‘iPad 3 heeft retinascherm van 2048 x1536 pixels’

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

ipad-2-achterkantEr is al meermaals gezegd dat de iPad 3 een hoge resolutie-scherm gaat krijgen, maar fysiek bewijs was er nog steeds niet. Nu is dat bewijs er wel: MacRumors zegt het scherm van een iPad 3 in handen te hebben gekregen en legde het ding onder de microscoop. Op het eerste gezicht is het scherm exact hetzelfde als die van z’n voorgangers en ook de afmetingen zijn nog precies hetzelfde. Het gaat om een 9,7-inch scherm, net als bij de iPad 1 en iPad 2. Maar de resolutie is met 2048 x 1536 pixels veel hoger. De website leidt dit af uit het feit dat de pixels maar een kwart zijn van de pixels op de iPad 2.

Een hoge resolutiescherm is slechts één van de vermoedelijke vernieuwingen in de iPad 3. Ook worden een nieuwe quad-core processor (A6), een grotere batterij, betere camera en 4G LTE veel genoemd. Als de geruchten kloppen gaat Apple de iPad 3 op 7 maart aankondigen.

Op onderstaand plaatje is het scherm van de iPad 3 te zien naast die van de iPad 2. MacRumors schrijft:

We highlighted a cluster of 4 pixels (2×2) from the iPad 2 to compare it to the same area on the iPad 3. On the iPad 3, the same cluster was occupied by 16 pixels (4×4) — exactly twice the resolution in each direction. […] Extrapolating out, the iPad 3 screen should carry a full resolution of 2048×1536, exactly twice the linear resolution of the iPad 1 and iPad 2 which is 1024×768.

ipad_2_ipad_3_pixels

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.