iTunes 12 Dagen Cadeaus – dag 5

·

12-dagen-cadeausApple’s 12 Dagen Cadeaus-actie is al lekker op gang gekomen, met een grote variatie aan cadeautjes: muziek, apps, een boek en gisteren ook nog een bonusgame, Chuggington Traintastic Adventures (pak snel mee, want hij is nog steeds gratis!). Vandaag heeft Apple weer gekozen voor muziek: een mini-album met drie nummers die in bijna alle iTunes-landen hetzelfde is. In Spanje is vandaag een muziekalbum van een lokale artiest te krijgen, Alejandro Sanz. En in Canada geeft Apple een tv-serie weg: de pilotaflevering van ‘How I Met Your Mother’. Het volledige lijstje vind je hieronder.

In Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland en andere landen die we gecheckt hebben is het cadeau… een mini-album van Ed Sheeran. Wie kent ‘m niet? Vier miljard mensen zagen Sheeran optreden tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen, eerder dit jaar. Hij gaf daar een indrukwekkende vertolking van het nummer ‘Wish You Were Here’ (filmpjes van het optreden zijn op YouTube te vinden). Voor het 12 Dagen Cadeau met de naam ‘Holiday Gift’ heeft de zanger een selectie van drie nummers gemaakt, die hij live zong tijdens het iTunes Festival 2012. Het gaat om de nummers Drunk, Small Bump en The City.

Om de nummers te downloaden ga je naar de 12 Dagen Cadeaus-app op je iPhone, iPod touch of iPad. In de app vind je knoppen om de drie nummers te downloaden. Je kunt ook naar iTunes gaan en daar op de banner ’12 Dagen Cadeaus’ klikken of op één van onderstaande linkjes klikken. Om content uit buitenlandse App Stores te downloaden moet je wel beschikken over een lokaal account in het betreffende land.

ed sheeran

Met dank aan Jamal Aouahoud voor het checken van de iTunes-cadeaus in alle iTunes-landen.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

34 reacties

 1. door Michel

  Niet mijn smaak maar je mag een gegeven paard niet in de bek kijken.

 2. door Heine Jan

  En alweer niet mijn muzieksmaak haha ;) Mensen die hier wel van houden, veel plezier ermee!

 3. door Bert

  Gratis downloads zijn altijd welkom, niet waar?

 4. door Mister me

  En in amerika?

 5. door niels

  In Amerika geven ze een game weg. Dezelfde die in dit artikel als bonus item word aangeprijst.

 6. door Mister me

  Jammer had graag een how i met your mother aflevering gehad

 7. @niels en @Mister me: In Amerika is er geen iTunes 12 Dagen-actie.

 8. door Joost

  @Gonny van der Zwaag: Apple komt toch uit Amerika

 9. door Baz

  Grote variatie?!
  Ik weet dat je een gegeven paard niet in de bek mag kijken hoor, maar de afgelopen dagen was het cadeau alleen leuk voor een getrouwde man van in de dertig met kinderen.

  Kinderboek, kinderspel, een voetbal-app en wat gejengel van jongetjes op een gitaar die zichzelf heel diep en gevoelig vinden.

  Er is echt niks aan als je van pop houdt, niet van sport en geen kinderen hebt.

 10. door Mister me

  @Baz: Ik ben 16 en ik vind er ook niks aan.
  Alleen Maroon 5 op dag 1 was wel leuk maar voor de rest moet ik zeggen vorig jaar was wel beter

 11. door Baz

  Ik weet dat het onmogelijk is om het iedereen naar de zin te maken, maar als je op dag 1 Maroon 5 doet, doe dan daarna niet Edje Scheenbeen maar juist een hele andere stijl. En datzelfde geldt voor 2 kinderdingen.

 12. door kakoener

  Apple maakt zeker eerst de kinderen blij, daarna de volwassen mensen?
  Ik heb ook niet veel met de dingen die je krijgt maar het blijft toch een leuke aktie.

 13. door Alex

  @Mister me: Dan ben jij dus een kind van die bewuste getrouwde man?

 14. Tot nu toe (vooral vergeleken met vorige jaren) een beetje teleurgesteld. Had er meer van verwacht, hopelijk komen de echte giveaways nog!

 15. door Peter

  Ed wie? :)

 16. door Stephan

  Voor alle ontevreden mensen die op zoek zijn naar een leuke gratis game:

  Sonic Jump™’ van SEGA

 17. door Stefan

  Gelukkig heb ik halverwege deze (best wel achterlijke) kado-week een Lumia 920 in de handen en kan ik Apple vaarwel zwaaien. Gaat steeds meer tegenvallen dat hele bedrijf…

 18. door Najib

  Tot ziens hè Stefan!
  Over een half jaartje zien we je weer terug.

 19. door Emper

  Origineel geplaatst door Baz
  Grote variatie?!
  Ik weet dat je een gegeven paard niet in de bek mag kijken hoor, maar de afgelopen dagen was het cadeau alleen leuk voor een getrouwde man van in de dertig met kinderen. Kinderboek, kinderspel, een voetbal-app en wat gejengel van jongetjes op een gitaar die zichzelf heel diep en gevoelig vinden. Er is echt niks aan als je van pop houdt, niet van sport en geen kinderen hebt.

  Ik vind de muziek heel gaaf!

 20. door Stefan

  @Najib: Dan moet er nog wel wat gaan gebeuren want innovatie kan je het niet meer noemen bij Apple…

  Vind de producten er echt strak uit zien en werkt goed, maar laatste tijd valt het me toch tegen als ik andere telefoons zie die komen wel met nieuwere en mooiere dingen.

 21. door Najib

  Hey Stefan, je bent vast eenzaam met nieuwjaar. Je hoeft hier niet te blijven hoor, azijnzeikers zoals jij hebben altijd wel wat te klagen.
  Overigens.. over inovatief gesproken. ik denk dat dat al genoeg is.

  Fijne jaarwisseling kerel.

 22. door Brian

  @Najib: Ik snap je reactie niet hoor. Ik ben super blij met m’n iPhone en ik stap zeker niet over op Windows Phone omdat er veel te weinig interessante applicaties in de market staan, maar hij heeft wel gelijk. Apple is niet meer innovatief, waar Microsoft dat op dit moment wel is. Of het ook beter is dan iOS? Dat denk ik niet. Maar ze durven wel met nieuwe dingen te komen, waar Apple dat de afgelopen 3 jaar niet heeft gedaan.

  Ik vind Stefan geen azijnzeiker. Hij is gewoon kritisch en durft dat hier te zeggen tussen al die mensen die nooit kritisch zijn en zo gaan reageren als jij doet. Daarnaast slaat jouw linkje natuurlijk helemaal nergens op. Dat het filmpje en de foto’s niet met een Lumia zijn genomen is een domme en mislukte marketingstunt geweest en dat heeft niets met innovativiteit te maken.

  Aan de andere kant vind ik het wel een beetje een vreemde reactie van Stefan onder een topic over gratis liedje. Het lijkt er wel op dat je het gewoon doet om de Apple believers te trollen Stefan.

 23. door Coen

  Origineel geplaatst door Najib
  Overigens.. over inovatief gesproken. ik denk dat dat al genoeg is.

  Dit is echt oude koek. Dat bericht klopt, maar Nokia heeft zich daar inmiddels voor verontschuldigt en uitleg aan gegeven. Windows Phone is denk ik op dit moment inderdaad innovatiever. Maar hoe erg is dat? Houdt Apple denk ik scherp, en dat is goed. Ik gebruik met veel plezier een iPhone 4s en afwisselend een Lumia 800.

  Ik ben getrouwd en heb kinderen. Maar ik heb ook niet zoveel met deze presentjes. Maar vind dat niet erg. Wacht met spanning weer op morgen. Er zal altijd wel iets bij zitten toch?

 24. door Stefan

  @Najib: Ik heb tientallen vrienden om mij heen, dus nee ik heb genoeg gezelligheid. Daarnaast voel ik me ook geen azijnzeiker. Maar jij raakt blijkbaar nogal een beetje gefrustreerd van mijn reacties.

  Dat artikel had ik al gelezen poos terug, daarnaast schiet jij liever foto’s met je iPhone en paarse gloed toch? Elke telefoon heeft zo zijn pluspunten en minpunten, maar Apple vind ik niet meer zo innovatief en dat plaats ik als reactie. Dat jij dat niet kan hebben, dat is jou probleem.

  @Brian: Mwa ik moest gewoon even mijn mening uiten, ik had leuke dingen verwacht ik deze week maar aan boeken zoals over die Haas in de winter (?) heb ik helemaal niks… Daarnaast de muziek die ze aanbieden heb ik ook al dus ik vond het erg tegenvallen.

  Maar ik moet toegeven na die reactie van Najib heb ik wel behoorlijke zin om te trollen :)

 25. door Jamal

  @Stefan: Je hebt een Nokia Lumia 920 in de handen, je zwaait Apple vaarwel, en je noemt de iTunes 12 dagen actie achterlijk!? Heb jij wel door dat je hier op een Apple gerelateerde website bent? Waarom zorg je niet dat jij je ei kwijt kan op het nokia forum, en ga daar dan ook meteen klagen omdat nokia niet eens wat weggeeft. ipv je totaal nutteloze opmerking hier in de reacties met ons te delen. Beter kunnen is zelf doen zeg ik altijd, en als je terug bent van je Nokia avontuurtje, wachten wij met smart tot jij ons voorziet van de in jou mening betere cadeaus. Tot die tijd graag wat minder zeuren en meer positief ingesteld zijn. Het glas is namelijk ook wel eens half vol.

 26. door Reckimo

  Altijd leuk die ruzie reacties te lezen haha

 27. door Alfred

  Jammer, dat is alweer de 5e dag dat het kado niet bij m’n persoonlijke smaak en interesses past. En het “voorafje” was ook alleen leuk voor 1 keer.

  Er zullen vast veel mensen al heel blij zijn met de 12-dagen actie, maar ik tot nu toe nog niet.

  Eens even kijken over 5 minuten wat de 6e dag ons brengt…

 28. door Emper

  @Stephan: Je had gelijk lol

 29. door Mark

  Vooral grappig dat Apple niet meer innovatief wordt genoemd omdat ze maar liefst 3 hele jaren geen baanbrekend product op de markt hebben gezet.
  Nee dan Microsoft, want oh, oh wat brengen die toch een berg innovaties op de markt. Goed, de interface is afwijkend en mooi, maar er is toch niemand die gelooft dat ze zonder Apple juist nu met een touchscreen telefoon of tablet zouden komen?
  Ieder zijn ding natuurlijk, en als iemand liever met Android of Windows 8 werkt, mijn zegen heb je. Maar ik wordt wel moe van die verhalen dat Apple niet meer innovatief is. Alsof ze voor de iPhone wel iedere twee jaar een wereld schokkende innovatie op de markt zette.
  De manier waarop Apple haar producten blijft vernieuwen, daarbij blijft voorop lopen op haar concurrenten en nog winst maakt bovendien; ik vind het enorm indrukwekkend.

 30. door Bubbly

  @Mark: Ze lopen niet voor op de concurrent.
  De 12 dagen actie vind ik wel leuk. Voorlopig nog niets waar ik iets aan heb, maar dat geeft niet :)

 31. door Stijn

  Als ik de 12 dagen app open, krijg ik Sonic Jump als gratis app en niet Ed Sheeran (iTunes België)
  Via iTunes kan ik wel het album gratis afhalen.

 32. door Stefan

  @Mark: Ik vind het vooral indrukwekkend hoe Apple fans de laatste jaren nog kunnen zeggen dat Apple voor loopt op de concurrent, ze zijn allang ingehaald en achterhaald. Het is meer een hype geworden.

  @Jamal: Ik heb nog geen Lumia 920 in handen, en ja dat besef ik dat ik op een Apple gerelateerde website ben.

 33. door Lorre

  Beetje beperkt. Heb meteen het hele album maar afgehaald. :D

 34. door Bubbly

  @Stijn:
  Je keek hier de volgende dag pas ;)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.