iFixit schroeft eerste iPhone 3G open

·

ifixitTerwijl wij nog bijna 6 uur te gaan hebben voor de grote Nederlandse iPhone-lancering zijn de inwoners van Nieuw-Zeeland al in bezit van hun eerste iPhone 3G’s. iFixit pakte het vliegtuig om als één van de eerste een iPhone 3G uit elkaar te halen. Ze hebben een fotoserie gemaakt die begint bij het wachten bij de winkel als klant #4 dus ze waren er echt vroeg bij. Er zijn een paar veranderingen doorgevoerd in de constructie: zo zit het LCD-scherm nu met zes schroeven vast in plaats van lijm waardoor het vervangen van het scherm bij de eerste generatie iPhone relatief lastig (en duur) was.

Ook is de batterij voortaan makkelijker te vervangen omdat deze niet is vastgesoldeerd. Het logische- en communicatieboard zitten nu niet opelkaar gestapeld maar liggen naast elkaar, waarschijnlijk om een langere batterij te kunnen inbouwen. De Samsung-geheugenchip is iets anders dan die van de eerste iPhone.

Maar met deze actie is het niet afgelopen: de collega’s van TechOnline zijn van plan om de chips die op dit moment nog niet te herkennen zijn in een zuurbad te gooien, zodat de keramische coating verdwijnt. Met röngtenstraling willen ze daarna gaan kijken om welke componenten het gaat.

Meer info: iFixit

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

14 reacties

 1. door jack

  fantastisch.. in een zuurbad gooien en dan met rontgenstraling.. die willen echt ALLES weten van de 3G..

 2. door Mark Bender

  ik las dit net ook al op endgadget:D wel leuk om te zien al die foto’s

 3. door Michael

  Hierbij de eerste video-review van NRC

  NRC Review

 4. door iMario

  thanks michael. was wel ff leuk om te zien :D

 5. door Justus

  Altijd grappig om te zien.

  Even een off-topic vraagje; is de 2.0 firmware meteen om middernacht beschikbaar?

 6. door Abu

  @ Justus

  Als je een iPhone 1.0 hebt moet je er mee wachten, omdat ie eerst gehacked moet worden en op de iPhone 3G staat 2.0 er standaard op

 7. door Justus

  @Abu:

  En voor de iPod Touch?

 8. door Jammin

  Die laten er geen gras over groeien..

 9. door Joost

  @Abu:

  Hij hoeft niet eerst gehacked te worden hoor :S

  Als 2.0 beschikbaar is, is 2.0 beschikbaar.

 10. door Tom

  @Joost:

  Als je een 1.0 hebt wel.

 11. door King1987

  ja, je krijgt hem egt niet werkend hoor, als je een gejailbraikte/unlockte iphone heeft, je mag het er op zette, alleen niet zo verstandig :P zie andere newsitem :P

 12. door Bacillus

  Het wordt ook steeds moeilijker om werkstraffen te verzinnen voor ontsnapte TBS’ers, dus laat ze gewoon in Nieuw-Zeeland hun gang gaan…

 13. door Juliet

  hi

  Ik heb vandaag mijn iphone precies laten vallen op de aan/uit knop! De knop zit vast in de iphone:dus kan niet meer aan/uit doen. Help! Wat moet ik doen? Hoe maak ik 1e generatie open ??

 14. door Dre

  Maar de vraag blijft: WILL IT BLEND?!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.