Breaking iOS 8.1 nu te downloaden, dit is er nieuw

iPad werd drie jaar geleden aangekondigd

·

ipad eerste 2010Het is vandaag precies drie jaar geleden dat Apple CEO Steve Jobs het podium beklom om een nieuw product aan te kondigen: de iPad. Zoals bij elk nieuwe productcategorie die Apple opnieuw probeert uit te vinden was er veel scepsis: deze tablet voegde niets toe, het scherm was buitenshuis niet te lezen en het was veel te duur. Maar in het eerste jaar verkocht Apple wel meteen 15 miljoen stuks. En het daaropvolgende jaar al 40 miljoen stuks. Apple werd de marktleider in de tabletmarkt.

En nu, drie jaar later, zien we pas echt welke invloed de iPad op het leven van veel mensen heeft gehad. Scholen zijn overgestapt van studieboeken naar iPads, auteurs van prentenboeken beseften opeens hoeveel meer ze konden doen door hun boeken interactief te maken. En de iPad werd zo populair in het bedrijfsleven dat er al snel werd gesproken van een BYOD-trend: als de IT-afdeling geen iPads wil aanschaffen, nemen mensen er zelf wel eentje mee.

Meer dan 100 miljoen iPads zijn er al in omloop en dat aantal neemt snel toe dankzij de iPad mini. We hebben er lang op moeten wachten, want geruchten over een iPad dateren al van vele jaren eerder. In 2007, toen de iPhone nog net bestond en de iPad nog drie jaar op zich zou laten wachten, schreven we al: Apple mini-tablet op basis van iPhone in de maak. Later ontdekten we, onder andere door de biografie van Steve Jobs, dat de iPad eigenlijk al veel eerder was ontstaan dan de iPhone maar iets langer op de plank moest blijven liggen – totdat Apple de tijd er rijp voor achtte.

Zie hoe Steve Jobs in 2010 uitlegde waarom de iPad écht iets toevoegde aan het toenmalige aanbod van smartphones en laptops. En waarom een netboek eigenlijk een kansloos apparaat is.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

14 reacties

 1. door Anoniem

  De tijd vliegt..

 2. door Mss

  Nog maar 3 jaar Het is alsof je de iPad al jaren heb! Ik heb hem nog geen jaar maar ik kan al niet meer zonder! Wat een geweldig apparaatje is het toch! Thanks Apple!

 3. door Barend

  Op mijn iPhone doet het geluid het niet van het filmpje btw

 4. door Marcooo

  Wat kon die man spreken zeg!! Geweldig!! Zelfs nu weer leuk om te zien.
  Zijn bedrijf..opgebouwd, door anderen afgebroken en zelf weer opgebouwd naar een ongekende omvang. Ik mis hem telkens weer als ik Cook hoor praten. Die imiteert Steve teveel en komt minder geloofwaardig over..meer als een goeie lieve oppas opa.
  Had liever Scott Forstall gezien, had ik ook veel sympathie voor.

  Vind het iedere dag weer super om mn iPhone en iPad te gebruiken en blijf het echte mooie apparaten vinden.. Thnks Steve!!!

 5. door Bart

  Een icoon die veel te snel is heengegaan hè, het grootste verlies dat Apple kon lijden. Ondertussen is er niet zo echt veel meer gebeurt en dat vind ik jammer. Apple is zijn leider kwijt en daar hebben we nu de resultaten van. Steve was Apple en Apple was Steve. Neem 1van de twee weg en de ander heeft het moeilijk, alleen hebben ze Apple van Steve afgenomen en heeft hij gevochten voor Apple en omgekeerd kan dat niet. Toch bedankt voor de amazing idevices Steve

 6. door Arjan

  3 jaar pas. Oo als me vrouw dat hoort. Ik heb pas mijn 6e iPad gekocht en ik zei dat het wel mee viel. :-)

 7. door Brian

  Ik weet nog hoe negatief toen dacht over de iPad. Ik kon me niet voorstellen waarom iemand een uitgerekte iPhone wilde hebben zonder bel-functionaliteit.

  Nu staat er bijna een IPad afdruk in mijn handen gedrukt omdat ik dat ding de hele dag gebruik :D

 8. door Akoni2011

  Meerdere iPads gehad en recent de 4 nu, gebruik het dagelijks!

 9. Alleen jammer dat de early adopters van de iPad 1 verstoken blijven van het laatste IOS :-(.

 10. door Eveline

  Geweldig ding blijft het! Alleen jammer dat de iPad 1 al snel “oud” is geworden. Dat vind ik wel heel slecht. Ben van 1 naar 4 gegaan. Wereld van verschil. Hoop dat de 4 wel langer dan 2 jaar mee gaat….

 11. door Machiel

  Origineel geplaatst door Barend
  Op mijn iPhone doet het geluid het niet van het filmpje btw

  Zorg dat de mute schakelaar niet op stil staat

 12. door Rik

  Toch wel mooi dat Steve de nadruk legt op twee Awesome apps: Google maps en Youtube. Look, streetview!
  Maar die er zijn er onlangs wel zonder mijn inbreng vanaf gehaald :(

  En nu is er nog steeds geen goede native maps / Youtube app voor de iPad (ja, wel voor de iphone).

  Awesome!

 13. door hgoor

  @Rik: Eh, YouTube native voor iPad is er ook al lang hoor…

 14. door hgoor

  Origineel geplaatst door Rik
  En nu is er nog steeds geen goede native maps / Youtube app voor de iPad (ja, wel voor de iphone).Awesome!

  Eh, YouTube is er echt wel voor de iPad hoor: van Google zelf nota bene..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.