iOS 6.1 bèta 3 nu beschikbaar voor ontwikkelaars

·

ios 6-1 beta 3Apple heeft iOS 6.1 bèta 3 uitgebracht voor ontwikkelaars. Wat voor nieuwe functies er in de nieuwe bètaversie te vinden zijn, zullen we laten weten zodra er meer bekend is. Zoals bij eerdere bèta’s moet je bij Apple als ontwikkelaar geregistreerd staan om deze nieuwe versie te downloaden. Je kunt de bèta vinden via het Apple Dev Center, al melden ontwikkelaars ons dat de download momenteel alleen nog over-the-air mogelijk is.

Apple bracht op 1 november de eerste bèta van iOS 6.1 uit, vlak nadat iOS 6.0.1 voor iedereen werd vrijgegeven. Een tweede testversie volgde op 12 november. Tot nu toe zagen we een aantal kleine veranderingen voorbijkomen in bètaversies: zo zijn de muziekknoppen op het ontgrendelscherm veranderd, heeft Passbook een standaardkaart die uitlegt wat je er allemaal mee kunt en is het duidelijker hoe je een probleem in Apple’s Kaarten-app kunt aankaarten. Apps geoptimaliseerd voor iOS 6.1 zouden ook beter kunnen zoeken in het Map Kit-framework, waarmee een ontwikkelaar Apple’s kaartendienst zelf kan gebruiken.

Apple geeft altijd bètaversies van nieuwe iOS-versies uit zodat ontwikkelaars alvast hun applicaties ermee kunnen testen voordat Apple de firmware-update uitbrengt. Hierdoor kunnen apps wellicht sneller worden geoptimaliseerd voor iOS 6.1.

In de derde beta van iOS 6.1 met buildnummer 10B5117b zijn weinig vernieuwingen ontdekt. Wel vraagt Apple bij het eerste gebruik niet alleen maar naar een wachtwoord, maar ook naar e-mailadressen en telefoonnummers voor iMessage en Facetime.

Let op! Bèta’s van iOS 6 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik en kunnen alleen gebruikt worden door gewone gebruikers als de UDID van het iOS-apparaat bij Apple staat geregistreerd. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 6-bètasoftware.
Apple heeft iOS 6.1 op maandag 28 januari beschikbaar gesteld voor alle ondersteunde iOS-apparaten. Meer hierover lees je in het volgende artikel: Apple brengt iOS 6.1 uit met verbeteringen LTE, Siri en iTunes Match.
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

45 reacties

 1. door Fixer

  Er is maar 1 ding wat ik wil, Nederlandse Siri.

 2. door Daan

  Hoop dat het wifi probleem met WPA2 netwerken opgelost is met iOS 6.1
  Nog anderen die hier problemen mee hebben? Dat ze geen verbinding krijgen?

 3. door Dothan

  Ik zie nog niks in het dev center staan… Waar vonden jullie m?

 4. door Gilles D'huyvetter

  Weet er iemand of deze beta batterijs slopend is of niet? (ik ben namelijk ios developer maar ben bang voor de batterij van mijn iphone 5)

 5. door Marciano

  Origineel geplaatst door Daan
  Hoop dat het wifi probleem met WPA2 netwerken opgelost is met iOS 6.1 Nog anderen die hier problemen mee hebben? Dat ze geen verbinding krijgen?

  Hier heb ik ook last van.
  Heel irritant!

 6. Origineel geplaatst door Daan
  Hoop dat het wifi probleem met WPA2 netwerken opgelost is met iOS 6.1 Nog anderen die hier problemen mee hebben? Dat ze geen verbinding krijgen?

  Ik heb hier nergens last van met WPA2 beveiliging. Verder is het netwerk verborgen en alleen toegankelijk als het apparaat in de router staat. Misschien eens proberen?

 7. door Zimmie

  Ik wil ook Siri het is bijna schaamteloos hoe goed Google talk werkt.

  En Siri ken 12 woordjes in het Engels.
  Op de NL versie wachten we duurt nu al 1 jaar.

  Naja afwachten maar weer.

 8. door Zimmie

  Origineel geplaatst door Marciano
  Hier heb ik ook last van.
  Heel irritant!

  Ik heb nergens last van wel heel even gehad.

 9. door Nick

  Iemand met een Proximus tariefplan met LTE die dit al geprobeerd heeft (binnen een LTE dekkingsgebied)?

 10. door Damion Gans

  En dan laten we hopen dat de support voor de iPod Touch 4g blijft, hij werkt mij nog iets te goed op iOS 6…

 11. door Maxime

  @Nick: Apple heeft de 4G functie voor Proximus nog niet geactiveerd. Dus het is nog altijd afwachten tot ze een mannetje sturen om het 4G netwerk te komen controlleren en dat die toestemming geeft dat het 4G netwerk van goede kwaliteit is voor dat Apple het gaat activeren.

 12. door StGermain

  Sinds 6.0 verdwijnen de APN settings hier om de haverklap en dan lijkt het alsof ik een data connectie heb maar komt er niks binnen en moet ik de settings induiken… Beschamend als je naast iemand met een Android toestel van 100€ staat.

 13. door Dave

  @Nick: goeie vraag, ben zelf wel benieuwd of Apple de Carrier instellingen heeft aangepast! Ik betwijfel dit, omdat alleen Mobistar als enigste provider de iPhone invoert.

 14. Hoop dat ze mail probleem hebben opgelost. telkens zonder handtekening sturen is irrie

 15. door Nick

  @Maxime: En aangezien Proximus geen partnernetwerk is van Apple, zullen ze vermoedelijk ergens onderaan de wachtlijst staan…

  Ik blijf het enorm dwaas vinden dat Apple die LTE-netwerken eerst moet goedkeuren. Als een netwerk afgekeurd zou worden, zit je opgescheept met 3G wat hoe dan ook slechter is, dus ik zie niet in hoe dat zou kunnen bijdragen tot de “customer experience”. Bovendien is zo’n keuring een momentopname. Het is niet omdat je op het LTE netwerk van Proximus op dit moment hoge snelheden haalt (omdat er nog bijna niemand gebruik van maakt), dat dat zo zal blijven.

  Ik denk eerder dat Apple (vanwege hun tegenvallende beurscijfers?) op zoek is naar nieuwe inkomstenbronnen. Nu kunnen ze aan de operators een groot bedrag aanrekenen voor deze keuring (voor zogezegde “onkosten”). De operators mogen hier toch niets over zeggen omdat ze een NDA moeten tekenen.

 16. door Donstil

  Origineel geplaatst door Daan
  Hoop dat het wifi probleem met WPA2 netwerken opgelost is met iOS 6.1 Nog anderen die hier problemen mee hebben? Dat ze geen verbinding krijgen?

  heel vervelend idd, niet iedereen heeft er last van maar daarom is het ook een bug hè, ik heb er op al mijn iOS apparaten last van (op ios 6.0/6.01/6.1beta1 en 2)

 17. door Lars

  Wat ik graag zou willen weten is de release date. Iemand die hier meer over weet?

 18. door Jeroen

  blijkbaar is er ene battery drain waar er rekening mee moet worden gehouden? dit is m’n eerste aaiPhone dus ikkan er niet over meespreken maar dat is toch wat ik zo hoor van anderen…

 19. door Floris

  @Lars: de beta vervalt na 28 december dus daarvoor komt 6.1 uit of weer een nieuwe beta

 20. door tunatje

  Hier geen last van battery drains. Draai al een tijdje 6.1 beta 2 sinds net beta 3… Geen merkbaar verschil…

 21. door bones

  downloads staan nu ook in dev center

 22. door Martijn

  Probeer eens een vast kanaal te kiezen op je router. Eventueel wpa compatibiliteit uitschakelen.

 23. door Brian

  @Fixer: Waarom eigenlijk, waar en wanneer ga je (Nederlandse) Siri gebruiken? Ik zie namelijk het nut van Siri totaal niet dus ik ben erg benieuwd waarom iedereen er zo op zit te wachten..

 24. door Tom D

  Wifi probleem heb ik ook soms. Telefoon ui/aan is enige oplossing dan voor mij. Dan werkt het weer.

 25. door JeeWeetje

  @Daan: ja, dat is een heel irritant probleem. Heb m’n WiFi router moeten downgraden naar mixed WPA/WPA2 om nog verbinding te kunnen houden met m’n iPhone4. M’n iPad2 heeft weer nergens last van. Beide draaien iOS 6.01.

 26. door Brian Lamers

  Ik wil echt niet veel voor kerstmis, er is maar een ding wat ik wil, ik geef ook niet om al die opties, nieuwe layouts, tis te veel, ik wil gewoon mijn lieve Meid, eindelijk in het Nederlands, Siri please go Dutch, dat maakt kerstmis dan echt, iets waard.

 27. door justin

  Origineel geplaatst door Brian Lamers
  Ik wil echt niet veel voor kerstmis, er is maar een ding wat ik wil, ik geef ook niet om al die opties, nieuwe layouts, tis te veel, ik wil gewoon mijn lieve Meid, eindelijk in het Nederlands, Siri please go Dutch, dat maakt kerstmis dan echt, iets waard.

  Don’t count on it.

 28. door Pr@

  Origineel geplaatst door Daan
  Hoop dat het wifi probleem met WPA2 netwerken opgelost is met iOS 6.1Nog anderen die hier problemen mee hebben? Dat ze geen verbinding krijgen?

  Totaal geen last mee. Thuis ook WPA2 en bij veel vrienden ook, bij geen van alle problemen. Wifi pakt mijn 5 meteen op.

 29. door Twanniej

  @Marciano: Even de firmware van je router updaten, heeft het voor mij opgelost!

 30. door james

  De modem baseband is in b3 geupdate naar 4.12.04. De music app is wat verbeterd, maar iMatch is nog steeds waardeloos. Geen idee welke songs nu gesynct zijn, verwijderen gaat alleen als je het wolkje aangeklikt hebt anders niet (onhandig via settings). Drama.

 31. door Mauze

  @james: Waarom zou je muziek nummers uit de muziekapp willen verwijderen die in iCloud staan (wolkje) en dus niet fysiek op je iPhone?? De nummers met een wolkje staan in iCloud en zijn dus niet met je iPhone gesynct ;-) Hoezo drama??

  @StGermain: Dat ligt dan specifiek aan jou toestel denk ik, probeer hem eens te herstellen via iTunes en de netwerkinstellingen opnieuw in te stellen…

 32. door james

  Origineel geplaatst door Mauze
  nummers met een wolkje staan in iCloud en zijn dus niet met je iPhone gesynct Hoezo drama??

  Klopt! Alleen als je dan in Instellingen > Algemeen > Info kijkt, zie je dat er X muzieknummers op je iPhone staan en dus geheugen inneemt. Dit aantal loopt op met het aantal liedjes dat je streamt (dus niet synct door op het wolkje te klikken) en mijn vraag is eigenlijk, die ruimte is weg? Schoont iOS dat vanzelf op als je elders ruimte nodig hebt? Dat is mij niet duidelijk.

  Ik ga wel eens testen door mijn hele database te streamen en dan kijken of er dan een ‘te weinig ruimte’ melding komt OF dat iOS vanzelf de oude liedjes er weer uit gooit.

  Wellicht is de info onder Info (volg je het nog haha) juist een bug? Geen idee, eens testen :)

 33. door Mauze

  @Daan: Je router niet automatisch naar het beste channel laten zoeken, maar de channel instellen op de beste bij jou in huis (inSSider) en de frequentie van 20/40MHz ook vast zetten op 20MHz ipv schakkelen tussen de 20 en 40 MHz dan is dat probleem meteen verholpen. Althans bij mij was het meteen verholpen met twee routers in huis ;-) Dit doet niets af aan de snelheid, en als het goede channel vind ook niet aan de bereikbaarheid in huis.

 34. door james

  oh ja ik heb nu bijvoorbeeld 25 nummers op mijn iPhone staan, volgens wat er onder ‘Info’ staat, maar voor diezelfde nummers staat ook een wolkje, volg je het nog? :D

 35. door Mauze

  @james: Muziek die je beluisterd via de stream die worden (als er ruimte is) meteen op je iPhone gezet, dit belast de iCloud server dan 1 maal mits er ruimte is op je iPhone. Alles beluisterd via de stream wordt dus aan je iPhone toegevoegd en zal het wolkje doen verdwijnen ;-) (gesynct dus eigenlijk)

  ja ik volg het nog wel, het nummer is een onderdeel van een album en het nummer is afkomstig uit een album wat nog niet geheel is gesynct uit iCloud dat wolkje zal wel verdwijnen als je alle nummers uit het betreffende album hebt beluisterd middels een stream.

 36. door james

  @Mauze: Precies! Zo zou het moeten, alleen verdwijnt het wolkje bij mij niet :) Ik kan alleen via Instellingen > Muziek > show all music (iPhone staat op Engels) zien welke nummers er volledig opstaan. Schakel ik dit weer aan (laat alle muziek zien) dan staan overal weer een wolkje achter.
  In mijn optiek totaal ondoorzichtig en niet wenselijk.

  Ooit in iOS5 werkte dit prima, nu in B3 is het bijnnnna goed. Mooier zou zijn als hij de gestreamde muziek niet opsloeg, zoals bij Spotify. De laatste werkt bijv ideaal.

 37. door Mauze

  @james: nog een weetje, als je iTunes Match uitzet op je iPhone en daarna weer aan, worden alle onderdelen die je hebt beluisterd via een stream en dus op je iPhone staan (niet middels het wolkje gedownload) verwijderd van je iPhone geheugen en is die ingenomen (stream)ruimte weer beschikbaar ;-)

 38. door james

  @Mauze: vanaf Beta2 is het wolkje per nummer weer terug en kun je ook per nummer deleten en/of syncen.

  Streamen betekend alleen niet dat het wolkje weg gaat bij het desbetreffende nummer en je het dus niet kan deleten.
  Dat lijkt me een bug, ik rapporteer het wel bij Apple.

  Origineel geplaatst door Mauze
  @james: nog een weetje, als je iTunes Match uitzet op je iPhone en daarna weer aan, worden alle onderdelen die je hebt beluisterd via een stream en dus op je iPhone staan (niet middels het wolkje gedownload) verwijderd van je iPhone geheugen en is die ingenomen (stream)ruimte weer beschikbaar

  Klopt, maar dat is natuurlijk erg onhandig en niet des-Apples.

 39. door james

  @Mauze: Het lijkt erop dat de streams in een lokale temp komen en dat dat de reden is dat het wolkje er naast blijft staan.

  Ik heb een klein testje gedaan:
  – iPhone bomvol gezet met films, nog 10bytes vrij.
  – streamen ging nog onbeperkt
  – 1 film eraf
  – weer streamen, tellertje aantal songs liep nu op in Info
  – zelfde film er terug op gezet, ging gewoon!

  Vermoedelijk (?) managed die muziek app nu de gecachte iMatch songs en gooit ze weg naar believen.

  Wel kreeg ik af en toe de melding iPhone is vol.

 40. door Jan

  Kan iemand met 6.1 beta 3 bevestigen of de LTE switch nu zichtbaar is? Bij voorkeur iemand met Proximus, of op een netwerk dat ervoor geen LTE switch had. Ik heb gelezen dat Apple redelijk wat Europese carriers zou toegevoegd hebben aan de LTE lijst.

  Bedankt.

 41. door JeroenDV

  @Jan: Hier geen 4g spijtig genoeg

 42. door Roy

  Ik hoop dat deze update het gedoe oplost bij het synchroniseren van 2 Google Calendars. Sinds 6.0 worden de nieuwe afspraken van de gedeelde kalender alleen nog als uitnodigingen geplaatst en niet meer als afspraken. Hierdoor kan ik bijvoorbeeld de afspraken die mijn vrouw op haar iPhone maakt niet meer aanpassen of verwijderen, ondanks dat ze mij toestemming heeft gegeven binnen Google Calendar.

 43. door Ranney

  Origineel geplaatst door Roy
  Ik hoop dat deze update het gedoe oplost bij het synchroniseren van 2 Google Calendars. Sinds 6.0 worden de nieuwe afspraken van de gedeelde kalender alleen nog als uitnodigingen geplaatst en niet meer als afspraken. Hierdoor kan ik bijvoorbeeld de afspraken die mijn vrouw op haar iPhone maakt niet meer aanpassen of verwijderen, ondanks dat ze mij toestemming heeft gegeven binnen Google Calendar.

  Aha, ik dacht dat het aan mij lag… heel storend inderdaad. Vroeg me al af waarom mijn vriendin me ineens allemaal uitnodigingen stuurt i.p.v. delen agenda ;-) Hier hetzelfde…

 44. door Ron

  ik verlies telkens mijn APN instellingen
  proximus vertelt me dat het een probleem is bij apple
  en dat ze er niets willen aan doen.. heeft iemand hier een oplossing voor ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.