Interview met p0sixninja van Chronic Dev Team (jailbreak)

·

chronic dev teamDe Canadese site iphoneworld.ca heeft een interview met hacker p0sixninja van het Chronic Dev Team, het team dat greenpois0n vorige week uitbracht. P0sixninja blijkt in werkelijkheid Joshua Hill te heten, is 25 jaar oud en woont in Atlanta (Georgia, VS). Joshua blijkt een drop-out te zijn, die diverse laagbetaalde baantjes had en al vroeg geobsedeerd raakte door computerbeveiliging en hacken. Hij leerde zichzelf alles over computers, raakte verliefd op de iPhone en wil het toestel nooit meer kwijt. Momenteel is p0sixninja een van de belangrijkste leden van het Chronic Dev Team, al is hij er niet de oprichter van.

Joshua kwam met chronic, pod2g en cpich in contact nadat ze een kwetsbaarheid in arm7_go ontdekten. De groep kwam pas echt van de grond na de ontdekking van 24kpwn. Ze werkten korte tijd samen met Geohot, maar die bleek uiteindelijk sneller te zijn met de release van purplera1n. Later ontdekte het team een nieuwe kwetsbaarheid, maar opnieuw was Geohot sneller met blackra1n. En ook recent was het Geohot die het team dwarszat door zijn eigen jailbreakmethode limera1n uit te brengen, waarbij een andere exploit wordt gebruikt. Het team besloot daarna greenpois0n uit te stellen.

De meeste ontwikkeling doet Joshua op Linux en dat is volgens hem ook de meest stabiele omgeving. De ontwikkeling voor Windows laat hij over aan pod2g. Een deel van de broncode is al publiek gemaakt. Wat een unlock betreft kan Joshua eigenlijk niet zoveel vertellen. Zelf is hij er nog niet mee bezig geweest en het iPhone Dev Team houdt de meeste informatie geheim.

Wie het volledige interview wil lezen kan bij iphoneworld.ca terecht.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

17 reacties

 1. door Jeroen

  zag het net ook op twitter staan idd :)

 2. door Thimo

  Tip: Am I not destroying my enemies when I make friends of them?

 3. door tomtom100

  Heb toch het idee dat Geohot hun allemaal de baas is…
  Kortom…..Geohot is de JB-god!

 4. door patrickje

  Whahaha eigenlijk te grappig van geohot

 5. door Jelle

  Geohot heeft wel veel te danken aan dev-team en dat blijken velen hier te vergeten. Zonder pod2g zijn info, had geohot nu een pak meer in de schaduw gestaan.

  hoedanook: hier draait limera1n op de 4 @ 4.1. maakt me eigelijk bijzonder weinig uit wie de volgende JB uitbrengt. Als geohot morgen sterft/stopt, hebben we dev-team nog. andersom durf ik twijfelen eerlijk gezegd.

 6. door Jelle

  het is toch duidelijk dat geohot veel liever op zich werkt? hoe kan je iemand nog meer irriteren dan de dag voordat de andere zijn speelgoed wil uitbrengen, jouw versie uit te brengen adhv info dieje van die andere hebt vernomen?

  al dat hij het deze keer wel met een goeie doordachte reden heeft gedaan..ik veronderstel dat de meesten wel weten over wat ik het heb.

 7. door Martin

  Geohot is een haantje die de wereld wil laten zien dat hij de grootste heeft, het maakt hem verder ook niet uit of de kwaliteit van JB bagger is zolang hij maar de eerste kan zijn. Hij zou er beter aan doen om gewoon samen te werken met het iPhone Dev Team en niet de hele tijd een storende factor te zijn.

 8. door Thom123

  Ik heb liever een staaltje kwaliteit.

  helemaal eens met het boverstaande!

 9. door Jan

  Origineel geplaatst door Martin
  Geohot is een haantje die de wereld wil laten zien dat hij de grootste heeft, het maakt hem verder ook niet uit of de kwaliteit van JB bagger is zolang hij maar de eerste kan zijn. Hij zou er beter aan doen om gewoon samen te werken met het iPhone Dev Team en niet de hele tijd een storende factor te zijn.

  Want zijn JB was slecht?

 10. door Roy

  Sorry maar greenpois0n sucks, doe maar limera1n, Geo weet tenminste wat hij doet!

 11. door Roeland

  Zelf is hij er nog niet mee bezig geweest en het iPhone Dev Team houdt de meeste informatie geheim.

  Chronic Dev Team toch?

 12. @Roeland – Nee, lees even goed: het gaat erom dat het iPhone Dev Team nauwelijks info vrijgeeft over de unlock waar ze mee bezig zijn. Dus p0sixninja weet ook nauwelijks wat daar speelt.

  p0sixninja zit zelf in het Chronic Dev team, dus logisch dat hij daar wél informatie vandaan krijgt.

 13. door Martin

  Origineel geplaatst door Jan
  Want zijn JB was slecht?

  Blackra1n vond ik verre van stabiel, limera1n heb ik niet eens geprobeerd omdat hij daar ook al direct kwam met een buggy beta om alleen maar eerder te zijn dan anderen.

  Waar ik in mijn eerder reactie sprak over iPhone Dev Team bedoelde ik trouwens ook het Chronic Dev Team

 14. door Mireille005

  Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
  het gaat erom dat het iPhone Dev Team nauwelijks info vrijgeeft over de unlock waar ze mee bezig zijn

  Kan ik me wat bij voorstellen: dadelijk gaat GeoHot ook daarmee vandoor.
  Wat ik vermoedde klopt dus: hij lijkt samenwerking te zoeken maar brengt dan zijn eigen tool nét iets eerder uit. Kennelijk al voor de derde keer.
  Iets met een ezel en 2 of 3 keer stoten enzo :

 15. door René

  Limera1n en Greenpois0n zijn beiden gebaseerd op dezelfde exploit en nu Limera1n ook zo’n beetje uit de bugs is, zijn ze beiden redelijk gelijkwaardig. De motieven van Geohot zijn dan misschien wel reëel, maar de manier waarop hij dit uit is ronduit vreemd en riekt naar aandachttrekkerij. Als hij normaal overleg had gevoerd met het Chronic Dev team was het allemaal veel soepeler gelopen. Het Chronic Dev Team heeft zich mijnsinziens héél deftig gedragen door halsoverkop hun exploit veilig te stellen en dat van Geohot in Greenpois0n te verwerken….zeer chique! Ze stellen hiermee wel de jailbreak van een volgende firmware veilig, en daar hebben we allemaal baat bij.

 16. door Wil

  Petje voor Geohot en het Dev team.
  Zolang ze de Iphone bijven jailbreaken maak het mij niet uit wie het doet. Hulde aan beide partijen want ze doen het voor ons.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.