iDeck maakt van cassettebandje een iPhone-autohouder

·

ideckEen leuk accessoire voor je iPhone of iPod: de iDeck. Het is alleen geschikt voor mensen die nog een autoradio met cassettespeler hebben. De (nep)cassette van de iDeck steek je in de autoradio en doet daarbij dienst als bevestigingsmethode. Toch heeft de cassette nog een functie: het geluid wordt via de cassette naar je autoradio geleid, zodat je muziek van betere kwaliteit hebt. Bij de iDeck worden verschillende houders geleverd, geschikt voor de iPhone, iPod touch en verschillende iPod-modellen.

Te koop voor €44,95 via de webshop van MaxiMobileShop

ideck iphone

Via: Gear Diary

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

22 reacties

 1. door Gilliam

  Heel creatief :)

 2. door Julian

  Wat ontzettend inventief bedacht; staat natuurlijk vele malen mooier dan zo’n cassettebandje met audiojack eraan. Jammer dat ik geen cassette-ingang meer heb…

 3. door Rene

  Wauw wat een gaaf idee.

  Ik heb gelijk een bestelling geplaatst. Zodra hij binnen is laat ik weten hoe hij bevalt.

  Toevallig net een andere auto gekocht waar een autoradio met cassette-recorder in zit.

 4. door Danny

  VET!

 5. door WouWieJ

  Meer dan geniaal dit!

 6. door Linda

  Ik heb nog zo’n cassette-dek, :D
  Vind het alleen een beetje jammer van de prijs …

 7. door Bas

  Echt zo’n product dat minstens 6 jaar te laat is… nu alle nieuwe autoradio’s wel een AUX hebben…

  Wel ingenieus, begrijp me niet verkeerd.

 8. door Jeroen

  Alle huurauto’s in griekenland hebben nog zo’n speler!

 9. door Okian

  OK, daar wacht ik vol ongeduld op.
  Lijkt me heel interessant, maar ik wacht liever een review af. De prijs is me net iets te hoog voor een nutteloos gadget.
  Thx Rene!

  Origineel geplaatst door Rene
  Wauw wat een gaaf idee.Ik heb gelijk een bestelling geplaatst. Zodra hij binnen is laat ik weten hoe hij bevalt.Toevallig net een andere auto gekocht waar een autoradio met cassette-recorder in zit.

 10. door Pete

  Prachtig verzonnen,ik zou bijna in de verleiding komen een radio/cassette in te bouwen.

 11. door Karel

  Dit gaat bij veel autoradio’s niet werken omdat, net als bij mijn auto, de casette een stukje naar beneden zakt.
  Bij het uitwerpen komt het liftje weer omhoog en spuugt de tape uit.
  Dit ding, hoe innovatief ook, werkt alleen met radio’s waarbij de casette er recht in gaat en op die hoogte blijft.

  Brilliante vinding verder wel want er zijn zat mensen die de OEM look van de auto graag willen behouden door de oorspronkelijke radio te laten zitten.

 12. door Michel

  Ben ik FF blij dat ik bij de cassette gebleven ben. :-D

 13. door Chris

  Origineel geplaatst door Karel
  Dit gaat bij veel autoradio’s niet werken omdat, net als bij mijn auto, de casette een stukje naar beneden zakt.

  Als ik de foto’s zo bekijk is daar rekening mee gehouden

 14. door Wouter

  Leuk gevonden! maar voor amper €15 koop je zo een cassettebandje met een kabeltje dat je aansluit op je iPhone.. dan ligt hij wel soms in de weg of rond te vallen, maar dan heb je ook geen last van die kabel in de sigaretten aansteker wanneer je je gps gebruikt!

 15. door koen

  Origineel geplaatst door Wouter
  maar dan heb je ook geen last van die kabel in de sigaretten aansteker wanneer je je gps gebruikt!

  ik volg je niet helemaal met wat je hier bedoelt… mss is het het tijdstip?

 16. door â„œuben

  Onwijs goed idee! Wij hebben nog een flink aantal oude taxi-bussen rijden waar ik wel eens “op” moet met zo’n cassettespeler uit 19-noach. Even afwachten of er een positieve review komt en dan ga ik er zeker een aanschaffen.

  Origineel geplaatst door Karel
  Dit gaat bij veel autoradio’s niet werken omdat, net als bij mijn auto, de casette een stukje naar beneden zakt.

  Voor zover ik weet doen ALLE oude auto-radio/casettespelers dit, of sowieso het merendeel. Door het zakken wordt de cassette over de spoel- en windassen geplaatst, een veel eenvoudiger en goedkopere techniek dan het hele mechanisme met de assen de cassette in te verplaatsen. Ik neem dus aan dat er bij het ontwerp van deze gadget wel rekening is gehouden met de techniek van de gemiddelde auto-radio/cassettespeler. :-)

 17. door rob messchendorp

  Vanmorgen ontvangen het ziet er zeer netjes en stabiel uit.Meteen naar de auto gegaan en geprobeerd en het werkt SUPER. Ik ben in het bezit van een cassetedeck wat de bandjes opeet (laat zakken) dus daar is rekening mee gehouden.Hij geeft alleen aan dat dit apparaat niet voor de i-phone geschikt is wilt u op vliegtuigmodus als je dan op nee drukt werkt alles gewoon, hopelijk ook het bellen dat moet ik vanavond even proberen. Volgens de fabrikant komt dit omdat er een vreemd apparaat gekoppeld is zonder authentication.kortom tot aan nu tevreden nu nog kijken hoe het in de praktijk werkt.

 18. door rob messchendorp

  Om even doortegaan op voorgaans bericht ,ook het bellen werkt gewoon toestel moet dan wel uit de houder genomen worden of op speaker gezet worden. het wekt ook met de nano van mijn dochter dus gewoon kopen.

 19. door Rene

  Ook bij mij inmiddels binnen. Supersnelle levering. Prima voor elkaar.
  In mijn Fordje Ka werkt het prima. Natuurlijk lever je wel wat kwaliteit van het geluid in. Ik zal binnenkort de kop van de recorder even schoonmaken. Wie weet helpt dit nog.
  Wat wel jammer is dat mijn iPhone in cover niet in de houder past. Maar zonder hulpstukje blijft de iPhone prima staan.
  Heel plezierig.
  Bedankt deze geweldige tip…

 20. door Peter de Wit

  Ook bij mij inmiddels binnen. Supersnelle levering. Prima voor elkaar.
  In mijn Fordje Ka werkt het prima. Natuurlijk lever je

  wel wat kwaliteit van het geluid in. Ik zal binnenkort de kop van de recorder even schoonmaken. Wie weet helpt dit nog.
  Wat wel jammer is dat mijn iPhone in cover niet in de houder past. Maar zonder hulpstukje blijft de iPhone prima staan.
  Heel plezierig.
  Bedankt deze geweldige tip…

  Rene, bevalt het apparaat nog steeds? Kun je me zeggen of de iPhone -eenmaal in de houder- ook draaibaar is? Ik bedoel, kun je de iPhone naar de bestuurder draaien, zodat hij er een beter zicht op heeft of is het een gefixeerde constructie?

 21. door rob messchendorp

  Als ik hier ook even op mag reageren (zie 27 mei) het apparaat voldoet nog steeds goed, het eenigste minpuntje is dat je soms wat storing van buitenaf hoort.Het is het zelfde geluid als wat je hoort als je i-phone te dicht naast de pc licht maar als je hem op vliegtuigmodus zet heb je hier geen last van, het gebeurt niet vaak en is ook niet echt hinderlijk.Verder kan ik melden dat het toestel niet draaibaar is, maar bij mij wel goed is aftelezen als hij in de houder zit. Hoop je hiermee van dienst geweest te zijn.

 22. door koen

  Ik heb ‘m ook sinds gisteren binnen. Helaas vind ik het geluid minder goed dan mijn andere oudere tape adapter. Volume is gewoon minder!
  Heeft er iemand nog ervaring met andere tape-adapters en dan met deze?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.