iOS bèta duurt gemiddeld 2 tot 4 maanden (grafiek)

·

iOS installHoewel ontwikkelaars al sinds WWDC 2012 iOS 6 mogen testen, duurt het nog een tijd voordat andere iPhone-bezitters met de gloednieuwe software-update aan de slag mogen. Apple heeft beloofd dat iOS 6 ergens in de herfst van 2012 zal verschijnen, maar een precieze datum is nog niet bekend. Will Hains probeert met een handige grafiek meer duidelijkheid te scheppen: hierin geeft hij aan hoeveel tijd er gemiddeld zat tussen de eerste bèta en de officiële uitgave van nieuwe iOS-versies.

Uit de grafiek van Hains valt af te lezen dat we meer dan vier maanden moesten wachten op iOS 5. iOS 2.1 liet het kortst op zich wachten met minder dan twee maanden, terwijl iOS 4.0 de snelst uitgegeven grote nieuwe update was met circa. 2,5 maanden.

Je kunt op Wikipedia de precieze data bekijken. Zouden we net zo lang op iOS 6 moeten wachten als op iOS 5, dan zou iOS 6 op 17 oktober verschijnen. Omdat de wachttijden voor een nieuwe iOS-versie vaak van elkaar verschillen, zijn we daar allesbehalve zeker van. iOS 6 zal in ieder geval in de herfst verschijnen, waardoor de kans zeer klein is dat de update net zo snel als bijvoorbeeld iOS 4 zal uitkomen.

iOS betas

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

13 reacties

 1. door Ryan

  Dat zien we dan wel weer, gewoon wachten

 2. door iFeun

  Simpel. Als de iphone5 uitkomt

 3. door pietje

  Idd iOS 6 bij nieuwe iPhone.

 4. door Sander

  Waarom denkt iedereen toch dat het “iPhone 5″ wordt? iOS 4 is toch ook gekomen met de iPhone 4? iOS 5 met iPhone 4S, dus waarom zou de iPhone qua nummering achter gaan lopen op iOS?

  Suggestie: Het wordt gewoon “De nieuwe iPhone”

 5. door J Posthuma

  Origineel geplaatst door Sander
  Waarom denkt iedereen toch dat het “iPhone 5″ wordt? iOS 4 is toch ook gekomen met de iPhone 4? iOS 5 met iPhone 4S, dus waarom zou de iPhone qua nummering achter gaan lopen op iOS?Suggestie: Het wordt gewoon “De nieuwe iPhone”

  En de iPhone van volgend jaar:

  “De nieuwste iPhone”

  Vraag me af hoe de “iPad 4″ gaat heten volgend jaar.

 6. door Abs

  @J Posthuma: Wat doen jullie hier altijd moeilijk over.. Een iMac of MacBook krijgt toch ook niet elk jaar een nieuwe naam?

 7. door J Posthuma

  Echter is het bij de iPhone en iPad traditie getrouw. De MacBook etc. hebben dit nooit gehad.

 8. door Peabz21

  @J Posthuma: Ja maar met die “traditie” is nu gebroken. Dat is toch niet zo moeilijk te begrijpen. iPad heet vanaf ni gewoon iPad. En iPhone wordt gewoon iPhone. Geen nummertjes meer.

 9. door J Posthuma

  Ben benieuwd of dat vanaf nu de werkwijze is. Het zou heel goed kunnen hoor, bedoel; de migratie tussen OSX en iOS wordt ook steeds groter en groter, wellicht drukken ze de producten nu ook globaal in 1 lijn.
  Dus wat dat betreft heeft het wel een logisch traject.

  Ben benieuwd wat de “iPhone late 2012″ (Grapje :-)) ons brengt. En wat iOS verder nog gaat verschillen tussen de beta 2 van nu, en de GM na de zomer.

 10. door Peter

  Ik denk niet dat de volgende iPhone “de nieuwe iPhone” gaat heten. Telefoons toon je veel meer in het openbaar en zijn ook veel meer een mode artikel dan een computer of een tablet. Het feit dat de iPhone een mode artikel is, maakt een type nummer of naam belangrijker. Ik denk dus dat het de iPhone 5/6 gaat heten of misschien wel een hippe naam erachter.

 11. door FreBo

  Zal uitkomen als de nieuwe iPhone uitkomt zeker. Dat zal ergens december zijn.

 12. door Abs

  @Peter: Misschien heb je gelijk, maar “the new iPhone” wordt het in iedergeval niet. Tenslotte bestaat er ook geen “the new iPad”. De laatste iPad heet gewoon iPad.

 13. door iman

  gemiddeld 2 tot 4 maanden…?
  is dat niet gewoon gemiddeld 3 maanden ;)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.