In China maken ze zelfs Apple Store na

·

Apple Store maar dan nep in ChinaDe blauwe shirts van medewerkers, de houten tafels, de officiële houders waarop Apple haar producten promoot en zelfs de muur met accessoires zijn precies nagemaakt. In China maken ze na de iPhone ook doodleuk de complete Apple Store na. Het weblog BirdAbroad maakte foto’s van een van de drie nepwinkels in de Chinese stad Kunming. De valse oorsprong van de winkel wordt slechts weggegeven doordat op sommige borden geen Apple Store, maar Apple Stoer staat.

Doorgaans staat er in Apple Stores trouwens helemaal geen begeleidende tekst naast het Apple-logo, maar we kunnen ons voorstellen dat genoeg mensen de fout in gaan en veronderstellen dat ze een officiële Apple-winkel betreden. Klik hieronder op de foto’s om ze te vergroten. Op BirdAbroad staan meer foto’s.

Opvallend genoeg heeft de auteur van het blog wel achterhaald dat de winkel nep is (Apple heeft zelf geen vestiging in Kunming, de muren waren slecht geschilderd, de trap was matig afgewerkt en het personeel had geen eigen naam op de bordjes staan), maar kan ze niet vertellen of de iPhone’s die er verkocht worden wel echt zijn. Tja, als ze gewoon echte iPhone’s verkopen, wat is dan eigenlijk het probleem om zo’n winkel te betreden?

Neppe Apple Store in China 1

Neppe Apple Store in China 2

Neppe Apple Store in China 3

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

23 reacties

 1. door sammy

  Heel kort
  Ze zijn echt ziek bezig

 2. door onzin

  Haha Chineze Turken ook…

 3. door Robbin

  Dit is echt bizar. Dit zo bij mij hogere prioriteit hebben dan al die stomme patent rechtzaken

 4. door bas

  Ik heb daar jaren gewerkt en gewoond. Mijn ervaring is dat ze alles, maar dan ook alles namaken. De iPhone is niet echt en is te zien aan het slechte scherm.. Wat mij betreft moet Apple hier eens tegen strijden! Ipv tegen Samsung of htc.

 5. door iMarvin

  Zullen ze in Cupertino blij mee zijn, (waarschijnlijk!) illegale gebruikmaking van hun bedrijfslogo en -naam. Stelletje sneue ezels; verzin zelf eens wat leuks.

 6. door Steef

  Ik weet er alles van, ik woon nu een halfjaar in Beijing en het stikt hier van de apple stores (dit terwijl er maar 2 officiële Apple stores gevestigd zijn in Beijing). Het varieert van kleine apple winkeltjes met een apple logo aan de gevel, tot de echte grote stores die maar moeilijk van echt te onderscheiden zijn. Het enige waar ze voor mij aan te herkennen zijn, is in het niveau Engels dat er gesproken wordt. Bij de echte stores loopt altijd wel engels sprekend personeel rond naar mijn ervaring, bij de fake-stores is dat toch vaak niet het geval. Overigens zijn de Apple producten in de Chinese (officiële) apple stores een stuk goedkoper dan in Europa. (fake stores begin ik maar niet aan haha)

 7. door Sjelle86

  Apple-Stoer op de gevel vond ik wel leuk:p

 8. door Jitse

  lol@ Apple Stoer

 9. door WvB22

  Wat ik heb begrepen is dat de artikelen die daar verkocht worden wel degelijk origineel zijn. Alleen het concept van de Apple store is getracht na te maken. De store zelf schijnt een authorized reseller te zijn. Zelfs chinezen durven niet letterlijk de verpakkingen 1 op 1 na te maken. Er is altijd wel iets waaraan je kan zien dat je met een nep artikel te maken hebt. Met name door gewoon apparaat op te starten en het iOS aan een grondig onderzoek te onderwerpen.

  Apple gaat hier wel een stokje voor steken. Denk echter niet dat ze hier veel haast mee hebben. Als de store goede service verleent, echte producten verkoopt en veel omzet boekt dan legt het Apple geen windeieren zolang ze zelf geen eigen store hebben. De eigenaars zullen wel vriendelijk doch dringend verzocht worden om de store zodanig te veranderen dat er geen misverstand over kan bestaan. In Nederland proberen Apple resellers ook altijd de look en feel van een Apple store te benaderden. Geen rip off zoals dit maar veel klanten denken in een Apple store te staan.

  Ben benieuwd wanneer de echte Apple Store op het Leidse Plein klaar is.

 10. door Stef

  Origineel geplaatst door WvB22
  In Nederland proberen Apple resellers ook altijd de look en feel van een Apple store te benaderden. Geen rip off zoals dit maar veel klanten denken in een Apple store te staan.Ben benieuwd wanneer de echte Apple Store op het Leidse Plein klaar is.

  De APR’s in Nederland “proberen” niets te benaderen, de inrichting van de winkels wordt door Apple bepaald. De APR’s moeten voldoen aan allerhande regels voordat ze het logo op de gevel krijgen. De winkels worden regelmatig bezocht door Apple om te controleren of alles volgens de strenge regels van het Apple Channel Program verloopt.

  APR’s die het logo dragen, hebben hier ook voordelen van, zoals officiële Apple trainingen en certificering, marketing hulp etc.

 11. door rens

  Apple Stoer : hahaha #fail!

 12. door WvB22

  Origineel geplaatst door Stef
  de inrichting van de winkels wordt door Apple bepaald

  Klopt niet helemaal, je hebt een (beperkte) vrijheid om de winkel in te richten naar eigen ‘smaak’ maar je moet aan zo veel regels voldoen dat het inderdaad allemaal veel op elkaar lijkt. Vandaar dat veel mensen ook denken in een Apple Store te staan in Nederland terwijl wij één van de landen zijn die er nog geen enkele heeft. Ben benieuwd hoe de APR’s gaan reageren op de officiële Apple Store. Als Amsterdam een succes wordt dan volgen andere grote steden al snel vermoed ik zo. Werd ook aangegeven in de Q & A van de resultaten gister dat Apple flink aan het uitbreiden is met eigen winkels, vooral buiten de VS.

 13. door michel

  Ja, er staat toch Copyright op alles. Nou dat is precies wat ze doen, alles juist kopiëren.

 14. door kevins

  Soms irriteer je je lichtelijk aan onze Chinese mede mens.

 15. door tom031

  @kevins: “lichtelijk”

 16. door someone

  Origineel geplaatst door bas
  Ik heb daar jaren gewerkt en gewoond. Mijn ervaring is dat ze alles, maar dan ook alles namaken. De iPhone is niet echt en is te zien aan het slechte scherm.. Wat mij betreft moet Apple hier eens tegen strijden! Ipv tegen Samsung of htc.

  Mis! De behuizing en het scherm is van de echte iphone. Je kunt er aan de buitenkant dus niets aan zien!!

 17. door Le0

  Apple gaat helemaal nergens een stokje voor steken, want in China vegen ze hun reet af met copyright-schending en patenten. Die zijn simpelweg bij wet niet geldig in China. Kun je als Apple, Samsung, Nokia, weet ik ‘t op je handen gaan staan, maar je krijgt er bij een rechter niets mee voor elkaar.

  En verpakkingen hebben bewust spelvauten op de verpakking om zo het importeren in Amerika en Europa te vergemakkelijken. Want zo ontspringen ze grotendeels de dans wanneer ze dreigen een importverbod te krijgen (leveranciers).

 18. door Mike

  Wacht maar totdat ze met een fake Steve Jobs komen die een perconferentie gaat houden.

 19. door Robin

  @michel: Met die oogjes van ze kunnen ze de kleine lettertjes van de copyrights niet lezen! ;)

 20. door Geer

  Ik vind dit geweldig ze lachen ons allemaal uit, we zijn zo zenuwachtig met onze merken en zij gaan gewoon hun eigen gang.

 21. door kevins

  Trouwens, uitgaande dat ze de officiële Apple producten verkopen… Niks mis nee dan toch? We hebben hier op het dorp ook een zaak die alles van Apple verkoopt en precies lijkt op een Apple store. Alleen staat er een andere naam op de gevel.

 22. door stefaanxd

  De iPad 2’s zijn in ieder geval al fake, op het plaatje waar je MacBook Pro op de muur ziet staan kan je redelijk op het scherm van de iPad 2 kijken en zie je dat er muziek aanstaat op de iPod in landscape modus, maar naast de muzieknoot (die er op mijn iPad anders uit ziet en lichter grijs als op die iPad) op het scherm zit een blauwe rand. iets wat mijn iPad dus niet heeft.

  Ben benieuwd hoe het dus met de andere producten is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.