iPhone met T-Mobile-simlock nu gratis simlockvrij te maken (officiële methode) [Update: reactie T-Mobile]

·

iphone t-mobileOp het forum van iPhoneclub is dit weekend een interessante discussie te vinden: het zou mogelijk zijn om je T-Mobile iPhone officieel simlockvrij te maken. De methode werkt op de iPhone 3G, 3GS en 4 en is eenvoudig uit te voeren via iTunes en door het plaatsen van een ‘vreemde’ simkaart van een andere provider. T-Mobile verkoopt sinds 12 januari iPhones die al zijn voorbereid om simlockvrij te maken. T-Mobile beschrijft op de website de meest eenvoudige procedure, maar er is ook nog een alternatieve methode. Beide lees je hieronder.

Volgens een van onze lezers is de maatregel uit coulance ingevoerd, omdat de iPhone vanaf februari simlockvrij wordt geleverd. De werkwijze geldt dus niet voor alle iPhones, maar lijkt voorlopig alleen te werken op toestellen die voorzien waren van een T-Mobile-simlock. Een van onze lezers meldt in het eerder genoemde forumtopic overigens ook, dat hij zij een iPhone die bij The Phone House was gekocht (en niet rechtstreeks bij T-Mobile) niet bleek te kunnen unlocken (dit blijkt nu vermoedelijk incorrect te zijn). Het kan dus zijn dat de procedure niet voor iedereen geldt. Neem in dat geval contact op met de T-Mobile Klantenservice.

De officiële methode, zoals ook te lezen is op de website van T-Mobile:

 1. Zet de iPhone volledig uit.
 2. Plaats een simkaart van een andere provider (KPN, Vodafone, Telfort) in je toestel en zet de iPhone aan.
 3. Na het opstarten, kies ‘Ontgrendelen’. Indien gevraagd, voer de pincode in van de desbetreffende simkaart.
 4. Verbind nu de iPhone voor een halfuur met je computer, met iTunes opgestart. Gedurende dit halfuur kun je de iPhone niet gebruiken, laat dus geen synchronisatie of updates uitvoeren. iTunes moet verbonden zijn met internet.
 5. Koppel na een halfuur de iPhone los van de computer en sluit deze opnieuw aan, met iTunes nog steeds ingeschakeld.
 6. iTunes zal aangeven dat er een update van de nieuwe provider (carrier) is gevonden en vraagt of deze geïnstalleerd moet worden. Kies ‘Ja’.
 7. Er verschijnt nu een melding ‘Gefeliciteerd, uw toestel is simlockvrij’. Als je een pincode had ingesteld, moet je die nu invoeren. Linksboven op het iPhone-scherm verschijnt de naam van je nieuwe provider. Is dit niet het geval, dan moet je de iPhone nog een keer loskoppelen en aansluiten.

Dezelfde instructies zijn op de website van T-Mobile te lezen:

Bij de afdeling Persvoorlichting van T-Mobile staat nog de vraag uit in hoeverre deze procedure voor alle iPhones met T-Mobile simlock geldt en waarom hiertoe is besloten. We zullen dit artikel bijwerken met deze informatie zodra we de antwoorden ontvangen hebben.

Inmiddels heeft @tmobile_webcare in een tweet naar onze collega’s van Mobile Mac laten weten dat het officieel simlockvrij maken vanaf 1 februari 2011 mogelijk is via de in dit artikel genoemde methode. Tot die datum kun je contact opnemen met de klantenservice (06-24001200) om je iPhone via hun te laten unlocken.

tmobile_webcare: @mobilemac vanaf 1 februari is dit mogelijk. Tot die tijd kun je contact opnemen met T-Mobile Klantenservice om kostenloos te unlocken.

Update: 11:00: We hebben zojuist ook een reactie via e-mail ontvangen van Kirsten Kuyvenhoven van de afd. Persvoorlichting van T-Mobile.

Vanaf 12 januari worden alle iPhones van T-Mobile SIMlock vrij geleverd. Na meer dan 2 jaar is T-Mobile niet langer de enige aanbieder die de iPhone levert. Daarom is het niet langer nodig de iPhones te voorzien van een T-Mobile SIMlock. Ook klanten die al een iPhone hadden, kunnen hun toestel kosteloos SIMlock vrij laten maken. Het unlocken is dus, ook binnen een jaar na aankoop, gratis en daarnaast hoeft er ook geen contact meer opgenomen te worden met de klantenservice. Via >a href=”http://toestelhulp.t-mobile.nl/”>http://toestelhulp.t-mobile.nl/ wordt uitgelegd welke stappen genomen moeten worden om het toestel te unlocken.

De eerder in dit artikel genoemde alternatieve methode is nu – na bevestiging door T-Mobile – verwijderd.

Lees zeker even ons forumtopic over het unlocken van de T-Mobile iPhone, want daarin lees je meer ervaringen van andere gebruikers.

Met dank aan de vele tipgevers die ons attendeerden op deze methode en de bijdragers in het forumtopic.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

264 reacties

 1. door pinokkia

  Over the phonehouse klopt waarschijnlijk niet, want (ben wel een vrouw trouwens) een andere gebruiker kreeg het wel voor elkaar.

  Dus waarschijnlijk is die tip van mij niet correct.

 2. door Marc

  Werkt de eerste methode ook met jailbreak?

 3. door Dirk-F

  De melding van Carrier update kreeg ik eind december (uit het niets, geen andere simkaart in mijn iPhone), sindsdien is mijn t-mobile iPhone 3gs Simlock vrij

 4. door Onno

  En nu de grote vraag…. Komt de thetering functie hierna vrij????

  Ik hoop het!!!!!!

 5. door Dirk-F

  p.s. mijn iPad hetzelfde! (wel allebei een jailbreak)

 6. door Robin

  Ja, een andere simkaart erin stoppen?! Alsof iedereen meerdere microsimkaarten heeft…. (van andere providers)

 7. @Onno – Dat denk ik niet, want dan zouden er al wel meldingen van zijn.

 8. door Five

  Is aan de hand van deze techniek tethering te unlocken? (voor t-mobile)

  Hèhè zie dat Onno me net voor is :P

 9. door Maurice

  Het nut van deze actie ontgaat me volledig, T-mobile blijft rustig elke maand 30 euro van je rekening schrijven, het zal ze een zorg zijn of je nog van hun netwerk gebruik maakt. Je bent alleen maar veel duurder uit omdat je dia andere provider ook nog moet betalen…

 10. door Misskuss

  Deze eerste methode werkt al een poosje. Ik heb dit gedaan op 6 januari 2011 waarbij mn jailbreak gewoon bleef werken. Werkt super hoor. Vraag me wel af of iedereen door heeft dat je eerst moet bellen naar tmobile om je imei nummer vrij te laten geven

 11. door SdeNooijer

  Goede coulance regeling vind ik zelf (ze hoeven het niet te doen :)). Van de week maar is proberen, echt haast heeft het ook weer niet ;).

 12. door tarik

  @Robin: knippen in een normale simkaart!

 13. door Mickflip

  Origineel geplaatst door Maurice
  Het nut van deze actie ontgaat me volledig, T-mobile blijft rustig elke maand 30 euro van je rekening schrijven, het zal ze een zorg zijn of je nog van hun netwerk gebruik maakt. Je bent alleen maar veel duurder uit omdat je dia andere provider ook nog moet betalen…

  Toch handig mocht je even naar het buitenland gaan en je iPhone tijdelijk wilt gebruiken met een buitenlandse sim.
  Vorig jaar heb ik mijn iPhone 3G legaal laten unlocken na 1 jaar om vervolgens een half jaar lang een Curaçaose simkaart er in te stoppen. Met lokaal bellen scheelde dit enorm.

 14. door @florisdrapers

  Goede uitleg!

 15. door Vince

  “Let op dat je baseband via deze methode wordt bijgewerkt naar de meest recente versie en dat je een eventuele jailbreak kwijt raakt!”

  Ik dacht dat als je je Baseband update dat het alleen voor zorgt dat je een eventuele unlock verliest. Anders zou de iPad Baseband unlock methode niet werken?

 16. door Mark

  Dus als je hem vorig jaar heb gekocht werken deze methodes niet ??

 17. door Onno

  @Gonny van der Zwaag: Ja dat is waar… Jammer..

 18. door Gosat

  Tethering wordt niet ingeschakeld. Dat werkt alleen bij providers die het niet hebben afgesloten. De iPhone laadt de instellingen van de provider.

 19. door Bondt

  Is er bekend of dit ook werkt met Duitse 3Gs’en ?Dus in Duitsland ook. Alvast bedankt!

 20. door justin

  Komen we nu mee..:P

 21. door Willem

  @Maurice: Is handig in het buitenland. Mocht je er een tijdje blijven, kun je er een lokale prepaid in doen, scheelt vooral buiten Europa veel geld.

 22. door Dan

  Het is een wonder!

  Pff vandaag nog moeilijk lopen doen om de baseband niet te upgraden bij een update om dat ding simlockvrij te krijgen, zie ik nu dit bericht.

  Ach ja..

 23. Hehe, nu nog die 3g masten upgraden dan komt het wel goed met t-mobile. ik zit liever overal met een 3g verbinding dan met een unlock en nergens een 3g signaal te bekennen

 24. door lucas

  Zou dit ook met een buitenlandse simkaart werken? Ik heb hier namelijk alleen nog een simkaart van t-mobile usa liggen…

 25. door Exotic

  Ik vind het een beetje jammer dat ik de vorige maand 120 euro heb betaald voor een officiële unlock…

 26. door iPhonist von Gates

  Tethering werkt bij mijn 3G(ti) wel op het t-mobile, ook nadat ik de officiële unlock methode heb uitgevoerd.
  T-mobile unlocked de iphone gratis na 12 maanden abbo dus erg jammer van die €120 joh :-(

 27. door kmeelq

  Werkt perfect!! Heb een 11 maanden oude 3gs met jailbreak + (ex)unlock op 4.1 iOS. Eerst ultrasn0w verwijdert, telefoon uitgedaan en instructies gevolgd. En de verlossende woorden “Gefeliciteerd uw toestel is simlockvrij” stonden er bij mij al na 5 min ipv 30 min!

 28. @Exotic: geduld is een schone zaak… jammer van die 120 euro dus…

  ik heb het net even gedaan (optie 2) en het is gelukt inderdaad. mocht ik tijdelijk een andere provider willen gebruiken is een simlockvrij toestel WEL zo handig

 29. Iemand dit al geprobeerd met een buitenlands iPhone (4)?
  Ik heb een AT&T, zal wel niet gaan lukken. Misschien als ik mn IMEI aan T-Mobile geef :P

 30. door kaas

  Origineel geplaatst door Dirk-F
  iPad

  heb jij een ipad met simlock dan??

 31. door kaas

  @Exotic: daar zou ik ze nog even over bellen!

 32. door jasper

  Ik kreeg ‘simkaart wordt niet ondersteund’.. Miss omdat t al een oude was, morgen maar ff een nieuwe simkaart halen..

 33. door Bengek

  iPhone 4, FW 4.1 GELUKT in 5 min. Nu ff een 3G proberen.

 34. door OptimusPrimeNL

  ik heb heel apart! ik heb een ultrasn0w verwijdered hem een half uur aan itunes gezet, kabel eruit en weer erin, niks! en denk WTF ik ultrasn0w weer geinstaleerd om te checken of dat nog werkt, dat deed het, toen ultrasn0w + SAM verwijderd, KPN SIM eruit en weer erin, iphone uit, iphone aan, ik heb hem nog niet eens aan itunes en er staat al NL KPN boven in beeld en ultrasn0w en SAM zijn eraf! dus is hij nu wel simlockvrij?
  nu nog wachten op 06.15.00 baseband downgrade en dan gaat de jailbreak eraf!

  UPDATE: Ultrasn0w bleek dus niet verwijderd te zijn maar wel uit het lijstje bij instellingen weg te zijn, hij was dus nog gewoon geunlocked dmv ultrasn0w!

 35. door Tom D

  Waar moet ik dan een MICRO sim van een andere provider vinden??

 36. door Berry

  @Tom D: Jij hebt zeker geen vrienden? ;-)

 37. door Philippe

  Dit werkt dus op alle T-mobile toestellen? Of enkel de toestellen die verkocht werden vanaf 12 januari? Sorry, ik vond het een beetje verwarrend :p

 38. door Exotic

  @Philippe: Op alle T-Mobile toestellen. Vanaf 12 januari worden de iPhones simlock vrij verkocht. Uit coulance maakt T-Mobile het mogelijk om dus alle T-Mobile gelockte iPhones simlock vrij te maken.

 39. door Bengek

  3G lukte niet, zal het er nog aan liggen of een toestel hacktivated is of niet?

 40. door rudeboy

  is dit alleen voor T-Mobile iPhones ? ik woon in de VS (AT&T) en kom in Maart weer naar Nederland, iPhone 4 met 4.1 en te nieuwe baseband om te unlocken, heb helaas geen Nederlandse SIM on dit te proberen..

 41. @Mark – Deze methode werkt in principe op alle iPhones met T-Mobile simlock, ongeacht de aankoopdatum. Vanaf 12 januari wordt de iPhone door T-Mobile sowieso simlockvrij verkocht.

 42. door Rufus Kohn

  Het lukt mij niet. als ik de site van tm bekijk lijkt het alleen om nagel nieuwe toestellen te gaan. ik heb mijn 3gs nu ruim een jaar. zou ik dan niet in aanmerking komen voor een simunlock?
  Dat lijkt me niet billijk als dat zo is.

  ik vraag me af waar de kink zit in de kabel. Of ik doe iets verkeerd of het artikel is incorrect en tmobile heeft een vreemde regeling gemaakt

  ik ga morgen ff bellen met ze.

 43. door haagsegoof

  Gelukt!
  Alleen was me oude KPN kaartje verlopen maar itunes gaf wel aan simlock vrij !

 44. door Eelcovdg

  Lol! Net op de dag dat m’n T-mobile abonnement ingaat. Hadden ze dit eerder gedaan dan had ik de afgelopen maanden m’n oude Hi kaartje tot vandaag kunnen gebruiken.

 45. door Snoesebolle

  @Maurice: Tuurlijk maakt dat wel wat uit. Als je met een andere provider belt, omdat je bijv. via je werk gratis kunt bellen maar hun telefoon niets vindt, ga je nooit meer over je t-mobile bundel heen, daar verliezen ze dus inkomsten.

 46. door Peter

  Al meerdere keren gevraagd, maar nog niet beantwoord: Werkt het ook bij buitenlandse T-Mobile iPhones? Ik heb hier een T-Mobile Duitsland iPhone 4 liggen namelijk.

 47. @Peter – Daar zou ik niet van uitgaan. Vooralsnog geldt de regeling alleen voor T-Mobile Nederland. Maar waarom probeer je het uit via de eerstgenoemde methode. Als het werkt heb je mazzel, en anders is er nog niets aan de hand.

 48. door Peter

  @Jean-Paul Horn: Ik ga het vanmiddag proberen, ik houd jullie op de hoogte!

 49. door Mauze

  Ja hoor!! is mij ook gelukt, werkt idd, en binnen 10 minuten al meteen unlockt!! geweldig!!

 50. door pluk925

  @Peter: Proberen is misschien de snelste oplossing ?

 51. door Kingsley

  werkt dit ook met ipad baseband ?

 52. door doubleUS

  Heb een anderhalf jaar oude 3GS. Dus de mogelijkheid om gratis de simlock er af te halen. Onlangs gebeld met de service desk van TM. Die heeft de simlock eraf gehaald en daarna de eerste methode uitgevoerd. Zonder problemen.

 53. Ik moest dit ook doen na een jaar abo, maar toen was ie wel eerst in een register gezet. :-)

 54. door Vano

  Via @tmobile_webcare (Twitter) kun je ook je iPhone simlockvrij laten maken als het via de website van tmobile niet lukt. Bij 3G en 3GS uitgevoerd door een dm te sturen met imei en telefoonnummer, binnen een halve dag was het gepiept.

 55. door Sn@rF

  Klantenservice van t-mobile zegt dat idd alles te gratis te unlocken valt vanaf 12 januari.

  Toestellen die voor deze periode zijn aangeschaft worden per 1 februari gratis unlocked!!

  Dus voor degene waar het niet bij lukt,stop maar met proberen nog 2 weken wachten! Maar het komt eraan!

 56. door Stan-THE-man

  Kan iemand dit bevestigen dat het echt werkt op deze manier?
  Had het al eens een x geprobeerd een paar maanden geleden..zonder enig sucsess ..
  Heb baseband 02.10.04..
  Is nog steeds geen unlock voor
  Gebruik me iphoney4 sinds september als iPod :)…
  Zo mooi zijn.. Ga het vanavond maar weer proberen…
  Thnxs voor dit goede nieuws

 57. @Kingsley – De iPad heeft geen simlock, dus voor de iPad hoef je geen stappen te ondernemen.

 58. door OptimusPrimeNL

  Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
  @Kingsley — De iPad heeft geen simlock, dus voor de iPad hoef je geen stappen te ondernemen.

  hij bedoelt iphone met ipad baseband… weet iemand of dit mogelijk is? of moet ik evt. wachten tot 2 feb? of is het helemaal niet mogelijk? of moeten we dan wachten op een baseband downgrade?

 59. door mark

  ik heb een iphone 4 met baseband 02.10.04 en heb het al 2x geprobeerd en het lukt maar niet ik krijg de melding fout met simkaart

 60. door Frankie

  @Rufus Kohn: Jij hebt zowiezo recht op een gratis unlock, je toestel is immers een jaar oud!

  Net zelf 2 iPhone 4 aan iTunes gehangen met een zelfgeknipte Vodafone sim…
  Kreeg niet zoals bij mijn oude 3GS in iTunes de melding van “gefeliciteerd blabla” maar bij beide telefoons kreeg ik het activatie/noodoproep scherm…

  Echter na de kabel weer te hebben verwijderd, Vodafone sim erin laten en opnieuw opstarten werkt het als een zonnetje, unlock succesvol!

 61. door smautsie

  ik heb voor de alternatieve methode gekozen, maar weet dus niet of hij simlockvrij is of niet!! Ik heb de iphone herstellt er uit gehaald simcode ingevoerd weer aangesloten, daarna back up terug zetten, hij gaf bij mij alleen aan geactiveerd op de iphone zelf.

 62. door Kevin

  En weet iemand al of het ook werkt met duitse T-Mobile iPhone?
  Ik hoor het graag van iemand :D

 63. @OptimusPrimeNL – Ik wist niet eens dat dat kon :o

 64. @Kevin – Net zoals eerder tegen Peter gezegd: probeer het uit en laat het ons weten.

 65. door fje

  ik krijg het nog niet voor elkaar. Moet ik eerst mijn jailbraek eraf gooien? ik doe er een (oud) telfort kaartje in, wacht een half uur en dan weer aansluiten (met ben kaartje) maar dan zegt hij dat het kaartje niet ondersteunt is. Iemand tips/ideeen. ik heb trouwens een 3g

 66. door OptimusPrimeNL

  @Jean-Paul Horn: dat is als je je iphone wil unlocken, als je een jailbreak hebt bleek naderhand nogal wat nadelen aan te zitten.

 67. door marco de Groot

  Net aangesloten op itunes, en met firmware 4.1 en een jailbreak is mijn iphone 4 unlocked. Toppie

 68. door floa1512

  Daar ben ik ook benieuwd naar hoe dat zal gaan met de ipad baseband op de 3G van mijn vrouw. Of is er hier iemand die het reeds voor elkaar heeft gekregen ?

 69. door jon

  Ik heb de beschrijving gevolgd en binnen 10 sec was de unlock eraf. Ik ben in een 3GS die via internet niet bij Tmobile gekocht is.

 70. door TimSpaans

  Dus nog even voor de duidelijkheid, als ik nu een iPhone 4 2ehands koop met T-Mobile Simlock, dan voer ik gewoon de procedure uit en is ie simlockvrij?

 71. door kasper

  Werkt dit ook bij een at&t lock?

 72. door Sander

  Werkt dit ook op de 3G met baseband 06.15.00 ?

 73. door Exotic

  @kasper: Neen.

 74. door dennis

  Ik geloof dat niemand nog plezier contact opneemt met de T-Mobile helpdesk …. zeker niet nadat ze het aan de stok hebben gehad met Youp van het Hek.

 75. @Sander – Probeer het uit en laat het ons weten. De eerste methode is non-destructief, dus over een half uur kun je ons wel of niet het blije nieuws melden. Jouw 3G kan sowieso allang legaal simlockvrij worden gemaakt, want ouder dan 1 jaar.

 76. door romke

  @floa1512: als je leest dan weet je het.

 77. door romke

  @kasper: ik heb het net geprobeerd en het werkt niet.
  dan maar wachten tot 10 februari

 78. door Dutchfrank

  Ik kan mijn ge-jailbreakte Iphone 4 niet herstellen. Krijg de melding: De Iphone van Frank kan niet worden hersteld. Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan(3194).

  Toch maar wachten tot 1 februari denk ik…

 79. door pinokkia

  Vanmorgen meer eens naar T-Mobile gebeld. Zeg de T-Mobile snuiter: Mevrouw. U heeft Uw iphone 4 niet bij T-Mobile zelf gekocht. Helaas kan ik de iphone 4 voor U niet gratis unlocken. Pist off dat ik was (wel op een nette manier) Ik vertelde de T-Mobile snuiter dat een kennis van mij. Dat zijn iphone 4 die gekocht is bij the phonehouse wel gisteren gratis kon unlocken. Uiteindelijk heeft hij toch mijn imeinummer ingevoerd. Zodat ik mijn iphone 4 toch “gratis” kan unlocken. Ik wacht nu alleen mijn T-Mobile factuur af, want dan weet ik of het daadwerkelijk bij mij gratis is. Heb er eigenlijk niet echt vertrouwen erin.

 80. door Sander

  @Jean-Paul Horn: Hm, dat zou best kunnen indd. Maar heb poosje geleden gevraagd aan T-Mobile maar volgens hun zou dat niet kunnen. Heb me iPhone via een andere winkel gekocht. Hoe zou ik het dan aan moeten pakken?

  —-
  iPhone hangt nu aan iTunes. [Ultrasn0w zojuist verwijderd]
  Ik update een post zodra beschikbaar.

 81. door Bob

  Het werkt prima!
  Ben al bijna 2 maanden achter een 4.1 ultrasn0w unlock voor mijn iPhone 4 aan aan het gaan maar deze wordt gewoon steeds uitgesteld.. Net wat ik nodig had!

  Toevoeging aan tut:
  Wanneer je je i4 aan iTunes aansluit hoef je geen half uur te wachten, wacht tot het noodoproep schermpje komt, ontkoppel je iPhone, koppel hem weer aan je PC en vervolgens komt er te staan: “Gefeliciteerd, je iPhone is geunlocked”.

 82. door Bob

  Werkt niet bij mij. Heb een Tmobile 3GS van iets meer dan een jaar oud. Vodafone kaartje erin gedaan en precies gedaan zoals beschreven. Maar ik krijg geen melding voor een carrier update en mijn 3GS simlock vrij. Ra ra hoe kan dat? Nu tot 3 keer toe geprobeerd.

 83. Update met reactie van @tmobile_webcare aan artikel toegevoegd. Inmiddels ook reactie afd. Persvoorlichting toegevoegd.

 84. door OptimusPrimeNL

  @Jean-Paul Horn: super! nu maar even wachten tot 1 februari!

 85. door iMario

  Gefliciteerd! :p

 86. door Kristof d

  Hier gelukt met een iPhone 3GS via de alternatieve manier. Ik had een TMobile prepayed card besteld via internet en ik woon in Belgie met een Mobistar simkaart.

  Eerst herstellen in iTunes zonder sim erin. Daarna geactiveerd met Tmobile prepayed card erin. Backup teruggezet met Tmobile card erin en daarna belgische Mobistarcard erin en hop! Iets erna op het scherm van de iPhone kwam provider update installeren?, Ja geklikt en dat loopt ook goed.

 87. door arw

  Als ik bovenstaand volg krijg ik te zien in itunes dat de simkaart niet wordt ondersteund in deze iphone en dan een blabla verhaal klopt dit moet ik hem dan nu een 1/2 uur laten hangen ? Heb er een kpn sim in

 88. door Dennis de Jong

  @Bob: Jij hebt sowieso recht op een gratis SIM-unlock. Gewoon even contract opnement met @Tmobile_webcare of klantenservice. Kan nu al en kost je dus niets omdat je je toestel meer dan 12 mnd geleden hebt gekocht!

 89. door Niels

  Is er een manier om te CHECKEN of mijn iPhone 4 van T-Mobile al dan niet al simlockvrij is?

  Ik deed gisteren namelijk toevallig al een herstel…

 90. door Slasher

  Leuk dat ik op 11 januari mijn iphone heb geunlocked en dus 50 euro moest betalen. Hopelijk is tmobile coulant.

 91. door Sander

  Zo, iPhone half uur laten hangen, daarna eraf gehaald. 2x opnieuw ingeplugged maar niks.

  Zou dit kunnen komen omdat ik Custom Firmware met Hackivation heb?

 92. @Niels – Micro-simkaart (al dan niet zelf geknipt van een gewone simkaart) van andere provider erin doen en kijken wat de melding is.

 93. door iKobus

  Grappig, heb het is me zojuist gelukt met de eerste (officiële) methode… Was ik zeker net op tijd… :D

 94. door Alex

  Hier ook gelukt. iPhone4 4.1 met jailbreak uitgeleverd in augustus 2010.

 95. door Xandra

  T-mobile is niet coulant.
  Ik heb vorige week mijn toestel simlockvrij laten maken, hiervoor € 50,00 moeten betalen, maar krijg dit geld niet terug !
  Apple heeft onverwachts besloten dat de simlock er kostenloos af moet, maar berekent aan de providers tot 12 januari wél het unlocken van je telefoon (provider moet de bij de klanten berekende kosten afdragen aan Apple).
  Mijn volgende stap is deze vraag voorleggen aan Apple, aangezien zij blijkbaar de kosten in rekening brengen, wie weet dat zij een coulanceregeling hebben….

 96. door Sebastiaan

  Ik heb hier een iPhone liggen uit het buitenland, met dus een andere simlock dan de T-Mobile, krijg het ding met geen mogelijkheid aan de praat… iemand ideeen?

 97. door Pipo

  Werkt! net gedaan en ik ben blij!!!

 98. door XanderM

  Gelukt met iOS 4.3 beta 1!
  Is bij iemand al toevallig na de unlock de tethering functie tevoorschijn gekomen? Hier niet in iedergeval

 99. door Gosat

  @Xandra: Die bewering van tmobile is onzin. Tmobile brengt die kosten in rekening en niet Apple.

 100. door Hans Willems

  Origineel geplaatst door Onno
  En nu de grote vraag…. Komt de thetering functie hierna vrij????Ik hoop het!!!!!!

  Misschien een beetje dom maar wat is de thetering?
  Ik heb een 3GS gekocht precies 1 jaar geleden bij Bel Company met t-Mobile contract en heb de unlock uitgevoerd, het werkt prima, ik heb het met een KPN sim gedaan, prima daarna weer t-Mobile weert terug gedaan want ik heb nog een jaar te gaan.

 101. door Sander

  Verdorie.
  Heb net nieuwe custom firmware erop gezet, iOS 4.2.1 (zonder Hacktivation) Daarna een half uur aan iTunes laten hangen.

  Eraf gehaalt en weer aangeslingerd. Maar nee hoor..

  Moet de iPhone geactiveerd zijn hiervoor?

 102. door corne

  nou leuk hoor heb net voor de kerst nog 120,– betaald voor unlocken van mijn iphone 4 hadden ze wel mogen vertellen toen ik belde hiervoor

 103. door Sven

  Toen ik in oktober mijn iPhone 4 kreeg en hem heb toen kunnen upgraden naar 4.1 en kreeg meteen ook een carrier update betekent dat dan dat ie simlockvrij is, ik heb geen idee hoe het werkt wie heeft er antwoord op voor mij?

 104. door Guido

  Nu nog een Mirco simkaart vinden om het uit te proberen bij IP4… Iemand sug. voor Mirco simkaart prepaid?

 105. door pinokkia

  @XanderM: Ja bij vodafone heb ik thetering functie. Ik heb versie 4.21. Heb de instelling van de aanbieder nml niet geinstalleerd.

 106. door Marcel

  Als het niet direct lukt even T-Mobile bellen zodra je de sms of email van hun hebt kan je stappen volgen werkt 100%
  Omdat ze sommige emei nummers zijn vergeten en ze dat dan even handmatig doen
  Mijn iPhone 3GS van onomatopee met T-Mobile prepaid card

 107. door Elmer

  Wie o wie kan mij helpen?

  Als ik het probeer krijg ik de melding in Itunes:

  De SIM-kaart in deze Iphone wordt niet ondersteund.

  Alleen compitabele SIM-kaarten van een bevoegde leverancier kunnen worden gebruikt om de Iphone te activeren. Plaats aub een SIMkaart die bij uw Iphone werd geleverd of ga naar een bevoegde leverancier voor een vervangende SIMkaart..

  who can help me?

  Versie 4.1, modemfirmware 02.10.04

  Is het mogelijk?!?!

 108. door Olaf Otten

  Bij mij werkte de eerste methode pas nadat ik contact heb gehad met t-mobile.
  Het lukte de hele tijd niet, dus heb ik maar even een belletje gedaan. De mevrouw legde me uit dat het pas werkte nadat ik contact met haar had gedaan, en ja hoor, direct nadat ik contact had gehad, kwam het popupje in beeld, met nieuwe instellingen voor de aanbieder. Super!

 109. door Baksteen

  Ik bel net naar T-mobile om mijn simlock te laten verwijderen….krijg ik een of andere sukkel aan de lijn die zegt “oh u heeft de telefoon sinds oktober…dus zult u hiervoor moeten betalen, de kosten zijn best hoog na oktober 2011 is het pas gratis”.

  Dus ik lees de beste man de reactie van T-mobile voor die hier op de site staat…”oh daar was ik nog niet van op de hoogte”. Hij heeft het opgezocht en mijn iPhone simlock in hun systeem opgeheven.

  Dikke #fail voor T-mobile!

 110. door arw

  moet je ultrasnow eerst verwijderen ?>

 111. door Anthony

  @Guido: Knip in een gewoon prepaid kaartje?

 112. door Jack d

  Origineel geplaatst door Dirk-F
  De melding van Carrier update kreeg ik eind december (uit het niets, geen andere simkaart in mijn iPhone), sindsdien is mijn t-mobile iPhone 3gs Simlock vrij

  Had dit ook Hihi

 113. door kid dynamite

  Heb vanmorgen mijn iphone 4 4.1 02.10.04 (jailbreak)dmv beschreven instructie simlockvrij gemaakt. Helemaal top! Jailbreak wordt ook niet aangetast.
  Het wachten op de hackers voor de unlock is voor mij gelukkig voorbij.

 114. door Sander

  @arw: Het is me nog niet gelukt maar het lijkt me van wel. Anders herkent hij de ‘andere’ simkaart niet.

 115. door Sander

  Ja hoor, eindelijk!

  Na mijn backup terug gezet te hebben kreeg ik dan eindelijk het venstertje waar ik op gehoopt had:
  “Er zijn aanbieder instellingen beschikbaar”

  Huppa downloaden en klaar :)

 116. door Sabina

  Maakt het uit wat voor simkaart je erin stopt?
  Mijn 3G is ouder dan 2,5 jaar, maar ik krijg de melding “De simkaart in deze iPhone wordt niet ondersteund”. Het is een telfort kaartje. Hij hangt nu een kwartier aan iTunes maar gebeurt nog niks..

 117. door Rens post

  Hallo,
  Ik las hier een reactie over een Mobistar uit België.
  Hij zegt dat hij hem activeerde met een tmobile kaart.
  Dit kan toch alleen met de orginele simkaart?

 118. door Sabina

  Ok, je moet dus eerst T-mobile bellen en je IMEI nr doorgeven. Daarna werkt het gelijk. Zonder dit te doen heeft een half uur wachten geen zin..

 119. door Albert

  Ik heb op 11 januari 50 euro moeten dokken voor het laten unlocken van mijn iphone. Heb hier wel even een klacht over ingediend want dit vind ik niet netjes. Op dit datum wisten ze ook wel dat het een dag later gratis zou zijn.

 120. door Anthony

  Voor iedereen bij wie het niet werkt:

  Ik heb een i4.

  Je moet wel op ontgrendelen klikken als je je simkaart erin hebt gedaan!

  Mijn code was gewoon 0000.

  Toen lukte het :D

 121. door Mark

  iPhone 4 (jailbroken):

  1: Contact opgenomen met T-Mobile (IMEI/mobiele telefoonnummer doorgegeven)
  2: Na twee uur (doorlooptijd) toestel uitgezet en Vodafone micro SIM-kaart in toestel geplaatst
  3: Toestel hierna opnieuw aangezet
  4: Vervolgens iTunes geopend op computer
  5: Toestel aangesloten middels USB
  6: Toestel geactiveerd (iTunes logo op scherm toestel)
  7: Klaar

 122. door ppl

  Nee, kennelijk heeft T-Mobile dat stapje met de IMEI al voor iedere iPhone die bij hun in het systeem staat al gedaan. Je hoeft alleen nog het riedeltje van iTunes, simkaart andere telco, etc. te doen.

 123. door Jeroen

  Je kan het ook nog makkelijker doen:

  Stop gewoon een simkaartje van een andere provider in je telefoon en je krijgt dan automatisch de melding dat er een update is.

  Zodra die is geinstalleerd, (zonder te herstarten) maakt die verbinding met de provider van het simkaartje.

  (Dit werkte op mijn 3GS…)

 124. door shishu

  Ik heb een iphone 3g 16 GB
  Ik probeer het te unlocken via de methode.
  Maar dat lukt niet bij mij.
  Of kan het echt pas na 1 feb.

 125. door Jhonatan

  Bij mij is het gelukt!
  Heb een iphone 3G en heb eerst t-mobile gebeld.
  Toen heb ik een mail ontvangen van t-mobile met een link, met eigenlijk dezelfde instructie als hierboven.

  Waarom een half uur wachten? Eigenlijk.

 126. door Vince

  Strakke actie! Ben op zich zeer tevreden over de tarieven van Tmobile, alleen is de snelheid van de dataverbinding niet overal optimaal. Ik heb ook een vodafone sim en dat gaat stukken sneller.

 127. door Peter

  Ik heb geprobeerd mijn T-Mobile Duitsland iPhone 4 te unlocken, hij geeft gewoon aan dat ‘De SIM-kaart in deze iPhone niet wordt ondersteund.’. Jammer, toch nog wachten op @sherif_hashim

 128. door Nicoline

  Origineel geplaatst door dennis
  Ik geloof dat niemand nog plezier contact opneemt met de T-Mobile helpdesk …. zeker niet nadat ze het aan de stok hebben gehad met Youp van het Hek.

  juist wel zijn zeeeeeeeeeer vriendelijk geworden en heeeeeel vlug verbonden.

 129. door Rene

  Net gebeld met tmobile, ze helpen me niet, wachten tot na 1 feb en daarna een andere sim er in stoppen

 130. door Karel

  Werkt perfect met T-Mobile, binnen 3 minuten, iPhone 4 simlock vrij…

 131. door Amien

  vandaag uitstekend geholpen door Tmobile. zit nu mooi met een unlocked iphone4 .. dank!

 132. door Volki34

  Ik heb zojuist T-mobile gebeld om te vragen of mijn toestel al geunlocked was of niet. Na mij een paar minuten aan de wacht te hebben gezet, kwam ze met het antwoord. Ze vertelde mij dat zij de nieuwe Iphone 4 simlock vrij leveren. Dus het kon zijn dat mijn Iphone al simlock vrij geleverd is. En als ze niet simlock vrij waren dan kon dat simlock vrij worden gemaakt voor een bedrag van €90 of €120. Ik stond verbaasd toen ze zij dat ik ervoor moest betalen. Ik verwees haar gelijk naar de T-mobile site waar je na het volgen van de instructies je Iphone simlock vrij kan maken (gratis). Ze stond stom verbaasd toen ze zag dat het inderdaad gratis kon. Ze bedankte mij voor de tip, en bood haar excuses aan.

  Vreemd dat de meeste T-mobile werknemers hier niet van op de hoogte zijn.

 133. door Alwin

  Je moet inderdaad eerst even met T-Mobile bellen en je IMEI nummer doorgeven… Het werkte niet voordat ik dit had gedaan..

 134. door savannah

  Ik heb net tmobile gebeld omdat deze methode bij mij niet werkt ( ik zit ook nog in het activerings scherm vast, geen idee of dat een reden is waarom hij het niet doe)
  heb namelijk deze iphone 2e hands gekocht.
  en zelf heb ik hi.
  maar ik moest dan een tmobile simkaart kopen en opwaarderen tot 120€ en dan bellen om hem dus te unlocken.. of natuurlijk naar telefoon boer.. maar dan kan ik niet updaten.. ik vind het best apart verhaal.. xD

 135. door Stef

  mss een domme vraag maar:
  Kan ik dan in Nederland een iphone kopen, ik neem GEEN abbo, ik kom naar Belgie en unlock deze dan eventjes?
  Dit gaat 9/10 niet want anders kan je een iPhone krijgen voor 45 euro…

 136. door tayti

  Haha halfuuur ??
  Erin en eruit hij doet het gelijk

 137. door MacDotCom

  Ik ben druk aan het proberen geweest met een 3Gs, maar het is niet gelukt. Gebruik als ‘vreemdmerk provider’ een Hema simkaart.
  Na alle handelingen te hebben gedaan en hem na ruim een half uur opnieuw te koppelen aan iTunes, krijg ik nog steeds een melding dat de simkaart niet wordt ondersteund.
  Overigens is mijn iPhone wel van voor 12 januari.
  Als iemand een slim idee heeft, hoor ik het graag.

 138. door MacDotCom

  @Jeroen: waarschijnlijk alleen van de grote aanbieders.
  Mijn Hema simkaart wordt niet ondersteund.

 139. door timmm

  vandaag me 3g geupdate naar 4.2 en hopen op de officieele unlock,
  maar bij mij blijft hij bij deze simkaart in de telefoon word niet ondersteund
  nog niet gebeld naar tmobile.

 140. door Consolez

  Erg leuke actie.. Wat zijn ze van plan om met de klanten te doen die onlangs nog hebben moeten betalen om het toestel simlock-vrij te maken ??

  Krijgen wij ook een goede regeling ?

 141. door Consolez

  @corne: Helemaal mee eens.. Ik heb onlangs ook nog 120 euro moeten betalen ! Kunnen we hier nog iets van terug krijgen ?

 142. door Peter

  @Maurice: Ik ga over een paar weken voor een paar dagen naar Londen, en wil dan graag een Engelse sim-kaart in mijn iPhone kunnen stoppen…

  Via O2 kan ik dan goedkoper bellen binnen Engeland (reserveringen bij restaurants, bellen met engelse vrienden), en met een goedkoop pakket een internet verbinding op mijn iPhone instellen…. Handig voor als ik verdwaal en even Maps wil gebruiken….

  Voor mij komt dit dus precies op tijd :)

 143. —-AT&T iPhone 4—-

  Zojuist gebeld met T-Mobile. Zij kunnen deze telefoon niet unlocken, omdat het IMEI nummer verwijst naar een andere provider.
  Bovenstaande methode werkt dus echt alleen met T-Mobile toestellen.

  Jammer maar helaas.

 144. door OptimusPrimeNL

  oke het werkt met jailbreak en 06.15.00 baseband, verwijder wel eerst ultrasn0w en SAM . ik moest eerst even T-mobile bellen, ze vroegen mij om mijn gegevens waar het abonnement op is afgesloten die bij de iPhone zat, die heb ik niet maar ze mochten hem (na enig overleg)wel simlockvrij maken, moest ik even mijn IMEI doorgeven ik sloot hem aan op iTunes en kreeg gelijk scherm verbind met iTunes trok hem los en sloot hem weer opnieuw aan en kreeg de verlossende woorden: Gefeliciteerd, uw iPhone is unlocked

 145. door Thanh

  iPhone 4 JB 4.1 met baseband 02.10.04 van oktober 2010 via T-Mobile. Net unlocked door de bovenstaande methode (nr1)

  Gewoon een telfort simkaart gepakt en verknipt in een microsim. iPhone helemaal uit, telfort sim erin, aanzetten, ontgrendelen, dan aan itunes hangen. En krijg dan de melding: Gefeliciteerd je iPhone is unlocked.

  Ik heb NIET naar TM gebeld!

 146. door Ghost

  Ik een uur wachten, nog steeds niks!!!! Maar eens goed gelezen wat te doen, loskoppelen, en nogmaals aansluiten…… GEREGELD!!! Helemaal super.

 147. door pinokkia

  @Onno: Zolang je maar niet de instellingen van de aanbieder installeerd. Ik had dat helaas wel gedaan. Maar gelukkig had een reserve kopie van mijn neverlockt iphone 4 nog. Dus heb ik die erin gezet en voila er staat carrier 9.0 weer.

 148. door iPhwn

  Deze update is in nadeel van de (onwetende) gebruikers!
  jammer dat zoveel mensen meteen upgraden

  Met deze upgrade verlies je de mogelijkheid om te tetheren!! (jailbreak)

  Je kan beter unlocken via de ouderwetse methode(code aanvragen bij t-mobile), of via een jailbreak!

 149. door pearlrox

  Super! Ging het ook maar bij m’n Franse iphone 4 die in de kast ligt :(

 150. door Rob

  Bij mij werkt het niet (jailbreak). Merkwaardig is dat, als ik ultrasn0w verwijder, ik ook geen netwerk krijg met mijn T-Mobile SIM-kaart (de iPhone 3GS is destijds wel officiëel met T-Mobile geactiveerd). Iemand een oplossing daarvoor? Misschien is als dit probleem is opgelost het ook mogelijk om hem toch officieel te unlocken.

  Voorlopig maar weer ultrasn0w geïnstalleerd.

 151. door Jaouad

  Hoe zit het met unlock voor de bb 02.10.04?????

 152. door Bilal EL H.

  Dit is echt weer zo’n minpunt van T-Mobile, neem je contact met ze op, je maakt ze duidelijk dat je niet aan een Micro-Sim kunt komen.. Vragen ze je IMEI en gegevens, sturen ze je een handleiding met dat je een Micro-Sim van een ander provider moet raadplegen.

 153. door Coentje44

  Wat een **** streek.
  Heb ik hem net voor 90,- laten unlocken komt dit uit!
  pfffft.

 154. door Daniel

  In mijn iPhone staat bij aanbieder Tmobile 9.0
  Is dat de geunlockte versie of heeft dat er niets mee te maken?

 155. door rony

  naar welk telefoon nr. bel je dan?
  bedoel dat van t-mobile

 156. door OptimusPrimeNL

  @rony: 06-24001200

 157. door Dennis

  Origineel geplaatst door OptimusPrimeNL
  @rony: 06-24001200

  Werkt alleen van 8:00u tot 20:00u wisten ze me te vertellen :-( nog 1 nachtje slapen dus :-)

 158. door SametY

  Misschien een domme vraag, maar mijn Iphone 3GS heb ik tweede hands gekocht. Het is simlock met t-mobile, maar hoe kan ik weten of het eigenlijk een buitenlandse T-mobile is of een Nederlandse T-Mobile. Ik zou graag mijn iphone simlockvrij willen maken, en het is dus nu officiel mogelijk. Alleen als ik een buitenlandse T-mobile is zal dat niet gaan, vandaar dat ik eerst wil weten of die van mij NL is.

 159. door Stein

  Ik probeerder het rond 22:00 en zoals boven mij genoemd: het is van 8:00 tot 10:00 beschikbaar helaas!!

 160. door Marc

  Hier ook de procedure gevolgt, maar slechts 5 minuten gewacht ipv half uur. Werkte direct. Gedaan met een oude libertel sim, die niet meer actief was. Dank T-Mobile!

 161. door jako

  Mijn iPhone 3GS na 10 minuten simlockvrij!

 162. door Richard

  Mijn iPhone 3gs doet het nog niet helaas..

 163. door reprise3

  Origineel geplaatst door Richard
  Mijn iPhone 3gs doet het nog niet helaas..

  Hier ook geen succes. 3gs
  Itunes geeft bij gebruik simkaart Vodafone aan:
  “De sim-kaart in deze Iphone wordt niet ondersteund”

  Toch een half uur wachten of morgen T-Mobile bellen?

 164. door Marctolate

  @Vince: Klopt dit over de baseband wat Vince zegt?
  Zou erg jammer zijn, want dan ga ik namelijk niet unlocken.

 165. door Stephan

  Mijn iPhone 3Gs doet het niet i.c.m. een Vodafone kaart. Helaas.

 166. door demazelen

  @Marc: Ja, heb die net uitgevoerd.
  Heb UltraSnow ff gedeinstalleerd.
  Hopelijk gaat de batterij nu nog iets langer mee.

 167. door sashimi

  iPhone 4, Software versie 4.1; Modem Firmware 02.10.04; Jailbreak via Limera1n. Op maat geknipt (actief) Pools simkaartje van Simplus gebruikt en geen geduld, dus al na 4 minuten van iTunes af gehaald. “Congratulations, your iPhone has been unlocked”. No problemo. Super iPC!. Hier word ik blij van. Jailbreak behouden overigens. :-D
  Helemaal top.

 168. door lucas

  Weet iemand of TetherMe nog gewoon werkt als ik dit doe?

 169. door Randy

  Is er ook een manier zonder iTunes, dat gebruik ik niet. Anders moet ik eerst iTunes installeren.

 170. door rudeboy

  since i was ignored, i have to ass-u-me it won’t work for AT&T phones :)

 171. door Jb

  @Mickflip: Of als je het toestel los heb gekocht zonder abbo

 172. door clyn

  Ok people unlocken van de iPhone gaat als volgt ook als je de iPhone bij bijv THE phonehouse hebt gekocht: bel gewoon de klantenservice van T mobile. Geef aan dat je kosteloos wilt unlocken. Je hebt hier voor je imei nummer nodig *#06# op je tel toetsen. Dan krijg je van de medewerker te horen dat je een email krijgt van Apple want die moet wat wijzigen in je iTunes. Dat ontvang je na 5 of 10 minuten. Staat ook precies in wat je moet doen. Belangrijk is dat je een simkaart heb van een andere provider. iPhone 4 ers let erop dat je een microsimkaart van een andere provider hebt!

 173. door tuur

  zelf in ‘t bezit van ‘n iphone 3G 8gb via via gekregen. bel met vodafone nu met unlock van ultrasn0w onder iOS 3.1.3. zojuist gebeld naar tmobile en kon ‘m gewoon laten unlocken. volgens hun is ‘t zo dat als ik ‘m nu upgrade etc ik niet hoef te activeren en hij simlockvrij is. en hiervoor niets hoeven te betalen o.i.d.

 174. door hardinxcore

  Werkt bij mij met m’n iPhone 4 (uit eerste batch die T-Mobile deze zomer leverde), zonder de klantenservice te bellen.

  Gewoon de stappen gevolgd zoals in dit artikel aangegeven. Stap 6 “iTunes zal aangeven dat er een update van de nieuwe provider (carrier) is gevonden en vraagt of deze geïnstalleerd moet worden. Kies ‘Ja’.” Is trouwens bij mij niet langs gekomen. Ik kreeg na het opnieuw aansluiten (2e keer omdat 1e keer niet werkte), direct de melding dat de iPhone unlocked was…

 175. door Nighttrain

  3GS van juli 2010 met FW 4.1, unlock en jailbreak.
  Update naar 4.2.1 met kpn sim en direct unlocked na acceptatie carrier update

 176. door Marcel

  Hier ook in no-time gelukt op een iPhone 4. Zelfde verhaal als bij “hardinxcore”, geen vraag voor nieuwe carrier.

  Komt ws omdat ik het met een oude buitenlandse sim heb gedaan. Lijkt er op dat het met elke willekeurige sim lukt.

 177. door Marcel

  Ook hier in no-time gelukt op een iPhone 4 met laatste FW zonder jailbreak. Geen vraag gezien voor een carrier update.

  Is gelukt met een oude buitenlandse sim. Lijkt met elke willekeurige sim te werken.

 178. door Melgior

  @Robin: de enige reden waarom je je telefoon simlock vrij zou willen maken is toch om hem te kunnen gebruiken met een andere simkaart? Als je die niet hebt is dat unlocken ook niet zo nuttig :)

 179. door Nicoline

  Origineel geplaatst door Melgior
  @Robin: de enige reden waarom je je telefoon simlock vrij zou willen maken is toch om hem te kunnen gebruiken met een andere simkaart? Als je die niet hebt is dat unlocken ook niet zo nuttig

  bij door verkoop is het handig dat de koper zelf kan kiezen voor een netwerk en bij verblijf in het buitenland is het goedkoper bellen met een provider van dat land…… enz.

 180. door willy666

  gisteren mijn iphone 4 simvrijgemaakt dmv tmobile
  toestel was gejailbreaked, waardoor het allemaal niet lukte, toen een update gedaan en mijn iphone was ineens simlockvrij.
  dus als je een gejailbreakte iphone hebt met een software matige unlock zal je eerst moeten updaten

 181. door iGadgetman

  mmm zojuist de 3GS van mijn partner geunlocked. Was effe een probleempje op de site van TMobile. Gezien het toestel vorig jaar was geleverd door Solid Vision bleek het IMEI nummer niet beschikbaar in TMobile servers. Bij TMobile deden ze niet moeilijk toen ik situatie uitlegde. 30 minuten later toch toestel unlocked. Pluim voor TMobile.

 182. door Sammie

  Heb zojuist ook de stappen gevolgd en geprobeerd mijn Iphone 3G te unlocken, maar het werkte niet. Kreeg elke keer de melding in Itunes dat de simkaart niet overeenkwam of zoiets dergelijks.

  Heb daarom gebeld met T-mobile en die dame gaf aan, dat als je geen abbo hebt lopen bij hen, dat je de unlock op dit moment nog niet kunt uitvoeren. Dit schijnt pas na 1 feb te kunnen.

  Is er iemand die het wel is gelukt zonder een abbo te hebben bij T-mobile?

 183. door Rene

  Ik heb een 3gs via marktplaats gekocht en deze heeft t-mobile simlock. Als ik deze procedure na 1feb uitvoer is de mijne dan ook simlockvrij? Als ik met t-mobile klantenservice bel zeggen ze dat de orriginele eigenaar dat moet doen of ik moet een prepaid sim met 120 euro opwaarderen en dan kunnen ze het unlocken.

 184. door Patrick Hopman

  Hier ook gelukt na een belletje naar Tmobile. Top!

 185. door Patrick

  En ja hoor.. Bij mij werkt het ook. Mijn 3gs is ook simlock vrij.

  Ik heb er verder niets aan. Want ik zit nog anderhalf jaar vast aan T-mobile, maar ik hoef er ook niet weg. Het bevalt me super goed bij T-Mobile. Ik heb altijd en overal bereik. So… Ik hoef niet weg. Maar het is altijd makkelijk als hij simlock vrij is….

 186. door rony

  en vanuit belgië?
  want wanneer ik het nummer draai, dan bestaat dit niet?

 187. door Pietje puck

  Ik kan echt niet aan een alternatieve SIM kaart komen, maar wil wel graag unlocken; ik ga volgende week naar Oostenrijk, en wil daar een SIM met data tegoed aanschaffen. Ik heb T-Mobile al gebeld, maar ook die zeiden dat je echt een nodig hebt….
  Toch geprobeerd; zonder SIM, met T-Mobile SIM, maar nog geen melding ergens gezien…

  Iemand toch een suggestie?

  Edit; Restore in iTunes gedaan, en daar wel “congratulations,your iPhone has been unlocked!” Yipee!

 188. door floa1512

  Het is mij na een telefoontje met t-mobile mooi gelukt met iPad basement. Heb wel eerst ultrasn0w verwijderd , imei nummer doorgegeven en dan moest ik de stappen volgen op het internet met iTunes aan en telefoon aan de pc gekoppeld.
  En Romke , volgende keer hoef je niet de eerste te zijn met andwoord geven. Al je het niet weet laat het aan een ander over , dat is niet erg.
  Romke
  17-01-2011 – 10:25
  @floa1512: als je leest dan weet je het.

 189. door Erik

  Gelukt zonder belletje naar T-Mobile, met jailbreak. En hallo TetherMe!

 190. door rony

  welk tel.nr. vanuit belgie
  06-24001200
  dit nr werk niet

 191. door jb

  @Jb: Je kan hem vanuit dfu mode herstellen,met een andere simkaart erin,dan bij het op starten word hij auto matisch geunlocked

 192. door mark van den boogaard

  @clyn: Ik heb mijn iphone 4 mee laten nemen uit de VS. Helaas hier geupdate naar 4.1 en kreeg toen bb 2.10.04. Heb vodafone abonnement. Maar zouden ze bij T-mobile ook mijn iphone kunnen unlocken als ik mijn imei nummer doorgeef.
  Zoals het beschreven staat lijkt het van wel, maar ik twijfel of dit zo maar kan, iemand ervaring mee?

 193. door niels

  Was in september al zo toen ik mn oude 3g sl vrij maakte. Oud nieuws

 194. door FH

  Vanmiddag de klantenservice het IMEI + Tel. nr van mijn 3GS doorgegeven & zojuist de procedure hierboven doorlopen. Werkt prima!

  Overigens is de update ook na 5 min verbinding met iTunes al gevonden (gewoon kabel eruit getrokken en weer erin gedaan) dus 30 min is een beetje overdreven :D

 195. door Profie

  Dit staat gewoon op engadget! Nice iPhoneclub!:)

 196. door Nathalie

  Yes!!!!
  Hier ook gelukt met een iphone4 gekocht in oktober!
  Tmobile is druk bezig om de imei nummers vrij te geven.
  Met een beetje geluk kun je die van jou al unlocken anders wachten tot na 7 februari tot alle toestellen vrij zijn.
  Maar hier ook zonder tmobile te bellen, na een half uurtje opnieuw aan iTunes gehangen, en mijn toestel was simlockvrij!
  Eindelijk weer mijn Vodafone kaartje erin!

 197. @niels – Tuurlijk … Behalve dat die toen al een jaar oud was en die procedure ongewijzigd is gebleven. Dat is ook niet wat er nieuws is aan het artikel. Lees je s.v.p. eerst even in. Het staat niet voor niets op Nu.nl en Engadget (!) met ons artikel als bronvermelding.

 198. door @pple_nerd

  Altijd leuk simlock-vrije iPhone maar v erder kan ik er niets bijzonders mee. Meer voor de heb.

 199. door brabant

  @Pietje puck: Deed je de restore met of zonder simcard?
  Mij lukt het nog niet. Ik heb ook geen andere microsim tot mijn beschikking.

 200. door rony

  welk nr draai je vanuit belgie want ik geraak er niet binnen
  tkx

 201. door Robin Stolman

  Ik heb dus mijn iphone via marktplaats gekocht.. en heb een vodafone abo.. had em dus gejailbreakt maar das dus pokke traag.. Kan ik nu al via deze methode simlock vrij maken of moet ik wachten tot 1 feb?

 202. door Eddy

  Hmm.. SIM kaart van vriendin erin gedaan.. (Hi/KPN) iTunes komt met de melding dat de SIM kaart niet wordt ondersteund…???

 203. door Marcel

  Vanuit Belgie: +316-24001200

 204. door OptimusPrimeNL

  geef iTunes aan dat de simkaart niet word ondersteund: T-Mobile bellen, of wachten tot februari!

 205. door Kishan Remesar

  Hoe kun je erachter komen of je iphone Tmobile of AT&T is? Ik heb er namelijk geen simkaart van at&t of tmobile bij gekregen..

 206. door Bart

  Je kunt alleen unlocken (in mijn geval i-phone 4) als het toestel door T-mobile geleverd is. Mijn toestel is dit niet en het imei nr wordt niet herkent door T-mobile. (Als je belt en bent lief dan helpen ze je ook als je geen T-mobile klant bent ;-))

 207. door iKel

  Origineel geplaatst door pposthoorn
  –-AT&T iPhone 4–-Zojuist gebeld met T-Mobile. Zij kunnen deze telefoon niet unlocken, omdat het IMEI nummer verwijst naar een andere provider. Bovenstaande methode werkt dus echt alleen met T-Mobile toestellen.Jammer maar helaas.

  Top! thanks voor het posten! Scheelt mij weer een telefoontje :P

 208. door Rogier

  Ik heb het geprobeert maar hij geeft geen sms aan of zo? ik heb 2 verschillende simkaarten in gedaan, geldige zelfs. En gekoppelt half uur afgekoppeld.. Niks..

  Wie kan mij helpen? stuur me een bericht alsjeblieft!

 209. door Rene

  @Robin Stolman: Gewoon elke dag proberen.. het lukte mij eerst ook niet. Vandaag is het gelukt. Ik denk dat ze elke dag een aantal doorgeven aan Apple

 210. door Rene

  @Rogier: Gewoon elke dag proberen: iphone uit, sim er in, iphone aan en simcode invoeren, dan aan itunes. zie je melding dat sim ongeldig is dan volgende dag weer proberen. Zie je itunes logo op iphone dan even ontkoppelen en weer aansluiten.

 211. door Sven

  Als het niet lukt kijk dan ff op tm site daar staan instructies voor je toestel

 212. door Schpitfrik

  Net 2 iphones unlocked zonder contact te hebben gehad met de helpdesk, 1 gs en 1 iphone 4. 10 min werk. Eerst op beide ultrasn0w verwijderd, aangesloten op itunes, 5min gewacht, ontkoppeld, weer opnieuw aangesloten en hoppa, iphone ontgrendeld en meteen verbinding met vodafone! Paar maanden geleden nog liggen te ruziën met T-mobile omdat ze me 120 euro wilde tellen voor de officiële unlock terwijl ik er wel recht op had maar alleen omdat ik de tweede eigenaar was vertikte ze het. Nu opeens geen probleem meer. Ga zo door!

 213. door Richard-F

  Kan iemand mij vertellen wat ik verkeerd doe!!!! Ik krijg hem niet simvrij…. hij geeft telkens aan dat hij deze sim niet ondersteund. Wie weet wat ik fout doe???? Wil een Hi simkaart gebruiken…

 214. door sjouke

  de helpdesk hoeft niet alleen met het dure 0900 nummer of 06 nummer gebeld te worden, maar kan ook gebeld worden met 08007113.

 215. door Marriet

  Echt helemaal te gek !! eindelijk na dik 3 maand wachten mijn iphone simlockvrij :D werkt super precies zo gedaan zoals het er staat ! binnen 10 min simlockvrij ik heb een iphone 4 tmobile nu een Hi Kpn kaartje erin

 216. door Ratt

  @Robin: Dan hoef jij dus in ieder geval niet de simlock eraf te halen. Schreeuwerd!

 217. door Jovanni

  @Robin, die kun je ook gewoon knippen

 218. door Joey

  AT&T is een bedrijf in amerika, toch? Mischien hebben hun ook toegang nu om hun telefoons gsms iphone simlock vrij te maken net als hetzelfde als T-mobile nederland? Ik ga een poging wagen en contact op nemen met customizers. 1-800-331-0500 Amerika,

  Wat denken jullie? zou dat kunnen en een poging kunnen wagen?

 219. door mark van den Boogaard

  @Joey:
  Zeker het proberen waard alhoewel ik hier weinig van verwacht maar wie weet. als het wel kan worden zeer veel mensen blijgemaakt.
  Succes

  Mark

 220. door normalis666

  heb zelf ook een at&t 3g maar als je daar eerst een t-mobile sim in doet en daarna een andere werkt het wel ;-)

  Origineel geplaatst door iKel
  Origineel geplaatst door pposthoorn–-AT&T iPhone 4–-Zojuist gebeld met T-Mobile. Zij kunnen deze telefoon niet unlocken, omdat het IMEI nummer verwijst naar een andere provider. Bovenstaande methode werkt dus echt alleen met T-Mobile toestellen.Jammer maar helaas.Top! thanks voor het posten! Scheelt mij weer een telefoontje

 221. door Ronald

  Origineel geplaatst door Baksteen
  Ik bel net naar T-mobile om mijn simlock te laten verwijderen….krijg ik een of andere sukkel aan de lijn die zegt “oh u heeft de telefoon sinds oktober…dus zult u hiervoor moeten betalen, de kosten zijn best hoog na oktober 2011 is het pas gratis”.Dus ik lees de beste man de reactie van T-mobile voor die hier op de site staat…”oh daar was ik nog niet van op de hoogte”. Hij heeft het opgezocht en mijn iPhone simlock in hun systeem opgeheven.Dikke #fail voor T-mobile!

  Ik heb ze ook gebeld, en ze wisten niets van dit hele verhaal. Bleven dus ook volhouden dat ik moet betalen. Vreemd, worden die helpdeskgasten niet gebriefed?

 222. door Deeees

  Super, plugde net mijn iphone 3G in met een Vodafone-sim, kreeg het ”itunes-koppelen-met-iphome” tekentje in beeld, losgekoppeld en weer in itunes gestopt, kreeg de melding ”Gefeliciteerd, uw iphone is unlocked.” Binnen 2 min gedaan! :)

 223. door Tom!

  Iemand al ervaring met unlocken op deze manier als GEEN T-mobile klant?

 224. door mark van den Boogaard

  @Tom!: als het gaat om iphone 4 dan is deze alleen te unlocken tot baseband 01.59.00 de andere (2.10.04 en 3.10..of nog hoger) zijn nog niet te unlocken en hier zitten de meeste van ons al maanden op te wachten. Van de 3GS ben ik niet op de hoogte.

 225. door martijn

  Zojuist geprobeerd met een Iphone 3g die ik van een t-mobile klant heb gekocht. Werkt niet helaas, terwijl ik netjes de handeling uitvoer zoals ze beschreven staan.

  Iemand een idee?

 226. door Mathijs

  @martijn: Same here. T Mobile gebeld, maar die helpen niet als je geen T-Mobile nummer hebt. Weet iemand of het wat uitmaakt welk nummer, of is elk nummer van TM goed?

 227. door Leon

  Is er al iemand die het geprobeerd heeft met een iPhone 4 bij t-mobile na 1 februari?

 228. door Joshua Montell

  Onder een minuut gelukt! Geen jailbreak meer nodig als ik een buitenlandse sim er in wil steken…yeah!

 229. door ad

  Mooie ontwikkeling,

  helaas had ik mijn ihpone 4 , afhankelijk van telfort abb laten unlocken in december. kreeg toen na t storten van de befaamde 120 eur het advies om prepaid internationaal te kopen en dan 60 euro te storten zodat ik maar 60 euro kwijt zou zijn, nu dus een maand na het unlocken is er een gratis unlock.. helaas .. zucht …steun.. T- mobile doet mij geen coulance regeling toekennen … jammer .. erg JAMMER . moest het gewoon ff kwijt ;)

 230. door Pieter Kessels

  Ik heb vandaag met T-mobile gebeld en mijn IMEI nummer is vrijgegeven. Ondanks het feit dat ik alle handelingen precies uitvoer zoals beschreven, blijft mijn iPhone de simkaart als ‘ongeldig’ zien. Op dit moment zit ik in Ierland en probeer ik een prepaid O2 kaartje aan de praat te krijgen. Iemand ervaring met het simlock vrij maken van je iPhone met een buitenlandse provider? Ik krijg geen carrier update te zien in iTunes…

 231. door eduard

  en in de iphone 4 zit een andere SIM dan in de meeste(?) mobieltjes, dus je moet dan al de hand kunnen leggen op de iphone 4 van een andere provider…

 232. door Bart

  Microsim van KPN er in en binnen de 2 minuten was mijn iPhone 4 simlockvrij! Probleemloze actie. Nu nog even de jailbreak..

 233. door rony

  Vanuit Belgie: +316-24001200

  en 06 2400 1200
  dat lukt ook niet weet er iemand een oplossing????

 234. door martin

  Het is gelukt met mijn 3G

 235. door Toiney

  net mijn 9mnd oude iphone 3gs (t-mobile locked) unlocked, het werkt dus.

 236. door MarcoS

  Net met de iPhone 4 t-Mobile van mijn dochter gedaan met mijn Vodafone microsim. Niks IMEI aanvragen bij t-Mobile. Gewoon de procedure gevolgd, half uur later ‘gefeliciteerd uw iPhone is simlockvrij’…

 237. door repo

  werkt niet al 10000 x geprobeerd op verschillende iphones zal ik wat leuks vertellen de iphone is al simlock vrij althans dat was de mijne al :D

 238. door repo

  @Toiney: kon je geeen 4 halen

 239. door Rob

  Ik heb hier nog een iphone 3gs ook van tmobil moet ik hem eerst weer orgineel maken ? of eerst de software matig unlock UltrasnOw verwijderen ?

 240. door Tom!

  @Pieter Kessels: Ik heb precies hetzelfde en heb dit ook aan T-Mobile gemeld via Twitter. Hopelijk is er een oplossing voor iPhones zoals die van ons :P ..

 241. door Casper

  Moet de iPhone de nieuwste software hebben om te unlocken?
  Ik heb hier een 3G met 3.1.3 waar het niet bij lukt…ook na contact met T-Mobile…

 242. door Sam

  Ik ga een Iphone 3GS van een kennis van mij kopen, hij had t-mobile opgebeld of zij hem simlock vrij kunnen maken, er werd gezegd dat hij eerst zijn nieuwe iphone 4 in de pc moest doen, en daarna de 3GS met het simkaartje van andere provider. Dan zou de 3GS simlock vrij zijn.

  Klopt dit? Of kan mijn kennis het stappenplan van T-mobile volgen? (de telefoon is ouder dan een jaar).

  Ik hoop op een snelle reactie, Alvast bedankt!

 243. door Gixxer 3GS

  Werkt dit mogelijk ook op mijn iPhone 3GS met simlock van PelePhone ?

 244. door Mert...

  het is gelukt.. hoeft niet persee half uurtje wachten.. aansluiten er kabel weer eruit en dan weer aansluiten itunes account inloggen en dan werkt het heel makkelijk..

 245. door MacPassenger

  Onze oude G3 komt bij Belcompany weg met toen de tijd een T-Mobile abbo, nu wil ik het ook simlock vrij maken, maar dat lukt niet, T-Mobile zegt dat ons imei nummer niet voorkomt in hun database, er zit nu een Jailbreak op en draait op 3.1.3.
  Hoe kunnen wij het nu simlock vrijmaken? wie heeft de oplossing, je mag me een persoonlijk bericht sturen.

  Bedankt alvast.

 246. door Nicoline

  Origineel geplaatst door MacPassenger
  Onze oude G3 komt bij Belcompany weg met toen de tijd een T-Mobile abbo, nu wil ik het ook simlock vrij maken, maar dat lukt niet, T-Mobile zegt dat ons imei nummer niet voorkomt in hun database, er zit nu een Jailbreak op en draait op 3.1.3.Hoe kunnen wij het nu simlock vrijmaken? wie heeft de oplossing, je mag me een persoonlijk bericht sturen.Bedankt alvast.

  raar had ook 3gs van belcompagny en tmobile abo en geen probleem wel unloked maar dat is niet aan de orde voor imei

 247. door Melanie

  Ik heb dit geprobeerd aangezien vanaf vandaag mijn contract bij Vodafone ingaat maar het is niet gelukt.

  Ik heb alles perfect via de stappen gedaan. Mijn telefoon is gaan flippen en toen kreeg ik te zien dat vodafone aan stond. Ik heb een sms gestuurd om te testen en het werkte. Toen zei itunes dat ik ‘m moest updaten aangezien ik mijn muziek erop wou gooien en nu doet ie het niet meer. Als ik m aanzet krijg ik gelijk deze image te zien.

  Na een paar keer te in te pluggen krijg ik wel bij iTunes een een popup te zien dat ik ‘m eerst moet restoren en als ik dat wil doen dan krijg ik de ‘2003’ error.

  What the hell moet ik nu doen. Mijn abbonoment is afgelopen bij T-Mobile en ik geloof niet dat ze mij willen helpen aangezien ze nooit klantvriendelijk zijn.

  Zal Apple Store mij helpen? Of weten jullie een solution?

 248. door Chris

  @Melanie: Gebruik je een oude pc met usb 1, of een niet apple kabel? (maar bijvoorbeeld belkin, of goedkope meuk van mediamarkt?) Kan soms daar aan liggen, heb ik ook gehad. Tijden lopen zoeken naar een oplossing, maar lag aan mijn kabel. Probeer dat eens, en heb geduld, soms duurt (firmwire) updaten een tijdje als ie eenmaal gekoppeld is aan itunes. Daar komt bij dat de iPhone ook activatie van je provider nodig heeft wat soms ook kan duren..

 249. door Mitchell

  @Melanie: Dat scherm had ik ook continu… dan moet je je iphone in restore mode zetten en dan nog een proberen…
  dit vond ik bij Yahoo Answers: klik
  succes!

 250. door Ellen

  Origineel geplaatst door pposthoorn
  –-AT&T iPhone 4–-
  Zojuist gebeld met T-Mobile. Zij kunnen deze telefoon niet unlocken, omdat het IMEI nummer verwijst naar een andere provider.
  Bovenstaande methode werkt dus echt alleen met T-Mobile toestellen.
  Jammer maar helaas.

  Jammer!! Heb ook een gesimlockte AT&T. Blijf hangen in 3.1.2 omdat ik met een update bang ben mijn simlock kwijt te raken!

 251. door Mitchell

  Origineel geplaatst door Ellen
  Heb ook een gesimlockte AT&T. Blijf hangen in 3.1.2 omdat ik met een update bang ben mijn simlock kwijt te raken!

  als het goed is kan je upgraden naar 4.2.1 en die jailbreaken en unlocken volgende week :D

 252. door Erik

  Origineel geplaatst door tuur
  zelf in ‘t bezit van ‘n iphone 3G 8gb via via gekregen. bel met vodafone nu met unlock van ultrasn0w onder iOS 3.1.3. zojuist gebeld naar tmobile en kon ‘m gewoon laten unlocken. volgens hun is ‘t zo dat als ik ‘m nu upgrade etc ik niet hoef te activeren en hij simlockvrij is. en hiervoor niets hoeven te betalen o.i.d.

  Moet je dan eerst ultrasnOw verwijderen?? Ik heb een 3 GS , iOS3.13 ..jailbreak,
  Kan je gewoon Ultrasn0w verwijderen, dan de simkaart (Tele2) erin en aansluiten op Itunes?

  Alvast bedankt voor de reactie..

 253. door DayWaLk3R

  Heb ik eindelijk zonder moeite een Microsim kunnen regelen (prepaid internet voor me ipad), denk ik van; zo ff die iphone4 unlocken voor de gein. Werkt me simkaartje gewoon :s . Heb het toestel vorig jaar oktober binnen gehad, en deze had dus al geen sim-lock.

 254. door Fatih

  als je het zo doet is die dan voor altijd ge-unlocked of niet?

  heb het bij mijn iphone 3g en 3gs gedaan maar als ik hem dan update is de unlock weg of niet…

 255. door Jurre Claassen

  @DayWaLk3R: Waarschijnlijk kwam hij Simlockvrij met Firmware 4.3 ik had hetzelfde met m’n iPhone 4. Had eindelijk een oude SIM-kaart gevonden ;)

 256. door rene

  Origineel geplaatst door Fatih
  als je het zo doet is die dan voor altijd ge-unlocked of niet?heb het bij mijn iphone 3g en 3gs gedaan maar als ik hem dan update is de unlock weg of niet…

  De unlock blijft. Ik heb zelf net ge updated naar 4.3 zonder problemen. Dit is de meest officiële manier om te unlocken.

 257. door Jack

  heerlijk factory unlocked nooit meer een Jailbreak unlock nodig hihi. Super!

 258. door Lieke

  @Robin:
  Bij KPN/Hi kun je gratis een microsim halen!

 259. door Alex

  Nadat ik mijn iPhone4 sim lock vrij heb gemaakt, is visual voicemail niet meer actief. Bovendien ontvang ik sms bericht van KPN Voicemail, terwijl ik T-Mobile abonnement heb.

  Anybody?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.