Homeknop iPhone kapot? Probeer dit stappenplan eens!

·

homeknop-iphoneOp iPhoneclub vertellen we niet zo vaak over persoonlijke beslommeringen, maar deze keer moet ik toch even iets kwijt. Ik heb al weken last van een haperende homeknop. En dat is behoorlijk vervelend, want vanuit een app teruggaan naar het beginscherm is opeens niet meer mogelijk. Multitasking lukt ook niet, omdat de homeknop tweemaal indrukken niet meer herkent. Navraag bij Apple leverde het advies op om (op eigen kosten) een reparatie te laten uitvoeren. Er zijn vast honderden mensen die met hetzelfde probleem zitten en opzien tegen een dure reparatie, zoals ook uit de vele reacties op het forum blijkt. Gelukkig lijkt een simpele procedure de oplossing te bieden: het herkalibreren van je homeknop.

Het lijkt wonderbaarlijk dat je met een paar drukken op de knop je probleem kunt verhelpen, maar in mijn geval werkte het echt en ik ben niet de enige. De procedure is afkomstig uit een reactie bij een ouder artikel van TIPB en onlangs weer gedeeld in deze Github-Gist.

 1. Open een willekeurige applicatie.
 2. Houd de aan/uitknop ingedrukt totdat de rode ‘Zet uit’-balk verschijnt.
 3. Laat de aan/uitknop los.
 4. Druk de homeknop zachtjes in, totdat je terugkeert naar het startscherm met de verschillende app-icoontjes. Het kan zijn dat je dit een paar keer moet doen, als je maar terugkeert.
 5. Je homeknop werkt nu weer als vanouds.

Blijkbaar kan de homeknop door dagelijks gebruik en door slijtage van slag raken, maar is er geen sprake van een hardwarematig probleem. Als bovenstaande tip niet werkt, dan kun je ook nog deze forumtip via Voice Dialing proberen. Mocht de homeknop na het uitvoeren van bovenstaande tips nog steeds niet goed functioneren, dan is er waarschijnlijk toch sprake van een mechanisch defect en zit er niets anders op dan een iPhone-reparateur ernaar te laten kijken.

Tip via @jelleprins

Deze tip is ook beschreven op een van onze tipspagina’s: iPhone-homeknop defect? Opnieuw kalibreren helpt.
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

172 reacties

 1. door Patrick

  Een defecte home button is meestal toch echt een hardware defect , Apple is niet voor niks zo makkelijk met het omruilen van een iPhone met home button problemen

 2. door Michael

  Hij haperde ook bij mij. Heb het nu twee keer uitgevoerd en je merkt het inderdaad. Erg raar dat dit werkt vind ik :) maar wel top! Bedankt!

 3. door Stijn

  je kunt er ook gewoon een nieuwe inzetten is 5 minuten werk heb ik ook gedaan

 4. door mcjopie

  @Patrick: Makkelijk? Je bent de iPhone toch weer zo’n 2 tot 4 weken kwijt…

 5. door Dominic Huls

  De home button moet je even vasthouden als je de “slide to power off” melding krijgt.
  Klinkt raar, het bovenstaande topic, maat het werkt! :)

 6. door Ben

  Ik heb werkelijk alles geprobeerd, van stof wegpoetsen/draaien tot hard naast de knop drukken en van harde reset doen tot restoren/updaten.

  Niets heeft gewerkt. Ook deze oplossing werkt niet. Ik denk dat er maar 1 ding op zit, en dat is de telefoon terugsturen naar T-mobile. Maar dat doe ik pas zodra ik de 4S heb want kan geen dag zonder…

 7. door Patrick

  @mcjopie: Nou ik kreeg een nieuwe van Apple en moest NA ontvangst die van mij opsturen

 8. door Jeroen

  Makkelijk met omruilen? Mijn homeknop deed het ook niet meer en daar werd “waterschade” geconstateerd. Conclusie: refurbished toestel a 216,- nemen of ongerepareerd terugsturen.
  Ik heb voor het laatste gekozen, maar helaas is het toestel bij TNT zoek geraakt…:( ik weer 1,5 maand zonder iPhone. Maar wel netjes opgelost door T-Mobile door een nieuw toestel te sturen. :-) was ik uiteindelijk nog van m’n homeknop probleem af.

 9. door Stijn

  @Ben: koop een homebutton op dealextreme.com voor $2 en maak je iphone open vervang hem en je bent klaar.

 10. door mcjopie

  @Stijn: En daar gaat je garantie…

 11. door Patrick

  @Ben: Naar de Apple store in Oberhausen !
  Een 4S halen en je 4 word geruild voor een nieuwe indien je garantie hebt

 12. door TimmetjeTim

  Of je gebruikt in iOS 5 gewoon “AssistiveTouch”!

 13. door jos

  Werkt perfect. Helemaal top!

 14. door Stijn

  @mcjopie: hahah ja dat is wat iedereen denkt maar het is een kwestie van schroefjes losschroeven scherm eruit tillen en daarna weer terugplaatsen. Hun kunnen er nooit achterkomen dat je hem hebt opengemaakt dus niks daar gaat je garantie…

 15. door Marc Hoogendorp

  This is why I love your site!

 16. door HIphone

  Ik denk dat ‘kapot’ in de titel ook beter ‘hapert’ kan zijn want daar gaat het nml om. Ik moest ook té vaak 2 x drukken vond ik en dit is werkelijk een geniale tip!!

 17. door John Post

  Is er ook zo’n tip voor de aan/uit schakelaar? Die doet het bij mij niet meer op m’n oude iPhone 1G.

 18. door Daejji

  @Stijn: Daar zou ik maar niet te zeker van zijn.

 19. door Jurrien

  dank je wel voor deze oplossing ik had er ook ontzettend veel last van maar met deze procedure is het probleem verholpen

 20. door T. Zwiers

  Origineel geplaatst door Stijn
  @mcjopie: hahah ja dat is wat iedereen denkt maar het is een kwestie van schroefjes losschroeven scherm eruit tillen en daarna weer terugplaatsen. Hun kunnen er nooit achterkomen dat je hem hebt opengemaakt dus niks daar gaat je garantie…

  Tenzij ze natuurlijk hier ook lezen! Betrapt!

 21. door azamc

  Na de tip doet mijn Home knop weer als vanouds.
  Thx voor de tip.

 22. door bmonninkhof

  Het heeft absoluut gewerkt, direct deze tip als favoriet gemarkeerd!

 23. door Danny

  Super super super! Ik dacht dat het idd slijtage was, maar thanks gonny het werkt echt! Ben dr blij mee!

 24. door John Braun

  Top. Bij mij werkt het ook :-)

 25. door bas

  Bedankt voor de tip!! Werkte bij mij in een keer

 26. door Ringleverworst

  Hier werkt het!
  Ik had als noodoplossing “Activator”uit Cydia er op gezet.
  Daarmee kan je van bv je volumeknop je homebutton maken.
  Evengoed wel makkelijk om er op te zetten mochtt er één of andere knop mee ophouden.

 27. door shadelife

  omg! het werkt!

 28. door dekevster

  Ikzelf heb dit probleem ook gehad. Heb hem vervolgens afgegeven bij Van Leliveld in Utrecht. Die hebben hem gewoon onder de garantie omgeruild voor een nieuwe. Is ook een tip.. ;-)

 29. door joren

  @Stijn: vrij hard van overtuigd dat apple zich daar mee heeft bezig gehouden om ergens iets te plaatsen om na te gaan of hij is geopend of niet.

  zoals bij de ps3: de garantie sticker, neem je die eraf, dan komen er speciale strepen op.

 30. door sumarcity

  Super man mijn Home knop werk nu ook weer met 1 keer drukken.

 31. door 123

  Je kan ook de iphone openmaken en hem dan met de hand rechtleggen, zo heb ik het gedaan

 32. door Marc Hoogendorp

  Origineel geplaatst door TimmetjeTim
  AssistiveTouch

  Thanks 4 the tip. Did’nt knew this feature. Maybe it’s something to talk about on Iphoneclub.

 33. door DutchClick

  Origineel geplaatst door Patrick
  Een defecte home button is meestal toch echt een hardware defect

  Meestal wel…
  Ik had ook lichte twijfel, maar de [HOME] doet het serieus beter dan daarvoor… Cheers! :-D
  (En Jelle en Gonny hebben dit echt wel eerst getest en uitgezocht, want ze weten wel hoe hier vaak gereageerd wordt, nietwaar?! ;-)

 34. door nessytje

  Lifesaver ! thx IPC ! Was er al over aan het denken om mijn 4 binnen te doen in garantie… :))))

 35. door Bastiaan

  Ik loop ook al een paar maanden met vermoedelijk een mechanisch haperende home button. Soms ben ik wel eens instaat dat lig op de grond te gooien. Voor de reparatie laat ik pro asist gewoon komen, maar dan moet ik wel een iPhone 4 als leentoetsel terug hebben.

 36. door jamie

  Ik heb nog 3 mnd garantie, dus wilde vd week Apple eens gaan belle, maar wt* zeg dit werkt echt?!?!?!

 37. door johan

  Werkt hier na stap 4 7/8 keer herhalen!

 38. door Rambo12345

  Druk de homeknop zachtjes in, totdat je terugkeert naar het startscherm met de verschillende app-icoontjes. Het kan zijn dat je dit een paar keer moet doen, als je maar terugkeert.

  stap 4 lukt bij mij niet :( zou het aan mijn cydia tweaks en/of thema’s liggen?

 39. door Rob

  Bij mij lukt stap 4 ook niet. Ik blijf in het afsluiten scherm zitten. Werkt het alleen op iOS <5?

 40. door bas

  Toevallig vandaag mn Iphone opgehaald bij Hi. Dlit vanwege en defecte homeknop. Dit valt onder software en dus onder de garantie. Omdat de reparatie duurder is dan een nieuwe Iphone 4 heb ik na 9 maanden gewoon een gloednieuwe ontvangen. Mijn tip: ga terug en zeg dat t onder garantie valt!

 41. door Robbert van den Berg

  Bij mij gebeurt er ook niets.

 42. door rob

  helemaal top!!!
  had veel last van een haperende homeknop, soms drie vier keer drukken om een prog te verlaten.

  na dit uitgevoerd te hebben is het in een keer opgelost!!
  werk nu weer met een keer drukken!

  bedankt!
  rob

 43. door itsme

  Gewoon naar Oberhausen, mijn 10 maanden oude t-mobile nl iphone 4 ruilde ze on the spot om voor een nieuwe

 44. door Jamie

  hmmm wat er gebeurt is dat je de openstaande App geforceerd sluit, maar dat daarbij de home button ‘gekalibreerd’ wordt lijkt toch BS als je een beetje rondsnuffelt.

 45. door MeneerDuck

  Geniaal :D
  Ik heb er zelf geen last van, maar het is wel rete handig om te weten.

 46. door rob

  @Rambo12345: de homeknop wat langer ingedrukt houden was bij mij de oplossing

 47. door joko

  He! Volgens mij werkt het.
  Had/ heb ook problemen met de home knop. Wanneer ik een app wil sluiten en ik druk een keer op de knop dan reageert ie alsof ik twee keer heb gedrukt.
  Dan nog 1 of 2 keer drukken en ik ben weer terug op de startpagina.

  Even dit een paar dagen proberen.
  Alvast bedankt.

 48. door Gé

  Ehhmm ligt het aan mij of gebeurd er gewoon niks als ik de home knop indruk bij het “zet uit” scherm?

 49. door bram

  Woot;o het werkt ook nog echt;D

 50. door Sjors

  Top. Weken zitten twijfelen om hem te laten repareren, maar dit werkt!!

 51. door Bas

  zo dat werkt goed! zo goed zelfs dat ik niet eens meer de kans krijg om hem 3x in tedrukken haha

 52. door Chris

  Origineel geplaatst door Patrick
  Een defecte home button is meestal toch echt een hardware defect , Apple is niet voor niks zo makkelijk met het omruilen van een iPhone met home button problemen

  Jij weet er blijkbaar niks van.

  Deze methode kende ik al wel, ze raden het zelfs aan in app resellers, meen dat ik dit al is op iphoneclub heb gelezen een aantal jaar geleden? Onder de reparateurs is die wel bekend. Daarnaast is het eigenlijk nooit de KNOP die kapot is maar de kabel eronder. Zelf maak ik al 2 jaar iphones, begonnen bij de iphone2. En heb maar 3x een echte kapotte iPhone flex cable gezien. Dus het is zeldzaam.

  PS. Staat niet duidelijk in het artikel, zachtjes ingedrukt houden totdat je teruggaat heeft dezelfde werking!

 53. door bas

  HOERA!!!!! hij doet het weer!!! Top!!! Thanx

 54. door Robby

  Van mij gaat m’n onderste deel van m’n touche reen niet meer. Ik kan niet meer sliden om te ontgrendelen of op te nemen. Iemand tips?

 55. door Bram

  Bij mij werkt het niet, krijg geen homescreen te zien als ik op homeknop druk als het zetuit-balkje in beeld is. Hoevaak moet ik drukken? Werkt dit alleen met iOS 5 o.i.d.?

  Bij mij lukt het iig niet… :(

 56. door Patrick

  @Chris:

  Blijkbaar niet dan , maar de Apple store ruilt hem om zonder te kijken als je voor dit probleem komt !

  ik ken dit trucje ook wel maar bij “echte” problemen helpt dit toch mooi niet

 57. door bas

  Blijkbaar is er toch een soort software-bug.
  Hoop dat iOS5 dit oplost.

 58. door be10

  Super tip. Bij mijn iPhone heeft het ook gewerkt!!

 59. door Danny

  Het werkt hier ook! Had er ook last van! Thnx

 60. door Daejji

  Super trouwens, bij mij werkt het!! Had toevallig sinds 1 week last van een zeer slecht reagerende homeknop! Dit geprobeerd en hij werkt weer als nieuw! Toevallig dit dat het net nu gepost is! Scheelt weer een ergernis, thé thé

  Ik moest de homeknop trouwens een paar seconden zacht indrukken.

 61. door carlo

  Lifesaver. Thanks.

 62. door Alex R

  Hey jongens ik heb het zelfde probleem met de homeknop heb van alles geprobeert maar het lukt me maar niet. ik ben naar applestore in den haag geweest met mijn iphone 4 8 maanden oud. die hebben doorverwezen naar de provider. Toestel is van een tmobille medewerker die het cadeau kreeg en vervolgens aan mij verkocht. dus logisch dat ik de bon ook niet heb.. wat zou ik in zulke gaval kunnen doen? waar kan ik terrecht :S

 63. door Rambo12345

  Origineel geplaatst door rob
  @Rambo12345: de homeknop wat langer ingedrukt houden was bij mij de oplossing

  Thx Rob. Probleem is opgelost :) Het werkt nu zoals het hoort

 64. door Mark

  Ik meen dat deze actie werkgeheugen vrijmaakt. Daardoor kan de iPhone zijn taken weer beter verwerken en reageert de home-button dus ook beter. Apps reageren ook sneller.

 65. door Ikke

  Super ! Ik had inderdaad ook eerst dit probleem, heb wel 7x moeten duwen maar hij werkt weer als vanouds !

 66. door Erickq

  Toevallig had ik de laatste weken wat problemen met de home-knop. Niet ernstig, af en toe drukte ik 1x en dan had de iPhone kennelijk begrepen dat het 2x was. En soms drukte ik 1x en deed ie niets.

  Ik moest ook iets van 7 keer drukken via de beschreven procedure maar mijn home knop doet het nu weer als vanouds, nooit geweten dat dit kon, bedankt voor de tip!

 67. door ellen

  Tjee, wat geweldig, helemaal geweldig en bedankt voor deze waardevolle tip

 68. door Joris

  het werkt niet ,……….

 69. door Michael

  Briljant! Neemt een hoop irritatie bij me weg!
  Bedankt Gonny!

 70. door joru

  Bizar, bizar, maar hij doet het weer….THANKS

 71. door peter

  Ik weet niet of ik de procedure goed begrepen had; ik hield de home-button net zo lang ingeduwd totdat het springboard weer verscheen. Maar het heeft gewerkt! Ik was al aan het zoeken naar een nieuwe home button, of hoe ik stof/vuil onder de button zou kunnen verwijderen.

  Een zelf-reparerende telefoon! Hoe futuristisch wil je het hebben.

 72. door Grave

  Jullie zijn geniaal! :D

  Heb al weken last dat m’n home knop niet reageert en soms wel 6x moet drukken voordat ie wat doet. En nu doet ie het ineen weer normaal, hoef ik em niet meer op te sturen :) Dit moeten ze bij Tmobile ook weten, scheelt veel gemieter :)

  Thx!!

 73. door Han

  Deze oplossing werkt bij mij maar tijdelijk.

  Wat wel werkt is de iPhone met de onderkant (waar de connector zit) kort op de tafel tikken. Sindsdien doet ie het weer zonder problemen.

 74. door Kees

  Raar maar waar, het werkt goed.
  Ik dacht dat de home-knop aan het slijten was, maar nu werkt hij weer naar behoren.

  Bedankt voor de tip.

 75. door CheesieOnion

  Is er ook zo’n trucje voor de aan/uit-knop, want deze reageert bij mij niet altijd meer helemaal goed.

 76. door LEVD

  Dit werkt perfect ;) had er al maanden last van , niet een hardware probleem dus

 77. door bas

  Geweldig!! Echt een hele verbetering, het werkt nu weer zoals het behoort te werken. Scheelt weer frustraties…

 78. door Naj85

  Vreemd dat dit lijkt te werken tot nu toe. Dan kan mn partner haar abo opzeggen want we wouwden laten opsturen ter reparatie. Bedankt voor de tip!

 79. door Olivier

  Dit werkt briljant! Bedankt, want ik had al een tijdje problemen, waardoor ik via activator al wat alternatieve methodes had ingesteld… Ik dacht ook dat het een hardware probleem was, maar blijkbaar niet!

 80. door Fugitibo

  Hallo dit werkt niet op mijn iphone, na het inhouden van uitknop en dan op home knop druk ga ik niet terug. Ongeacht hoe vaak ik druk , het werkt hier niet.

 81. door Peterfrans

  Origineel geplaatst door Stijn
  je kunt er ook gewoon een nieuwe inzetten is 5 minuten werk heb ik ook gedaan

  Bij welke heb je dat gedaan. 3GS of de 4?

 82. door Fred01

  Als ik de uitknop ingedrukt heb en hij staat op het “zet uit” scherm dan reageert hij totaal niet op m’n homebutton om weer naar het basisscherm terug te keren. Maar als ik op annuleren druk en dan m’n homebutton gebruik dan doet hij nog steeds af en toe raar zoals ik nu al gewend ben. Iemand enig idee hoe dit kan? Waarom keer ik na het drukken op de homebutton niet terug naar basisscherm?!

 83. door John

  Bij mij (3Gs) lukte het niet om zachtjes te drukken. Gebeurde niets. Inhouden werkte wel.

 84. door Pietie

  Super bedankt, deze info heeft mijn probleem met de home knop opgelost!! Keep up the good work!

 85. door Marcel

  Redelijk oud nieuws…. Bij mijn 3g was mn flexkabel kapot (sleepcontactje afgebroken). Heb hem zelf vervangen via een youtube stappenplan: kosten: €7,50. Wel wat stofjes in het scherm gekregen. Maar zeer makkelijk en 10min werk.

 86. door Sjoerd

  de bovenstaande procedure werkte niet maar het aansluiten aan de computer met homeknop ingedrukt tot voice dail activeerde werkte wel! TOP Thanks!!

 87. door Alwin

  Bij mij werkt het ook bij iphone 4:) Dankjewel!!

 88. door Inge

  DANK! briljant :) Het werkt, geweldig.

 89. door RonDJ

  Origineel geplaatst door Stijn
  @mcjopie: hahah ja dat is wat iedereen denkt maar het is een kwestie van schroefjes losschroeven scherm eruit tillen en daarna weer terugplaatsen. Hun kunnen er nooit achterkomen dat je hem hebt opengemaakt dus niks daar gaat je garantie…

  Misschien een domme vraag maar hoe maak je zo’n iPhone 4 open dan?

 90. door Jur

  Ik geloofde er niks van, na bij zet uit aangekomen gebeurde er niks. Ik zachtjes drukken en drukken en ja uiteindelijk na zeker 6x drukken ging ie terug.

  en verdomd nu doet de homeknop het weer als nooit te voren!

 91. door Carlos

  Goud deze tip. Stond bijna op het punt om de toets te vervangen. Blijkt het zo op te lossen te zijn. Thankx IPC!!!!!

 92. door Peterfrans

  Origineel geplaatst door RonDJ
  Misschien een domme vraag maar hoe maak je zo’n iPhone 4 open dan?

  Het is niet zo eenvoudig als wordt voorgesteld. In totaal moet je 66 stappen nemen om de hometoets te vervangen en je toestel weer in elkaar te zetten. En dan moet je geluk hebben dat je normale schroefjes hebt, anders wordt het nog ingewikkelder. Kijk maar eens op ifixit.com

 93. door Larss

  Origineel geplaatst door Stijn
  je kunt er ook gewoon een nieuwe inzetten is 5 minuten werk heb ik ook gedaan

  Ehh, echt niet. Da’s een 27 stappenplan of zo bij iFixit (voor de iPhone 4), anders had ik dat allang gedaan :)

  Thanks Gonny voor de tip! Het lijkt te werken, een paar daagjes testen om te zien of het geen toeval of training / placebo van mijn kant is.

 94. door Robbert

  Ik zat al tijden met het probleem dat mijn iPhone 4 af en toe mijn home knop niet pakte. Wilde m al bijna zelf gaan repareren maar dit is echt een geniale tip!! Werkt perfect, mijn home knop doet het weer als vanouds! Bedankt!

 95. door Goey

  Had veel problemen met home knop, de procedure boven gevolgd en werk prima. Super!!!
  Thxx Guys!!

 96. door *bear*

  Ook niet als je gewoon rustig meerdere keren drukt? Ik zelf moest echt wel een keer of 10 drukken, en dan springt ie terug. Werkt echt goed IPC!! Thanks :-) @Fred01:

 97. door Joost

  Ook op de Ipad werkt dit prima. Je kunt de home knop gewoon een aantal seconden vasthouden.

 98. door Jeroen

  Helemaal top werk super, zat er al langer mee …

 99. door Vossie

  Top, het werkt!! Bedankt!!

 100. door YLA G

  Wat een verschil! Werkt goed Thx!!!

 101. door Margreet

  Super! Het werkt ook voor de iPod Touch!

 102. door Bigbrothers2000

  Origineel geplaatst door Stijn
  @mcjopie: hahah ja dat is wat iedereen denkt maar het is een kwestie van schroefjes losschroeven scherm eruit tillen en daarna weer terugplaatsen. Hun kunnen er nooit achterkomen dat je hem hebt opengemaakt dus niks daar gaat je garantie…

  Ja he die witte sticker dat op de schroef is geplakt zien ze ook niet he , ze zijn daar blind :)

 103. door Meneerduck

  What the hack. Ik had helemaal nergens last van met m’n iPad, maar toch gedaan en m’n home knop lijkt het nu juist vaak niet te doen :S. Mss ben ik gewoon gek aan het worden maar het lijkt er wel op.

 104. door Mystic

  Werkt hier ook perfect voor zelfde probleem met iPad… Thx a lot!

 105. door henk

  Wow. Werkt
  Super !

 106. door Edward

  Geniaal dit!! Mijn home-knop werkt weer als vanouds, dank voor de tip!

 107. door Rens

  Is er ook zo;n tip voor een kapotte aan/uit toets :D

 108. door MeneerDuck

  Origineel geplaatst door Meneerduck
  What the hack. Ik had helemaal nergens last van met m’n iPad, maar toch gedaan en m’n home knop lijkt het nu juist vaak niet te doen :S. Mss ben ik gewoon gek aan het worden maar het lijkt er wel op.

  Nevermind. Kennelijk ben ik vandaag tegen wat gaan stoten ofzo, er zit een klein deukje in en er zal iets los. Door het weer aan te drukken doet’ie het gewoon prima.

 109. door anoniem

  echt niet te geloven dit, maar het werkt! Echt, sta zo versteld. Stond serieus op het punt mijn iPhone op te sturen!

 110. door jo!

  dit is nou typisch ‘Apple-engineering’
  Dit soort trucs hebben altijd al in applespullen gezeten.
  Briljant dus.

 111. door Daan

  Het is toch de bedoeling dat je de home-button ingedrukt houd tot je bij je beginscherm bent? In plaats van 20x klikken.

 112. door mario

  Had dus al een week problemen met home button, lees net het bericht, gekalibreerd en doet t weer. Heel fijn

 113. door iRodney

  Bedoelen jullie niet ‘Homeknop iPhone werkt niet goed’? Want als de iPhone home knop ‘kapot’ is, werkt deze stappen plan ook niet ;)

 114. door Max

  Origineel geplaatst door Stijn
  @mcjopie: hahah ja dat is wat iedereen denkt maar het is een kwestie van schroefjes losschroeven scherm eruit tillen en daarna weer terugplaatsen. Hun kunnen er nooit achterkomen dat je hem hebt opengemaakt dus niks daar gaat je garantie…

  De meeste interne schroeven zijn zo gemaakt om dat te herkennen. Alleen de backplate en de batterij kunnen zonder garantie verval worden verwijdert.

 115. door Daejji

  @Jo: Zo briljant vind ik dit dus niet! Mooi dat ik dit nu dankzij Ipc en de tipgever weet! Maar zou eigenlijk niet moeten dit! Dom dat zo’n hardware/software fout erin zit natuurlijk! Eerder een Apple blunder!! Een fout! Die knop hoor het gewoon altijd normaal te doen vind ik

 116. door dikke arie

  Werkt perfect! Bij mij werkte de knop wel eens 2 keer als ik 1 keer drukte. Nu niet meer gehad! Typisch apple: hardware problemen softwarematig oplossen…

 117. door Annemie

  Thanks! Dit werkt echt! :-)

 118. door renelma

  Shit !! Het werkt echt! Ik heb /had dit ook en moest hem laten repareren buiten de garantie.. Volgens mij weten ze dit niet bij T-Mobile.. Haha. Goeie tip !

 119. door Chillez73

  Gonny en Jelle, duizendmaal dank voor deze tip! Mijn homeknop is weer betrouwbaar.

  @Gonny misschien de moeite waard om er ern poll bij te plaatsen om te zien hoeveel gebruikers hier mee geholpen en hoe vaak het werkt bij slecht werkende home knoppen.

 120. door GAP

  Tnx voor de tip. Werkte bij mijn toestel. Was het enige irritatiepuntje..

 121. door Marc

  @gonny : deze soft cache reset werkt nog voor heel veel meer problemen en is een feature die blijkbaar nog onbekend was. Op de iPad werkt het ook prima als een app niet wil doorstarten: naar het uitscherm en homeknop net zo lang inhouden dat je terug gaat naar begin scherm en voila! Hoef je niet helemaal opnieuw te starten. Dus een hikje op de iphone of ipad: het werkt heel vaak!

 122. door Marc

  deze soft cache reset werkt nog voor heel veel meer problemen. Op de iPad werkt het ook prima als een app niet wil doorstarten: naar het uitscherm en homeknop net zo lang inhouden dat je terug gaat naar begin scherm en voila! Hoef je niet helemaal opnieuw te starten. Dus een hikje op de iphone of ipad: het werkt heel vaak.

 123. door TOmpir711

  Dat werkt echt bij mij, had er al twee weken last van en hij doet het nu

 124. door Edo

  Ik had dit ook bij mijn nieuwe iphone4 ( was een week in gebruik ) en toen weigerde de homeknop..
  Apple gebeld ( want had hem online via apple store gekocht.. ( zonder sim en abbé etc.. !!! ) en kreeg direct een nieuwe toegestuurd.
  Super service :)
  Totale tijd . 10 min telefoongesprek. 3 dagen wachten op koerier ( 5 minuten omwisselen ) Klaar :)

 125. door Ilse

  Super tip. Het werkt bij mij ook. Super blij mee, want werd er gek van dat hij zo haperde. Dus thanks!!!

 126. door Paul

  Ik heb het net gereprobeert op mijn iPod touch, hij reageert nu veel sneller.

 127. door Martijn van de Wouw

  Wow! Ik stond op het punt om hem te laten repareren maar dit heeft geholpen! Meer van dit soort tips zijn altijd welkom! THNX!

 128. door thomasstroobants

  DANK UUUUU

 129. door Ted

  Hier doet het probleem voor als ik, Apeldoorn, op 3G overschakel. Bij thuiskomst problemen, maar een paar keer resetten verdwijnt het weer. Bijna laten repareren, maar in de winkel deed het weer als vanouds. Als het de homeknop zelf zo zijn, mechanisch gezien, dan is het niet de ene keer wel en de andere keer niet. Zie het meer als een software probleem. Iemand ook ervaring hiermee of gebeurt het ook als jullie overschakelen naar 3G?

 130. door oosterhout

  GEWELDIG. erger mij al ruim een maand dagelijks aan het probleem van een niet goed werkende homeknop! En nu een paar simpele stapjes verder… Probleem opgelost. Super.

 131. door Ahmed

  Het werkt ook nog. Thanx!!

 132. door Roel

  Gruwelijk! Bedankt! Dit is super handig!!!

 133. door Michiel

  Bij mij werkt het tot dat je “zet uit” in je scherm krijgt. Het maakt niet uit hoeveel keren, hoe lang of hoe zacht ik op de home knop druk maar hij gaat gewoon niet terug!?

  Iemand een idee?

 134. door Langerak

  Super! Hiermee direct 2 iphones gemaakt!

 135. door Flip

  fijne tip!

 136. door Ron

  Als ik het aantal reacties hier ziet komt het toch wel erg veel voor bij de iPhone. Toch wel een min puntje van mr. Jobs.

 137. door I-Travel

  Fijne tip! Al is het excuus voor een 4S nu wel verdwenen…;-)

 138. door gidie12

  Heel erg bedankt en het werkt… Jipie

 139. door freak

  Nice, werkt! Had al tijden last van defecte Home knop: enige manier om in homescreen te komen was uit-aan-Emergency Call-cancel-unlock-tadaa Home screen :) Heellll omslachtig dus nu werkt het gelukkig weer top!!

 140. door ppl

  Dit stappenplan zal helemaal niets doen. Het enige wat men hier ziet is iets wat je het placebo effect noemt en eigenlijk is dat best hilarisch :)

  Ten tijde van de originele iPhone en de 3G bestond er geen stembediening. Als je een app opende en deze liep vast kon je niet meer terug naar je homescreen door op de homebutton te drukken. Apple heeft toen bedacht om een force quit zoals ze die in OS X ook hebben er aan toe te voegen zodat je wel weer terug kon. Dit force quitten deed je door de homebutton lang ingedrukt te houden.
  Met de 3GS kwam stembediening die je in de 4 en 4s ook terug vindt. Apple heeft toen in al haar wijsheid besloten dat de homebutton lang ingedrukt houden de stembediening activeerde. De functie om te force quitten is er niet uitgehaald maar verplaatst. Je moet nu eerst de aan/uit knop ingedrukt houden tot je het “zet uit” scherm krijgt. Daarna moet je de homebutton een paar seconden ingedrukt houden waarna de app geforce quit wordt en je weer terugkeert naar je homescreen.

  Het stappenplan wat hier staat zal met kort indrukken helemaal niets doen. Het “zet uit” scherm heeft een time out. Na zoveel seconden (ik geloof 30) zonder actie van de gebruiker verdwijnt het scherm en kom je weer terug in de app of de homescreen. In dat scherm zal er niet gereageerd worden op klikjes op de homebutton, wel als je de homebutton ingedrukt houdt. Sommige mensen zijn echter niet snel genoeg met het indrukken van die knop waardoor ze de knop te lang vasthouden. Dit langere vasthouden wordt gezien als de homebutton lang ingedrukt houden en dus wordt er een force quit gedaan. Dat is de reden waarom er bij een aantal mensen het werkt na een x aantal maal klikken. Als je echter heel kort klikt zul je zien dat er totaal niets gebeurd en de timer van het “zet uit” scherm afloopt.

  Het enige wat onder reparatie personeel bekend is, is de force quit functie die ook in de iPhone handleiding staat en hier op IPC ook al eens voorbij is gekomen. Problemen met de homebutton zijn verder hardwarematige problemen (met diverse oorzaken: maandagochtend model, vuil, niet correct aangesloten, etc.). De enige oplossing hiervoor is een RMA waarbij de hele button incl. kabel zal worden vervangen. Het enige waar deze tip werkt is tussen je oren als je er in geloofd ;)

 141. door Zelfreparateur

  @ppl: Inderdaad ppl
  Ik geef je helemaal gelijk. Ook al van alles geprobeerd en gedacht dat het hielp totdat ik vanmorgen een nieuwe knop heb geplaatst.
  Nou dat is pas verschil. Werkt weer als nieuw.

 142. door Tom D

  Ik had de probleem ook, na de bovenstaande tip lijkt het nu wel te werken.
  Ik had de probleem al paar maanden, maar omdat ik de iPhone paar weken niet kwijt wilde heb ik het nooit gebracht naar T-Mobile.

 143. door tuur

  Helemaal top! Briljante oplossing.

 144. door Jeroen

  @ppl: leuk uitgebreid antwoord ppl, en inderdaad, het is volgens mij wat jij zelf geloofd. Als het bij alle andere, inclusief mij , wel werkt dan werkt het, wat de oorzaak (en de oplossing) ook is.

  @jelleprins: thnx voor de tip

 145. door Harold

  Eureka! ThanQ

 146. door Martijn

  Gewoon naar het Hi service center gaan, krijg je gelijk een nieuwe mee!

 147. door glenn_lauw

  Oh mijn god. What the hellllll. Ik irriteer me echt al maanfen aan dit probleem en dacht automatisch dat het een hardware defect. Ontzettend blij!!!!

 148. door Robbert van den Berg

  @ppl: je hebt gelijk, ik heb deze tweak met een goed werkende knop geprobeerd en dan zal je zeker in 1x terug moeten keren als dit verhaal waar is. Maar ik kan 100x snel drukken maar er gebeurt niets. Alleen als ik hem lang indruk dan sluit die de applicatie af zoals jij ook beschrijft.
  Het zit tussen de oren.

 149. door rens

  Perfect bedankt ik zat al te kijken of ik hem ging opsturen

 150. door Pieter

  Top tip!

 151. door Tader

  De hier beschreven procedure sluit de huidige applicatie af, en heeft niets met home-calibratie te maken. Een eventueel beter werkende home knop zou kunnen komen doordat er door het afsluiten geheugen is vrijgekomen en je telefoon daardoor sneller kan reageren.

  http://support.apple.com/kb/ts1445

 152. Werkt als een trein. Na maanden een slecht werkende home button gehad te hebben werkt hij nu weer als een zonnetje.

  Ook veel mensen in m’n netwerk met positieve reacties. Blijkt in heel veel gevallen dus erg goed te werken.

 153. door RH

  Ik heb een iPhone 4 via KPN, aangeschaft bij The Phonehouse. Ik heb hetzelfde probleem, een home knop die vast lijkt te zitten en zelfs een beetje lager ligt dan de glasplaat.
  The Phonehouse(Apple) wil mijn toestel wel repareren, maar dan ben ik hem 6 weken kwijt en dan krijg ik een ander opnieuw geassembleerd toestel terug. Daar heb ik dus totaal geen zin in.. Stel dat ik naar Oberhausen rij, maak ik dan kans op een nieuw toestel?
  Heeft er iemand ervaring met de reparatie van de home button bij een erkend bedrijf?

 154. door Thomas

  @Stijn: Er zit gewoon een sticker in die bij lichtinval verkleurd.
  Netzoals er ook een sticker inzit die als die nat word ook verkleurd.
  Dus wees daar maar niet zo zeker van!

 155. door Lyrix

  Heb dit probleem met mijn ipad2 ook gehad. Ik dacht eerst dat ik gek werd en het aan mij lag maar na een 2e ipad er naast te gebruiken kon ik het verschil duidelijk merken.
  Geloof dat dit niet door slijtage komt want ik had het al na een maand. Maar inderdaad het werkt echt! Na omschreven procedure werkt de home button weer als vanouds.
  Had deze procedure op een andere site gevonden, engelstalig volgens mij

  Met mijn iphone die nu inmiddels 2 jaar oud is heb ik het nog nooit gehad.

  In mijn ogen dus geen placebo zoals ppl hierboven schrijft.
  De home button reageerde alleen nog maar als ik em op een bepaalde manier in drukte. Na omschreven procedure werkt hij weer als nieuw. Mijn mening het werkt echt.

 156. door Jeroen Hofs

  Geweldig,

  Ik had erg veel last van het haperen van de home knop, multitasken ging bijna niet, simpel sluiten van een programma resulteerde in multitasken etc. Na uitvoeren van deze “hercalibratie” werkt het weer.

  Bedankt!

 157. door ppl

  @Lyrix: Dat placebo effect is niet iets wat 15 seconden, een uurtje of een dagje duurt. Dat is iets wat een aantal weken tot maanden kan blijven. We weten het dus pas echt zeker wanneer je over 3 maanden nog steeds geen problemen hebt met je homebutton. Het enige wat ik me kan voorstellen is wat een aantal andere ook al hebben uitgelegd: de applicaties worden geforceerd gestopt waarna er weer resources vrij komen. Dan zal waarschijnlijk binnen nu en 2 weken bij velen het probleem weer terugkomen omdat er dan weer resources in beslag worden genomen. Een ander punt kan zijn dat het lang ingedrukt houden van de knop het e.e.a. intern heeft verschoven waardoor het nu ook wat langer blijft werken. Ook dat is maar tijdelijk van aard.

  Kortom, ik wil over een paar weken wel eens weten hoeveel mensen er dan nog steeds geen last meer van heeft.

 158. door Ted

  @ppl: Dat klopt helemaal. Afgelopen zondagochtend geen problemen ondervonden (na weken trouwens) en we komen tegen de avond terug uit Utrecht en daar begonnen de problemen weer. Tegen 20:00 uur fiets ik naar familie, hier nog geen kilometer vandaan, en alle problemen zijn opgelost. Alsof er niets aan de hand is. Wat ik eerder hier aanhaalde, het is geen mechanisch defect. Wat meer lijkt dat het ergens softwarematig in de fout gaat. Ben benieuwd of meerdere gebruikers dit op dezelfde wijze ondervinden.

 159. door monique b

  Wel heel vreemd dat dit zo vaak voorkomt en dat Apple het gewoon als ‘kosten voor jezelf’ behandeld. Zo vaak voorkomend kan niet aan de gebruiker liggen. Dank voor de oplossing!

 160. door Pinokkio

  Hmmm….hier werkt dat helaas niet. En ook voor mij geldt dat ik niet zonder kan en ik hang qua gevoel tussen verbazing en verontwaardiging; het allerbeste wat er te krijgen is kan dus toch stuk…..zucht

 161. door bas

  de problemen zijn verdwenen sinds update naar iOS5.
  Zo te zien was het toch een software probleem

 162. door Ted

  Wel, hier niet (al leek het er wel op). Vanmorgen een nieuwe homeknop laten aanbrengen en nu maar hopen dat het blijft werken!@bas:

 163. door mafri

  Ik had hier ook last van.
  Hier nog een alternatieve methode:

  In “instellingen” bij “algemeen” en “toegankelijkheid” heb je onderaan “druk driemaal thuisknop in”.
  Die stond bij mij op “wit op zwart aan en uit”.
  Ik heb hem op “uit” gezet en mijn homeknop deed het meteen weer goed!!
  Daarna kan je de instelling weer veranderen en je zult zien dat je homeknop het blijft doen.

 164. door Vince

  De eerste keer werkte deze tip direct.
  Een maand later (vandaag) weer hetzelfde probleem. Stap 4 werkte maar niet.
  Hier tip gelezen Homeknop langer vast te houden (zeker 10 seconden) en toen werkte het wel weer. Ben benieuwd hoe lang dit nu werkt.

 165. door thedon

  bedankt voor deze geweldige TIP!
  werkt stuk beter nu gelukkig!

 166. door Fernon

  Mijn home button is bijna stuk, ik moet heel veel kracht zetten, gelukkig is hij verzekerd

 167. door Tessa

  super bedankt voor deze tip! heb hem net uitgevoerd en me knop doet het weer. fijn hoor!!!! (geloofde het namelijk eerst niet).

 168. door paul

  ik wist dat hier een artikel over geweest was , gelukkig maar dat ik het terug kon vinden.
  Het werkt super en hij reageert weer flitsend.

 169. door Bjorn

  Als trouwe lezer dit bericht 3 mnd geleden opgeslagen, wist dat het ooit van pas ging komen. Dins paar dagen ook last van deze bug en de truc werkt nog steeds!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.