‘iPhone 3GS dit kwartaal twee miljoen keer gefabriceerd’

·

iPhone 3GSHoewel de iPhone 3GS al tweeënhalf jaar oud is, blijft er vraag naar het toestel. De iPhone 3GS wordt nog steeds volop geproduceerd, beweert de Koreaanse site Digitimes op basis van bronnen bekend met Apple’s productieplannen. Er zouden dit kwartaal nog steeds 2 miljoen stuks worden gefabriceerd. De website schrijft vaker over nieuws rond toeleveranciers van Apple.

De iPhone 3GS is bij veel telecomproviders nog steeds verkrijgbaar, voor een relatief laag bedrag. In de Verenigde Staten is de 3GS geliefd, omdat je het toestel gratis bij een abonnement krijgt. Dat de iPhone 3GS nog wordt geproduceerd is daarom niet een verrassing, maar de gefabriceerde aantallen zijn wel opmerkelijk hoog. Digitimes schrijft dat de iPhone 3GS in het eerste kwartaal van 2012 nog eens tussen de 1,4 en 1,6 miljoen keer wordt geproduceerd. Grote kans dat de iPhone 3GS nog een lang leven voor zich heeft.

In verhouding met de iPhone 4s zijn de cijfers echter niet absurd hoog: de nieuwste iPhone verkocht tijdens het eerste weekend vier miljoen keer in onder andere de Verenigde Staten, Engeland, Frankrijk en Duitsland.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

11 reacties

 1. door leonie

  Ik ben benieuwd hoelang de 3GS nog ondersteund wordt…

 2. door ryanz

  zoo wordt nog aardig verkocht,

 3. door Cristhian

  (Red.) Off-topic voor deze discussie.

 4. door Valrox

  OT: Een 3GS werkt probleemloos met iOS5. Geen wonder dat het nog een populair toestel is.
  (Red.) Off-topic deel van reactie verwijderd.

 5. door zorro

  Ik denk niet dat het met ios5 te maken heeft maar meer dat het nog prima mee kan met de rest 98% van de Apps werken nog prima zelfs op een oudere iOS. Ik zie nu ook nog geen reden om te upgraden naar 4/4s en wacht ook tot de iPhone 5 er is.

 6. door Robin

  @Valrox: Ik vind toch dat sinds iOS5 mijn iPhone 3GS vele malen trager is geworden dan met 4.x. Daarnaast crashen veel apps waaronder de Apple apps van bijv. App store.
  Ik heb nog 4GB vrije ruimte van mijn 16GB. Sluit background apps vrijwel constant.

 7. door Boxxerip

  Gratis iphone 3gs… Bij een abnment van €30.- 2 jaar lang… Laat dat gratis maar weg

 8. door nick

  @leonie: Ik denk toch nog wel een tijdje. Zo enorm veel verschil is er trouwens niet tussen 3GS en 4S

 9. door Tinuz

  @Robin: dat trager worden klopt. Heeft mijn 3gs met 8gb ruimte over ook last van. Zelf gebruik ik regelmatig MemStatus. Dit houdt het aanvaardbaar.. Ben nog wel steeds tevreden met de oude 3gs. 4s wel overwogen maar zie de toegevoegde waarde (nog) niet

 10. door Rens

  Ik hou nog lekker een jaartje vast aan mijn 3gs. Wacht wel tot iPhone 5 er is. Alles werkt nog prima.

 11. door René Nieuwenhuis

  Ik heb tweeënhalf jaar met de 3GS gedaan. Ligt zoveel lekkerder in de hand dan de 4S.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.