iPod touch (2012) nu te bestellen in online Apple Store

·

2012-ipod-touch-doosDe vijfde generatie iPod touch is vanaf vandaag in de online Apple Store te bestellen. De nieuwe iPod touch is verkrijgbaar in roze, geel, blauw, zilver, antraciet en een speciale rode uitvoering. Je kunt kiezen uit twee opslagcapaciteiten: 32GB voor €325 en 64GB voor €426. Voorlopig mag je per klant maximaal twee stuks bestellen.
Met de iPod touch haal je een apparaat in huis dat nog dunner is dan de iPhone 5 (6,1 millimeter) en dat gemaakt is van geanodiseerd aluminium.

De 2012-uitvoering van de iPod touch heeft voor het eerst een kleurtje gekregen en wordt geleverd met een identiek gekleurde polsband. Je krijgt er ook de nieuwe EarPods en Lightning-kabel bij geleverd en kunt gratis een persoonlijke boodschap laten graveren.

Alleen de antraciete uitvoering heeft een zwart front rondom het scherm, bij alle overige kleuren is het frontje wit. Er zit een 4-inch scherm in, je kunt er video’s tot 1080p mee opnemen en ook panoramafoto’s mee maken. Kortom: een compactcamera’s heb je niet meer nodig, want deze nieuwe iPod touch kan 5 megapixel foto’s maken. Je kunt met een volle batterij 8 uur lang onafgebroken video’s opnemen. Er zitten in vergelijking met een compactcamera nog meer functies in, zoals internetten via Wi-Fi, data uitwisselen via Bluetooth 4.0 en hij kan dienstdoen als navigatiehulpmiddel met de meegeleverde Kaarten-app.

De nieuwe iPod touch werd vorige maand aangekondigd tijdens het iPhone 5-evenement, gelijktijdig met een nieuwe serie iPod nano’s. Die zijn nu ook te bestellen voor €172 per stuk.

Meer info: iPod touch in online Apple Store (€325/€426)

ipod touch 2012 onderdelen

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

50 reacties

 1. door Jop

  Internetten via Wi-Fi is niet echt nieuw toch?

 2. door Valentin Lalieu

  weet u wanneer hij in de winkels ligt in belgië

 3. door Apple740

  Blijft toch jammer dat ze hier geen GSM chip ingooien en ‘m als minder luxe – goedkopere – versie van de iPhone 5 verkopen.

  Voor de 325,- die ze nu voor de goedkoopste nieuwe iPod vragen koop je ook een hele knappe Android phone voor (bijv Galaxy Nexus met 720p HD scherm).

 4. door joblamie

  De nieuwe iPod touch: nóg mooier dan de iPhone 5!

 5. door Lars

  Allemaal leuk en aardig maar de enige reden dat ik hem kocht was omdat de prijs-kwaliteitverhouding er hoog was (veel voor wenig)
  maar ik vindt 325 héél erg duur .

  De vorige was bij mediamarkt maar 150 euries, veel betere prijs

 6. door Vincent

  Ga de witte/zilveren kopen :)

 7. door Sjeltur

  Vind hem echt heel mooi, van mij had het de nieuwe iPhone mogen zijn.
  Wat ik niet goed begrijp, in combi met iPad mini gerucht; zo’n hoge prijs zorgt er toch voor dat er geen iPad mini voor 250 euro (of in die buurt) kan uitkomen….?

 8. Dat heb je goed gezien.
  Dus… dat gebeurt ook niet.

 9. door Jasper

  Prijzig.. Kun je beter voor een iPhone 4 gaan imo..

 10. door Mark

  Benieuwd hoeveel exemplaren Apple gaat verkopen. Blijft toch veel van hetzelfde ten opzichte van de iPhone 5, althans qua functionaliteit.

 11. door Dustin

  Ik zat ook te denken om ipv iPod touch een iPad mini te kopen, maja doe die maar eens in je zak… 325 euro voor een MP3 zonder radio vind ik wel erg duur…. liever dan nog de 4G.

 12. door Peter

  Navigeren? Zit er gps op dan? Dat hadden de vorige iPod touches toch niet…?

 13. door jan

  Wanneer zouden die dan in de winkels verschijnen? Mediamarkt, Saturn, krefel, Vandenborre,…

 14. door Eddy

  Veel te duur. Sorry Apple!!

 15. door Mark

  Als je hem dan nu besteld heb je hem dan ook over een paar dagen in huis?
  Want bij mij staat er nog steeds Verzendklaar: oktober

 16. door Jop

  @Peter: Jep, in de nieuwe iPod touch zit een gps chip

 17. door klikos

  Waarom geen 8GB of 16GB?
  Mijn zoontje wil hem graag maar hij is vééééél te duur zo. :(

 18. door Willem

  @Jop: nee? er zit toch helemaal geen gps chip in de ipod touch?

 19. door me

  Mensen die nu zitten te klagen over dat hij ‘zoveel duurder is': het valt best mee want hij is maar 25 euro duurder dan de vorige.

 20. door UtregCity

  mooi!

 21. door Willem

  klopt het dat als er krassen op komen de kleur er af gaat?

 22. door Daver

  Leg er dan 75 euro bij en je hebt een hele mooie 2de hands iPhone4s

 23. door Robby

  Origineel geplaatst door klikos
  Waarom geen 8GB of 16GB?Mijn zoontje wil hem graag maar hij is vééééél te duur zo.

  Ja, dat snap ik dus ook niet!!! Vanaf eur 325,- is het natuurlijk niet echt toegangkelijk voor de wat jongere onder ons. Gemiste kans, denk ik dan maar. Wellicht later wel 8/16 GB, zodat Apple eerst de voorraad iPod Touch 4 kan wegwerken?

 24. door Bram

  Ben ik nou per ongeluk op de PR-afdeling van Apple terecht gekomen? Ik dacht dat dit een nieuwssite was.

  Hadden jullie i.p.v. een lofzang het artikel niet beter kunnen vullen met:
  – reviews die andere sites hebben gedaan
  – informatie over het feit dat de prijs omhoog is geschoten

 25. door Brian Lamers

  Heeft iemand een idee wanneer hij in de gewone winkels ligt?

 26. door Apple740

  Origineel geplaatst door klikos
  Waarom geen 8GB of 16GB?
  Mijn zoontje wil hem graag maar hij is vééééél te duur zo.

  Inderdaad erg jammer dat er geen 8GB model voor rond de 200 euro komt.

  Maar goed, de iPod ging al een poosje niet zo best meer in de verkoopcijfers en blijkbaar wil Apple er nu helemaal van af want met deze prijzen is het over en uit.

 27. door Loeloe

  Ik zou wel eens willen weten wanneer hij nou precies komt. Een datum Apple!
  En duur? Ja. Zoals alles van Apple duur is, maar wel minder dan de helft van wat een iPhone kost.

 28. door sanderevers

  Ik heb de mijne gelijk op 14 september besteld, nog steeds geen bericht van wanneer deze verzonden gaat worden. “Oktober” is natuurlijk een behoorlijke tijd.

 29. door Frits

  Origineel geplaatst door Apple740
  Blijft toch jammer dat ze hier geen GSM chip ingooien en ‘m als minder luxe – goedkopere – versie van de iPhone 5 verkopen.Voor de 325,- die ze nu voor de goedkoopste nieuwe iPod vragen koop je ook een hele knappe Android phone voor (bijv Galaxy Nexus met 720p HD scherm).

  Dat kan alleen mijn dochter krijgt geen phone maar een iPod.

 30. door Anietje

  Het ding is inderdaad aan de dure kant. Ben ook erg benieuwd hoe een eventuele IPad mini qua prijs gepositioneerd gaat worden. Dat zal toch niet rond de 300 euro gaan worden, dan wordt er geen Touch meer verkocht.
  Het zou me trouwens ook niets verbazen dat die vage oktobervermelding van de Touch verband houdt met een komende aankondiging van de Mini…

 31. door Maddriver

  Het idee van een Sinterklaas/Kerstcadeautje gaat er met die prijzen wel een beetje van af.

 32. door Fred

  Tja hij is niet goedkoop, maar ook al is de iPad mini straks net zo duur of zelfs goedkoper die stop ik nog steeds niet eenvoudig in mijn broekzak bij het joggen.

 33. door Brian Lamers

  Heb zojuist contact gehad met Dixons. Morgen komt de nieuwe iPod binnen en binnen enkele dagen ligt hij in de winkels. Ik ga hem alvast reserveren

 34. Origineel geplaatst door Peter
  Navigeren? Zit er gps op dan? Dat hadden de vorige iPod touches toch niet…?

  Er zit GEEN GPS in de iPod touch, maar je kunt wel locatie bepalen via Wi-Fi-netwerken. De Apple-website zegt in de kleine lettertjes:

  “For iPod touch with Maps, the Maps application provides your approximate location using information based on your proximity to known Wi-Fi networks (when on and available).”

  De opmerking die iemand maakte over de prijs is inderdaad wel interessant: als de goedkoopste iPod touch al 325 euro kost, hoeveel moet die iPad mini dan wel gaan kosten? Tussen 325 en 409 (goedkoopste iPad 2) zit niet veel ruimte qua prijs.

 35. door Harold

  Ze stonden al bijna 2 weken in de store hoor, heb de mijn de 23e besteld in de NL online store.

 36. door Robert Reenders

  @Gonny van der Zwaag: ik denk gewoon dat de nieuwe iPad mini in plaats van de iPad 2 komt, die op zijn beurt komt te vervallen en dus de iPad mini dat gat gaat opvullen met vergelijkbare prijs als iPad2, wellicht met betere specs en nieuwe features (in ieder geval lightning connector). De iPad 3 zal de enige echte fullsize iPad blijven en ook die zal binnenkort (begin volgend jaar?) worden geüpdatet met lightning connector en A6 chip

 37. door Rrrr

  Grappig dat hij sinds 3 oktober pas is te bestellen namelijk ik deze al op 14 septemer online in de applestore nl heb besteld. Heb hiervan bevestiging. Na telefoontje blijkt dat hij nog niet geleverd kan worden…. Vandaar…. Maar dat hebben ze er niet bij gezegd, maar goed krijg hem nog wel met btw19%

 38. door yoyotje

  Heb nu een iPod 3 die zn beste tijd wel heeft gehad :) Ga toch echt wel voor die nieuwe!

 39. door mr.

  Over anderhalve week jarig dus dan mooi bestellen ! Mijn 4e gen. itouch (32gb) begint best langzaam te worden

 40. door Joerie

  Ik heb net de Apple Store gebeld, hij moet deze week nog in de verkoop gaan bij de Apple Store (Amsterdam).
  Dat wordt een ritje naar Amsterdam!

 41. door qqwweetyuiop

  Jammer van die witte rand…

 42. door Apple740

  Ondanks de geruchten dat er nu wél GPS in zou zitten zit het er inderdaad wederom niet in. Blijkbaar is 325,- nog te weinig geld om er GPS bij te doen. Belachelijk Apple.

  Dat deze iPod bruikbaar zou zijn voor navigatie middels wifi bepaling is natuurlijk kolder en welhaast misleidend. In de praktijk is dit vrijwel nooit bruikbaar, en zéker niet op de snelweg of in het bos.

 43. door Harry

  GPS wordt inderdaad alleen ivm een 3G module geleverd, ook op de iPad. Kan me hooguit voorstellen dat dit is omdat de GPS z’n initiële positie ontleent van de 3G module. Zonder 3G duurt het minuten lang om de positie te vinden. Maar dit is wederom een mooi apparaat. Mooie op het eerste gezicht dan de iPhone 5. Ik gebruik m’n tel met name voor internet en als je op werk WIfi hebt is dit een zeer goedkoop alternatief voor de iPhone. Naast de helft van de prijs heb je ook geen abonnement nodig. En anders is er vast wel een Chinese meneer of dame die er een 3G hoesje voor maakt waardoor je er ook mee kunt bellen. Zoals voor de touch 4G.

 44. door Apple740

  De MP3 speler van Samsung (type wifi 5.0) van nog geen 200 euro heeft wel GPS.

 45. door Coen

  In vergelijking met de USA is de touch hier wel erg prijzig. 299 USD plus 8% sales tax komt overeen met zo’n €250. Dat is dus 75 euro meer als je ‘m hier koopt. Ofwel 30%.

 46. door Nxt

  @Harry: met een standalone TomTom kan je ook niet bellen en volgens mij zit er in de oudere modellen geen 3G chip. De nieuwe van tegenwoordig kunnen wel on the go updaten.

  Ik vind het jammer dat Apple ze zo duur maak want ik voorzie m’n kids graag van een Apple gadget, maar zo duur? Erom nee: dan maar een ouwe iPad 1 voor ze.

 47. door René

  Het is duur ja, maar als je hem echt wil, zoals ik, dan leg je het geld er gewoon voor neer. Ik heb een goede HTC telefoon, en vind dat een iPod touch erg goed is voor de media. Daarom zou ik dus zelf geen iPhone kopen. Maar al dat “gezeur” over de prijzen vind ik vervelend worden, als je hem wil, koop je hem, en als hij te duur is, koop je hem niet. simpel gewoon.

 48. door Brian Lamers

  Voor iedereen die zit te wachten op zijn iPod niet direct van Apple. Ik heb zojuist vernomen dat Apple de datum heeft veranderd naar 18 oktober. Dan pas worden ze bij winkels afgeleverd.

 49. door Kevin

  Geen camera meer nodig? De marketing afdeling wordt dom nagepraat. Hoezo niet? Is 5MP zoveel? Is de lens zo goed? Nee dus.

 50. door yoyotje

  Vandaag naar de apple store om hem te halen :)))

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.