Het iPhone-scherm, hoe werkt dat eigenlijk?

16 augustus 2007, 23:00 · Gonny van der Zwaag

iPhone How Stuff WorksHet scherm van de iPhone werkt alleen bij aanraking met je vingers. Hoe dat kan? De bekende website How Stuff Works ging op onderzoek uit en kwam erachter hoe het scherm is opgebouwd. Ze maken ook een vergelijking met andere apparaten, zoals de Nintendo DS en de Palm Treo.

Bij het capacitieve touchscreen van de iPhone wordt een laag materiaal gebruikt met een electrische lading. Een aanraking verandert de hoeveelheid spanning op een bepaald punt. Bij de iPhone gaat dat nog een stapje verder: daar kan het multitouch-scherm op meerdere punten aanraking detecteren.

How Stuff Works heeft ook uitleg over andere aspecten van het touchscreen en legt uit welke toestellen nu echt de ware concurrentie voor de iPhone vormen. Zeer het lezen waard: How the iPhone Works.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

2 reacties

 • Peter
  7 years

  ik hoop dat de negatieve berichten over het scherm laatst onjuist zijn, anders zou je na een half jaar weer mogen uitkijken (en vooral sparen) voor een nieuwe

  Antwoord Quote

 • 7 years

  Na een half jaar zit er toch nog garantie op? Gewoon terug gaan naar de Apple store lijkt mij, of valt dit niet onder garantie?

  Antwoord Quote

Comments are closed.