Internet Explorer geeft waarschuwing bij JailbreakMe.com (jailbreak)

·

jailbreakme-onveiligEr is eigenlijk geen enkele reden om de website JailbreakMe.com vanaf je desktopcomputer te bezoeken. Maar mocht je toch de behoefte hebben, dan kun je dat beter niet op een pc met Internet Explorer doen. Microsoft heeft de website gemarkeerd als onveilig, zo ontdekte @comex. Het zou persoonlijke en financiële gegevens van je computer kunnen stelen.

Het gevaar zit ‘m natuurlijk niet zozeer in JailbreakMe.com, maar in andere sites die dezelfde truc hebben toegepast en wél schadelijk zijn voor je iPhone. Mocht je in Internet Explorer toch de gok willen wagen om de website te bezoeken, dan gebeurt er (uiteraard) niets: de website herkent dat het geen Safari op de iPhone is en stuurt je door naar de FAQ-pagina.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

15 reacties

 1. weer een mooi voorbeeld hoe windows achterloopt

 2. door Reinierr94

  als je de browserstring aanpast kan je natuurlijk wel op de “echte” pagina van jailbreakme.com komen. In Safari 5 kan je die string heel makkelijk aanpassen en op Mobile Safari zetten. Ga zo eens kijken wat je dan kan.

 3. door peter

  ik heb er geen last van :P

 4. door Joost

  @Reinierr94:
  Werkt niet, je kan dat balkje niet sliden

 5. door Laurens

  Maar wie gebruikt er dan ook Internet Explorer? ;)
  ♥ Chrome.

 6. door patrickje

  Ik gebruik sinds gisteren terug IE… Van safari af, vind IE op het moment toch iets beter :$

 7. door Avdvee

  @Laurens: ik….. zelfs mijn website gemaakt met Iweb op de mac ziet er mooier uit in IE8

 8. door micha

  Waarom zou je idd naar die site gaan met je desktop!? En waarom zou je dat me IE doen? En jailbreakme.com doet t bij mij toch niet. Geen reden om dus op die site te komen. Maar ik blijf stiekum toch proberen…

 9. door Maarten

  Dit was gister? De tweet was gister geplaatst… Maar ik kan gewoon op de website komen (als ik hem voor het eers laadt op een nieuwe w7 desktop).

 10. door Karim199211

  @micha: bij mij deed deze het ook niet probeer je internetinstellingen te herstellen en je zult zien dat het werkt. Iig bij mij

 11. door TCM

  Gewoon in IE de SmartScreen Filter uitzetten en je krijgt geen melding..

 12. door Tarik

  @Joost: tuurlijk wel

 13. door Jeroen

  Binnenkort ook een veiligheidswaarschuwing in Safari op de iPhone?

 14. door Muppel

  Origineel geplaatst door wouter stroeve: weer een mooi voorbeeld hoe windows achterloopt

  Doen ze bij MS eens aan beveiliging, is het weer niet goed voor de fanboys. Gelukkig dichten ze bij MS eerder lekken dan bij Apple. En niet omdat het Mac-OS geen lekken kent, want is aantoonbaar onwaar.

 15. door Lambert van Meerten

  Nou laat ze dan beveiligen tegen PC ipv iPhone-virussen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.