iPad en Angry Birds-knuffel op weg naar International Space Station

·

ipad angry birds issiPods en iPhones zijn al eens de ruimte ingeschoten. Nu kunnen we ook de iPad aan het lijstje toevoegen. De iPad zal naar het International Space Station (ISS) worden gestuurd, samen met een Angry Birds-knuffel. De iPads zullen volgens woordvoerster Kelly Humpries van de NASA worden gebruikt voor entertainment. Ze zullen de eerste tablets zijn, die de ruimte in worden genomen.

Laptops zijn er al in ruime mate. Voor toekomstige ruimtemissies denkt de NASA echter na over tablets, in het bijzonder iPads. Dat er ook een pluche Angry Birds-pop meegaat, heeft een reden. Het is een Russische traditie om een knuffel aan een draadje op te hangen in een ruimtevaartuig. Zo’n 10 minuten na de launch wordt de knuffel gewichtloos, een aanwijzing voor de astronauten dat ze niet meer blootstaan aan de zwaartekracht van de aarde.

Door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het pas verschenen boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in januari dagelijks over een andere sport- of gezondheidsapp op Fithacking.nl

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.