Hard Drive Cover: vermom je iPhone als oude harde schijf

·

Hard Drive CoverDe Hard Drive Cover is misschien wel de beste iPhone-case om je liefde voor oude technologie mee te verklaren. Door je iPhone hier in te wikkelen, lijkt hij vanaf de achterkant sprekend op een oude harde schijf. Je moet hem alleen wel recht van achteren bekijken: de zijkanten van de case lijken uit gewoon, zwart plastic te bestaan.

De case lijkt alle details van een oude harde schijf met zich mee te dragen: niet alleen is de oude, ijzeren behuizing goed nagemaakt, maar ook de stickers met garantiemeldingen en serienummers zijn terug te vinden. Helaas is alleen de achterkant uitgewerkt: aan de zijkanten zitten niet de gebruikelijke behuizing en poorten van een harde schijf.

Het is op het moment vrij lastig om de Hard Drive Cover in handen te krijgen: de iPhone-case wordt verkocht door Thumbs Up, een distributeur van verschillende accessoires. Waarschijnlijk zullen webshops hem moeten inkopen voordat wij een plek hebben om hem aan te schaffen. De Hard Drive Cover is volgens Thumbs Up alleen te gebruiken met de iPhone 4.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

13 reacties

 1. door Marcel

  Jammer dat hij niet op de 4S past en de zijkanten niet zijn uitgewerkt. Anders zou ik hem meteen aangeschaft hebben! (voor zover dat kan met de lever problemen)

 2. door Johan

  Met een dremel werk je dat zo bij.

 3. door Frank

  Hema, 9,95. Verzin zelf iets origineels en maak er een hoesje van, geniaal

 4. door Tommy

  zo cool ! :-)

 5. door dennis

  Waaaaanzinnig gaaf idee zeg ! Nu alleen nog “even” een webshop vinden die ‘m verkoopt !!

 6. door Kees

  Waarom zou ie niet op de 4S passen? Het enige onderscheid is toch de plek van de stilteknop? Deze zit bij de 4S een fractie lager en past dus ruimschoots in de uitsparing aan de zijkant.

 7. door Bubbly

  Niet slim, maar weinig mensen kopen nog een 4.

 8. door Roger

  Ow jawel hoor. Ik verkoop zelf iphones bij een bekend telecom bedrijf. 75% van alle iphones die we verkopen zijn nog Iphone 4.

 9. door Erwin

  Hoezo “oude” harde schijf? Op SSD schijven na zien alle huidige er ook zo uit. En daarnaast is de zijkant van een harde schijf vaak ook gewoon simpel zwart plastic. De aansluitingen zitten dan waar nu je 21pins connector zit. Dus niks mis met de looks volgens mij. Lijkt me wel een idee om het idee te jatten en gewoon bij de Hema te bestellen. Vast goedkoper en zelfde resultaat denk ik.

 10. door Royco

  Maak foto van harddisk en gebruik de foto om op een hoesje bij de hema te drukken.

 11. door Don

  Origineel geplaatst door Royco
  Maak foto van harddisk en gebruik de foto om op een hoesje bij de hema te drukken.

  precies.. zo the “shoppen” :-) kijk.. In tien minuten..max
  hier een voorbeeld

 12. door Karyzeeman

  Origineel geplaatst door Erwin
  Hoezo “oude” harde schijf? Op SSD schijven na zien alle huidige er ook zo uit. En daarnaast is de zijkant van een harde schijf vaak ook gewoon simpel zwart plastic.

  Alle nieuwe schijven zijn tegenwoordig SATA, dit lijkt een ATA/IDE schijf te zijn. Ik heb overigens ook nog geen schijven van plastic gezien. Naar mijn weten zijn deze allemaal van aluminium.

 13. door Erwin

  Origineel geplaatst door Karyzeeman
  Origineel geplaatst door ErwinHoezo “oude” harde schijf? Op SSD schijven na zien alle huidige er ook zo uit. En daarnaast is de zijkant van een harde schijf vaak ook gewoon simpel zwart plastic.Alle nieuwe schijven zijn tegenwoordig SATA, dit lijkt een ATA/IDE schijf te zijn. Ik heb overigens ook nog geen schijven van plastic gezien. Naar mijn weten zijn deze allemaal van aluminium.

  De harde schrijven die wij verkopen (van WD) zijn deels van plastic (de behuizing) en zien er aan de zijkant gewoon zwart uit, netzoals op deze afbeelding. Het SATA gedeelte moet ik je gelijk in geven.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.