iPad opladen via Windows-pc: MSI brengt update i-Charger uit

·

usb poortVroege iPad-bezitters klaagden dat het opladen via de usb-poort problemen opleverde. Vooral Windows-gebruikers merkten dat het opladen soms helemaal niet werkte, omdat de usb-poorten van hun pc leverden te weinig stroom leverden om de iPad te kunnen laden. Gigabyte bracht al nieuwe drivers uit voor diverse chipsets en ook ASUS kwam met een update voor AiCharger. Nu sluit ook MSI zich aan bij dit rijtje, met een update voor i-Charger.

De software-update voor i-Charger zorgt ervoor dat de meeste moederborden van MSI de benodigde 1,2 ampère stroomsterkte kunnen leveren om de iPad via een usb-poort te laden. De software herkent de iPad automatisch en schroeft dan de stroomsterkte omhoog van 0,5 naar 1,2 ampère. i-Charger is ook beschikbaar voor notebooks. Europeanen kunnen de nieuwe i-Charger-software hier downloaden: icharger_vx7_mb.zip (zip-bestand).

Mac-gebruikers hadden over het algemeen weinig last met het opladen van hun iPad, tenzij ze de ingebouwde usb-poort van bijvoorbeeld een toetsenbord gebruikten. Wel publiceerde Apple een knowledgebase-document waarin ze uitleggen waarom het opladen via een stroomaansluitingloze usb-hub of andere usb-poort met lage stroomsterkte niet werkt.

not charging

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

25 reacties

 1. door kaas

  Ik snap sowieso al niet wat mensen met windhoos met een iPad doen

 2. door Robert-Jan de Valk

  omdat de usb-poorten van hun pc leverden te weinig stroom leverden

  Typo’tje

 3. door Niek

  Origineel geplaatst door kaas
  Ik snap sowieso al niet wat mensen met windhoos met een iPad doen

  Je kunt natuurlijk ook tot inkeer komen en een iPad kopen, maar die met iTunes op een Windows PC syncen…
  Als dat niet zou kunnen, zou Apple niet zoveel iPhones en iPads verkopen vermoed ik..

 4. door T

  Gelukkig is de iPad nauwelijks leeg te krijgen maar ik vind het wel een prettig idee dat ik straks op de zaak mijn iPad wel even kan laden in plaats van mijn voeding mee te nemen.

 5. door Redondo1982

  @ Kaas

  Ik ben fan geworden van Apple door de Mobile devices, zoals een Iphone en een Ipad. Daarvoor was ik Apple hater en brandde ik ze altijd af zonder een gegronde reden. Daar ben ik vanaf gestapt. Ik had Apple producten nog nooit aangeraakt en toch had ik een oordeel. Jij zal vast Windows weleens hebben gebruikt, maar andersom komt nog steeds erg vaak voor. Heel veel Windows gebruikers hebben nog nooit een Apple systeem aangeraakt. Windows is gewoon populairder en word je sneller door je strot geduwd. Desalniettemin heb ik nu al behoorlijk aantal keer met een Imac en een Macbook gespeeld en kan er nog steeds niet aan wennen. Ondanks ik groot fan ben geworden door met name de Iphone, dacht ik dat het Mac OSX ook iets voor mij zou zijn. Echter vind ik het nog steeds niet mijn OS. Ik kan er op de één of andere manier niet aan wennen. Ik hoop dat je nu voortaan een beter inzicht hebt gekregen in de mens. Iedereen heeft een andere smaak en dat is maar goed ook. Anders hadden we allemaal achter je wijf aangezeten!

 6. door scorpiosoft

  Was nog niet op de hoogte van die Asus tool voor mijn Windows PC. Heb deze nu geïnstalleerd en kan nu ook mijn iPad opladen aan mijn Windows PC. Perfect!

 7. door Snader

  @Redondo1982: Mee eens! Pc draait op Windows, m’n gadgets zijn van Apple. Prima hoor, valt goed mee te leven voor een gemiddelde computer gebruiker.

 8. door Jan Reet

  Ik ben zo ontzettend blij dat ik sinds jaren een Mac gebruiker ben. Raak nog maar zeer zelden een windows-bak aan. Want echt mensen: zo lekker als de iPhone werkt in vergelijking tot andere mobieltjes, en zo lekker als de iPad gaat in vergelijking tot – tja, wat eigenlijk? – zo lekker werkt Mac OS X in vergelijking tot Windows. Dat de computers zelf er wat mooier uitzien is natuurlijk smaak, maar het OS zelf is zó heerlijk. Logisch, razendsnel, gebruiksvriendelijk. Ik dacht ook dat Windows prima in orde was, nu krijg ik jeuk als ik het gebruik door de onoverzichtelijkheid en de onlogische opzet. En wanneer je een Mac probeert; probeer niet ‘vanuit windows’ te denken. Dan lijkt er veel onlogisch. Probeer het met een open mind en je staat werkelijk versteld.

 9. door rfcremers

  @Jan Reet: Klopt helemaal! Ik gebruik Apple pas één jaar en weet al niet meer anders. De uitspraak: “Once a Mac, always a Mac.” is al oud maar gaat voor mij zeker op!

  Wel moet je even vergeten dat je een startknop nodig hebt, maar zodra je aan Mac gewent bent snap je niet meer waarom er ooit zo iets geks als een startknop is bedacht…

  Windows staat tot startknop als Mac staat tot Spotlight…
  dit is de ow zo krachtige zoekfunctie die werkelijk alles op je computer vind: Bestanden, Programma’s, Webhistorie, Instellingen, Muziek, Kalendernotities etc. maar hij lost ook rekensommen op en verteld je wat de betekenis is van een woord omdat er een ingebouwd woordenboek in zit.

 10. door Pidi

  Ik dacht dat ging over het laden van de iPad via een USB poort en niet over een zoveelste Apple versus Microsoft discussie?

  Op mijn Dell machine werkt het laden ook niet. Had er nog niet aan gedacht dat het hieraan zou liggen.
  Toch maar in de gaten gaan houden of ook zij met een update komen.

 11. door VmC

  Origineel geplaatst door rfcremers
  Klopt helemaal! Ik gebruik Apple pas één jaar en weet al niet meer anders. De uitspraak: “Once a Mac, always a Mac.” is al oud maar gaat voor mij zeker op!

  Niet mee eens. Heb ook sinds bijna een jaar een MacBook Pro maar ik mis me windows wel. Apple ziet er mooier uit maar je kan er wel minder mee. Neem nou games.. veel minder games voor de mac. Maar goed.. Apple lagged hier (bijna) nooit.

  OT: Wel raar dat hij eigenlijk niet oplaad.. zou toch standaard moeten zijn.

 12. Op mijn iMac laad mijn iPad ook niet op ik heb op mijn MacBook Pro nog niet geprobeerd. Als ik mijn iPad aan mijn iMac koppel staat er bij de batterij “opladen uit”.

  Ik lees nu net boven boven in het artiekel over het opladen aan toetsenbord niet werkt ja dat probleem heb ik dus gemerkt.

 13. door Gebakkenzucht

  Maar waar is de oplader dan voor?

 14. door kasuja

  70% van de iPhone en iPod gebruikers zijn mensen die GEEN mac als computers hebben.

  De iGadgets van apple zijn in combinatie met itunes een groot trojaans paard dat je langzaam overhaalt ook een mac te kopen.

  Apple verkoopt je in feite software in een mooi jasje.
  op die gebruikers ervaring van die software raak je verliefd en uiteindelijk wil je meer.

  Dat is waarom de andere bedrijven steeds falen.
  Ze maken betere hardware maar ze krijgen het niet voor mekaar om goede software te maken die En alles uit de hardware haalt EN dat op een elegante gebruiksvriendelijke manier doet zoals apple.

  niet zonder de nodige patenten te breken in ieder geval.

 15. door Footloose

  Opladen aan mijn Macbook gaat prima, alleen wel een stuk langzamer dan met de ‘snellader’.
  En ik werk nu bijna een jaar met OSX + Windows via Parallels omdat ik dacht niet zonder Windows te kunnen. In de praktijk gebruik ik Windows bijna niet meer. Heb Office voor Mac (ben nu aan het overstappen op iWorks dankzij de iPad). Heb Windows soms nodig omdat niet alle websites met Safari te benaderen zijn.

 16. door iPieter

  Ik hang mijn iPad ‘s avonds gewoon aan de stopcontact lader (om de 2 a 3 dagen gezien de geweldige batterijduur). Ik start mijn laptop/PC toch nauwelijks meer op! ;) Syncen doe ik via MobileMe en alles syncen maar eens in de zoveel tijd. Dus ik geloof het wel, al die USB updates.

 17. door Medah

  Ik ben juist na 7 jaar Mac overgestapt naar Windows. Tis gewoon te saai voor mij, gaat nooit eens iets fout, nu kan ik weer lekker klooien met windows en slackware. Ik heb mijn macbook pro verkocht en van dat geld heb ik een iPad 32 gekocht en een i7 750 quadcore, erg jammer dat Apple niet wat tussen de macpro en out-of-date mini heeft zitten. Anyway, met de asus update laad mn iPad nu prima op, ik ben tevreden :)

 18. door Chris

  ze krijgen het niet voor mekaar om goede software te maken die En alles uit de hardware haalt EN dat op een elegante gebruiksvriendelijke manier doet zoals apple.

  Iets te rooskleurig voorgesteld. Apple doet ook idiote dingen, alleen gebruiken de meeste mensen maar een fractie van de mogelijkheden van hun computer, en hebben daardoor relatief weinig last van de tekortkomingen.

 19. door kasuja

  @Chris:

  Met andere woorden

  omdat je meer doet o windows dan op een mac heb je us meer problemen op een PC?

  die theorie loopt spaak denk ik

 20. door Chris

  Origineel geplaatst door kasuja
  @Chris: Met andere woorden omdat je meer doet o windows dan op een mac heb je us meer problemen op een PC?

  Nee, mijn stelling gaat op voor zowel Mac als Windoze. Ga maar kijken bij de doorsneegebruiker. *Als* er nog steeds een verschil in hoeveelheid problemen bestaat moet dat wel door iets anders komen.

 21. door Francis

  Origineel geplaatst door Redondo1982
  @ KaasIk ben fan geworden van Apple door de Mobile devices, zoals een Iphone en een Ipad. Daarvoor was ik Apple hater en brandde ik ze altijd af zonder een gegronde reden. Daar ben ik vanaf gestapt. Ik had Apple producten nog nooit aangeraakt en toch had ik een oordeel. Jij zal vast Windows weleens hebben gebruikt, maar andersom komt nog steeds erg vaak voor. Heel veel Windows gebruikers hebben nog nooit een Apple systeem aangeraakt. Windows is gewoon populairder en word je sneller door je strot geduwd. Desalniettemin heb ik nu al behoorlijk aantal keer met een Imac en een Macbook gespeeld en kan er nog steeds niet aan wennen. Ondanks ik groot fan ben geworden door met name de Iphone, dacht ik dat het Mac OSX ook iets voor mij zou zijn. Echter vind ik het nog steeds niet mijn OS. Ik kan er op de één of andere manier niet aan wennen. Ik hoop dat je nu voortaan een beter inzicht hebt gekregen in de mens. Iedereen heeft een andere smaak en dat is maar goed ook. Anders hadden we allemaal achter je wijf aangezeten!

  Redondo, ik hoor precies mezelf praten wanneer ik jouw commentaar lees . . . ik volg je hier voor 100%.

 22. door Johannes

  @Robert-Jan de Valk: Of te letterlijk vertaald vanuit het originele artikel

 23. door Joooo

  Mijn iPad laadde ook niet via USB op foxconn moederboard.
  Uiteindelijk de Asus tool maar geinstaleerd, EN… Het werkt gewoon!
  Blijkbaar is Usb tooltje voor meerdere moederboard-fabrikaten bruikbaar??

 24. door Hugo

  Hij doet het aan m’n MacBook niet als ik m’n iPad en m’n iPhone tegelijk op wil laden, wel als ik alleen m’n iPad eraan hang gelukkig:).

 25. door Cespur

  Ik heb 2 USB ports zitten in mijn MacBook Pro, en hij doet het maar in ééntje.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.