iTunes 12 Dagen Cadeaus – dag 4

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

12 dagen cadeausVandaag staat het iTunes 12 Dagen Cadeau in het teken van ebooks. Apple heeft geprobeerd om voor elk iTunes-land een passend e-book in de eigen taal aan te bieden. Voor Nederland betekent dat een ebook met een audioverhaal. Voor de Belgen is er helaas wat minder goed nieuws. Belgische iPhone-bezitters reageren vaak furieus als Apple tijdens de 12 Dagen Cadeaus-actie alleen aan de Franstaligen heeft gedacht. Vandaag is zo’n dag: het Belgische cadeau is een Franstalig ebook. Het is daarom te hopen dat de Belgen ook een Nederlands iTunes-account achter de hand hebben, zodat ze kunnen meeprofiteren van een cadeau in hun eigen taal. Natuurlijk keken we vandaag ook weer naar de cadeautjes in andere landen. De volledige lijst van de belangrijkste landen kun je hieronder zien.

Rusland is een uitzondering in het lijstje, omdat er geen ebook maar een app wordt weggegeven. Wellicht heeft dat ermee te maken dat er in Rusland nog geen volledige iBookstore is ingericht: je kunt er wel boeken krijgen, maar er is alleen historisch Engelstalig aanbod zoals ‘Treasure Island’, ‘Frankenstein’ en ‘Pride and Prejudice’.

kou vos haasGoed, tijd voor het Nederlandse 12 Dagen Cadeau: het ebook met audioverhaal ‘Wat een kou, Vos en Haas!’. Dit is een audioboek voor kinderen in de reeks ‘Vos en Haas’ van Sylvia vanden Heede. Het bevat prachtige tekeningen van Thé Tjong-Khing en is op meerdere manieren te gebruiken. Volwassenen kunnen het boek voorlezen aan kinderen. Jonge kinderen kunnen ook zelfstandig het boek bekijken en luisteren naar de voorleesstem van Michel Van Dousselaere. Er zit ook een speciale meeleesfunctie in, zodat oudere kinderen kunnen meelezen met de zinnetjes die worden voorgelezen. Ze lichten daarbij op, net zoals bij karaoke. Het ebook is te lezen op iPhone, iPad en iPad touch vanaf iOS 4.2.

Hieronder vind je het volledige lijstje:

Om content te kunnen downloaden uit buitenlandse App Stores heb je een iTunes-account nodig van het betreffende land. Deze kun je gratis openen zonder dat je een creditcard of lokale iTunes-cadeaubon nodig hebt. Het is NIET mogelijk om content die je via een buitenlands iTunes-account hebt gekocht later over te zetten naar je Nederlandse iTunes-account, dus je zult steeds moeten wisselen tussen accounts als je bijvoorbeeld updates wilt installeren.

chuggington

Bonustip! De app die vandaag gratis in Rusland wordt weggegeven, is in Nederland en België vandaag ook gratis. Chuggington Traintastic Adventures is een treinavontuur voor kinderen, speelbaar op de iPhone en iPad. De app is gebaseerd op een tv-serie voor peuters die op Disney Channel wordt uitgezonden. In de app maak je een digitale spoorbaan door het dorpje Chuggington.

Met dank aan iPhoneclub-lezer Jamal voor het checken van de cadeaus in alle genoemde iTunes-landen.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.