iOS 7: wanneer te downloaden en voor wie?

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

tim cook wwdc kleinOok zo overdonderd geraakt door de aankondigingen van iOS 7? We leggen hieronder uit wanneer je gebruik kunt maken van iOS 7 en of jouw iOS-apparaat geschikt is. Apple gaat vanaf vandaag (10 juni 2013) een betaversie voor ontwikkelaars beschikbaar stellen. In de herfst volgt de officiële release.
iOS 7 zal geschikt zijn voor de volgende apparaten:

  • iPhone 4 en later;
  • iPad 2 en later;
  • iPad mini;
  • iPod touch 5e generatie (incl. de 16GB-versie)

Update 10 september 2013:
Apple heeft op haar keynote vandaag bekend gemaakt dat iOS 7 vanaf 18 september te installeren zal zijn voor iedereen. Het is zoals verwacht een gratis update die via iTunes of draadloos uitgevoerd kan worden. Kopers van een iPhone 5c of iPhone 5s krijgen de software standaard al geïnstalleerd op de nieuwe telefoon. Traditioneel kiest Apple ervoor om vanaf 19:00 uur Nederlandse tijd nieuwe firmware vrij te geven.

Concreet houdt dit in dat de volgende iOS-apparaten geschikt zijn:

iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S

ios 7 iphone geschikt

iPod touch 5e generatie

ios 7 ipod touch geschikt

iPad 2, iPad 3, iPad 4 en iPad mini

ios 7 ipad geschikt

Apple heeft onder andere aangekondigd: iOS in the car (iOS-functies in de auto), iTunes Radio en een compleet nieuw uiterlijk voor iOS 7.

ios7 functies

iphone ios 7

Let op! Bèta’s van iOS 7 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik en kunnen alleen gebruikt worden door gewone gebruikers als de UDID van het iOS-apparaat bij Apple staat geregistreerd. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 7-bètasoftware.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.