‘iPad 3-prototype had 3D-scherm’

·

iPad 3DDe afgelopen weken kwamen geruchten over het retinascherm van de iPad 3 regelmatig voorbij. Zo zou dit scherm voor productievertraging hebben gezorgd en ook een betere backlight vereisen. Uit verhalen van een bron op Business Insider blijkt dat er echter een heel ander scherm voor een uitvoering van de iPad 3 gepland stond: in vroege prototypes was volgens de bron een 3D-scherm te vinden. Hierdoor stond de iPad 3 ook voor lange tijd bekend als de iPad 3D. Inmiddels heeft Apple het 3D-display laten vallen.

Voor het 3D-scherm in het iPad 3-prototype hoefde de gebruiker geen speciale bril te dragen. Hierdoor zou het scherm te vergelijken zijn met onder andere de Nintendo 3DS, die op soortgelijke wijze 3D-beelden produceert. Bij de Nintendo 3DS moet je recht voor het scherm zitten om het gewenste effect te zien.

Volgens de bron van Business Insider heeft Apple uiteindelijk afgezien van het 3D-scherm, de technologie zou op het moment nog teveel een gimmick zijn. Mocht er ooit een moment komen waarop de technologie nuttig gebruikt wordt, dan bestaat er een kans dat Apple deze alsnog in een nieuwe iPad zal verwerken. Disney zou hiervoor al bezig zijn met het omzetten van hun films naar 3D.

Voor wie meer geruchten rondom de iPad wil lezen: vandaag werd ook bekend dat de codenaam J2 in iOS 5 te maken zou hebben met de iPad 3 en dat de iPad 3 volgens een bron van CNET een 2048 x 1536 pixel Retina Display krijgt.

Afbeelding: Geek and Hype

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

12 reacties

 1. door Juppe

  Ze zullen het vast uitgeprobeerd hebben, maar ik geloof er niets van dat het ook gepland stond als werkelijk product.
  Iedereen weet toch dat het een gimmick is.

 2. door jop

  Gelukkig, heb altijd gezecht dat een 3D iPad de enige reden zou zijn om over te stappen van mijn iPad2. Maar kan hem nu dus in ieder geval nog een jaartje houden!

 3. door Wim

  Vreemd al die 3D hype

  Voor mij hoeft het niet
  Ik zie geen meerwaarde totdat we spreken over een hologram

 4. door Martijn

  Gelukkig gaan ze niet mee met de hype en hebben ze er voor gekozen om geen gebruik te maken van 3D. Als het niet werk, dan werkt het niet.

 5. door Larss

  3D-schermen werken maar in 1 orientatie, dus landscape of portrait. iPad is van top tot teen ontworpen om in beide orientaties gebruikt te worden. Dat er in het lab ooit eens een heeft rondgezworven wil ik best geloven, maar echt no way dat er serieuze productplannen waren met deze nuttloze gimmick.

 6. door Jair

  Eerlijk gezegd, zou ik het niet echt fantastisch vinden dat er een 3d scherm zou zijn op de ipad. Ik ben dan ook geen fan van de 3DS, maar dat is mijn mening ;)

 7. door Ferry

  Ik zou graag zien dat Apple een pixel qi beeldscherm gaat gebruiken. Alleen backlight wanneer het nodig is en daardoor langere levensduur van de batterij.

 8. door Larss

  Origineel geplaatst door Ferry
  Ik zou graag zien dat Apple een pixel qi beeldscherm gaat gebruiken. Alleen backlight wanneer het nodig is en daardoor langere levensduur van de batterij.

  Ik heb zo’n vermoeden dat Apple z’n IPS display niet gaat inruilen voor iets met waardeloze kijkhoek, verwassen kleuren en niets dat op zwart lijkt, om iets te verbeteren wat op dit moment al een absolute sterkte van de iPad is tov zijn concurrenten :D

  Lees eens een review van de Notion Adam – Pixel Qi is al net zo’n opgeblazen hype als de Adam zelf.

 9. door Robert

  Als dever hoop ik eigenlijk dat de iPad geen retina display krijgt. Het huidige display is naar mijn mening al goed, hoewel er natuurlijk altijd verbetering mogelijk is.

  Vanuit het oogpunt van de dever is het retina display mogelijk een moeilijker puntje. Het mag dan misschien in theorie heel makkelijk te ondersteunen zijn, door de huidige graphics aan te vullen met de @2x.png versies, maar alle images zijn op zich toch wel op redelijke grpte formaten (gezien vele graphics nu al redelijk groot kunnen zijn door het grote scherm). Het maken van nog grotere en scherpere images kan mogelijk een drempel vormen (graphics door derden die des tijds geen grotere formaten leverden?), maar vormt misschien ook een probleem voor de user experience. Grotere resoluties van de graphics toevoegen kan betekenen dat een app wellicht 2x zo groot word. Dit geldt natuurlijk lang niet altijd maar is best mogelijk. In zo’n scenario duurt het downloaden van een app dus ook langer, zijn data kosten mogelijk nog hoger en is de opslag van de ipad sneller vol.

  Ik ben zeer benieuwd wat Apple ons deze keer gaat leveren, en ben benieuwd hoe het nou gaat met het retina display.

  Think about it.

 10. door Jorn

  Beter ook!, heb je wel eens in de mediamarkt gestaan en op de 3DS gespeelt? Je krijgt direct hoofdpijn als je er naar kijkt, en nog geeneens 3d ook.

 11. door Petestorms

  Retina op iPad zou welkom zijn voor het lezen van ebooks, kranten etc. Vooral in portrait zou dit voor makkelijker lezen zorgen. Nu zijn kleine lettertjes kartelig en dat leest lastiger vind ik.

 12. door Johan

  Als je geen 3D ziet en hoofdpijn krijgt zou ik geen dag langer wachten en naar de oogarts gaan! Er is namelijk iets heel erg mis met je!

  Origineel geplaatst door JornBeter ook!, heb je wel eens in de mediamarkt gestaan en op de 3DS gespeelt? Je krijgt direct hoofdpijn als je er naar kijkt, en nog geeneens 3d ook.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.