Indie Dev Lab 2012: conferentie voor ontwikkelaars zonder WWDC-kaartje

· Gonny van der Zwaag

indie dev labDe verkoop van kaartjes voor Apple’s ontwikkelaarsconferentie WWDC verliep dit jaar chaotischer dan ooit. Heel wat ontwikkelaars grepen naast de tickets, vooral als ze in Silicon Valley, San Francisco en andere plaatsen aan de westkust woonden. Omdat de kaartverkoop al om 5:45 uur ’s ochtends van start ging, waren de meeste kaartjes al uitverkocht voordat bij hen de wekker ging. Teleurgestelde ontwikkelaars hebben nu het plan opgevat om een eigen evenement te organiseren: het Indie Developer Lab. Van 11 tot 14 juni kunnen ontwikkelaars terecht in The Box, op een steenworp van het Moscone Center in San Francisco.

Het is niet het echte evenement en je bent dan ook een stuk goedkoper uit. Vroege beslissers betalen 100 dollar per dag, terwijl je voor vier dagen WWDC 1.600 dollar betaalt. De organisatoren zitten ook achter JailbreakCon, een soortgelijke conferentie over jailbreaken. De kans is dan ook groot dat er bij Indie Dev Lab vrijer over meer zaken gepraat mag worden dan op de officiële Apple-ontwikkelaarsconferentie. Tijdens IDL 2012 zal ook een wedstrijd plaatsvinden met de naam IDL Remix. Groepjes van één tot drie ontwikkelaars krijgen daarbij broncode waarmee ze een compleet product moeten maken. Maar je kunt ook gewoon langskomen om samen met andere programmeurs aan je project te bouwen en te netwerken.

Meer info: Indie Dev Lab

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.