iPhone kopen in de VS: prijzen, bijkomende kosten en tips (Update)

·

iPhone kopen in de VSDe dollar stond nog nooit zo laag. Tijd om eens flink te gaan shoppen in de VS en meteen een iPhone mee te nemen? Of het de moeite loont ligt eraan wat je wilt kopen. Bij de iPhone ben je in ieder geval veel goedkoper uit dan bij een Nederlandse handelaar koopt. Maar hou wel even rekening met verborgen en onverwachte kosten.

Update 2 juli 2008: inmiddels zijn de tarieven van de iPhone 3G bij AT&T en T-Mobile bekend. Die hebben we verwerkt in het artikel.

Prijsverschillen

Het prijsverschil tussen de Amerikaanse en de Europese iPhone is niet meer zo groot als voorheen. In de VS betaal je straks €199 en €299 voor de 8GB en 16GB iPhone 3G. Dat lijkt goedkoop, maar deze prijzen gelden alleen wanneer je een tweejarig abonnement in de winkel afsluit. Als je de iPhone 3G zonder abonnement in de VS wilt kopen, betaal je bij AT&T respectievelijk $599 en $699.
Het is mogelijk om de iPhone 3G bij AT&T met abonnement aan te schaffen voor de goedkopere prijs, waarbij je na 30 dagen het abonnement weer annuleert. Omdat aan deze en andere sluipwegen nogal wat haken en ogen zitten, raden we dringend aan om eerst de ervaringen van anderen te lezen op ons forum.

Uitgebreide informatie over kopen van de iPhone in het buitenland vind je in ons aparte artikel iPhone kopen in het buitenland.

We hopen dat dit artikel informatief was. Heb je aanvullingen of suggesties, missen er zaken of ben je van mening dat bepaalde zaken toch anders zijn dan we hier beschrijven, laat dat dan weten!

Lees ook: iPhone kopen in Nederland

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

138 reacties

 1. door miel

  algemene tip is natuurlijk net als bij het kopen van een laptop:

  Gooi de doos weg.
  Stuur de aankoopbon op de post naar huis.
  laat je e-mail, documenten en foto’s van vroeger op je phone, laptop of touch.
  gebruik de telefoon / laptop gewoon de hele reis.

  Wie verteld jou dat je gekochte product niet van jou is?

  Perfect werkt het ;)

 2. door Mp

  Ik koop hem in belgie voor 600euro met factuur en trek de btw terug.
  Met garantie van apple.

  Dat is het mij allemaal niet waard om dingen laten over te sturen en risico’s lopen.
  Dit jaar komt hij toch niet uit in België. Ben er zeker van :)

 3. @Miel: goede aanvulling, dat zet ik nog even bij de praktische tips.
  Overigens heb ik wel eens van mensen gehoord dat je ook bij spullen met gebruikssporen die je gewoon in Nederland hebt gekocht, wel eens indringende vragen krijgt: waar gekocht, voor hoeveel, hoe lang geleden? Verder heb ik wel eens gehoord dat ze bijv. bij digitale camera’s aan de hand van het serienummer zien of het een model is dat in de VS of Europa is verkocht. Als je dan aankomt met een verhaal over “gekocht bij Foto Konijnenberg” en er staat een Amerikaans serienummer in, heb je alsnog iets uit te leggen. Kan ook een spookverhaal zijn, maar in ieder geval: denk vooraf na over je verhaal.

 4. door Nick

  nog iets, zijn de invoerrechten op smartphones niet 0%?
  Zoiets dacht ik op meerdere fora (en trouwens ook in een document van de douane) gelezen te hebben… Alleen de BTW komt er dan bij…

  Ik kan het helaas niet checken, aangezien ik niet alleen de iPhone heb laten overkomen… Dr zaten nog wat spulletjes bij…

 5. door joske

  Hoe zit het eigenlijk als een Amerikaanse met een nieuwe iphone door de douane loopt ?

  grts

 6. @Joske: als hij nog gloednieuw in de doos zit moet je ook gewoon douane betalen.
  @Nick: dat zou best eens kunnen, in dit artikel op NRC noemen ze ook alleen bij de iPod 2% en bij de mobiele telefoon niets. Als dat zo is, pas ik de berekeningen aan. Iemand meer info hierover?

 7. door joske

  en als zij nu de iphone doos en alles in haar grote bagage steekt en de iphone in haar valies en zegt dat de batterij leeg is. Gaan ze dan moeilijk doen of niet ?

 8. door Jos

  Wellicht is het interessant om in het artikel ook te vertellen hoe het kopen van een iPhone precies gaat in de VS. Dat je dit kunt doen bij een Apple Store en een AT&T store en de verschillende bevindingen bij beide. Is Apple bijvoorbeeld coulanter in het verkoop aan toeristen dan AT&T of juist andersom? Ik heb eerder gelezen over winkels die weigeren te verkopen aan mensen die duidelijk niet Amerikaans zijn, want als je een iPhone invoert dan lopen beide partijen namelijk omzet mis (AT&T meer dan Apple).

  Wat zijn dus de ervaringen op het gebied van het daadwerkelijke kopen zelf? Bovendien wil ik als tip geven dat als je iemand anders de iPhone laat kopen, zorg dan dat hij precies weet wat hem of haar te wachten staat in de Apple store/AT&T of bij de duane. Print desnoods een routeplanner uit voor de dichtsbijzijnde Apple store/AT&T en zeker met de huidige schaarste van de 16GB is het handig om (vanuit Nederland) zelf even te bellen met een Apple store of deze op voorraad is. Ik denk dat als dit besproken is in het artikel, dat je echt een duidelijke how-to hebt die alle vragen dekt.

 9. door pascal

  nog beter is om mensen die in amerika hem laten meenemen bijv. Bij mij:
  ik wou een ipod touch
  heb anan die mesnen gevraagt ofzem mee komden nemen en geluk!
  als ze zouden wordn gepakt konden ze zeggen dat ze het voor eigen gebruik is!

 10. door Flipske

  Ik heb mijn iPhone via de normale post (United States Postal Service) laten overvliegen. Is al wel weer paar maandjes gleden, dus had een redelijke koers (tov huidige). Echte waarde opgegeven, maar er groot BIRTHDAY PRESENT op laten zetten én bovendien de doos van de iPhone laten inpakken met HAPPY BIRTHDAY inpakpapier. Probleemloos langs de douane, werd geleverd zonder extra kosten. Bovendien heb ik hem toen laten unlocken voor 90 Euro (ga liever zelf niet aan de gang met die dingen) maar toen ik dat wel een keertje deed heb ik het nog een keer laten doen, bij iemand anders. Deze deed het voor máár 20 Euro! Als je nu dus een iPhone koopt, op deze manier, dan ben je echt heel weinig geld kwijt. Bovendien: hoezo gedoe met de garantie? Ik was naar de Apple Store en daar zeiden ze dat als ik m ff terughackte en de oorspronkelijke SIM er in propte (of een andere sim van ATT) dat ze het gewoon kunnen opsturen naar Apple en dat ik dan een nieuwe kan krijgen. (heb dit zelf niet uitgeprobeerd want ik ben dan toch weer bang dat t Apple merkt dat er mee geknoeid is en m in de prullenbak pleurt) Maar goed Apple zou Wereldwijde Garantie leveren op al haar producten, dus óók op de iPhone in Nederland!

 11. door Yanick

  ik heb een vraag,
  ik heb een Iphone en ga in mei naar Amerika.
  Hoe moet ik dit doen met mijn Iphone?
  ook bij douane in die bakjes leggen of gewoon in mijn broekzak houden?

  bij voorbaat dank.

 12. door Alexander

  Een maand of twee geleden heb ik een artikel in de krant gelezen waarin stond dat de verhoging van het belastingvrije bedrag in december 2008 ingaat. Ik weet het exacte bedrag niet meer, maar het was inderdaad rond die 430 euro.
  Overigens hebben we laatst ook met de belastingdienst gebeld over het invoeren van een Mac mini. Volgens de beambte zouden hierover geen invoerrechten betaald moeten worden, alleen btw (19%). Is dat voor de iPhone niet hetzelfde?

 13. door Thomas

  Let wel op je krijgt geen technische ondersteuning bij de Amerikaanse variant van CS3. Niet gemakkelijk in iedergeval. Ik heb ze vandaag nog aan de lijn gehad en met moeite kon ik mijn CS3 opnieuw activeren (ik was over de maximaal aantal heen) enigste reden was dus dat het een Amerikaanse CS3 was. Daar moet je dus wel op letten…

  Ja, de dollarkoers is erg vervelend als je nog je een CS3 Full Engels wilt verkopen voor minimaal 1250euro. :(

 14. door Bram

  LOL

  In Amerika ziet het er nogal streng uit, in London ging dat makkelijker.
  De O2 store verantwoordelijke heeft ons zelfs geholpen met verschillende zaken: o.a. een unlocker in de straat te zoeken, een bewijs uitgeschreven dat we hem mochten meenemen naar België, ons de werking van de ‘illegale’ installer uitgelegd (ook al kenden we de werking al) :p

  Vonden we best grappig hoe die mens ons hielp, ook de mensen van Apple Store hebben ons tips en hulp gegeven.

 15. door Danny

  Waarom wordt er niks vermeld over het kopen van een iPhone in England ?
  Daar ben je omgerekend voor een 16 GB iphone 418 euro kwijt, geen gedoe met aangifte doen enzo.
  En de reis daar naartoe is goedkoper dan naar de VS.

 16. door Ruud

  Begrijp ik dit kleine verschil goed?

  iPhone 16gb kopen in VS en niet gesnapt worden: €411,39
  iPhone 16gb kopen in VS en gesnapt worden: €445,28

  Slechts een verschil van 3 tientjes zodra je gesnapt wordt?
  Of komt er zodra je gesnapt wordt €445,28 bovenop de €411,39 die je in de VS betaald hebt?

  En, hoe groot (in %) is de kans dat ze je eruitpikken als ze een iPhone in je tas zien zitten?

 17. door Nick

  Wat zit er juist allemaal bij als je de iPhone laat overkomen? want als er een lader & Dock enal bij zit ga ik heb direct kopen ^^

 18. door hans

  Jullie vergeten de kosten die banken aanrekenen voor een betaling met een kredietkaart buiten de eurozone. Bijvoorbeeld Citibank hanteert een wisselkoersmarge van 2,5% Met andere woorden, de officiële dollarkoers wordt vermeerderd met 2,5%

 19. door Peter B.

  >> Het prijsverschil tussen de Amerikaanse en de Europese iPhone is enorm: in de VS betaal je $399

  Jammer dat er vorbij word gegaan aan het feit dat je OVERAL in de USA sales tax MOET betalen, gemiddeld zo’n 8,5 % (plus minus)

  Daar komt zoals sommige al aangaven de “koersopslag” nog eens bij, peanuts, maar toch.

  V.w.b. de “handelaren” deze halen de hete kastanjes uit het vuur !
  Eerst kon je niet meer dan 2 iPhones kopen, dat is nu opgeschroefd naar 5 (per keer)
  Deze loopt al dan niet het risico “gesnapt” te worden, om vervolgens de telefoons te unlocken. en hopelijk niet te “bricken”. Moet ook allerlei vragen en uitleg geven, moet “gezeur” aanhoren als het niet lukt. En boze klanten, om wat voor reden dan ook buiten de deur te houden. Dus dat er zeer grof verdiend word valt wel mee.

  Kwestie van “vraag en aanbod” en wat een gek er voor geeft.

 20. door Stefan

  Ik heb er 1 in februari mee laten nemen, ik heb de bon van de douane even online gezet. Ik zie niet waar jullie die 2% douaneheffing vandaan halen? Let op, het gaat hier wel om 2 iPhone’s.

 21. door joost

  Ik bensinds zondag de trotse bezitter van een iPhone 8 GB. Deze is door een kennis voor mij meegenomen uit new York. Kosten inclusief salestax 433 dollar. Omdat hij ook andere dingen meenam was hij van plan aangifte te doen bij de douane. Toen hij daar kwam liep net het voltallige personeel weg. Je kunt dus ook geluk hebben.

 22. door mark

  @Yanick
  Je legt bij de douane helemaal niks in bakjes. Je legt bij de grensovergang je spullen in een bakje. Douane zit bij binnenkomst van een land, en daar hoef je niks in bakjes te leggen (douane is gedeelte voor de bageband zeg maar)

 23. door Erik

  In het laatste gedeelte van het artikel staat:

  Oplader: bij de iPhone zit een Amerikaanse stekker. Geen probleem, want je kunt de iPhone via de usb-poort van je computer laden. Alle iPod-laders passen ook op de iPhone, dus je kunt gewoon een Europese laadkabel of dock kopen.

  De amerikaanse adapter is geschikt van 110 tot 240 volt. Het kopen van een verloopstekkertje bij een electro hardware zaak lost het probleem direct op. Kosten max. € 5,=

 24. door Menno

  Hier even een verklaring mbt serienummers.

  Jaren geleden ging ik voor een jaar richting de usa en na mijn fender stratocaster mee. Bij terugkomst in nederland werd ik er tussen uit gehaalt vanwege mijn gitaar. Aan mij werd gevraagd waar ik deze aangeschaft had, deze was in nederland door mij gekocht. Uiteindelijk hebben ze aan de hand van het serienummer na kunnen gaan uit welk land de fender kwam.

  Dus ja, aan de hand van serienummers kan men de afkomst checken.

 25. door Hanky

  citaat : “algemene tip is natuurlijk net als bij het kopen van een laptop:
  Gooi de doos weg.
  Stuur de aankoopbon op de post naar huis.
  laat je e-mail, documenten en foto’s van vroeger op je phone, laptop of touch.
  gebruik de telefoon / laptop gewoon de hele reis.”

  Da’s leuk gezegd, maar je moet een iPhone eerst activeren/unlocken om ‘m te kunnen gebruiken.
  En dat is niet mogelijk voor de meeste mensen die zakelijk of privé even in de VS zijn en een iPhone daar aanschaffen. Die zullen dus de iPhone ‘leeg’ (ongebruikt) door de douane in NL moeten loodsen en desnoods zeggen dat de accu leeg is…

 26. door Chris

  Wat ik mij dan weer afvraag.
  Stel je koopt een iPhone in de VS. Beetje vergezochte theorie van me maar toch.
  Je haalt alles uit de aankoopdoos, en duwt de oplader in je toilettas of dergelijke. De aankoopbon en eventuele instructie boekjes duw je in een envelop richting je thuisadres. Enveloppen controleren ze niet, ik spreek uit ervaring. Vervolgens stuur je de lege iPhonedoos ook richting je huisadres, of desnoods van een vriendin. Een lege doos kunnen ze toch niet controleren?

  Kan vergezocht zijn, maar ik vroeg me af of dit wellicht mogelijk was.

 27. door Hanky

  Ja, dat kan. Sterker nog, als je het artikel hierboven goed hebt gelezen, dan wordt deze methode zelfs aangeraden als het om de ‘smokkel-methode’ gaat.
  Je kan de iPhone echter niet gebruiken totdat ie geactiveerd of unlocked is.

 28. door Meneer

  Ik zit in een aparte situatie: Ik werk in de VS en krijg daar een iPhone van mijn baas. Binnenkort zal ik even terug naar Nederland gaan om een bruiloft bij te wonen. Gaan ze dan van mij verwachten dat ik die iPhone ga aangeven? Ik importeer immers niets.

 29. door Alex

  Hoe gaat het in z’n werk op europese vluchten en je heb een iphone bij je?
  Wordt je dan ook aangehouden of mag je dan gewoon doorlopen?

 30. door BellySM

  Wil je een unlocked ‘gebruikte’ iPhone uit New York meenemen, dan kon je bij een van de vele toeristenwinkels op de 5th Ave laten unlocken voor bedragen tussen $50-$100, of bij juiste adressen in Chinatown al voor $10 laten unlocken. Er kan dan gelijk wat inhoud overgezet worden.
  Ik vraag mij af of de 8.x% salestax teruggevorderd kan worden bij de Amerikaanse douane op de luchthaven. Ik ben immers toerist!

 31. door Steve

  Heb zelf 2 weken geleden 2 iPhones gekocht op 5th Avenue NYC. Stonden alleen maar toeristen in de rij en idereen ging met meerdere toestellen de deur uit, waanzinnig simpel: 2 Iphones please, je swipet je creditcard en klaar ben je. Factuur wordt opgestuurd naar je email. Heb de telefoons gewoon in de originele verpakking in m’n handbagage en reistas gestopt. Staat zo lullig als de douane je tassen gaat controleren en ze vinden 2 foons tussen je vuile was. Maakt echt niet uit hoe je ze meeneemt, douane is niet achterlijk. Bij aankomst op Schiphol niet gecontroleerd, Ziphone gedownload en Bob’s your uncle! ;-)

 32. door Ludrid

  Hallo, ik heb 2 weken de tijd om een Iphone voor de verjaardag van mijn vriend te laten overvliegen. Zijn broer die in USA woont, zegt dat hij er 1 kan kopen maar gekoppeld aan een abonnement. En dat is nou net niet de bedoeling.
  Hoe hebben jullie dit gedaan en in welke winkel heb je het dan gekocht?

  Thnks!
  Ludrid

 33. door ReneT

  Is er nog nieuws over de beschikbaarheid van iPhones. Ik hoor dat deze overal uitverkocht zijn. Zojuist een bericht uit Las Vegas dat er geen iphones meer voorradig zijn.

 34. door bert

  ik wil weten hoeveel phones je kan kopen in de US op dezelfde credit card?
  Heb er nu twee in dezelfde winkel en een in een andere gekocht. Gewoon de AT&T binnenstappen naar een Iphone vragen, zonder iets enkel het toestel. Naam opgeven en betalen met credit card. Let op soms vragen ze om uw paspoort om te zien of het jouw card is.
  De laatste keer wouden ze weten wat ik er mee deed, heb hen eerlijk gezegd unlocken voor mij en vrienden.
  Ze wouden zelf weten hoe: Ziphone… 15 min werk.
  Unlocken van de iPhone is trouwens niet illegaal!!!!

  De mensen die in die winkels werken zijn blij dat ze werk hebben, zij doen absoluut niet lastig, in tegendeel!

  In Zaventem is het een beetje spannend nog geen problemen gehad, zat gewoon in mijn broekzak…

 35. door Gie

  Toen ik er twee kocht in de US lukte het niet bij een AT&T shop. Die verkochten het toestel niet “los” aan mij zonder dat ik kon aantonen al een AT&T account te hebben. Bij de Apple store ging het wel zonder problemen. =lopende band werk daar.
  Hier gewoon stug door de douane gelopen. (=risico, maar ach)

 36. door Nuke

  Laat je phone in de US testen. Die van mij kwam mee met de kennis, ik haalde hier de wrap er af, scherm niet goed. Erg KMP kan ik je zeggen. Weken kwijt om het ding weer in de US te krijgen, omruilen etc. Leer van mijn fouten: check dat ding :-)

 37. door Ruud

  Ik vraag me nog steeds 1 ding af. Ik kom er met bovenstaande info niet goed uit..

  Wat kost het je bij een 16gb iPhone extra als je gesnapt wordt op Schiphol? (komende vanuit VS)

  Wat betaal je dan extra?

 38. Even geduld Ruud :) We plaatsen zometeen een update van dit artikel met dank aan alle feedback in de reacties. Daar wordt deze vraag ook beantwoord.

 39. Dank voor al jullie opmerkingen. Ik heb ze verwerkt en ook de berekeningen aangepast (nu zonder douaneheffing!). Dat bleek uiteindelijk maar een paar euro te schelen. Iemand van de reageerders zegt dat er geen salestax was berekend, maar dat was wel zo. Met de bankkosten bij gebruik van een creditcard heb ik inderdaad geen rekening gehouden. OK, dan ben je een tientje duurder uit, maar omdat de percentages variëren heb ik ze ook nu niet meegenomen. Houd er dus voor jezelf wel rekening mee.

  Eén vraag waar ik nog geen antwoord op heb, is wat er gebeurt als je vanuit de VS via een ander land de EU binnenkomt. Vlieg je bijv. vanuit de VS via Zwitserland naar huis, moet je dan in Zwitserland al aangifte doen of pas in Nederland?

  Mijn douane-ervaring (met volle koffer) is dat er op het moment dat mijn vlucht uit de VS aankwam ook net een vlucht met vakantiegangers uit Griekenland arriveerde. Ben een beetje blijven rondhangen tot hun koffers op de bagageband verschenen en heb me daarna door de stroom laten meevoeren langs de douane. Die lui controleren ze toch bijna niet. Maar het kan natuurlijk ook een risico zijn: tussen zo’n groep bruingebrande toeristen val je als stedenreiziger in nette kleren misschien extra op.

 40. door Ruud

  Goede update. Bedankt.
  Nog 1 ding. Lees in een andere post het bedrag van 796 euro bij het niet aangeven van de iPhone.
  Dit is dus een verouderde prijs en ik kan uitgaan van bovenstaande info?

 41. door Rob

  Ik heb in maart 2 iPhones meegenomen uit de US. Ik wilde ze aangeven maar heb echt moeten zoeken naar een beambte die mij wilde helpen (ik koop ze zakelijk, dus de BTW claim ik terug, zo kost het me niks extra’s!).
  Je kunt dus mazzel hebben. Mij werd wel verteld dat ze dagelijks diverse boetes uitdelen en ik ken mensen die inderdaad echt al hun bagage konden openen.

  Overigens, het verhaal van: zet er iets op zodat het lijkt alsof hij al een tijdje in gebruik is: succes! Ze zijn niet dom bij de douane hoor. Hooguit wat laks af en toe. Ze kunnen je telefoon gewoon daarhouden en jij mag thuis je bonnetje ophalen en aantonen waar/wanneer je dat ding gekocht hebt.

  Maar goed, de kans ok gepakt worden is nog steeds niet supergroot.
  Ik ga binnenkort weer naar de US en neem weer een paar iPhones mee. ALS ze nog in de winkel liggen…..

 42. door Chris

  Vind ik wel een interessante vraag: welke handeling zal er plaatsvinden als je bijv. via Londen of Frankfurt uit de VS komt, en daarna doorvliegt naar Amsterdam. Meestal moet je bij overstap je koffer van de band halen en opnieuw inchecken. Omdat je dan uit een EU stad komt, is de controle dan minder ja of nee?

 43. door Reinier

  Kom net terug uit NYC en op 5th av. Aplle store was 2 dagen achter elkaar geen iPhone te koop. Wachten dus maar weer. In de kleinere electronica shops zijn ze wel (en unlocked) te koop maar dan betaal je $200 meer.

 44. door Mark

  Heb zonder problemen mijn iphone uit America laten komen…De truuk met gift werkte voor mij niet..

  Kreeg netjes een brief van douane vragende naar factuur,deze digitaal opgestuurd en pakje werd door tnt afgeleverd……moest nog 73 Euries betalen,dus in totaal nog geen 400 Euries..

  btw …….volgende is nu onderweg voor vriend!!,maar geef nu op voorhand aan dat ik bereid ben om tax te betalen , snellere levering

 45. door Lve

  Ik wil ook een iphone laten overkomen uit de US. BTW wil ik best betalen. Bij welke betrouwbare webshop kan ik deze veilig bestellen en laten bezorgen in Nederland?

  Ik zie dat al meerdere personen een iphone hebben laten opsturen, dus wie heeft er een tip?

 46. door Mark

  kan niet voor anderen spreken , maar die van mij is besteld bij apple zelf, dan door kennis laten opsturen , beste methode(als je iemand kent in de usa)

 47. door Lve

  Helaas ken ik niemand in de USA, dus ben op zoek naar een webshop. Of stuurt apple die zelf ook op?

 48. door Mark

  Helaas ken ik niemand in de USA, dus ben op zoek naar een webshop. Of stuurt apple die zelf ook op?

  NOPE………..helaas voor je

 49. door Sanne

  In de iStore, kun je echt alleen met creditcard betalen? Of is een andere manier ook mogelijk?

 50. door max

  @joost: zijn er al weer iPhones in New York dan? of heb je hem bij de AT&T store laten halen?

 51. door andre

  Misschien toevoegen aan de tips (uit ervaring en zoals iemand anders ook al aangeeft): als je een vriend een iPhone laat meenemen vraag dan om hem een keer aan te zetten en te testen. Ik had een vriend eentje laten meenemen voor een andere vriend, haal hem uit de doos en hij was niet tot leven te wekken. Iphone terug naar NYC met weer een andere vriend maar helaas zijn ze uitverkocht en zitten we nu met een tegoedbon voor de US Apple store. Beetje onhandig en een kleine moeite om even aan/uit te zetten en de slide for emergency te testen….

 52. door iphone

  vraagje.. als je er een koopt in de VS en je neemt je laptop mee, kan je toch gewoon je iphone daar activeren/unlocken etc? als je de goede software hebt tenminste. of is dat link ofzo?

 53. door Driekus

  Oke misschien een beetje domme vraag, maar ik zit met het volgende:
  Een vriendin van me gaat een week naar Amerika waardoor ze misschien een Iphone voor
  me mee kan/wil nemen. Ik wil hem vervolgens hier unlocken, om hem met een eigen prepaid kaart te gebruiken. Maar… als je de voordeligste variant koopt (8 gb +/- 270 euro), dan heb je toch automatisch een contract met AT&T? Hoe werkt dat dan? Ik neem aan dat er vervolgens niet elke maand een bepaald bedrag naar AT&T gaat de komende 2 jaar?
  En wat betreft legitimeren en contract invullen, dat kost bij een Nederlandse telecomaanbieder altijd nog wel even wat tijd, het is niet de bedoeling dat zij echt moeilijk hoeft te gaan doen ofzo…

 54. door Ton V. te B

  Domme vragen bestaan niet, maar dit is een uitzondering………..

  Ik word een beetje mals van alle vragen en opmerkingen cq onwaarheden en onzin !

  Er worden vragen “neergekwakt” die er alleen maar staan omdat er niet, nauwelijks of half gelezen word !

  Ook de dollar koer, hierboven kost de iPhone plusminus 270,00 (nou dat red je niet met de huidige koers -280,00 /282,00-) Nog even kost die in mijn droom € 225,00 (ya shure)

  Als je al met een zekere onzin komt van het afsluiten van een AT&T contract van twee jaa, waar hebben we het hier over ????

  Ik praat over evaring…………. in sommige AT&T zaken moet je echt met een zeer goede
  reden komen om er uberhaupt één te mogen kopen, aangezien ZIJ het moeten hebben van het afsluiten van een ABO, en weten dat je hem zonder ABO zou kunnen kopen in de Apple store. M.a.w. LEGITIMEREN ??? je moet een USA SOFI nummer hebben anders krijg je geen ABO, dussssssss………….. geheel niet van toepassing voor toeristen. In sommige zaken krijg je hem ook ECHT niet als je door laat schemeren dat je een EU toerist ben, van boven af opgelegt. Oké sommige op dit forum zullen anders beweren.

  Ook de uitgekauwde “smokkel” en escape methodes die hier aan de orde komen, haal zo’n ding en lik je wonden !. De mazzel die de een heeft hoeft de ander niet te hebben, ik heb tot nu toe mazzel gehad met maar 33 stuks. (jammer voor U Majesteit) Vlieg je met de KLM kan je in een 100% controle terecht komen, kom je vroeg aan liggen die ambtenaren nog in hun mandje enz enz.

  Vlieg je op Franfurt, dan zouden ze je er in Duitsland uit kunnen pikken, daarna kunnen ze je volgens mij niets meer maken in Amsterdam aangezien je dan op de Schenger pier aankomt enz enz. Per situatie anders, per vlucht anders, per dagdeel anders. Gewoon halen die hap, en bij aankomst de andere kant opkijken of zefs dat weer niet.

  M.a.w. ik heb hier alles voorbij zien komen, als je er zó mee bezig ben en je wilt er een hebben……….. GA HALEN DAT DING ! of koop hem op Marktplaats ben je van al het bovenstaande geneuzel AF ! De ene tip word weer door de volgende schrijver om zeep geholpen, ook een heleboel “waar of niet waar” staat hier boven.

  Morgen hebben ze weer voorraad, als jij er bent op zaterdag zijn ze weer uitverkocht !

  Zo heeft AT& T de 16 Gb in voorraad en zo leveren ze weer niet………….. niets van wat hier boven staat -staat- vast !!
  Wat er ook gebeurt, aan je aankoop zal altijd een mooi verhaal kleven, zo heb ik 4 dagen lang in Los Angeles 3 winkels continue gebeld met de vraag wanneer de 16 Gb weer binnen zou komen, NIKS, nakkes NADA, ik ging dan toch maar naar een AT&T store in Pasadena, gaf een naam en adres op voor de zogenaamde CREDIT chech (BKR toetsing) en ik kreeg er twee mee. De volgende winkel speelde weer niet mee, weer niets dus…..

  ITS AL IN THE GAME FOOKS ;-) Succes, en smokkel voorzichtig, lig er niet wakker van, grab it and RUN ! !

 55. door Frank

  Ook nog even een suggestie/vraag… kan je niet gewoon je iphone die je meeneemt / laat meenemen, in je zak stoppen voor als je langs de douane komt??
  Voor zover ik weet namelijk ( 2 jaar geleden naar NY geweest ) worden alleen tassen gecontroleerd, en word je daarnaast dus niet gefouilleerd door de douane… of is het puur toeval geweest dat ik dat niet heb meegemaakt??

 56. door Robin Kramer

  Is het ook mogelijk om de Iphone zonder abonnement te kopen, want op de apple site staat: Two-year activation agreement with AT&T required.
  For personal use only, not for resale. En ik heb eigenlijk geen zin in een abonnement, ik heb een kaart met zat geld erop.

 57. door Zachary

  Kan iemand misschien zijn/haar ervaring stap voor stap vertellen.

  – De controle bij de douane
  – Apple store

  etc.

 58. door drkb

  Apple store: je vraagt gewoon aan een verkoper wat je moet hebben (in mijn geval 3 iPhones 8gb), hij gaat die halen en stuurt je ermee naar de kassa. Daar betaal je met je credit card en voila, je gaat buiten. Simple as that. Geen vragen, geen verplichte abo’s. Zelfde scenario 3 dagen later met collega. (feb 08 – Apple soho NY)
  douane: met klamme handjes zonder iets aan te geven doorgelopen. Nochtans stonden ze met 6 klaar en was onze vlucht uit NY de enige op dat moment. 6 iPhones zonder problemen binnen dus

 59. door Drinkyoghurt

  Hey, hoe zit het met de douane van brussel, doen ze daar moeilijk of is het net zoals bij die van NL(namelijk, lui en vaak afwezig) ?

 60. door djjoske

  als je je iphone nu koopt online via de website in amerika ?
  heb je dan dadelijk een abonnoment aan je been of kan je gerust een gewone iphone kopen ?

  mvg

 61. door JvS

  drkb zegt:
  met klamme handjes zonder iets aan te geven doorgelopen. Nochtans stonden ze met 6 klaar en was onze vlucht uit NY de enige op dat moment. 6 iPhones zonder problemen binnen dus

  Waar had je deze “verstopt”? In je handbagage of koffer? En is het verstandig om hem gewoon in je broekzak te houden?

  Mvg

 62. door Rick

  Via een vriend uit Amerika wil ik een Iphone laten opsturen moet ik op het pakket vermelden wat de inhoud is en komt deze door de Douane? (Dat ze het niet invorderen)
  Heeft het nut om het te laten verzekeren en hoeveel kost het?
  En hoeveel invoerrechten (kosten) komen erbij?

 63. door Dominguanez

  Mijn stiefmoeders oom werkt bij AT&T in NY.
  Wellicht kan ik er een regelen en dan via mijn stiefmoeder (wonend in Puerto Rico) oplaten sturen.
  Als ik het goed begrepen heb zijn er dan geen moeilijkheden behalve invoerrechten en die zijn volgens mij 8%.

  Hoef ik verder dan niks meer te betalen (behalve voor unlocken en een andere stekker)
  Alvast bedankt,

  DMNGZ

  Dominguanez

 64. door drkb

  @JvS: 1 iPhone had ik in mijn handbagage (ook de bijhorende kabels), de andere 2 zaten in mijn koffer, alles los, zonder verpakkingen.

  @drinkyogurt: dit was in Zaventem

 65. door Willem

  En je kunt alleen met Creditcard betalen in de Apple store?
  Niet pinnen of cash?
  Mn vriendin heeft geen creditcard, dus zou zuur zijn als het daar op stuk zou lopen..
  Gr.
  Willem

 66. door Drinkyoghurt

  alleen amerikaanse pinpas of een creditcard, ze doen geen cash meer omdat er veel mensen waren die er teveel kochten

 67. door Ton V. te B

  >>>alleen amerikaanse pinpas of een creditcard, ze doen geen cash meer omdat er veel mensen waren die er teveel kochten>>>

  Beetje KOLDER is dit laatste, ik heb veel iPhones gekocht in veel winkels in diverse staten de afgelopen maanden, maar CASH heeft men nog nimmer nooitniet i.v.m. de “registratie” geaccepteerd !!!
  Ze accepteren uitsluitend een credit card, OOK als het een Europeese is cq NIET USA card, als n.l. voor de tweede keer komt kunnen ze zien dat je op bewuste CREDIT card al reeds gekocht hebt, tenminste……. ze vragen het !
  Er zijn immers limits, en logish voor Apple, niet voor ons of mij ;-)
  Ontkennen kan dan altijd nog ;-) , voorts pinpassen uit Europa ofwel DEBIT cards zoals zij die noemen worden niet geaccepteerd !
  Betaal met je VISA CARD is je aankoop 180 dagen verzekerd, dus gaat die kaduk krijg je je geld terug !!!!

  Ik zou echter NIET meer naar de USA gaan uitsluitend voor de iPhone want ik heb een vriendin in New York wonen en die hoort alleen maar in alle winkels “uitverkocht”, en dat is in alle grote plaatsen zo !. Je moet ECHT op de stoep gaan staan en hopen dat er nog iets binnen komt !

  Aangezien we het hier uitgebreid over allerlei smokkel methodes hebben gehad zal de douane op Schiphol ook wel wat vroeger op staan, want tips geven is leuk, maar om de werkwijze van de Nederlandse douane uit te kauwen is iets anders !!

  Overigens…………….. een hoop zullen mijn verhaal wel onzin vinden maar dat sluit uitstekend aan bij alle domme vragen, oplossingen en uitlatingen in dit FORUM !. Nimmer zulke onzin gelezen, en keer op keer dezelfde vragen !!!!

  LEZEN !! zei de meester, het STAAT ER AL een keer of 5 tot 10 !!!!!

  iPhone voorzichtig……………… denk aan mij !!!! ;-)

 68. door Drinkyoghurt

  dat komt dus op hetzelfde neer als wat ik zei, die registratie is om je aankopen te beperken

 69. door Bibi

  Maar als ik het dus goed begrijp kan je gewoon een Apple winkel binnenlopen, vragen naar de iPhone, en hem zonder abbo meekrijgen voor maar 280 Euro?! Mits je natuurlijk met een creditcard betaald…Of zit je dan wel ergens aan vast?

 70. @Bibi: “LEZEN !! zei de meester, het STAAT ER AL een keer of 5 tot 10 !!!!!”

 71. door Berry

  Hallo,ik heb een vraag…
  Als ik naar Amerika ga en daar in de Apple Store een iphone koop,worden mijn gegevens dan ook daar genoteerd?zodat ze t abonnement op naam kunnen zetten..of krijg je de iphone zo mee en hoef je m alleen via itunes te registreren?
  Iemand ervaring met aankoop in de Store?
  Gr Berry

 72. door Ton V. te B

  >>> Iemand ervaring met aankoop in de Store?

  Nee Berry je treft het echt niet, nog niemand heeft ervaring !

  Er staan hier zo’n 536 berichtjes en we willen het allemaal graag weten !!!

  Dus mogelijk ben je de eerste met het juiste verhaal.

  Ik word hier zooooooooooooooooooooooooooo appelig van………….

  Elke keer dezelfde vragen !!

  Gaan we weer……………….. LEES VERDORRIE TOCH EENS JOH !

  Ik zou maar NIET gaan want als je kan lezen had je kunnen weten dat ze overal uitverkocht zijn en dat het een hele grote gok is om daar voor op pad te gaan !

  Succes !!!

  staat hier al een keer of TIG TIG !!

 73. door Berry

  Bedankt voor je reactie Ton!
  misschien heb je t nog niet GELEZEN..maar bijna de helft van de apple stores heeft de voorraad weer aangevuld..
  Daar ging m’n vraag ook helemaal niet over!
  Gewoon n simpele vraag,moet je in de store een contract of iets dergelijks tekenen?!
  Twas niet zo easy om alle posts te gaan lezen op m’n n95 schermpje :p
  Vandaar de snelle vraag!
  Gr

 74. door Ton V. te B

  >>>>>>>> LEES VERDORRIE TOCH EENS JOH !
  Ach het kwam een beetje “cru” over…………. maar het is wel een beetje zo !

  Ik vind het nu wel duidelijk dat je NIETS hoeft te tekenen, met je creditcard moet betalen, mogelijk niet meer dan 5 appeltjes per creditcard, geen cash. Uitkijken dat de creditcardcompany niet meteen je card blokkeerd bij een overschrijding van X, want 5 x is toch zo’n 2175,00 Crepuro’s

  En v.w.b. de verkrijgbaarheid…………….voor hoelang……………. this is America ???
  Ik wens je alle succes in de wereld hoor…………(had ik ook met 35 stuks tot nu toe)

  In de AT&T store als ze tegenwerken zeg je “its a gift for a friend of my, its a suprise he may not find out abouth it” vervolgens doen ze een CREDITCHECK op ZIJN naam, m.a.w. neem je eigen naam b.v. en verzin een plaatsnaam in de buurt, heeft bij mij (16Gb) gewerkt ;-) en…..daar kun je met je Postbank kaart lekker PINNEN, of zelf CASH betalen !!!!! >>> iPhone voorzichtig…………….

 75. door Vin

  Hallo allemaal,
  Ik heb de berichten hier gelezen, maar zie geen antwoord op de vragen die ik heb.
  Ik ga namelijk volgende week naar NYC en wil daar de iPhone kopen. Ik heb hier de handleiding gelezen hoe je een iPhone moet unlocken, voor mij ziet het er nogal technisch uit.

  Ik zou graag mijn iPhone dan door iemand willen laten unlocken.

  Hebben jullie tips/goede ervaringen of adressen in NYC om dat te doen? Wat is de gemiddelde prijs die ze daarvoor vragen?
  Of waar kan in NL voor unlocken terecht. En wat kost dat hier?

  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

  Grtz, vin

 76. door Giel

  Maar, is het nou ook bij de iPhone aan het serienummer te zien of hij in de USA is gekocht?

 77. door Ton V. te B

  Je valt keihard door de mand >>>>>>>>> de Europeese modellen uit o.a. Engeland hebben het CE keurmerk !! (staat achterop het toestel)

  Het serienummer ook wel maar dan zou die of gene moeten beschikken over de toegang van een of andere database !

  Dus daar is geen discusie over mogelijk………….. de iPhone komt dus NIET uit Europa !!!
  Komt deze uit Engeland staat dat merkje er keurig op mogelijk ook de typje die uit Duitsland of Frankrijk komen.

  De Amerikaanse Appeltje hebben het FCC keurmerk, zeg maar het KEMA keur voor de Telefonie cq OPTA
  Dat geld ook voor camera’s, ik heb een camera in Peking gekocht, het zelfde typje hier heeft het CE keurmerk, de mijne niet…..

 78. door Logan

  Is een Iphone uit Engeland kopen niet gewoon goedkoper? En ook dichterbij voor de garantie. Volgens mijn kost ie daar 220 Euro.

 79. door Ton V. te B

  Tja…………. ik heb connectie in Engeland, aangezien er een run op die goedkoper appeltjes is is het nu (logisch) één PP (persoon). Doe daat je trein, vlieg en of autoreis bij, verblijfkosten ect etc.

  Maar………………….. nog altijd goedkoper als een tripje naar de USA, mits je er net als ik, meteen een dozijn mee neemt ;-)

  Laatste nieuws………….. 28 april >>

  http://www.spitsnieuws.nl/archives/tech/2008/04/prijsverlaging_iphone.html

 80. door Sjan

  hallo,

  het is zelfs zo dat je de salestax in de VS weer terug kan krijgen je moet dan in de meestegevallen naar een kantoor in de stad zelf (dit legden ze mij in de apple store piekfijn uit!!

 81. door Ton V. te B

  Je dan altijd de originele bijsluiten, dus geen kopieeeen !!!

  Bij Apple geven ze meer NIET dan WEL een bonnetje (per email)

  Geld niet eens voor alle staten en is een (hele) hoop gedoe !!!

  Kan alleen maar op het vliegveld, want wie zegt (“met een kantoortje in de stad”) dat jij
  het land met betreffend producten or whatever gaat verlaten ???
  Dat zou mooi zijn ! (vraag ik alle bonnetje aan de klanten ??)
  Sterker nog, bij AT&T krijg je altijd een copy van de bon, lever ik die in breng ik het vervolgens terug ???
  Nee zo werkt het OOK hier niet, eerst zien dan geloven ………….

  Broodje Aap verhaal, goed voor de verkoop en kooplustige toerist ???

 82. door Thijn

  Net terug uit New York. Je moet verdomd veel geluk hebben om er daar één te scoren…
  Uitverkocht bij de Apple-stores. Wel te koop bij AT&T winkels maar die activeren ‘em…
  Tip: Ga vroeg naar een Apple store (negen uur ‘s ochtends en vraag of er nieuwe bestellingen zijn binnengekomen, blijf vervolgens wachten n de winkel. Ga niet weg! Zo heb je de meeste kans…

  Thijn

 83. door Saskia

  Hallo,

  ik heb ook een vraagje, misschien wel een beetje dom maar wil het toch even weten. Ik heb nu een hi abonnement en die loopt over 2 maanden af. Nu ga ik in juli/augustus voor 5 weken naar Alabama en ben van plan om een Iphone te kopen. Kan ik dan gewoon de sim-kaart van mijn oude telefoon in de iphone stoppen, nadat hij natuurlijk geunlocked enzo is, of moet je prepaid ofzo hebben?

  Alvast bedankt!

 84. Het antwoord is al meerdere keren gegeven.

 85. door Saskia

  Oh oke, sorry, had alles wel gelezen, maargoed nu heb ik een andere vraag die volgens mij nog niet echt heel duidelijk is. Mijn vader heeft een eigen bedrijf, stel dat ik de iphone wel gewoon aangeef bij de doane, zou mijn vader dan de belasting terug kunnen vragen, als hij zegt dat hij hem zakelijk gebruikt, of kan dat niet?

 86. Dat is een vraag voor de Belastingdienst en niet voor ons lijkt me ;)

 87. door Ton V. te B

  Kan deze POST niet gesloten worden ???

  Alles, maar dan ook alles is WERKELIJK de revue gepasseerd, van nette aangevers, tot notoire onduikers zoals ik (32 stuks) De vragen moeten nu echt als “stupide” alswel DOM worden GECATEGORISEERD !

  Nee, het is een gok om door te lopen bij de douane, ja je moet aangifte doen, nee de kans is groot dat ze niet leverbaar zijn in de Apple winkel, nee de kans is groot dat je ze niet krijgt bij AT&T, ja de kans is dat ze ze net binnen hebben gekregen in de Apple winkel, ja de kans is niet uitgesloten dat ze dom zijn en ze wel leveren in de AT & T winkel, ja de pakkans is groot als je met een vlucht uit New York om 10:30 aankomt, nee de kans is klein als je met een vlucht om 05:30 aankomt dat je word gecontoleerd.

  LUISTERD………………. (van Paul van Vliet) vanaf nu ziet iedreen maar hoe hij of zij met zijn mooie snuitje wel/niet een iPhone kan bemachtigen, al dan niet 1 of 10 stuks, die hij of zij netje/of niet aangeeft bij de douane in Nederland, België of ander EU gat. Die hij / zij zelf al dan niet met hulp van buurman/ander aan de praat krijgt/verziekt !!

  M.a.w. AYOR !!! (at you own risc !) Wat heeft dit verder nog voor zin ???

  Ik heb er met mijn mooie blauwe ogen/praatjes 32 stuks inclusief diverse 16 Gb al dan niet bij AT & T los gepeuterd, het is al in de game……………

  Alles is besproken, resteren er nu alleen nog maar heeeeeeeeeeeeeeeeeeele domme isseus die al TIG keer aangekaart en besproken zijn in het kwadraat !!!!

  Dus ??? Halen dat kreng, word je gepakt heb je pech, ben je eerlijk word je niet gepakt, logisch hè ???. Ga je em onlocken en werkt hij heb je mazzel, heb je em om zeep geholpen heb je pech !, ook logisch !

  Of je koop em op Marktplaats, betaal je meer, heb je er een die werkt en krijg je geen gezeik op Schip me Hol, en geen maagzweer en geen gezanik !!!

  Ik heb er sinds november 32 verkocht niet ÉÉN met een probleem or whatsoever !

  Dit kan NU gesloten worden en we kunnen weer rustig slapen !!! {{{{{{{{{{{{DUHHHHHHHH}}}}}}}}}}}}}}

 88. Of je laat het reageren aan anderen over en laat je verder zelf niet meer gek maken ;)

 89. door Roman

  Ja ok, maar wat ik dus niet hoor is:

  Mijn Oom is Amerikaan, hij kan er een meenemen, hem kunnen ze dan toch nooit aanslaan voor extra belastingen? Dit zou ik heel vreemd vinden… Voor hetzelfde geld neemt hij het ding weer mee terug naar de USA…

  ps. Leuke post die laatste Ton

 90. door Logan

  Wuahahaha, precies! Relax man!

 91. door Pieter Reukema

  - Verwijderd, spam

 92. door Marcootjoo

  natuurlijk hoeft die oom geen btw te betalen. hij blijft niet hier met dat apparaat. en alstie wel btw betaalt kan hij het terugkrijgen als hij het land uitgaat.

  Zelf 1 bij de AT&T store gehaald vorige week. Die hebben er zat liggen. Ik heb gezegd dat ik een kadootje aan een klant wilde geven. Niemand die moeilijk doet. Wel ‘gepakt’ bij de douane, BTW betaald en volgende maand ff terugvragen (zakelijk gekocht).

 93. door Eppo Spaargaren

  Leuk Pieter om je eigen dienst aan te prijzen………………….
  Maarwe hebben liever een bericht van iemand die al ERVARING heeft opgedaan !
  Zoals je weet hebben we het gehad met goedbedoelde diensten en leveringen…….

  Kan je geen prijs indicatie geven ???

  De werkwijze ???

  Moet de ontvanger BTW / invoerechten betalen ???

  Aangezien je uit naam van een BEDRIJF verstuurd, en niet als mijn tante Annie uit Brooklyn met en verjaarsdag kado zijn we hier wel benieuwd naar aangezien het forum al BOL staat van verassingen !

  M.a.w. wâh kost me dat dan ??? concretro…………..

 94. door Pieter Reukema

  - Verwijderd, spam

 95. door Roman

  Aan Pieter Reukema

  €410 euro? dan maak je zelf een slordige €270 winst op een 8GB iPhone, met de huidige koers heb je voor €325 een 16GB model?

 96. door Eppo Spaarvarken

  REKENEN LES 1

  Nou……….. hij maakt niet “zoveel” winst……………moet ervoor naar FED-EX en die rekenen maar raak, en wel blijven rekenen mensen…….

  Een Apple kost nu ca € 280,00 daar komt FEDEX bij voor Pieter voor het versturen, buiten de BTW en invoerkosten die FEDEX aan Hare Majesteit moet betalen……(dus JIJ de koper en niet Pieter)

  Dus € 340 minus € 280,00 = € 60,00 euro en daar moet Pieter hem nog voor inpakken en naar de FEDEX brengen ?? (is Pieter bezig voor € 30,00 ???, is Pieter gek geworden ?)

  Uhhhhhhhhhh……………. Pieter, je lijkt wel gek, of zit je om werk verlegen ???

  En die € 70,00 ben je ook bijna kwijt op Schiphol aan BTW e.d.

  Dussssssss……………. ik kan niet rekenen, of ROMAN niet, en Pieter verveeld zich rot in Brooklyn NY ???

  Bijkomend voordeel, je heb een adres in de USA die hem (tegen betaling) ter reparatie kan aanbieden.

  Pieter ik ga je bellen ;-)

 97. door Eppo Spaarvarken

  Zie zo, het forum begind kinderachtige trekjes te vertonen…………

  Ik ga ******** zeker benaderen !

  Hij heeft het goed bedoeld toch ???

 98. door Drinkyoghurt

  Ik kom net uit amerika(los angeles gebied) en ik kan je nu al vertellen dat je geen 8GB kan krijgen, ik heb dag en nacht afgespeurd en uiteindelijk een 16GB gekocht(iets is beter dan niets)

  Ik ben net aangekomen thuis, was 2 uur geleden nog op Zaventem, daar doet de douane echt niet moeilijk(helemaal niks, had de phone in m’n zak), maar ik had voor de zekerheid bon + doos opgestuurd(2 dozen + bon ~ $14 )

  je moet niet veel stressen, er is namelijk weinig aan de hand(luie douane beamten zijn handig :D )

 99. door Berry

  Hey mensen..
  Gister m’n Iphone 16gb US gekregen…gekocht in de Apple Store, North Point in Alpharetta Georgia..
  Met aankoopbewijs en alles..gewoon megenomen in de koffer, door m’n schoonouders!
  Thuis geunlocked met Iliberty+ .. 10min. werk..en daarna nog het NL taalpakket erop gegooid :)

  PERFECT !!! DIT IS DE ULTIEME PHONE !!!

 100. door Berry

  Hey mensen..
  Gister m’n Iphone 16gb US gekregen…gekocht in de Apple Store, North Point in Alpharetta Georgia.. (7% TAX)
  Voor $ 533,93 = € 346,-

  Met aankoopbewijs en alles..gewoon megenomen in de koffer, door m’n schoonouders!
  Thuis geunlocked met Iliberty+ .. 10min. werk..en daarna nog het NL taalpakket erop gegooid :)

  PERFECT !!! DIT IS DE ULTIEME PHONE !!!

 101. door Jac

  En anders kun je altijd nog gebruik maken van de diensten van
  http://www.myus.com/

  Je voordoen als Amerikaan en het vervolgens door MyUs door laten sturen naar NL.

 102. door Eppo Spaarvarken

  - We hebben een speciaal Vraag- en aanbodforum.

 103. door Genise

  Ik geloof dat m’n vorige post verwijderd is … weet niet waarom !

  Maar hier is een follow-up message voor iedereen die me ge-emailed heeft m.b.t info over de aankoop van een iPhone hier in de US:

  Niet verkrijgbaar: (behalve altijd voorradig by ATT (met 2-jaar-abonnement, gaat echter veranderen binnenkort !) en voor een hogere prijs en whatever het je waard is).

  http://www.macnewsworld.com/story/62981.html

  Na enige research raad ik je aan om te checken op eBay.com (de US versie) en daar vind je de gangbare prijzen voor de iPhone … het is momenteel (tot de nieuwe versie op de markt is en de pressure een beetje afgenomen) een kwestie van “supply and demand”.

 104. door fabio

  Lol wat sommige gewoon blijven vragen :p

  Misschien een goeie tip als je toch zelf een wilt meenemen: gedraag je normaal in de winkel.
  Ga niet speciaal doen ofzo want dan valt het extra op dat je geen “gewone” klant bent.

  Ik ben in Maart paar weken op vakantie geweest in NY en ik heb probleemloos 3 stuks meegekregen zonder veel poeha.
  Terug aangekomen in belgenland heb ik gewoon netjes aangifte gedaan en de tax betaald. Voor die paar euro’s meer moet je het ook niet laten. Tenslotte als je een officiele unlocked iphone in belgie wilt kopen (als hij uitkomt) ben je meer dan 800 eur kwijt!

  Ik ben al zo vaak voor mijn werk op zakenreis geweest ook in Taiwan en ik heb al zoveel spul meegebracht van daar zonder problemen.

  Als je nog altijd twijfelt, dan koop je beter geen! Je kan geen kastanjes uit het vuur halen zonder je vingers te verbranden.

  CHeerz

 105. door Giel

  @Fabio

  ja mooie kunst dat je er 3 meekrijgt zonder poeha als je ze aangeeft he

 106. door stephan

  vanuit londen hoef je niet aan te gefen toch ?
  en als je vanuit amerika naar londen gaat en dan naar nederland?
  is dat wel makkelijk te smokkelen?

 107. door iHate Tax

  Er valt niet veel meer aan te GEVEN, aangezien ze in Engeland en Amerika doorgaans uitverkocht zijn !!!

  Als je een omweg moet gaan inbouwen om dan maar in Londen te moet “overstappen” ben je helemaal verkeerd bezig gezien de kosten en de overstaptijd e.d. wegen niet tegen de kosten op van netjes en direct aangeven op Schiphol !!

  Of heel veel moeite doen in de USA en van AT&T winkel naar AT&T winkel gaan en er daar een paar lospeuteren, heb je er net als ik ook 10 (waarvan helaas één kadukkie).

  Op Schiphol de andere kant op gekeken………………..(sorrie Majesteit)

  iPhone & smokkel voorzichtig………………. ;-)

 108. door stephan

  ik ga gewoon naar vs in juni/juli en dat moet via londen duz ga zoieso via dat maar is het dan alsnog makkelijker?

 109. door iHate 2 pay Tax 2

  Se Simple……….

  Als je koffers en of baggage “doorgelabeld” worden naar Amsterdam, zien ze dus aan je
  labels waar je vandaan komt, binnen Europa = andere kleur. (ja ze zijn slim!)

  Ga je er daadwerkelijk UIT in Londen om b.v. de kroonjuwelen te bezichtigen dan krijgen je koffers EU labels en ben je ambshalve NIET aan BTW en dergelijke gebonden, die zou je dan immers in Londen “betaald” hebben. (wij weten nu dat dat niet zo is ;-)

  Want hebben we geleerd op school dat de EEG staat voor vrij verkeer van goederen EN personen. Ik zelf ben eens met een tas vol Apple’s terug gekomen uit Londen, no problemo.

  Maar…………………………. halen ze je eruit en kun je NIET aantonen dat je ze in Engeland gekocht hebt dan ben je (mogelijk) alsnog de KLOS !!!

  De telefoons uit de USA hebben een FCC keurmerk (KEMA keur voor communicatie apparatuur in de USA) komen ze uit Engeland (in dit geval) dan staat er een CE keurmerk op !!!!, en zit er in de doos sowieso in UK stekker en GEEN USA stekker !!!

  Ik kon zo doorlopen………………. en ander word er uitgehaald !!

  Een soort Staatsloterij, maar dan anders……….. word je er NIET uitgehaald heb je de hoofdprijs, word je er uit gehaald BETAAL je de hoofdprijs !!!

  Als je in juni / juli ga zijn de nieuwe uit kun je ACHTERAAN sluiten in de rij der gekte, en……………….. offcourse……………. overal wederom uitverkocht !!

  Laat het ons allen weten !

  iPhone en smokkel voorzichtig !

 110. door Genise

  - Dat duurde niet lang

 111. door Floris

  iemand betkend met de salestax in Baltimore? hoe hoog is die daar?

 112. door iHate 2 pay Tax 2

  Lekker belangrijk……………..

  Tussen de 7 en 8,5 %, zit je safe………………..

  Voorlopig valt er niet veel iPhone te kopen daar anyway……….

 113. door iHate 2 pay Tax 2

  >>>>>>>>>> 6 % volgens Wiki !!!

  Verschild van staat tot staat, Florida b.v. 8 % , Orlando (in Florida) 7,5 % op kleding,
  7 % op de iPhone in Kissimmee, dus er is geen pijl op te trekken.

  En zijn staten waar je noppes betaald, of weer niets op kleren en eten.

  Thats America !!!!!

  Aangezien Bush vlakbij Baltimore woont zal dat ook wel ietsjes variëren………..

  Beter als de 19 % in Canada, dat dan welliswaar geen USA is !!

 114. door fico99

  Hallo, een vriend kan waarschijnlijk deze week nog een iPhone uit de US voor me meebrengen.

  Nu lees ik in de tips hierboven dat als je geen aangifte wil doen je best de iPhone met foto’s, muziek en afspraken kan laden die een paar maanden teruggaan.

  Kan je dit eigenlijk wel met iTunes zonder de iPhone eerst te activeren of jailbreaken?

 115. door iHate 2 pay Tax 2

  Kan je dit eigenlijk wel met iTunes zonder de iPhone eerst te activeren of jailbreaken?

  Nee dat kan dus beslist niet !!! Om te werken met iTunes moet je hem eerst jailbreaken,
  maar dat had je hierboven kunnen lezen, elders op het forum kunnen lezen of zolangzamerhand wel mogen weten !!

  Als die er één heeft, gewoon uit de verpakking halen en in zijn zak stoppen als hij uit het vliegtuig komt, losse onderdelen in de verspreiden en doosje (eventueel) weggoooien !

  Wat mij is gelukt met 33 stuks moet hem lukken met één appeltje…………… ;-)

  Succes…………… ;-)

 116. door fico99

  Dacht inderdaad ook al dat dat niet zou werken :(
  Spijtig, want hij wou er zelf al mee spelen natuurlijk ;)
  Tja, dan maar zo los meebrengen hé.

  Bedankt voor de tip ;)

 117. door Genise

  Here we go … Visa-Waiver-Program-countries:

  Starting January 12th, 2009 everyone in the 27 Visa-Waiver-Program-Countries, including citizens of most Western-European countries must apply for an e-Visa prior to a USA visit !

 118. door i Claudius

  Lekker interresant bericht !

  Je moet nú al op Schiphol je bestemming in de USA opgeven !

  To much information for now !!!!

 119. door Sylvia

  Even ter info voor degene die een iphone willen kopen in de VS, op het moment zijn ze nergens meer te krijgen, niet bij de apple store en bij at&t moet je een abbonnement afsluiten van 2 jaar.
  Ik ben net 2 weken in phoenix geweest en had in mijn hoofd leuk thuis te komen met een iphone, maar alle applestores hadden geen iphone meer en wisten ook niet wanneer ze weer zouden komen, ik heb elke dag gebeld maar zonder resultaat.
  Ik had op de terugweg een tussenstop in NY en ben daar ook snel met de taxi naar de applestore gegaan, maar ook daar niks meer.

  Ze verwachten nu pas weer iphones als de nieuwe 32gb er is.
  Ik denk ik zeg het maar even om teleurstelling te voorkomen!!

 120. door iHate 2 pay Tax 2

  >>>> bij at&t moet je een abbonnement afsluiten van 2 jaar <<<<

  Ik heb 2 weken geleden bij 5 verschillenden AT&T filialen per keer 2 stuks losgepeuterd !

  Je bent dan echt met een “verkeerd” verhaal binnen gekomen !!

  In het verleden al zeker ca 10 stuks weggehaald bij AT & T, jammer voor ze maar helaas ! (bij elkaar zo’n 25 stuks !!)

  Jammer voor je, ik had je een beetje aannemelijke TIPS kunnen geven om ze TOCH te krijgen.

  De nieuwe komen er aan, nieuwe kansen ;-)

 121. door Genise

  @i Claudius:

  You have NO idea what Chertoff is capable off … this means that anyone can be denied entry into the US … I live here, believe me, I know what it means for naive would-be visitors !

 122. door Giel

  Hallo allemaal,

  Ik zit hier, na een nu al lange reis door de states, in de Grand Canyon na eerst in alle grote steden t zijn geweest en zoals te verwachten, Geen iPhone te bekennen.
  De enige manier nu is om een abbo af te sluiten bij AT&T of voor 700$ een iPhone te kopen bij een van de vele (loesje) electronica zaken.
  Echter vertelde de manager uit de zaak in San Francisco mijn ogen op het nieuws te houden maar ik heb nog niks gezien.
  Jullie al berichten over de nieuwe iPhone gehoord??

 123. door stephan

  met de 3 G is het dan verstandiger om in amerika te kopen of in nederland want ik ben toch met 11juli in amerika maar moet ik dan wachten of gwoon daar kopen??

 124. door Eppo Spaarvarken

  Uh, tijdens je vakantie vele uren in de rij te moeten staan lijk mij een beetje zonde van de tijd, als het net zo’n gekkenhuis word als bij de intro ongeveer 1 jaar geleden zou ik zeggen “achteraan aansluiten a.u.b.!!”

  Want het “feest” zal wel losbarsten NATION WIDE als de nieuwe iPhone daar is…..

  Maar we weten nog niets over de iPhone hier, en jij zit dan toch in de States, dus houd het in de gaten salmaarsegge………………..

  Misschien krijg je hem in de US alleen nog maar met een ABO gezien de prijs van $ 199,00 plus tax van 0 tot 8,5 % (verschild van staat tot staat)

 125. door stephan

  okee dan hoop ik zonder abo

 126. door Cint

  Ik ga in juli naar de VS op vakantie, is de kans groot dat ik er een kan bemachtigen ofniet? als er een grote kans is dat ze uitverkocht zijn laat ik al dat gedoe achter me. Maar wie niet waagt wie niet wint. We vliegen vanuit Canada weer terug naar Frankfurt, is het dan een goed idee om hem aan te geven bij de douane of te smokkelen?

 127. door Oppe Speenvarken

  Weet je wat ????

  Je heb nog een paar weken, print de hele flikkerse mikmak die hier boven staat en je weet werkelijk ALLES, zelfs meer dan de douane !!

  Dan heb voor je vlucht naar Canada zo’n 8 / 9 uur LEESVOER !

  Ooit van “lezen” en of “zoektermen gehoord” ???

  ALLES maar dan ook ALLES staat hierboven, zelf mijn (rot) opmerking als deze al TIG keer !

  Succes, en smokkel voorzichtig. or whatever you gonna do…………;-)

 128. door Dimitri

  ey
  mijn vriendin zit nu in amerika en ze kan hem nie meekrijgen de nieuwe iphone 3g ze willen niet hij moet in de winkel geactiveert worden en enkel met een amrikaans paspoort kunde hem kopen zeggen ze tegen haar en ook enkel met abonement

 129. door stephan

  ik was gister ook in amerika en nee geen mogelijkheid ik heb dan wel een oom in amerika en dan kun je na een maand het abbo opzeggen (tip van iemand van att) en dan ben je minder kwijt maar de wet verbiedt dat.

 130. door Mutts

  Dit klopt de Iphone wordt niet meer losverkocht.
  Kom net uit de states en heb dit geprobeerd.
  Zelf vrienden in de states krijgen hem zonder bundel in niet mee.

  Wat wel kan is de iphone aanschafeen via een certified T-mobile of at&t dealer.
  Maar dan kost de iphone 500 tot 600 dollar simlock vrij, dat dan weer wel.

 131. door Gerard

  Mijn broer vertrekt morgen naar de USA, hoe is het op dit moment kan ie een IPhone voor me meenemen. En als de 3G niet lukt wat dan wel is de 8 of 16G nog te koop?
  Iemand tips? Welke winkel moet ie heen?

 132. door Danny

  @ gerard,

  Nee, je moet een abbonement nemen wil je een iPhone 3G krijgen in america, daarvoor heb je wel een green card nodig, bovendien is de 3G nog niet simlock vrij te maken dus je zou er zowieso niks aan hebben.
  En de oude iPhone is niet meer bij apple te koop, waarschijnlijk nog wel van particulieren maar dan doe je er verstandig aan om er 1 in nederland te kopen via marktplaats bv. want dan riskeer je geen invoer kosten.

 133. door Phazon

  Ik vertrek eind Augustus naar NY en ik dacht eraan een 16gb 3Gs mee te nemen. Hoe zit dat met het aangeven als zakelijk toestel. Iemand ervaringen?

 134. door Eppo Spaarvarken

  DGM ! (doe geen moeite)

  Je bent blijkbaar slecht op de hoogte…….. je kan in de VS geen iPhone kopen zonder SSN (Sofinummer) en je moet een abo afsluiten…..

  Dus hoef je je ook niet te verdiepen of je em zakelijk moet aangeven, je mag iets van € 400,00 nogwat meenemen. Ik zou zeggen als het zakelijk is neem een abo bij T-Mobile laat de zaak betalen !. Of ga een SIMlockvrije halen in Italië want aan de VS versie (als je die te pakken ZOU kunnen krijgen, ondenkbaar) is toch voorlopig NIET simlock vrij te maken. Succes :-)

 135. door Phazon

  Als je het zo bekijkt is waarschijnlijk zelfs beter hem gewoon hier te halen. In België zijn ze ook simlock vrij te koop. Dankjewel voor je advies.

 136. door Robin

  kan iemand misschien even de moeite nemen mij te helpen?

  Heb een iphone uit amerika, maar via itunes een nederlandse versie op gedownload. Nou doet hij het dus niet meer! meerdere mensen is het zelfde overkomen, en bij hun is hij uiteindelijk weer gemaakt. kan iemand mij vertellen wat ik nu moet doen? (geen email/tel nr van de mensen bij wie die is gemaakt, dus hoopt echt dat jullie het weten)

  alvast bedankt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.