversies zult kunnen herstellen.

Cydia

Bovenaan in Cydia kun je zien voor welke firmwareversies jij de SHSHs hebt en met welke firmwareversies je (naast de meest recente firmwareversie) dus nog zou kunnen herstellen. Via de tab Categorieën kun je een overzicht zien van de verschillende soorten apps en tweaks die je via Cydia kunt downloaden. Achter de tab wijzigingen kun je de meest recente toevoegingen aan het aanbod vinden. Achter Beheren vind je de opties Pakketten en Bronnen. Via Pakketten is het mogelijk om via Cydia geïnstalleerde software te verwijderen. Via Bronnen kun je standaard niet aanwezige repositories toevoegen. Tot slot kun je via de tab Zoeken gericht zoeken op in Cydia aanwezige software.

Een iPhone, iPod touch of iPad jailbreaken in de toekomst

Als je de mogelijkheid wilt behouden om in de toekomst je iPhone, iPod touch of iPad te kunnen blijven jailbreaken, is het van belang om de per iDevice en per firmwareversie unieke handtekening van Apple op te slaan (deze handtekening wordt ook wel de SHSH blobs van een firmwareversie genoemd). Het opslaan van een unieke handtekening van een bepaalde firmwareversie is alleen mogelijk zo lang deze firmwareversie door Apple gesigneerd wordt. Op het moment van schrijven is het daarom alleen mogelijk om de unieke handtekening van iOS 4.3.3 op te slaan. Met deze handtekening zul je jouw iPhone, iPod touch of iPad met iOS 4.3.3 kunnen herstellen en vervolgens kunnen jailbreaken, ook als deze firmwareversie niet meer door Apple gesigneerd wordt en een volgende firmwareversie niet direct untethered te jailbreaken is.

TinyUmbrella

De makkelijkste manier om de unieke handtekening van iOS 4.3.3 op te slaan is door dat te doen via Cydia. Je krijgt deze mogelijkheid als je Cydia voor de eerste keer opstart. Het is ook eenvoudig om de unieke handtekening lokaal op te slaan met behulp van TinyUmbrella op Mac OS X of Windows. Heb je nooit eerder een unieke handtekening voor een iPhone, iPod touch of iPad opgeslagen via TinyUmbrella? Vink dan de optie Request SHSH From Cydia uit in het tabblad Advanced en klik vervolgens op Apply Changes voordat je Save SHSH selecteert.

Doneren aan comex kan via zijn Paypal-account om hem te helpen zijn studiekosten voor Brown University te betalen: comexk@gmail.com
Voor hulp bij specifieke vragen en problemen zijn de reacties niet geschikt. Je zult met dergelijke vragen het beste geholpen worden op het iCulture jailbreak-forum.
door Paul Pols

Paul Pols is onze editor en schrijver op het gebied van beveiliging. Zijn interesse voor techniek en het 'hacken' daarvan begon al vroeg. Paul ziet het jailbreaken van iPhones, iPods touch en iPads als het recht van iedere gebruiker. In het dagelijks leven is Paul werkzaam als IT Security Expert bij Fox-IT en voert in dat kader onder andere penetratietesten uit op iOS apps en devices.

141 reacties

 1. door Paz

  Kunnen we ook een tip krijgen voor het opslaan en terug zetten van Cydia repo’s en Apps? :)

 2. door Denny

  Vraag:
  ik heb nog steeds versie 4.2.1 met Jailbreak.
  Nog steeds geen update gedaan omdat ik al een aantal keer geprobeerd heb te jailbreaken incl update naar hogere versie.

  Kan ik dan gewoon nu jailbreakme.com gebruiken of moet ik eerst updaten naar 4.3.3 via itunes (en dan al me jailbreakapps kwijt raken) of is er een andere manier om updaten naar nieuwste versie en me jailbreakapps te kunnen behouden?

  sorry als ik een domme vraag stel.

  Groetjes

 3. door stef dijksman

  Op mn ipad 2 4.3.3 doet hij het niet =[ krijg een error mr heb de error al doorgegeven! Hopen dat het toch nog lukt!

 4. @Paz: daar zijn allerlei apps voor in Cydia, waarvan ik zelf meestal AptBackup gebruik.

 5. door jurgen

  Kan iemand mij Ff kort vertellen wat de voonaamste voordelen zijn voor te jailbreaken :)

  Nota bene: reacties die verwijzen naar het wederrechtelijk installeren van auteursrechtelijk beschermd materiaal op wat voor manier dan ook zullen conform deze dienstmededeling verwijderd worden en gevolgd worden door een IP-ban.

 6. door yocko

  @Paz ik denk dat pkgbackup geweldig is

 7. door Nitow

  Het lijkt er bij mij op dat het nog niet helemaal werkt. Cydia begint te instaleren, op het moment van die half gedownload is verdwijnt het icoontje weer. Schijnbaar werkt de kernel driver niet helemaal dus.

 8. door Pascal

  Nope hier iPod touch 4G en mijn device zou ‘not supported’ zijn. Toch wel. Maarja heb ook al gejailbreakt dus dat zou het ook kunnen wezen.

 9. door erik

  Dat werkt lekker snel, ongelooflijk!

 10. door PortoNL

  na 50x install te drukken is hij er eindelijk doorheen..

 11. door marcooo

  Whoehoe..mijn dag kan niet meer kapot!!
  Dit zijn de meest fijne jailbreaks..

 12. door Ton

  Origineel geplaatst door jurgenKan iemand mij Ff kort vertellen wat de voonaamste voordelen zijn voor te jailbreaken

  Tja Google ff zou ik zeggen als je weten wil wat de ‘voordelen’ zijn.Bepaalde dingen die je wil weten moet je zelf even opzoeken on the “world wide web” :)

  p.s. Trouwens het hele forum staat er hier vol mee dus zo ver hoef je zelf niet op onderzoek te gaan:):)

 13. door Paz

  @Paul Pols:
  TNX voor de tip, maar zoals ik meer heb gelezen ben ook ik al meerdere keren het slachtoffer geweest dat Aptbackup alles verpest. Dit gebruik ik dus niet meer

  @Yocko:
  TNX, eens kijken wat de ervaringen op het forum hier mee zijn.

  Meer ervaringen??

 14. door Jitse

  Hulde aan deze bazen!

 15. door tom031

  Nu hopen dat het later ook werkt voor iOS 5!!

 16. door thomas

  Werkt handig!
  Alleen jammer dat 2 maanden geleden al 4.3.3 gejailbreaked kon worden.

 17. door tom031

  Bij mij zegt ie dat ik n 2generatie iPod heb maar ik heb toch echt een 4g op 4.2.1 maakt ook niet uit want ik ben al gejailbreakt (greenpois0n)

 18. door DaanHD

  @thomas:

  Niet voor iPad 2 ;-)

 19. door tineeee

  Bij mij werkt die niet maar wil het dus weer verwijderen waarom kan dat niet!! !!! Nu staat er voor niks zo’n cydia ding erop wie weet hoe je het eraf kunt halen.

 20. door vince

  deze jailbreak was ook voornamelijk voor ipad 2 gebruikers heb net me ipad 2 in 10 sec. gejailbreaked props!!!!!

 21. door Henk

  En nu allemaal naar Apple Resellers rennen om de iPads in de winkel te JB’en ;)

 22. door Henkie

  Werkte in 1x perfect! Hoefde mijn iPod geeneens opnieuw op te starten. (iTouch 4g 4.3.2)

 23. door .

  Gelijk ff gejailbreakt vanuit italie ;)

 24. door Afstkla

  Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar op de server van http://www.jailbreakme.com (namelijk http://www.jailbreakme.com/saffron/_/) kan je ook de .pdf bestanden vinden voor het jailbreaken van een iPad, iPhone en iPod op 4.2.1.
  Wat opvalt is dat de pdf bestanden voor iOS4.3 t/m 4.3.3 allemaal geüpload (of gemaakt) zijn rond half 7 vanochtend, terwijl de pdf bestanden voor iOS 4.2.1 dateren van ongeveer 2 uur vannacht. (de tijden zijn volgens de tijdserver op jailbreakme.com, ik ga ervan uit dat wij 1 uur voorlopen).

  Als je een iDevice met iOS 4.2.1 hebt, zou je dus het pdf bestand van de server kunnen downloaden en proberen je iDevice te jailbreaken (eigen risico, het is waarschijnlijk niet voor niets dat comex zegt dat het alleen werkt op 4.3 t/m 4.3.3)

 25. door Dikkie

  Hoera voor de jailbreak scene! Jammer dat het dan weer allemaal zo moeilijk wordt om SHSH’s te storen vanaf iOS 5.:-(

 26. door Niels

  Waaraom wordt er iedere keer geadviseerd om om de per iDevice en per firmwareversie unieke handtekening van Apple op te slaan. Voor herstel is dit niet nodig en tot nu toe is gebleken dat er iedere keer nog weer een nieuwe jailbreak is.

  Voor het herstellen naar een eerdere firmwareversie dan de meest recente is dit nodig. iOS 4.3.4 zal voorlopig niet te jailbreaken zijn.

 27. door Pieter

  Erg fijn allemaal!!! Top!!!

  Ik wacht alleen nog op een unlock voor 4.3… Is hier al iets nieuws over? Ik vind het wel erg lang duren deze keer…

  Thanks!

 28. door ScarAce1989

  Ik heb een probleem. Ik heb vorige keer mijn iPad 2 gejailbreaked met de beta versie op iOS 4.3. Nu heb ik mijn iPad geupdated naar 4.3.3 en wil ik gebruik maken van de jailbreak.

  Het probleem is dat ie wel laadt, totdat hij wil installeren. Dan springt het Cydia icoon weg.

  Iemand een oplossing?

 29. door Laredo

  Origineel geplaatst door Pieter
  Erg fijn allemaal!!! Top!!!Ik wacht alleen nog op een unlock voor 4.3… Is hier al iets nieuws over? Ik vind het wel erg lang duren deze keer…Thanks!

  @iphoneclub: misschien slim om te melden dat mensen die gebruik maken van een softwarematige unlock nog geen gebruik moeten maken van de jailbreak….!

 30. door mathieu

  Lukt da ook voor de iphone 3g? welke firmware gebruik ik het best voor deze, want hij is wel heel traag…

  Staat in het artikel. Nee.

 31. door Jack Black

  Nee dat doet ie niet. Wel voor de iOS 5 beta kan hij worden gemaakt.

  Origineel geplaatst door tom031Nu hopen dat het later ook werkt voor iOS 5!!

  En even voor het gezeik voor een unlock. Gewoon naar ih8sn0w.com gaan en sn0wbreeze downloaden en de stappen volgen. Op die manier houd je je oude baseband en kun je lekker op 4.3.3 genieten van de unlock die je nu hebt. (dit kan niet als je zo stom bent geweest al te update naar 4.3.x)

 32. door Pegger

  @jurgen:

  Ik gebruik JB apps zoals:
  – Mark read (al je mails in 1 beweging als gelezen markeren)
  – Navigate from maps (vanuit Google maps je punt rechtstreeks naar je routeplanner sturen (tomtom/navigon)
  – Retinadisplay (je ipod/iphone apps scherp weergeven in 2X mode
  – SBSettings (al je handige opties in 1 beweging op je scherm (WiFi aan/uit, 3G aan/uit, etc…)
  – Remove Backgrounder (Al je achtergrond apps in 1 keer sluiten)
  – FolderEchanger (meer icons per map, folders in folders enz…)

  Naja er zijn zo nog een heleboel dingen.

 33. door thibinho

  1 keer install duwen en cydia is er handig werkt perfect

 34. door Mattias

  @jurgen: Ik denk dat jij beter niet jailbreakt als je niet weet voor wat het dient maar kom je kan door de jailbreak bepaalde tweaks en apps toevoegen aan je iphone die apple standaard toestaat denk mr aan sbsettings mywi my3g bite sms om er maar een paar te noemen

  Maar 4.3.3 was toch al te jailbreaken met redsnow? Waarom deze nog?
  Wat ik trouwens ook raar vind is dat bij mij cydia nooit vraagt of ik shsh wil opslaan iemand dat weet hoe dat komt?

 35. door Mattias

  @Laredo: Zijn er dan echt nog mensen die zo dom zijn om het verschil tussen jailbreak en unlock niet te weten en het gevolg van updaten(baseband)?

 36. door maverick2001

  Dit ging inderdaad weer heel erg soepel! Zeker voor SBSettings en BiteSMS is een JB heel handig.

 37. door stephan0501

  Kan ik deze JB over de greenposi0n JB heen of moet de iphone eerst terug naar orgineel 4.3.3 ??

 38. @Mattias:

  Origineel geplaatst door Mattias
  …Maar 4.3.3 was toch al te jailbreaken met redsnow? Waarom deze nog?…

  Het toverwoord is iPad 2.
  Die was nog niet te jailbreaken.

 39. door jordy

  Ik heb momenteel al een jailbreak die langs geen kanten werkt. moet ik dan eerst met iTunes gaan herstellen over kan ik nu al direct via jailbreakme??

 40. door James

  Kan ik dit gewoon boven redsnow jailbreak installeren, zonder jailbreak apps opnieuw te installeren?

 41. door Laredo

  @ Mattias:

  Klaarblijkelijk wel, anders wordt de vraag niet gesteld hé! Ik heb mijn AT&T iPhone uit de VS (voor weinig :-)) maar neem geen risico met mijn 01.59.00 baseband en vind het een kleine moeite om de mensen die er iets minder verstand van hebben te waarschuwen. Daarbij komt dat IPC het er normaliter altijd bij zet, misschien zijn ze het nu vergeten? Mijn reactie was in ieder geval goed bedoeld.

 42. door iRobApple

  Ik overweeg m’n iPod Touch V4 te jailbreaken, maar wordt je apparaat er trager van met niet te veel aanpassingen in je homescreen?

 43. door Kim Kool

  Helaas,

  bij mij stopt de installatie van Cydia ergens halverwege. Iemand enig idee??
  IOS 4.3.3
  3GS 32GB

  Gr,

  Kim

 44. door Nilles

  Ik kan via iTunes niet eens updaten. Zit nu op 4.2.1 en bij de update naar 4.3.3 geeft ie aan dat het niet geschikt is voor mijn toestel (iPhone4).

 45. door Checker

  hey,

  zojuist me ipod touch 4G gajialbreaked op versie 4.2.1 in eerste instantie lijkt hij het te doen want cydia staat erop maar je kan niks installeren of bronnen toevoegen en als je hem daarna aan en uit zit raakt hij in een loop ;) dus helaas werkt het nog niet voor 4.2.1 ;)

 46. door Bram Groenveld

  Origineel geplaatst door Henk: En nu allemaal naar Apple Resellers rennen om de iPads in de winkel te JB’en ;)

  Respect als je dat doet :P

 47. door jajaohnee

  @ Paul Pols zei op 6 juli 2011 om 08:43: ik heb zelf geen goede ervaringen met het backuppen van cydia-apps. Tot dusverre heb ik steeds de apps opnieuw moeten installeren. Omslachtig en tijdrovend, maar in principe doe je deze handelingen niet vaak.
  @ woensdag, 6 juli 2011 (08:30) | Paul Pols: iPHoneumbrella raadt het via Cydia opslaan van de blobs nog steeds af, dus ook als je eerder blogs hebt opgeslagen het vakje uitgevinkt laten.

 48. door stephan0501

  ik heb bij Greenposi0n JB last van een crashend callpad, dus telefoonnummers intoetsen die niet in mijn telefoonboek staan

  Is dit met deze JB van Jailbreakme ook zo ? kunnen mensen dat even voor me testen aub

  Gr Stephan

 49. door Dirk

  @Nitow:
  ik heb hetzelfde probleem. Weet iemand een oplossing ? Ik bedoel dat hij opstart en halverwege eruit klapt.
  gr.D.@Nitow:

 50. door jor2

  Binnen 20 seconden gebeurt. Echt geniaal!

 51. door Miicker

  Persoonlijk vond ik het leuker toen het nog ”Slide to jailbreak” was, dit is echter wel ook mooi gedaan. Binnekort eens testen, maar ik heb nu al een JB.

 52. door Floa1512

  @Nilles: Heb je wel de resenste iTunes op je coputer ?

 53. door jurgen

  Maar Ff duidelijk maken ik ben nu in het bezit van men 2de iPhone en heb ook een iPad. Ik ben een fanatieke gebruiker.
  Natuurlijk weet ik wat het doet maar ik vroeg me het nut ervan af…
  Mijn 3GS hebt ik ook eens gejailbreaked en ik vond alles buggy draaien. Zelfs met opstarten kwam er een witte streep door het scherm…
  Nu ik ga toch nog eens proberen met de iPad :)

  Thanx for the info!

 54. door thomas

  wat is nou eigenlijk het voordeel van deze jailbreak?
  ik heb al een jailbreak van 4.3.3 van redsnow
  werkt ook helemaal prima, maar zijn er voordelen van deze?

  hoor het graag!

 55. door victor

  Geweldig Great Awesome Wooooow… Eindelijk bevrijd van Apple. Ik heb de zwarte keyboard geïnstalleerd via Cydia op mijn Ipad 2 die ziet geweldig er uit.

 56. door Dirk

  Het lukt me niet te downloaden. IK kom bij Saurik free, dan install. maar hij gaat elke keer tot halverwege en springt er dan uit.
  Weet iemand wat ik fout doe ?
  gr.ËœD.

 57. door aQ

  @ScarAce1989:

  Ik heb hetzelfde probleem.
  Heb jij al een oplossing gevonden?

 58. door Ikke

  Op mijn iPad 2 met 4.3.2 kreeg ik het niet geinstalleerd. Daarna even geupdate naar 4.3.3 en het werkt gelijk!

 59. door bart

  Wat ben je nu meer met een jb? Gaat de batterij niet sneller leeg en werken de apps niet trager?

 60. door ruben

  @thomas: jailbreaken zonder pc, en de ipad 2 is EINDELIJK te jailbreaken :)

 61. door Nilles

  Origineel geplaatst door Floa1512
  @Nilles: Heb je wel de resenste iTunes op je coputer ?

  Ja ik heb de laatste versie iTunes en krijg de melding “device isn’t eligible for this build”

 62. door JordyA

  wat mij op valt is dat met deze versie de versie van Cydia 1.1.1 is vervangen door cydia 1.1.2.

  Is deze wel al goed te draaien? omdat er laatst gewaarschuwd werd deze versie juist niet te gebruiken.

 63. door iKobus

  @Nilles: Heb je je blobs opgeslagen met TinyUmbrella toevallig?

 64. door prld

  Origineel geplaatst door aQ
  @ScarAce1989:Ik heb hetzelfde probleem. Heb jij al een oplossing gevonden?

  zelfde probleem hier

 65. door Nilles

  Origineel geplaatst door iKobus
  @Nilles: Heb je je blobs opgeslagen met TinyUmbrella toevallig?

  Ja, ben er ook al achter dat ik het hosts file even moest wijzigen. De update is nu wel gelukt en via jailbreakme de JB schijnbaar ook want jb apps doen het weer maar Cydia staat er niet op. Hoe kan ik die alsnog installeren?

 66. door iKobus

  @prld: Moet je in TinyUmbrella onder het tabje ‘Advanced’ de box: Set hosts to Cydia on exit’ uitvinken!

 67. door Marco

  @jurgen: die witte streep bij het opstarten toen kwam door dat hij op dat moment je jailbreak aan het opstarten was. Dat had ik toen ook. Geloof dat dit versie 3.13 was. Maar geweldig dat het weer via de site gaat. Hoef je ook niet apart weer een firmware van Apple te downloaden van 400mb (zo uit het hoofd). Maar ja ik heb zelf heb er niks aan. Had die van mij al gejailbreakt via greenpoison zoals velen.

 68. door Spikey09

  bij verdween het Cydia icoontje steeds na dat hij had geladen.. wat voor mij heeft geholpen is firmware 4.3.3 bij apple downloaden.. reservekopie maken.. daarna kaal firmware installeren.. dan jailbreak en daarna reservekopie terugzetten.. Dit werkte voor mij.. miss dat iemand er wat aan heeft!

 69. door balder

  Ik vind het een goede jailbreak want ik heb me al eens een keer rot gezocht op Google om jailbreaks maar geen resultaat en nu kan het zó makkelijk.

 70. door Yocko

  @pegger: wow navigate from maps. Dat is nou zo’n kleinnod waar ik al jaren naar op zoek ben. Geniaal. Thanks!

 71. door Jasper

  iemand al geprobeerd wat er gebeurt als je je ipphone 4 met iOS 5.0 beta 2 aan haulbreakme koppelt? Het lek is immers in b2 nog niet gedicht?!?

 72. door Vince

  Origineel geplaatst door Jasper
  iemand al geprobeerd wat er gebeurt als je je ipphone 4 met iOS 5.0 beta 2 aan haulbreakme koppelt? Het lek is immers in b2 nog niet gedicht?!?

  Dan krijg je de melding dat je device nog niet geschikt is. met links naar de bekende normale alternatieven om te jailbreaken.

 73. door Ronald

  Toch maar eens geprobeerd zodat ik mijn iPad kan tetheren via mijn iPhone 4.
  Was echt in 7 minuten voor elkaar, inclusief tetherme.
  Wow

 74. door Arne

  Net een iPad2 en een iPhone4 gedaan, gelijk perfect…
  Geen complicaties tegen gekomen

 75. door Jodyza

  Ik kom terug op mijn vorige reactie van de jailbreak, nadat ik mijn iPod Touch 3G 32GB op 4.2.1 opnieuw had opgestart startte hij niet meer op. Ik ben, na wat moeite met de Recovery modes, mijn iPod weer aan het herstellen.

 76. door käse

  Als die ene prutser het nou niet moest lekken hadden we wat tegoed voor iOS 5

 77. door käse

  @Jodyza: je kan je ipod 3G ook gewoon updaten naar 4.3.3

 78. door Stiff

  Top dat de jb voor de ipad2 er is. Alleen 1 belangrijke vraag:
  Ben in het buitenland en heb de ipad2 bij me. Wil hem geaag JBen, alleen kan nu geen tinyumbrella gebruiken om de shsh veilig te stellen. Doet cydia dit voor mij of moet ik wachten tot ik thuis ben?
  Thnx a lot!

 79. door thestarrcompany

  Zijn er ook redenen te bedenken waarom iemand met een gejailbreakte (redsn0w) 3GS (4.3.3) opnieuw zou jailbreaken via jailbreakme.com? Met andere woorden, zijn er verschillen in het uiteindelijke resultaat van beide jailbreaks?

 80. door Arie Klerk

  Al ‘tig keer op install gedrukt, gebeurt niks… Zal ik het maar op de oude manier proberen?

 81. door DarkMessiah

  @Stiff: ja

 82. door Rick Kerkhof

  Origineel geplaatst door Arie Klerk
  Al ‘tig keer op install gedrukt, gebeurt niks… Zal ik het maar op de oude manier proberen?

  Ehum.

  De server waarop de website draait zal het vandaag waarschijnlijk zwaar krijgen, dus probeer het op een later moment nog eens als het je niet direct lukt.

  Origineel geplaatst door thestarrcompany
  Zijn er ook redenen te bedenken waarom iemand met een gejailbreakte (redsn0w) 3GS (4.3.3) opnieuw zou jailbreaken via jailbreakme.com? Met andere woorden, zijn er verschillen in het uiteindelijke resultaat van beide jailbreaks?

  Ja.

  De maker van Cydia waarschuwt gebruikers dat comex de jailbreak met zo’n haast heeft moeten uitbrengen, dat er gebruik wordt gemaakt van een kernel driver die onvoldoende getest is. Dit zou kunnen leiden tot een situatie waarbij je een iDevice moet herstellen via iTunes. Hij raadt gebruikers dan ook aan voorlopig even te wachten met jailbreaken.

 83. door aQ

  @Arie Klerk:

  Hetzelfde probleem had ik ook.

  Zo heb ik het opgelost: iTunes opgestart en de iPhone herstelt daarna geprobeerd en alles is toen goed gegaan.

 84. door rienm

  Voor het eerst ge-jailbreaked. Bij eerste keer opstarten Cydia zou ik de vraag krijgen of ik de SHSH automatisch wil opslaan…. echter ik kreeg die vraag niet.
  Kan ik dit later nog doen?

 85. door Daan

  voor de mensen die zich afvragen of je eerst met itunes moet herstellen voor de jailbreak:

  http://www.youtube.com/watch?v=yJ9agAhCTa4&feature=feedu

 86. door woody

  ik vraag me toch wel af of het veilig is

 87. door Dean

  Sow net mijn eerste jailbreak uitgevoerd en gelukt.
  Maar hoe krijg ik de installer erop? Wie kan mij helpen.

 88. door Romy Niehoff

  Ik probeer mijn ipad 2 te jailbreaken alleen krijg ik steeds een failure, dat is de volgende:
  _______________________________________
  Note: if Cydia started to install, then disregard this and click here.
  Looks like the hack didn’t work. If you’re already jailbroken, do you have PDF Patcher 2 installed?
  ________________________________________

  Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

  Alvast bedankt!

 89. door Marcel

  Origineel geplaatst door Nitow
  Quote

  El al een oplossing?
  Ervaar hetzelfde probleem.

 90. door Bas

  Yeah:D!

  Krijg morgen namelijk m’n iPhone terug van reparatie, kan die gelijk makkelijk worden gejailbreakt!

  Top nieuws:)!

 91. door Digilike

  Origineel geplaatst door iKobus
  @prld: Moet je in TinyUmbrella onder het tabje ‘Advanced’ de box: Set hosts to Cydia on exit’ uitvinken!

  Klopt, ik had deze ook aangevinkt staan en toen gaf iTunes problemen bij de update naar iOS 4.3.3. Beide cydia zaken moeten in TinyUmbrella bij advanced worden uitgevinkt.

 92. door Leslie

  Vast weer een Nerd vraag … maar mijn Iphone heeft al een JB en draait op versie 4.0.2 en is software matig simlock vrij gemaakt.
  Volgens mij kan ik deze nu niet unthetered Jb en updaten naar 4.3.3 want dan ben ik mijn simlock vrij kwijt.
  Of zie ik dat verkeerd.

  Dan kun je altijd alleen updaten met een custom firmware via sn0wbreeze of PwnageTool.

 93. door rudje

  Mijn iPhone 3GS heeft momenteel iOS 4.01 en is destijds gejailbreakt via jailbreakme.com.

  Moet ik nu eerst via iTunes upgrade naar 4.33? Of kan ik onmiddellijk naar jailbreakme.com?

  Als senior zie ik de bomen door het bos niet meer :-)

 94. door Dennis

  zojuist een ipad2 van een vriendin ge-jb. Werkt als een zonnetje!! :)

 95. door Chai

  Heb maandag mijn iPad2 gekocht, vandaag binnen 30 sec gejailbreakt. Dikke pluim voor the dream team ! Master.

 96. door balder

  Ik heb gejailbreakt en hij doet het

 97. door Fastpeter

  iPad 2 64 gb wifi 3G

  20 sec en klaar werkt perfect YouTube filmpje download. Op je iPad en veel meer 3G laten denken dat je wifi hebt etc

 98. door HJ

  iPad2 32g3g succesvol, Iphone4 niet updaten naar 4.3.3 want dat werkt niet…..

 99. door f

  Dat wordt weer lachen gieren brullen in winkels. Omdat er natuurlijk weer grapjassen zijn die dit op een iPhone iPad gaan doen

 100. door f

  Binnenkort eens testen in een mediamarkt dixons of een Apple store.

 101. door joost

  Volledig in lijn met apple’s “pc-free” idëen lijkt mij :)

 102. door Remco

  Bij mij ook het Probleem dat halverwege de installatie van Cydia stopt. Het rare is dat de gerestorede jailbroken Apps wel werkte. De jailbreak lukt dus half. Cydia geïnstalleerd krijgen lukte mij alleen na een clean install van iOS 4.3.3.

 103. door Sezgin

  Mijn eerste jailbreak, met succes. In 3 tikken Cydia erop. :)

 104. door fplin

  tijdens de download en installeren van cydia via jailbreakme.com krijg ik de foutmelding (there was a problem downloading te jailbreak files Invalid checksum.

  wat is hier aan te doe.

 105. door Erik

  Ik heb op 3GS een ‘officiële’ unlock. Blijft dat zo na jailbreak?

 106. door thomas1

  Werkt perfect op mijn iPad2 -:) als het niet lukt dan gewoon geduld hebben. De server is erg druk -;) het was met een minuut gedaan en geen problemen.

 107. door Michel

  Ik had mijn iPad al gejailbreakt, gisteren heb ik geupgrade naar firmware 4.3 daarna weer naar jailbreakme.com maar het Cydia icoon verdwijnt steeds weer.

  Is hier een oplossing voor ?

  Je moet toch kunnen upgraden naar versie 4.3 ?

  Probeer eens te rebooten.

 108. door willem b

  ik heb mijn ipad 32gb 3g gejailbreakt was in 5 sec klaar.
  bij mij werkte het prima

 109. door FurgKo

  Ik heb een iPhone 3GS 16GB software versie 4.3.3 (8J2).

  Als ik gebruik maak van de jailbreak methode dmv Jailbreakme.com en kies voor free, instal. Begint Cydia met de instal en de laden vervolgens stopt hij er opeens mee en verdwijnt.

  Of hij is aan het laden en ik krijg opeens de volgende melding ‘There was problem downloading the jailbreak files. Invalid checksum.

  Wie kan mij hiermee helpen aub

  Opnieuw proberen. Dat probleem zou opgelost moeten zijn.

 110. door Fuchur

  Voor iedereen die voor het eerst met een Jailbreak aan de salg gaat… vergeet de standaard wachtwoorden niet te veranderen. In Cydia lees je hoe!

 111. door bos

  ik wil em verwijderen maar weet niet hoe?:(

  kan iemand mij helpen??

  Dat kan door te herstellen in iTunes.

 112. door Philip

  Binnen 20 sec!! wow!

 113. door bos

  meteen proberen dan!:)
  thnxxx@bos:

 114. door bos

  meteen proberen dan!:)
  thnxxx@bos:

  Origineel geplaatst door bosik wil em verwijderen maar weet niet hoe?:(kan iemand mij helpen??Dat kan door te herstellen in iTunes.

 115. door bos

  oeh snel proberen!:)
  thnxx@bos:

 116. door zonda

  Origineel geplaatst door Jack Black
  Nee dat doet ie niet. Wel voor de iOS 5 beta kan hij worden gemaakt.En even voor het gezeik voor een unlock. Gewoon naar ih8sn0w.com gaan en sn0wbreeze downloaden en de stappen volgen. Op die manier houd je je oude baseband en kun je lekker op 4.3.3 genieten van de unlock die je nu hebt. (dit kan niet als je zo stom bent geweest al te update naar 4.3.x)

  “Gezeik”, “stom”. Nogal klare taal, om me voorzichtig uit te drukken. Misschien zou je er rekening mee kunnen houden dat sommige mensen (nog) niet zoveel van JB-en weten en daarom bepaalde vragen stellen. Anders gezegd: een beetje normale reactie zou je sieren.

 117. door floa1512

  Zonda , Helemaal mee eens.

 118. door sledge

  @Kim Kool:

  net hetzelfde probleem, al een oplossing ?

 119. door sledge

  ramp

 120. door suha

  @tineeee: je opent gwn itunes, sluit je iphone aan. wanneer dan je toestel ziet verschijnen druk je rechtermuisknop en herstel reservekopie et voila….

 121. door Eddy

  Ik ben wel klaar met jailbreaken.
  Tijdenlang gedaan, maar de traagheid van de paar extra’s die ik erop had staan weegt bij mij niet op tegen het voordeel van een JB op mn 3G S.

  p.s. er staat iPhone GS in het artikel ipv iPhone 3G S.

 122. door rudje

  Mijn gejailbreakt toestel heeft versie 4.01. Moet ik eerst upgraden naar 4.3.3 via iTunes alvorens deze jailbreak te kunnen gebruiken?

  THX guys voor jullie antwoord :-)

 123. door floa1512

  @rudje: Als je het met sn0wbreeze doet maak je een custom firmware en dan blijf je base band ook ongewijzigd. Zie voor instuktie gewoon even YouTube.

 124. door rudje

  @floa1512: Bedankt voor de info :)

 125. door floa1512

  @rudje: Graag gedaan.
  Dit proces duurt iets langer , maar ik vind deze methode veiliger.

 126. door David

  Bij mij blijdt het Cydia icoontje ook steeds verdwijnen, geen foutmelding..
  Reboot ook al gedaan :/

 127. door hoveri

  @Nitow: Hier het zelfde probleem, iemand al een oplossing?

 128. door Dennis

  Voor mensen bij wie de installatie niet lukt omdat hij op de helft stopt met installeren !
  Eerst je iphone herstellen via itunes en daarna opnieuw naar jailbreakme… dan lukt het wel

 129. door Rogier

  Origineel geplaatst door hoveri
  @Nitow: Hier het zelfde probleem, iemand al een oplossing?

  Had ook het probleem dat onder het Cydia-icoontje eerst ‘laden’ verscheen, maar vervolgens tijdens ‘installeren’ verdween.

  Het mijn iPhone hersteld via iTunes, daarna opnieuw de jailbreak gestart en toen werkte het wel.

 130. door David

  @Rogier: maar dan ben je wel alle apps kwijt en foto’s? Die moet je erna allemaal weer opnieuw installeren?

 131. door Rogier

  Origineel geplaatst door David
  @Rogier: maar dan ben je wel alle apps kwijt en foto’s? Die moet je erna allemaal weer opnieuw installeren?

  Nadat je je iPhone hersteld hebt kun je je apps weer terugzetten met behulp van je laatste reservekopie. Het is dus aan te raden om een reservekopie te maken voordat je gaat herstellen.

 132. door Jeroen

  Ik heb nog nooit zo makkelijk een iPhone gejailbreaked. Echt top dit!

 133. door edwin272

  Ik heb ook 4.0.2 Met limera1n cydia JB.
  250Apps en eigenlijk nooit problemen.
  Af en toe zit er een App tussen die 4.1 of hoger vraagt.
  Ik zit ook al een tijdje te puzzelen om een versie omhoog te gaan, of zelfs naar de meest recente.
  Nu lees ik bij jouw ( LESLIE) een antwoord, pwnage tools ( win based) en sn0wbreeze ( apple soft). Maar ik kom er nog niet uit.
  Heb ik 3GS of de nieuwere? waar kan ik firmware > 4.1 vinden?
  wie is het gelukt om uit 4.0.2 te komen!

 134. door jamie

  bij mij lukt het niet heb net de iphone 4 versie 4.3.4 maar lukt niet kan iemand me helpen heb alle stappen gevolgd zoals hetg moet gr

 135. door Michel

  @jamie: Staat duidelijk in het artikel tot 4.3.3 …

 136. door Michel

  WOW heb net de Ipad 2 van een vriend gejailbreakt via jailbreakme.com ongelofelijk ! Ik heb een paar maanden terug me een uur lang bezig gehouden hiermee en nu binnen 30 seconden een werkende cydia op de ipad ….. Geweldig gewoon

 137. door Meloo

  Origineel geplaatst door Denny
  Vraag: ik heb nog steeds versie 4.2.1 met Jailbreak. Nog steeds geen update gedaan omdat ik al een aantal keer geprobeerd heb te jailbreaken incl update naar hogere versie.Kan ik dan gewoon nu jailbreakme.com gebruiken of moet ik eerst updaten naar 4.3.3 via itunes (en dan al me jailbreakapps kwijt raken) of is er een andere manier om updaten naar nieuwste versie en me jailbreakapps te kunnen behouden?sorry als ik een domme vraag stel.Groetjes

  Iemand hier een oplossing voor?????

 138. door the_dan

  Dat was snel klaar….

  vind het best xD

 139. door Tom

  Hoe haal je het weer weg

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.