iCulture Forum: rammelende iPhone, NFC-sticker plakken en wazige foto’s

·

rammelaar iphoneiPhoneclub is meer dan een nieuwssite met artikelen die door onszelf worden geschreven. We zijn ook een actieve community, waarin gebruikers veelvuldig aan het woord komen. Op het forum kan iedereen zijn idee, handige tip of probleem kwijt. Je kunt vragen stellen, anderen helpen en kijken of jouw opmerkelijke ontdekking echt uniek is. Elke week noemen we als ‘smaakmakers’ een aantal onderwerpen die afgelopen week op het forum hebben gespeeld. Misschien ontdek je weer iets nieuws, lees je over dingen die nog niet in de nieuwsartikelen ter sprake zijn geweest of durf je eindelijk die brandende vraag te stellen. Deze keer: rammelende iPhones, NFC-stickers aan de binnenkant van de iPhone plakken en foto’s met een witte waas.

Rammelende iPhone

Al bij de iPhone 4 klaagden mensen over rammelende geluiden in hun iPhone. Bij de iPhone 4s horen we nog steeds allerlei rammelgeluiden. Is het de aan/uitknop die niet helemaal vastzit? De cameralens? Of zijn het losse onderdelen die door de behuizing stuiteren? In ieder geval krijg je het geluid te horen als je met je vingertop achterop de iPhone op het Apple-logo klopt. Bij de Apple Store in Amsterdam kun je testen dat alle uitgestalde iPhone 4S-exemplaren allemaal hetzelfde rammelgeluidje hebben. Het personeel zegt dat het niets is om je zorgen over te maken, omdat je iPhone gewoon functioneert. Maar toch… waar komt dat geluidje vandaan? Natuurlijk bedoelen we met een rammelende iPhone niet de Fisher Price-rammelaar voor de iPhone, op de foto hierboven.

Lees verder op het forum: iPhone 4 Rammel

NFC-sticker op je iPhone plakken

iphone-nfcEen flinke tijd geleden schreven we op iPhoneclub over contactloos betalen bij de Rabobank. Je kon een NFC-sticker op je telefoon plakken en vervolgens een ijsje afrekenen. Inmiddels is een soortgelijk systeem al in bedrijfkantines en sportkantines uitgerold. Maar een sticker op je iPhone ziet er niet uit. De oplossing is om je iPhone open te schroeven en de sticker aan de binnenkant te plakken. Forumlid ‘bierofjenever’ deed dat ook, maar krijgt het niet voor elkaar. Zodra de NFC-sticker in de telefoon is geplakt, werkt hij niet meer. Hij wil graag weten wat de beste locatie is voor zo’n sticker, zodat het wel werkt. Een antwoord is er nog niet, maar er zijn vast mensen die dit nu lezen en al wel ervaring hebben met het opplakken van zo’n NFC-sticker.

Lees verder op het forum: Locatie NFC sticker mijnID plakken in iPhone?

iPhone-foto’s met flits zijn wazig en wit

iphone foto witJe kunt zonder flits prima foto’s maken met je iPhone, maar zodra je de flitser gebruikt worden de foto’s opeens wit en wazig. Het kan zomaar gebruiken als je nog de plastic beschermfolie op je iPhone hebt laten zitten. Toch blijkt het probleem ook voor te komen bij mensen die de beschermfolie al lang hebben verwijderd. Waar kan het aan liggen? Aan een hoesje met een ongunstige camera-opening bijvoorbeeld, waardoor het licht op één of andere manier terugkaatst naar de camera. Maar er zijn ook mensen die altijd last hebben van de witte waas en daarom voortaan maar zonder flitser fotograferen. Ook last ervan? Of weet je de oorzaak? Deel het met anderen!

Lees verder op het forum: Alle foto’s met flits zijn compleet wit en wazig! Wat is dit?

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

12 reacties

 1. door jeffrey

  Plaats de sticker aan de binnenkant van je hoesje. Niet zichtbaar en de sticker blijft werken!

 2. door naam

  (Red.) Verwijderd: irrelevant.

 3. door Richard

  Tof dat er op deze manier aandacht geschonken wordt aan “real-life problemen”! iCulture bevalt me nu al meer dan iPhoneclub en iPadclub samen. Onwijs benieuwd naar de veranderingen aan de website ook! Keep up the good work.

 4. door hoi

  Is dat rammelen niet de gyroscoop? Weet het niet zeker maar lijkt me wel logisch. Mijn iphone heeft ook last van een ‘tik’ als ik de onderkant van het scherm in klik. Ga er maar even mee langs bij T-Mobile (die ondanks de slechte denken een goede klantenservice hebben, iets dat voor mij bij KPN altijd lastig te bereiken was).

  Trouwens Gonny: kunnen we geen kleine preview krijgen van wat ons te wachten staat voor vernieuwingen aan de site? Of gaat dat nog komen en spreek ik voor m’n beurt?

 5. door Thomas

  Ik dacht altijd dat het de trilmotor was.
  Want als ik er op tik voelt het een beetje hetzelfde als dat me toestel trilt???

  Update: als ik me vinger op me camera doe en dan tik hoor het trillen minder tot niet? (iPhone 4S)

 6. Origineel geplaatst door hoi
  Trouwens Gonny: kunnen we geen kleine preview krijgen van wat ons te wachten staat voor vernieuwingen aan de site?

  Daar is het helaas nog iets te vroeg voor. We zullen zeker tussentijdse updates geven als er iets te melden valt.

 7. door Aygul

  @Thomas:

  Nogmaals, het is geen schroef of iets anders… Het is namelijk de auto focus van de camera die trilt, mijn ouwe htc desire had t zelfde geluid, op de engelse forum ‘ lens rattle ‘ zie je tientallen mensen die t zelfde ” probleem hebben ” , t is niet echt een probleem, het is de nieuwe techniek, alle 4sjes bij ons in de shop die hebben dat trillend geluid.

  Hoop dat dit wT duidelijk is

  Edit; als je naar de camera app gaat en je drukt op de scherm zodat hij focust, hoor je ook ‘n geluid dat hij zich aanpast,

  Jullie moeten t niet zien als een ” defect “, sommige iphone’s hebben een defect camera, dat wil zeggen dat hij niet meer goed focust of dergelijke, dat is ‘n productie fout, maar dat geluid is echt van de focus lens jongens,

  Ik heb vandaag de nieuwe htc one x in me handen gekregen, and guess what, zelfde geluid.. Zodra ik met me vingers op de achterkant tik… Hoor je een trillend geluid , het is geen productie fout, zoals k net al zei.. Ik heb ‘t op 8 andere 4jes getikt, en jawel… De zelfde geluid.., wees niet ongerust of wat dan ook, we moeten ermee leven.

 8. door Jamie

  Origineel geplaatst door hoi
  Is dat rammelen niet de gyroscoop? Weet het niet zeker maar lijkt me wel logisch. Mijn iphone heeft ook last van een ‘tik’ als ik de onderkant van het scherm in klik. Ga er maar even mee langs bij T-Mobile (die ondanks de slechte denken een goede klantenservice hebben, iets dat voor mij bij KPN altijd lastig te bereiken was).Trouwens Gonny: kunnen we geen kleine preview krijgen van wat ons te wachten staat voor vernieuwingen aan de site? Of gaat dat nog komen en spreek ik voor m’n beurt?

  Nee, dat is niet de gyroscoop, want de iPad 2 rammelt niet, terwijl deze ook een gyroscoop heeft.

  Erg slecht, en ik baal erg van zulke onvolkomenheden (net zoals het grid van mijn scherm op de iPhone, dat erg duidelijk zichtbaar is).
  Dut soort kleine mankementen zijn nu juist de reden waarom ik géén Android koop!

  Ik blijf erbij, de 3Gs was de beste iPhone tot nu toe!

 9. door Frank

  Dat van die flitser is heel waarschijnlijk dat ie te dicht bij de lens zit en achter glas zodat je strijklicht krijgt. Bij een compactcamera krijg je ook snel rode ogen doordat de flitser te dicht op het objectief zit. Zet je er een losse flitser op geen last meer.

 10. door v8x

  Origineel geplaatst door jeffrey
  Plaats de sticker aan de binnenkant van je hoesje. Niet zichtbaar en de sticker blijft werken!

  Als je dan toch een hoesje hebt dan maakt het niet waar die sticker plakt, het is net voor mensen zonder hoesje dat het een probleem is.
  Ik ben trouwens tegen hoesjes. Waarom je mooie telefoon inpakken? Ik doe ook geen hoes rond m’n TV.

  Origineel geplaatst door Frank
  Dat van die flitser is heel waarschijnlijk dat ie te dicht bij de lens zit en achter glas zodat je strijklicht krijgt. Bij een compactcamera krijg je ook snel rode ogen doordat de flitser te dicht op het objectief zit. Zet je er een losse flitser op geen last meer.

  Een losse flitser op een iPhone…. iemand nog goede ideeën?

 11. door Bert

  Origineel geplaatst door v8x
  Ik ben trouwens tegen hoesjes. Waarom je mooie telefoon inpakken? Ik doe ook geen hoes rond m’n TV.

  Ha, ha, misschien een gat in de markt om die hoezen te maken! Maar een tv zit nu eenmaal minder vaak in je broekzak. Ik snap wat je bedoeld, dus ik heb een hoesje waar ik hem uit moet halen, zie ik mijn mooie iPhone nog eens en niet alleen het hoesje. In in mijn broekzak/tas toch beschermd.

 12. door aygul

  @v8x:

  Waarom zou ik een hoesje moeten kopen of dragen?,

  het is toch JOU toestel, tenzij als ‘t nog wilt verkopen.. dan is ‘t ‘n ander verhaal,

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.