Honderden Chinezen in de rij voor de iPhone 4S

·

China iPhone 4S lanceringEen paar maanden na de eerste lancering van de iPhone 4S, zal de nieuwe iPhone morgen ook in China te koop zijn. Een belangrijke stap voor Apple, aangezien het land vorig jaar nog door Apple werd aangemerkt als de op één na grootste afzetmarkt voor Apple-producten. De hype rond de iPhone 4s begint in China inmiddels zijn hoogtepunt te bereiken: Chinese kopers staan volgens de website van Penn Olson inmiddels in een honderden meters lange rij om de iPhone 4S te bemachtigen.

De beelden van de wachtrijen in Peking en Shanghai zijn indrukwekkend. Op de bovenstaande foto, gemaakt bij een Apple Store in Peking, is een gigantische horde kopers te zien die allemaal wachten op de opening van de winkel. Bij de winkels worden tickets uitgedeeld aan de klanten, waardoor er niet iemand stiekem kan voordringen in de rij.

Dit moet voorkomen dat de situatie uit de hand loopt, zoals bij de lancering van de iPad 2. Toen werd in China een zogenaamde scalper (handelaar) in elkaar geslagen. Deze man hoopte een iPad 2 te bemachtigen die hij later met winst wilde doorverkopen. De kans is groot dat een deel van de iPhone 4S-kopers om deze zelfde reden in de rij staat.

De iPhone 4S wordt in China in combinatie met een abonnement verkocht via China Unicom, één van de kleinere operators. Zij zullen de deuren openen om 12:01 uur. De klanten die in de rij staan bij de Apple Stores hopen waarschijnlijk een simlockvrije iPhone te bemachtigen, waardoor ze niet aan een duur abonnement vastzitten.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

9 reacties

 1. door pear

  hoeveel % zou er gaan jailbleeken?

 2. door luc waterlot

  nu weten we waarom ze moeilijk te verkrijgen zijn in Belgie… !!!

 3. door chris

  Lijkt wel een WOW lancering. Alleen kost het product geen 30 maar minstens 700 euro. Kassa voor apple

 4. door janko

  Ik vraag me nog steeds af waarom bij apple wel in de rij staan maar niet voor een zamzung ??

 5. door @rno

  Je gaat toch niet in de rij staan voor een iPhone???

 6. door Edward

  Helaas niet gelukt met die tickets…

 7. door Tillie74

  Origineel geplaatst door janko
  Ik vraag me nog steeds af waarom bij apple wel in de rij staan maar niet voor een zamzung ??

  Waarschijnlijk omdat ze bij Samsung altijd voldoende voorraad hebben. :) (lees: niet express te weinig uitleveren)

 8. door Kok

  Ik hoor net op de radio, dat ze een beveiliger in elkaar hebben geslagen, omdat ze niet naar binnen mochten en ze hadden zo lang in de vrieskou buiten staan wachten. Volgens mij hebben ze de verkoop toen stop gezet. als ik het goed heb begrepen.

 9. door Beee

  Waarom zouden ze allemaal een oranje petje/helmpje op hebben ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.