iPad en Angry Birds-knuffel op weg naar International Space Station

·

ipad angry birds issiPods en iPhones zijn al eens de ruimte ingeschoten. Nu kunnen we ook de iPad aan het lijstje toevoegen. De iPad zal naar het International Space Station (ISS) worden gestuurd, samen met een Angry Birds-knuffel. De iPads zullen volgens woordvoerster Kelly Humpries van de NASA worden gebruikt voor entertainment. Ze zullen de eerste tablets zijn, die de ruimte in worden genomen.

Laptops zijn er al in ruime mate. Voor toekomstige ruimtemissies denkt de NASA echter na over tablets, in het bijzonder iPads. Dat er ook een pluche Angry Birds-pop meegaat, heeft een reden. Het is een Russische traditie om een knuffel aan een draadje op te hangen in een ruimtevaartuig. Zo’n 10 minuten na de launch wordt de knuffel gewichtloos, een aanwijzing voor de astronauten dat ze niet meer blootstaan aan de zwaartekracht van de aarde.

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

4 reacties

 1. door Richard

  Ben benieuwd hoe de iPad in space omgaat met boven en onder en daarmee het draaien van het scherm…. Schat in dat ze het scherm zullen moeten “locken”

 2. door thom

  Ik denk dat ze hem niet eens hoeven te locken want er is geen zwaarte kracht.. dus hij gebruikt waarschijnlijk de laatst gebruikte tja hoe zal ik het noemen ‘stand’ van het scherm ;)

 3. door Munters

  Een knuffel om te kunnen zien wanneer de zwaartekracht geen noemenswaardige invloed meer heeft? Ik mag hopen dat dit een broodje app verhaal is. Dat voel je echt wel hoor!

 4. door Bananensoep

  Doodle jump spelen in de ruimte zal dus moeilijk gaan :D

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.