iPhone Pwnage Tool: Vragen en antwoorden

·

Pwnage VragenIedere nieuwe iPhone unlockmethode roept de nodige vragen op en bij de nieuwe Pwnage-methode van het iPhone Dev Team is dat niet anders. We hebben de meest gestelde vragen uit onze mailbox en het forum hier op een rijtje gezet en uiteraard van een antwoord voorzien. Als je nog aanvullende vragen hebt, stel ze dan gerust zodat we het artikel gaandeweg verder kunnen uitbreiden. Let op dat vragen om bootloader-bestanden direct zullen worden verwijderd. Veel Pwnage-plezier!

Mijn iPhone is al unlocked. Moet ik dit nu opnieuw doen met Pwnage?

Wanneer je iPhone zonder problemen werkt heeft het geen zin om weer te restoren en Pwnage uit te voeren. Wanneer je iPhone op een bepaald moment toch moet worden hersteld, dan is dat het beste moment om over te stappen op Pwnage in plaats van een eerder gebruikte methode als ZiPhone of iLiberty+.

Kan ik Pwnage gebruiken met iedere versie firmware?

Nee, om de custom IPSW-firmwarebestanden te kunnen gebruiken dien je eerst het iPwnr-proces uit te voeren. Dit is alleen maar mogelijk wanneer firmware 1.1.4 al op je iPhone aanwezig is. Upgrade daarom via iTunes eerst naar firmwareversie 1.1.4 voordat je Pwnage gebruikt.

Kan ik Pwnage gebruiken op mijn IPSF unlocked iPhone?

Geen probleem! Pwnage detecteert zelf de ISPF unlock en past de unlock hierop aan.

Werkt Pwnage ook op mijn iPod touch?

Zowel de iPhone als de iPod touch kunnen worden gebruikt met Pwnage.

Werkt Pwnage zowel op Mac als Windows?

Op dit moment is alleen nog een Mac OS X-versie beschikbaar. De Windows wordt binnen enkele dagen verwacht.

Is installer.app geïnstalleerd nadat het Pwnage-process klaar is?

Wanneer je met versie 1.1.4 een IPSW maakt, wordt automatisch Installer.app toegevoegd. Installer.app wordt niet toegevoegd wanneer je een IPSW maakt voor iPhone betaversie 1.2 (2.0).

Waar haal ik de benodigde bootloader-bestanden vandaan?

De bootfiles zijn nodig om de BootNeuter te kunnen activeren. Het verspreiden van deze bestanden is illegaal en deze bootloader-bestanden zijn daarom niet te vinden op iPhoneclub. Google is je beste vriend om deze bestanden op te sporen. Links naar deze bestanden zullen direct worden verwijderd.

recovery

Pwnage zegt dat ik mijn iPhone in Recovery Mode moet zetten. Hoe doe ik dat?

Sluit je iPhone aan via de USB-kabel en zet hem uit. Houd de Home-knop ingedrukt en zet je iPhone aan. Na enkele seconden verschijnt het logo “Connect to iTunes”. Als je problemen blijft houden om je iPhone in recovery mode te krijgen, dan kun je hiervoor ZiPhone of iLiberty+ gebruiken.

Is het gevaarlijk om van bootloader te wisselen?

Gebruik deze optie alleen is het echt nodig is! Iedere actie die naar het Flash-geheugen wegschrijft brengt risico’s met zich mee. Bij een (onvrijwillige) onderbreking van het flashen van de bootloader in je iPhone kun je deze echter onherstelbaar beschadigen, dus wees voorzichtig en doe dit zeer minimaal.

Ik heb geen ontvangst meer na het gebruiken van Bootneuter!

Wanneer je Bootneuter afsluit duurt het +/- 20-25 seconden voordat het telefoonsignaal weer terug komt.

Kan ik Pwnage weer ongedaan maken?

PwnageTool maakt aanpassingen in beide bootloaders in de iPhone. De S5L8900 bootloader is bedoeld voor het besturingssysteem, de andere bootloader (S-Gold Radio) voor het zend/ontvangst-deel in de iPhone (telefoon, Wi-Fi, Bluetooth). Je kunt beide bootloaderaanpassingen ongedaan maken door alle BootNeuter-opties uit te zetten en je iPhone hierna in DFU-mode te restoren met een originele Apple-firmware-IPSW-bestand (zie wiki-artikel Firmware voor downloadlinks). Na het restoren is je iPhone weer standaard af-fabriek.

iphone2

Kan ik met Pwnage ook upgraden naar betafirmware 2.0?

Nadat je iPhone door Pwnage Tool is Pwned wordt het mogelijk om firmware 2.0 op je iPhone te zetten. Op dit moment is de 2.0 betaversie verre van stabiel en is het niet raadzaam om deze te installeren op je iPhone. Ben je toch nieuwsgierig naar iPhone 2.0, bekijk dan mijn eerdere artikel met Nederlandse screenshots.

Kan ik na betafirmware 2.0 weer terug naar 1.14?

Het is mogelijk om met een aangepaste IPSW weer te downgraden naar versie 1.1.4. Mocht er op het einde een foutmelding verschijnen, dan kun je met behulp van ZiPhone of Liberty+ je iPhone uit herstelmodus halen.

Bij het herstellen van mijn iPhone krijg ik een Error 1604 of Error 1605!

Wanneer je een van deze foutmeldingen krijgt wanneer je een origineel Apple IPSW-firmwarebestand wilt terugzetten kun je dit oplossen door van USB-poort te wisselen, Als de melding verschijnt wanneer je een custom IPSW probeert te restoren nadat je een originele IPSW hebt teruggeplaatst, dan dien je de iPhone opnieuw te Pwnen.

Is er een handleiding voor Pwnage?

Op ons forum zijn de laatste tips te vinden hoe je Pwnage het beste kunt gebruiken:
iPhone Dev Team presenteert: Pwnage (Final)

door Richard IJzermans

Richard IJzermans heeft ten tijde van de originele iPhone met firmware 1.x veel tips en tweaks voor de iPhone geschreven. Oorspronkelijk voor zijn eigen weblog iFoonblog.nl, later volledig voor iPhoneclub.nl. Richard is iemand die graag het naadje van de kous wil weten en daarom goed thuis is in de mogelijkheden die net iets verder gaan dan het uitvoeren van een jailbreak: kortom, een echte iPhone-expert. Richard heeft zich nu met ziel en zaligheid op de tips en trucs voor Mac OS X gestort en verzamelt deze op Appletips.nl.

19 reacties

 1. door Derper

  Netjes gedaan dit zal heel wat mensjes helpe ;)

 2. door iFan

  Is dit al mogelijk met windows?

 3. door Yoram

  Wat is het voordeel van Pwnage Tool ten opzichte van ZiPhone?

 4. door Ramy

  @iFan: LoL, lees bovenstaand bericht eens nog een keer.

 5. door iFan

  @Ramy
  Sorry iets te snel

 6. door Pevi

  Is het van belang dat ik eerst restore naar een “schone” 1.1.4,
  alvorens het ipwner proces in gang te zetten?

 7. door Martijn

  Al mensen met ervaring met 1.2.0 aanwezig?

 8. door kertoikromo

  vraagje>>.. iphone unlocked 102…wil upgraden naar versie…114 .moet ik nou in restore of update via itunes naar versie114 en die tool gebruiken???
  ik hoor het wel

 9. door EN-IS

  @ kertoikromo,

  via SHIFT + RESTORE! Niet updaten!

 10. door rvdm

  Kan ik Pwnage gebruiken op mijn IPSF unlocked iPhone?
  Geen probleem! Pwnage detecteert zelf de ISPF unlock en past de unlock hierop aan.

  Correctie: Pwnage detecteert niets. Bij het prepareren van de ipsw firmware update voordat je de iphone via itunes flashed, wordt de baseband update aangepast. Hierbij wordt simpelweg de baseband ge-unlocked door de ‘unlock key’ te disablen. Dit is onafhankelijk van seczone aanpassingen of andere unlock-methodes zoals IPSF/geounluck of anysim. Van detectie is dus geen sprake.

 11. door ironmanixs

  Het DevTeam lid chris geeft zelf de volgende info: “Pwnage will unlock a IPSF phone in a different way and is fully compatible with it.”

 12. door jammin

  Wanneer je iPhone op een bepaald moment toch moet worden hersteld, dan is dat het beste moment om over te stappen op Pwnage in plaats van een eerder gebruikte methode als ZiPhone of iLiberty+.

  Waarom?

  Verder zit ik nog steeds in m’n maag met alle instellingen die ik gemaakt heb in de 1.1.3 telefoon die ik nu heb (denk aan alle programma’s, volgorde van icoontjes maar te meer geluids-, internet-, ipod-, mailinstellingen etc etc, maar ook bijv. m’n search en browsinghistory in safari, m’n google.nl/m fix).

  Een hele waslijst dus aan wijzigingen waardoor de telefoon nu werkt zoals ik het fijn vind, hoe kan ik die/dat soort dingen backuppen? Want dat doet iTunes niet lijkt me zo.

 13. door ipanther

  ik heb nu een geunlockte en gejailbreakte 1.0.2 versie. Kan ik nu direct updaten met itunes naar 1.1.4 en daarna pwnen?

 14. door Nick

  Zit er eigenlijk een back-up utility o.i.d. in om al je huidige contacten en apps te behouden?

 15. door rvdm

  Het DevTeam lid chris geeft zelf de volgende info: “Pwnage will unlock a IPSF phone in a different way and is fully compatible with it.”

  Dat kan je op twee manieren lezen ;)
  ‘different way’ betekent – voor zover ik weet – “anders dan de IPSF methode”. Alle Pwnage-unlocked iPhones worden op dezelfde manier ge-unlocked (geen detectie dus).
  Zie ook deze omschrijving van het dev team voor ‘n omschrijving van de methode.

  Uiteindelijk gaat ‘t slechts om een taalkwestie natuurlijk – goed artikel verder!

 16. door daniel

  Als ik dit wil doen moet ik dan verplicht een illegaal bootloader bestand dwnloaden? Het maakt mij niet uit welke bootloafder ik heb

 17. door mariene

  ik heb een probleem
  mijn iphone is gekraakt en ik ben hem aan het herstellen
  alleen halverwegen zecht hij steeds:dat er een onbekende fout optreed (1604) hierboven staat iets over usb poort verwisselen maar dat helpt niet
  ik ben helemaal ten einde raad want mijn iphone reageert totaal niet meer !!
  hij loopt helemaal vast
  kunnen jullie me aub helpen
  ik zal zo blij zijn als hij het eindelijk weer doet.

 18. door jules

  Kan er iets mislopen ?
  want heb net een nieuwe iphone en wil dit zeker doen maar heb schrik dat als er iets fout gebeurd hij kapot is

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.