Handleiding: jailbreak iOS 5.1.1 met Absinthe 2.0.1 voor iPhone, iPod touch en iPad (jailbreak)

·

iOS 5.1.1 jailbreak met Absinthe 2.0Met Absinthe 2.0.1 kun je eenvoudig een jailbreak uitvoeren op de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, 3e en 4e generatie iPod touch, originele iPad, iPad 2 en de nieuwe iPad. Het is technisch gezien onmogelijk om tijdens het uitvoeren van deze jailbreak je toestel permanent te beschadigen, maar om ervoor te zorgen dat de jailbreak zo soepel mogelijk verloopt zonder dat je gegevens kwijt raakt kun je gebruik maken van deze jailbreak-handleiding voor dummies.

Wat is een jailbreak?

Het uitvoeren van een jailbreak op je iPhone, iPod touch of iPad (samen ook wel iDevices) betekent dat je de beveiliging doorbreekt waardoor je normaliter alleen maar software uit Apple’s App Store kunt downloaden. Gebruikers die hun iDevice jailbreaken krijgen toegang tot Cydia, een alternatieve app store voor applicaties en tweaks. Vaak gaat het om applicaties die niet voldoen aan het selectiebeleid van Apple en om tweaks die je in staat stellen om de grafische interface van je iDevice naar je eigen smaak aan te passen. Een jailbreak is dus niet hetzelfde als een unlock, waarmee je een iPhone kunt gebruiken in combinatie met een provider van jouw keuze.

Steve Wozniak met gejailbreakte iPhoneHet uitvoeren van een jailbreak en zelfs een unlock is in tegenstelling tot wat sommige mensen denken volledig legaal. Zelfs Steve Wozniak, de mede-oprichter van Apple, voerde eerder live op TV een jailbreak uit op een iPhone. Het gebruiken van een jailbreak om betaalde applicaties uit de App Store of Cydia Store gratis te downloaden is echter wél in strijd met het auteursrecht en discussie daarover wordt dan niet toegestaan op iPhoneclub.nl, iPadclub.nl en iCulture.nl. Het jailbreaken van een iPhone, iPod touch of iPad kan geen blijvende schade opleveren, aangezien je een iDevice altijd naar de originele fabrieksinstellingen kunt herstellen met behulp van iTunes.

Het maken van een backup via iTunes

iPhone 4S backup in iTunes
Het is in principe mogelijk om direct een jailbreak uit te voeren, zonder dat je daarvoor eerst je toestel via iTunes hoeft te herstellen of dat je zelfs maar een backup hoeft te maken. Toch is het altijd aan te raden om eerst een backup te maken van je gegevens, zodat deze nooit verloren kunnen gaan mocht er toch iets mis gaan. Hieronder leggen we daarom eerst uit hoe je een backup kunt maken van je belangrijkste gegevens via iTunes:

 1. Verbind je iDevice met de computer waarmee je deze normaliter synchroniseert.
 2. Je krijgt nu eerst de mogelijkheid om een backup te maken van je foto’s en video’s. Op Windows kun je dit bijvoorbeeld doen met behulp de optie Import pictures and videos van het AutoPlay-menu dat automatisch zal verschijnen. Op Mac OS X kun je dit bijvoorbeeld doen via iPhoto of Finder.
 3. Start iTunes handmatig als deze niet automatisch opgestart wordt.
 4. Druk in het menu links op de naam van jouw iPhone, iPod touch of iPad.
 5. Kies bovenin voor het tabblad Info.
  Contacten synchroniseren
 6. Controleer of Sync Address Book Contacts aangevinkt staat en kies welke contactgegevens je wilt synchroniseren.
 7. Vink desgewenst Sync iCal Calendars, Sync Mail Accounts, Sync Safari bookmarks of Sync notes aan.
  Notities synchroniseren
 8. Controleer dat er bij het onderdeel Advanced niets is aangevinkt, tenzij je gegevens op jouw iPhone wilt vervangen met gegevens die op de computer staan.
 9. Kies rechtonderin voor Sync en wacht tot het synchroniseren is voltooid.
  De synchronisatie is voltooid

Updaten of herstellen naar iOS 5.1.1 om te jailbreaken

Updaten naar iOS 5.1.1Om een jailbreak uit te kunnen voeren met Absinthe 2.0.1 zul je gebruik moeten maken van de iOS firmwareversie 5.1.1. Je kunt achterhalen welke firmwareversie er op dit moment op jouw toestel staat door naar het menu Instellingen te gaan, gevolgd door Algemeen en Info en de waarde van het veld Versie te controleren. Maak je gebruik van een eerdere firmwareversie dan iOS 5.1.1, dan kun je zolang iOS 5.1.1 de meest recente firmwareversie is, eenvoudig naar deze versie updaten. Gebruikers van iOS 5 kunnen dit doen door naar het menu Instellingen te gaan, gevolgd door Algemeen, Software-update en te kiezen voor Download en installeer. Versies van iOS 3 en iOS 4 of iOS 5 met jailbreak kun je updaten via iTunes.

De kwetsbaarheden waar gebruik van wordt gemaakt om de jailbreak van iOS 5.1.1 te realiseren zijn met een firmwareupdate door Apple te patchen. Om ervoor te zorgen dat je in de toekomst kunt blijven jailbreaken op iOS 5.1.1 is het aan te raden om gebruik te maken van TinyUmbrella, om de daarvoor benodigde per toestel unieke handtekening van Apple (SHSH blobs) voor firmwareversie iOS 5.1.1 op te slaan. Met deze handtekening voor iOS 5.1.1 kun je jouw iPhone, iPod touch of iPad namelijk ook nog herstellen naar iOS 5.1.1 als er eenmaal een nieuwe firmwareupdate uit is die de jailbreak onmogelijk maakt.

Updaten of herstellen naar iOS 5.1.1 om te unlocken

Unlocken van een iPhone op iOS 5.1.1Voor gebruikers die afhankelijk zijn van een softwarematige unlock om hun iPhone simlockvrij te maken is het van belang dat zij een update uitvoeren naar iOS 5.1.1 zónder dat daarbij de modemfirmware (baseband) een update ontvangt. Met de jailbreaktool redsn0w is het mogelijk om een zogenaamde custom firmware aan te maken, waarvan de naam zal beginnen met NO_BB. De update van de modemfirmware zal niet plaats vinden als je een update naar iOS 5.1.1 uitvoert op een iPhone met behulp van een dergelijke custom firmware. Herstellen met behulp van een custom firmware is mogelijk door de shift- (Windows) of alt/option-toets (OS X) ingedrukt te houden terwijl je in iTunes op Herstellen (Restore) drukt.

Als je afhankelijk bent van een softwarematige unlock zoals ultrasn0w op een iPhone 3GS of iPhone 4, dan kun je met redsn0w 0.9.11b1 of hoger een custom firmware aanmaken waarmee je kunt updaten naar iOS 5.1.1. De jailbreak zal dan in eerste instantie tethered zijn, wat betekent dat je de iPhone met een computer moet verbinden om deze opnieuw op te kunnen starten. Nadat je je iPhone met de procedure zoals hierboven hebt beschreven hebt hersteld met een custom firmware, kun je Rocky Racoon 5.1.1 Untether via Cydia installeren. Met behulp van deze tool maak je de jailbreak alsnog untethered. Toekomstige versies van redsn0w zullen naar verwachting de untether in de custom firmware verwerken. Een alternatief voor redsn0w voor Windows-gebruikers is sn0wbreeze 2.9.4 of hoger.

Rocky Racoon 5.1.1 Untether 1.0-1 voor huidige tethered jailbreak

CydiaGebruikers die op dit moment al een tethered jailbreak van iOS 5.1.1 op hun toestel hebben, wordt afgeraden om te kiezen voor “Erase All Content and Settings” (wis alle inhoud en instellingen). Als je momenteel al gebruikt maakt van een tethered jailbreak kun je het beste Rocky Racoon 5.1.1 Untether via Cydia installeren. Voor gebruikers die met behulp van Absinthe 2.0 direct een untethered jailbreak uitvoeren, zal dit pakket automatisch geïnstalleerd worden.

Bij verwijdering van Rocky Racoon 5.1.1. Untether op een iPad 2, nieuwe iPad (iPad 3) of iPhone 4S, zal de jailbreak weer ongedaan worden gemaakt. Mocht je de jailbreak echter om wat voor reden dan ook ongedaan willen maken, dan wordt aangeraden om je toestel met een originele firmware van Apple te herstellen.

Jailbreaken van iOS 5.1.1 met Absinthe 2.0.1

Absinthe 2.0.1

 1. Als je zoals hierboven is beschreven een backup via iTunes hebt gemaakt van jouw iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, 3e of 4e generatie iPod touch, originele iPad, iPad 2 of nieuwe iPad én deze draait op iOS 5.1.1, dan ben je bijna klaar om de jailbreak uit te voeren met Absinthe 2.0.1.
 2. Als je gebruikt maakt van een codeslot op je iPhone, iPod touch of iPad moet je deze (tijdelijk) uitschakelen voordat je probeert de jailbreak te voeren. Daarnaast moet een eventueel wachtwoord op backups van iTunes (tijdelijk) worden uitgeschakeld voor het gebruik van Absinthe 2.0.1.
 3. Ga naar het menu Instellingen, gevolgd door Algemeen en Stel opnieuw in. Kies in dit menu voor Wis alle inhoud en instellingen. Op Engelstalige toestellen gaat dit via het menu Settings, gevolgd door General, Reset en Erase all Content and Settings. Het is mogelijk om deze stap over te slaan, maar dan zal het uitvoeren van de jailbreak veel langer duren en heb je minder zekerheid dat het in één keer goed zal gaan.
 4. Verbind je toestel met de computer via een USB-kabel als deze nog niet verbonden is.
 5. Download Absinthe 2.0.1 of hoger van greenpois0n.com voor Linux, Mac OS X of Windows en open Absinthe vervolgens.
 6. Druk op de knop Jailbreak en wacht geduldig terwijl de jailbreak wordt uitgevoerd, zonder dat je de USB-kabel loskoppelt. Het uitvoeren van sommige stappen kan enkele minuten duren als je tijdens de eerste stap alle inhoud en instellingen hebt gewist en vele malen langer als je dat niet hebt gedaan.
 7. Als de jailbreak eenmaal succesvol is uitgevoerd kun je iTunes opnieuw openen om te herstellen met de backup die je eerder hebt gemaakt. Als je het onderstaande scherm niet direct te zien krijgt als je op de naam van je toestel drukt, dan kun je rechts klikken op deze naam en kiezen voor Restore form Back Up… en de meest recente backup voor het uitvoeren van de jailbreak te selecteren. Het herstellen van de backup zal tot gevolg hebben dat bijvoorbeeld applicatiegegevens, instellingen en foto’s terug worden gezet.

Herstellen van eerdere backup

Als je bij het jailbreaken met Absinthe 2.0.1 problemen ondervindt tijdens het uitvoeren van het bovenstaande stappenplan, dan is het aan te raden om in plaats van stap 1 het toestel te herstellen naar een originele iOS 5.1.1 firmware en vervolgens de jailbreak uit te voeren, voordat je de backup van het toestel terug zet.

Het gebruik van de alternatieve app store Cydia

Cydia

Via het tabblad Categorieën kun je een overzicht zien van de verschillende soorten apps en tweaks die je via Cydia kunt downloaden. Achter de tab Wijzigingen kun je de meest recente toevoegingen aan het aanbod vinden. Achter Beheren vind je de opties Pakketten en Bronnen. Via Pakketten is het mogelijk om via Cydia geïnstalleerde software te verwijderen. Via Bronnen kun je standaard niet aanwezige repositories toevoegen. Deze worden op iPhoneclub altijd expliciet benoemd als dat nodig is voor een bepaalde applicatie of tweak. Via de tab Zoeken gericht zoeken op in Cydia aanwezige software.

Als je een applicatie of tweak hebt gevonden die je wilt installeren via Cydia selecteer je deze door erop te drukken. Vervolgens druk je rechtsbovenin op Installeer gevolgd Bevestig. De software zal nu worden geïnstalleerd. Vaak zul je een respring of zelfs een reboot uit moeten voeren nadat je iets via Cydia hebt geïnstalleerd. Je kunt dit doen door op de knop Herstart SpringBoard of Reboot de verschijnt te drukken.

Voor aanraders van via Cydia te installeren software kun je terecht in de categorie Jailbreak Tweaks of Jailbreak Applicaties.

Wijzigingen van Absinthe 2.0.1 ten opzichte van Absinthe 2.0

Waiting for reboot - Absinthe 2.0Normaliter schrijven we in een handleiding niet in de eerste persoon enkelvoud, maar in dit onderdeel zal ik voor de volledigheid een uitzondering maken. Na de presentaties van het ‘iOS Jailbreak Dream Team’ op Hack in the Box, mocht ik het team vergezellen naar hun appartement. Op mijn iPad 3,1 (nieuwe iPad, Wi-Fi-only) had ik op dat moment nog geen jailbreak uitgevoerd en wat zou een betere plaats zijn om deze uit te voeren?

iOS Dream Team: p0sixninja, pod2g en planetbeingMijn eerste poging bleef steken op de melding Waiting for reboot – not done yet, don’t unplug your device yet! en ook na enkele minuten geduldig te hebben gewacht verdween de melding niet. Herhaalde pogingen leidden onder andere tot de melding ERROR: could not connect to lockdownd en lockdown error -5. Vier Macbooks en een brainstormsessie tussen @pimskeks, @pod2g en @planetbeing later bleek dat door Absinthe 2.0 een folder werd benaderd, die op mijn iPad standaard niet aanwezig was. Na de nodige wijzigingen en tests door @pimskeks konden de nieuwe builds van Absinthe 2.0.1 op de website worden geplaatst.

Uit het bovenstaande volgt dat Absinthe 2.0.1 alleen bedoeld is om een probleem tijdens het uitvoeren van de jailbreak te verhelpen. Als je al succesvol een jailbreak uit hebt gevoerd met Absinthe 2.0 hoef je de jailbreak daarom niet opnieuw uit te voeren. Gebruikers die problemen met dezelfde of vergelijkbare meldingen ondervonden met versie 2.0 kunnen gebruik maken van versie 2.0.1 om deze te verhelpen. In de changelog van Absinthe wordt de bugfix meer summier weergegeven:

Version 2.0.1
~~~~~~~~~~~~~
– fixed a possible hang that could occur in certain situations

Absinthe 2.0.1 is te downloaden voor Linux, Mac OS X en Windows. Het is op vrijwillige basis mogelijk om via PayPal te doneren als dank voor de jailbreak.
De relevante delen van Absinthe 2.0 voor de 2e generatie Apple TV op “5.0.1” (iOS 5.1.1 – 9B206f) zijn verwerkt in de jailbreaktool Seas0npass (Mac OS X & Windows).
Het gereviseerde Wi-Fi only budget-model van de iPad 2 (met de S5L8942 als CPU) die ook wel bekend staat onder de technische benaming iPad 2,4 wordt nog niet ondersteund, omdat het Chronic Dev Team deze iPad nog niet in handen heeft gehad. Als je dit model hebt zul je de melding krijgen dat het toestel niet wordt ondersteund door de jailbreaktool.
door Paul Pols

Paul Pols is onze editor en schrijver op het gebied van beveiliging. Zijn interesse voor techniek en het 'hacken' daarvan begon al vroeg. Paul ziet het jailbreaken van iPhones, iPods touch en iPads als het recht van iedere gebruiker. In het dagelijks leven is Paul werkzaam als IT Security Expert bij Fox-IT en voert in dat kader onder andere penetratietesten uit op iOS apps en devices.

146 reacties

 1. door Robin

  Heb gister direkt 2.0 gebruikt. Baalde toen paar uur later 2.0.1 uitkwam. Blij hier te lezen dat het niks uitmaakt :D

 2. door cborg

  dankje wel iphoneclub. Jullie zijn de beste.

 3. door Marcel

  Ik heb nu een JB op 5.0. Hoe neem ik het makkelijkst alle tweaks etc mee naar 5.1.1 als ik deze jailbreak?

 4. door David

  @Marcel: Volgens mij kan je hiervoor iBye van EvilPenguin gebruiken.

 5. door JeroenDV

  Hier wilt absinth niet openen op mac?
  Zou dit zijn omdat ik beta van mountain lion draai?

 6. door Bubbly

  Origineel geplaatst door Marcel
  Ik heb nu een JB op 5.0. Hoe neem ik het makkelijkst alle tweaks etc mee naar 5.1.1 als ik deze jailbreak?

  Als je het geld ervoor over hebt: PkgBackup levert goed werk.

 7. door Vinay

  Ik heb 5.1.1 erop staat maar er staat sorry, the attached device is not supported..

 8. door fvdn

  @Marcel: Je kan via Cydia PKGbackup als app binnenhalen, hiermee kan je al je cydia (jailbreak) dingen backupen en daarna (na de nw jailbreak) weer restoren (nadat je PKGbackup weer hebt geinstalleerd via Cydia.

 9. @Marcel: bekijk ook eens de tip Backup maken van je Cydia-applicaties (jailbreak).

  @JeroenDV: dat is waarschijnlijk ja. Pimskeks had het er al over dat mensen met een voor hem niet bekende Mac OS X versie problemen ondervonden. Ik meen ook ergens gelezen te hebben dat code signing op Mountain Lion noodzakelijk is in verband met Gatekeeper.

 10. door POrr

  Leuke guide! Alleen hoe kun je na de jailbreak bestanden zoals muziek op je ipad zetten aangezien dat niet meer via iTunes werkt?

 11. door arie

  Origineel geplaatst door Vinay
  Ik heb 5.1.1 erop staat maar er staat sorry, the attached device is not supported..

  Dan heb jij de nieuwe update van apple binnen gekregen

 12. door Maurice Hollink

  Ik heb de jailbreak uitgevoerd en alles ging ook goed. Toen ik Cydia opende, ging wat deze wat verwerken, de iPhone ging helemaal uit en deze weer aanging, was ik Cydia kwijt, de AppStore, mail, safari en game center. Wat nu?

 13. door Bubbly

  Origineel geplaatst door Vinay
  Ik heb 5.1.1 erop staat maar er staat sorry, the attached device is not supported..

  iPhone 4 met 5.1.1? Je hebt nog de kans om te herstellen naar de werkende (oudere) 5.1.1. Neem hier een kijk voor meer info!

  @Maurice Hollink: Hier je probleem posten.

  @Paul Pols: Kunnen jullie dat tip-artikel over PkgBackup waar je naar linkt bijwerken? De prijs is al sinds lange tijd $8, stukken hoger dan €3,49.

 14. door PJ

  Wat is het voordeel van jailbreaken? Zitten er veel risico’s aan? Ik heb namelijk een tijd gewacht op deze jailbreak, maar begin nu toch wel te twijfelen! Is het het waard?

 15. @POrr: dat kan nog steeds via iTunes.

  @Vinay: welk toestel?

  @Maurice Hollink: geen bekend probleem zover ik weet. Was de batterij leeg terwijl Cydia bezig was met bestanden vanaf de root-partitie te verschuiven? (“organizing filesystem”) Ik zou restoren en opnieuw een jailbreak uitvoeren.

  @Bubbly: bedankt – aangepast!

  @PJ: je kunt het zelf een keer beleven. Je kunt namelijk geen permanente schade aanrichten en je kunt altijd herstellen met een originele firmware om de jailbreak ongedaan te maken als het toch tegen valt.

 16. door Martijn

  Heb mijn iPad 3 en iPhone 4 vanmiddag gedaan! Allebij 5.1.1! Werkt helemaal top! Zelfs sync met iTunes werkt goed en geen oude jailbreak apps kwijt!

  Hartelijk dank!

 17. door Nigel

  Mooie beschrijving, alleen de import van photo en video lijkt me een beetje overbodig? aangezien dat ook al in je reservekopie zit, die je daarna weer terug zet.

  Hebben trouwens meer mensen last van dat de bigboss repo source in cydia niet goed meer werkt met sommige apps? bijvoorbeeld met sbsettings?

 18. door PJ

  @Paul Pols: Haha ja dat was ik ook zeker van plan! Maar ik vroeg me meer af of het niet bijvoorbeeld je batterij (nog) sneller laat leeglopen enzo! :)

 19. door Timme

  Kan het zijn dat je u shsh file pas kunt saven nadat je iphone gejailbreaked is?

 20. door Tim

  werkt mooi :)

 21. door RAP

  Kun je met een gejailbreakte iPhone 4S met iOS 5.0 wel OTA updaten naar 5.1.1? Ik meende dat je op een reeds gejailbreakte iPhone geen OTA software update kon uitvoeren, maar alleen via iTunes kon updaten? Kan iemand dat bevestigen?

 22. door Vinay

  Het ging inderdaad om een iPhone 4, al opgelost! Thnx!

 23. door fred

  @nigel, klopt is bekend probleem. Ook ik kan SBsetting niet installeren omdat de source onbereikbaar is. Geduld dus!

 24. door Nigel

  @RAP: Klopt, ik heb het geprobeerd, maar je krijgt inderdaad een error, je moet het via iTunes doen.

  Zou trouwens wel leuk zijn als die hackers erin zouden slagen OTA met JB te laten werken, zodat er eigenlijk geen nieuwe exploits nodig zijn voor nieuwe firmware als je al een JB hebt! :-) dat de JB software ook bewaard blijft zeg maar.

 25. door michiel

  thnx.
  net zonder problemen jailbreak uitgevoerd op 3Gs
  was binnen een paar minuten gepiept met 1 druk op de knop.

 26. door JeroenM

  @Vinay: Heb hetzelfde probleem, maar kom erniet uit. Hoe heb je dit opgelost? Absinth blijft met de melding komen “”The attached device is not supported”.

 27. door ppl

  @Paul Pols: Het is geen noodzaak omdat de gebruiker Gatekeeper kan instellen om alles te accepteren zoals dat nu in Lion en eerder ook al het geval was. Aangezien Gatekeeper standaard al ingesteld staat om alleen gesigneerde applicaties te accepteren is het gewoon handiger om dat te doen. Het kost je als ontwikkelaar ook niks meer.

 28. door michel

  Waarom word er niet aangeraden het codeslot uit te zetten?

 29. door suisje

  Alles wordt keer op keer herhaald vanuit de oude jailbreak guides, is het echt nodig voor de leek, gewoon 5.1.1 en programma jailbreak klikken, verder is Het gebruik van de alternatieve app store Cydia wel informatief, ook je eigen ervaring met het jailbreak team zie ik graag verlengd worden.!

 30. @Nigel: beter te grondig dan niet grondig genoeg als het om een backup gaat. Verder: alle repositories hebben het zwaar na de release van een jailbreak. Ik weet niet wat je voor specifiek probleem ondervindt, maar dat zou ermee te maken kunnen hebben.

  @RAP: om te voorkomen dat er delen van eerdere exploits/patches achter blijven is het voor bestaande jailbreakers aan te raden om via iTunes te updaten of zelfs herstellen. De tekst heb ik op dat punt verduidelijkt.

  @Timme: nee je kunt SHSHs ook opslaan als je geen jailbreak hebt.

  @dion van der Linden: volg de link op het woord TinyUmbrella en vervolgens nog een keer in het blauwe blok of LMGTFY.

  @ppl: nee maar ik kan me zo voorstellen dat Absinthe 2.0 standaard niet code-signed is en dus niet zal werken onder de standaard instellingen van Gatekeeper in Mountain Lion previews.

  @michel: je krijgt een vrij duidelijke melding als je gebruikt maakt van een codeslot op het toestel of een wachtwoord op je backup in iTunes, maar voor de volledigheid heb ik het als stap in het stappenplan opgenomen. Bedankt voor de toevoeging!

  @JeroenM: welk toestel?

  @suisje: algemene delen worden inderdaad herhaald, maar ook telkens waar nodig up to date gemaakt (in dit geval wat is een jailbreak, hoe maak je een backup en hoe gebruik je Cydia). Voor lezers die voor het eerst de sprong maken is het fijn om alle informatie bij elkaar te hebben. Het is mogelijk dat we dit in de toekomst op een andere manier op gaan lossen. Het gebruik van de tool zelf is niet zozeer lastig, maar het gaat vooral om de nuances zoals wat dit betekent voor unlockers en gebruikers met een tethered jailbreak en die onderdelen zijn dan ook specifiek voor deze jailbreak geschreven. Mijn ervaring met de heren van het Chronic Dev zie ik overigens ook graag verlengd worden! ;)

 31. door Linda

  Kun je het ook doen met een backup op icloud ipv itunes?

 32. door Jiepie

  Volgens mij de gemakkelijkste jailbreak die er al geweest is , Ipad 1 en Iphone 4 zeer vlug en zonder problemen gejailbreakt.
  Wat zouden we zonder IPC zijn ?
  Een GROTE pluim voor al de vrijwilligers die deze site mogelijk maken!

 33. door Hacio_38

  The attached device is not activated. You need to activate it before it can be used with Absinthe.

  Ik heb een Iphone uit de USA met 5.1.1 en heb geen sim card van AT&T. Wie weet of er een oplossing is ?

 34. door mike

  Origineel geplaatst door Jiepie
  Volgens mij de gemakkelijkste jailbreak die er al geweest is , Ipad 1 en Iphone 4 zeer vlug en zonder problemen gejailbreakt. Wat zouden we zonder IPC zijn ? Een GROTE pluim voor al de vrijwilligers die deze site mogelijk maken!

  Helemaal mee eens!! ;-)

 35. door Sander

  Ik krijg steeds een ‘lockdown -5′ error snap er niks van …

  Je gebruikt zeker Absinthe 2.0 in plaats van 2.0.1?

 36. door Mauze

  Gisteravond succesvol de Absinthe 2.0 uitgevoerd op de iPhone4S en de iPad2 Wifi GSM, blijkt de jailbreak het geluid van de iPod functie te hebben uitgeschakeld, na goed lezen op de greenpois0n site blijkt de jailbreak uitgevoerd te worden op een schone iOS.
  Ik heb de iPhone en de iPad2 hersteld als nieuwe iPhone en iPad, hierna werkt de jailbreak perfect.
  Wilde dit even kwijt, wie weet hebben meer mensen hier last van, het is dus zo opgelost ;-)

 37. door Mickel

  Leuk…
  JB uitgevoerd op mijn iPhone 4.
  JB is gelukt, al mijn foto’s helaas verdwenen…

  Wel gelukkig eerst een backup in icloud gemaakt. Maarja kan ik nu weer eerst alle instellingen wissen en dan restoren via icloud in de hoop dat ik dan mijn filmrol weer terug heb… Ben ik uren verder voordat al mijn apps er eindelijk weer op staan.

  Had ik dit van te voren geweten, had ik het echt niet gedaan!

  Gebruikers die de handleiding volgen zullen dit probleem niet ondervinden.

 38. door Bas

  Ik heb hem zonder te mijn iPad leeg te halen geïnstalleerd, en werkte ook helemaal prima!

 39. door Priscilla

  Origineel geplaatst door Maurice Hollink
  Ik heb de jailbreak uitgevoerd en alles ging ook goed. Toen ik Cydia opende, ging wat deze wat verwerken, de iPhone ging helemaal uit en deze weer aanging, was ik Cydia kwijt, de AppStore, mail, safari en game center. Wat nu?

  Ik heb helaas precies hetzelfde….

 40. Na 2 jaar ook maar weer eens gejailbreaked. Vooral om Sparrow Push en wat andere kleine tweaks als Screendimmer en Switchy. De rest vind ik overbodig of gaat ten kosten van de werking van het OS.

 41. door wolf

  @Paul Pols: bedankt voor je heldere en duidelijke berichtgeving en ook je betrokkenheid bij de vragen die gesteld worden ervaar ik als zeer positief..Thanks!

 42. door Wimus

  Origineel geplaatst door Mickel
  Leuk… JB uitgevoerd op mijn iPhone 4. JB is gelukt, al mijn foto’s helaas verdwenen…Wel gelukkig eerst een backup in icloud gemaakt. Maarja kan ik nu weer eerst alle instellingen wissen en dan restoren via icloud in de hoop dat ik dan mijn filmrol weer terug heb… Ben ik uren verder voordat al mijn apps er eindelijk weer op staan.Had ik dit van te voren geweten, had ik het echt niet gedaan!

  Er word niet voor niets gezegd om eerst een backup te maken, en als je die dan op je eigen computer gezet had, was alles snel gepiept.

  Mijn complimenten aan allen die deze JB mogelijk gemaakt hebben.
  Ik weet dat het niet verplicht is, maar heb van de mogelijkheid gebruik gemaakt een kleine donatie te doen en hoop dat vele anderen dit ook doen, zodat we ook in de toekomst verzekerd blijven van goede jailbreaks.

 43. door An1lo

  Het is echt de makkelijkste jailbreak ooit. Ooh ja. Limera1n was ook zoals dit voor iOS 4.2.1

 44. door JeroenM

  Even een waarschuwing voor iedereen die deze jailbreak wil uitvoeren en een kleinigheid over het hoofd ziet: iOS software versie 5.1.1 9B206 is de versie nog te jailbreaken is. Apple heeft inmiddels versie 9B208 uitgbracht en daar ben ik dus ingetrapt: die is niet te jailbreaken. Je krijgt dan in Absinthe een medling “The attached device is not supported”.

  Dit geldt alleen voor de iPhone 4 GSM-versie. Inmiddels is Absinthe 2.0.2 uit en wordt deze nieuwe firmwareversie voor dit toestel ook ondersteund.

 45. door L23

  @JeroenDV: Klopt! Komt inderdaad omdat je beta van Mountain Lion gebruikt.

  Absinthe werkt verder prima in Mountain Lion, maar je moet de app via Terminal raadplegen.

  Open terminal en kopieer en plak het volgende:

  /Volumes/Absinthe\ 2.0.1/Absinthe.app/Contents/MacOS/Absinthe-10.6

  Vervolgens iPhone aansluiten en jailbreaken maar!

 46. door Vinay

  @JeroenM: Ergens de custom 5.1.1 downloaden en dan restoren met iTunes (shift ingedrukt houden als je op Herstellen klikt en de custom ipsw nemen). Daarna moet het wel lukken..

 47. door Rick

  @ moderator

  Heb net mijn Iphone 4 geupdate… Blijkt het opeens te zijn dat Apple een nieuwe versie van 5.1.1 uitgebracht heeft die niet word ondersteund in de JB. Graag verifieren en bovenaan in deze tutorial zetten, zodat er niet veel mensen zoals mij met een niet gejailbreakte iphone zitten met de nieuwe 5.1.1…

  Dit stond in een apart artikel, maar inmiddels wordt deze versie ondersteund door Absinthe 2.0.2.

  Iig thanks voor de uitleg

 48. door BloemkoOL

  Hey allen ik heb een probleem,

  Mijn iPhone 4s wil niet Jailbreaken.
  Absinthe 2.0.1 geeft al 2098 x de melding: Stopped Working (Windows melding).
  Als ik 2.0 gebruik krijg ik de melding dat hij de Lockdownd niet kan bereiken?

  Mijn iPad 2 ging zonder problemen.

  Iemand tips?
  (Mijn iPhone heb ik al 2 x geprobeerd te herstellen overigens dus dat is de oplossing niet).

  Please help, thx

 49. door jajaohnee

  Mickel, heel vervelend. Probeer een volgende nog beter de handleiding te lezen, want die is erg goed. Complimenten voor de auteur.

 50. door Bruce

  Versie 5.1 er nog op staan (zowel ipad 3 en 4s). Nu updaten naar ios 5.1.1 kennelijk niet doen omdat die niet te jailbreaken is? (apple wel heel snel opgelost).

  Wat te doen? is 5.1 ook te jailbreaken met beschreven tools? echter kan ik geen back up meer maken in itunes zonder te updaten …….

  Je kunt je iPad 3 en iPhone 4S gewoon jailbreaken op iOS 5.1.1 met Absinthe 2.0.2.

 51. door AppleFreaks

  Origineel geplaatst door Mickel Pijpers
  En ja hoor… Hersteld om mijn foto’s terug te krijgen, zit de nieuwe versie erop! Dag Jailbreak… Heb je dan weken op gewacht. Beetje flut dit!

  probleem is zo op te lossen door hier de oude versie 5.1.1 te downloaden http://www.redmondpie.com/download-5.1.1-ios-for-iphone-4s-4-3gs-ipad-ipod-touch-direct-official-links/

 52. door poolhond

  Vanochtend meteen uitgevoerd met een Imac 11,4 en Mac OS X 10.7.4. Ipad 1 wifi/3g met IOS 5.1.1 voor het eerst ge-jailbraked. Ik ben een newbie dus geen ervaring, maar alles is ge-restored en alles werkt. Ik na nu op ondekkings reis. Bedankt voor de JB en de heldere uitleg.

 53. door Iesse

  @moderator

  Voor mij 2e keer jailbreaken. Heb niet precies onthouden hoe het 1e keer ook al weer ging.
  Heb daardoor ff moeten googelen over aanpassingen in terminal en heb geen cidia account. Had gelukkig wel een lijst gemaakt met alle geïnstalleerde repo’s dus kan ze zo allemaal weer installeren maarre misschien t vermelden waard in de jailbreakguide?

  Voor de rest topwerk ook hands up voor de hackers. Jammer dat ze de exploits niet bewaard hebben voor ios6. 5.0.1 vond ik prima. Alleen die irritante bug in de appstore heeft me doen besluiten te upgraden en weer jailbreaken.

 54. door DrBukkake

  Origineel geplaatst door An1lo
  Het is echt de makkelijkste jailbreak ooit.

  nee, dat was de jailbreak via jailbreakme.com

 55. door Mickel Pijpers

  Super! Bedankt.
  Ik ga t meteen proberen.
  Ben t natuurlijk ook een beetje zelf schuld…
  Handleiding is prima in orde! Maak dus eerst een backup, of zet je foto’s eerst op je pc.
  Met de iPad en iPod touch had ik dit probleem trouwens niet.

 56. door mike

  @Mickel; moest erg lachen om je reactie hahaha….
  Is het nog gelukt wat @AppleFreaks zei?

 57. door marnic

  eerst en vooral bedankt voor de jailbreak die perfekt werkt op mijn new ipad ,deze morgen kreeg ik bij het opstarten van de ipad de melding exit safe mode , zouden er terug enkele kleine (op)losbare problemen zijn met MOBILE SUBSTRATE ?

 58. door piet

  ik heb nu een backup op mijn computer staan, via rechtermuisknop op mn iphone reserve kopie maken. daarbij heb ik mijn contacten in icloud staan even als al mijn afbeeldingen/video’s, kan ik dan na het installeren van de jailbreak dan de contact gegevens gewoon weer van icloud halen of niet? en hoe zit het dan met mijn appjes, kan ik na de jailbreak gewoon weer op terugzetten vanaf reserve kopie optie of moet dat via aankopen overzetten?

  sorry voor de vraag maar ik heb sinds kort een iphone en wil graag eens een kijkje nemen in de jailbreak wereld en wil daarbij geen kans lopen om dingen tegen te komen waar ik nog niet zo super veel van weet!

  Als ik een backup wil maken via tinyumbrella geeft hij bij elke stap dezelfde fout: 05/27/2012 11:59:48.072 For version [iPhone4S 5.1.1 (9B206)] – This device isn’t eligible for the requested build. dit doet hij bij elke stap, doe ik iets fout of? alvast bedankt.

 59. door Alex

  Ik heb twee dagen gelegen mijn iphone 4S 5.1.1 gejailbreakt maar mijn iphone 3gs net 5.1.1 wil niet jailbreaken, kan iemand mij helpen?

  Voor hulp bij specifieke problemen kun je het beste terecht op het forum.

 60. door mikje

  Heb je om die 5.1.19 b206 te installeren geen shsh bestandje nodig? (Is immers een oudere als de 5.1.1 9b208)

 61. door Nyonyameneer

  Ik heb een jailbreak op 5.01 op m’n Ipad2. Kan ik nu de jailbreak van 5.1.1 erover heen zetten?

 62. door ramon

  Ik heb mijn iphone 3gs succesvol gejailbreakt maar bij mijn ipad2 wifi oude versie loopt ie vast bij stap 2 ik heb absinthe 2.0.1… Weet iemand hoe dit kan?

 63. door Mickel

  Origineel geplaatst door mikje
  Heb je om die 5.1.19 b206 te installeren geen shsh bestandje nodig? (Is immers een oudere als de 5.1.1 9b208)

  Dat vroeg ik me ook al af… ben bezig het te proberen

 64. door Keith

  Ik heb 5.1.1 9b206 nog niet gejailbreaked.
  Ik heb niet alle contenten verwijderd, dus stap 3 overgeslagen.

  Vervolgens start ik AbsintheV2 op als Admin, vervolgens drukte ik op JAilbreak. Het duurt erg lang, vervolgens na ong. 25% kwam een foutmelding (absinthe.exe stopped working).

  Heeft iemand ook zon probleem? Ik heb geprobeerd in W7 ultimate en op een pc met W7 home

 65. door Mickel

  Origineel geplaatst door mike
  https://twitter.com/chronicdevteam/statuses/206682983321702401

  DAT MEEN JE TOCH NIET!!! Heb ik me dus al deze moeite ook weer voor niks gedaan :-)

  @mikje: Je kunt blijkbar zonder problemen terug naar de 06 versie… Jailbreak gelukt. In de tussentijd is er een nieuwe versie van Absinthe gereleased, die dus ook de 08 versie ondersteund… was dus niet nodig geweest, maarja.
  weer even bezig geweest he…
  bedankt voor alle tips!

  @Keith: Heb ik ook gehad. de tweede keer lukte het wel.
  Ik weet niet precies wat de oorzaak is. De tweede keer heb ik Absinthe niet als administrator gestart en ik heb er op gelet dat de iphone niet in sleep mode ging tijdens het proces… dat zou je eens kunnen proberen. Automatisch slot op nooit zetten.

 66. door An1lo

  @marnic: Ja. Mobilesubstrate blokeert waarschijnlijk de laatste tweak/app die je vanuit Cydia hebt gedownload.

 67. door David

  Waarom kan ik sbsettings niet downloaden in Cydia terwijl men vriendin dat wel kan? Hebben alles hetzelfde gedaan met de jailbreak

 68. @mikje: je hebt pas SHSHs nodig als Apple stopt met het signeren van de oudere firmware. Dat duurt meestal ergens tussen een paar uur en een paar dagen nadat er een nieuwere firmwareversie uit is. Het was in dit geval ook zonder SHSHs nodig.

  @David: de repositories hebben het zwaar. Probeer het op een later moment en/of via een andere route (verbinding) nog eens.

  @Keith: probeer Absinthe 2.0.2.

 69. door Henri

  Kan helaas absinthe niet openen. Heb via eigenschappen een unlock gedaan. Als administrator kam ik hem ook niet openen. PC met XP is nl. van de zaak en weet het paswoord niet. Iemand die een uitweg weet? Thnx.

  Off-topic. Gebruik een andere PC of een Mac.

 70. door harson

  Zelfs ibooks werkt goed met ios 5.1.1 en versie 2.0.2

 71. door i.p.r.h.

  Is er al iemand die geprobeerd heeft met een SAM unlock naar 5.1.1 te gaan. En zo ja, werkt dat?

 72. door Brenda

  Ik wil graag mijn iPhonee 4 jailbreaken, maar speel het spelletje THE Sims freeplay, ben ik dan mijn gamedata kwijt, of is er een mogelijkheid deze te bewaren?

 73. door Dave

  ik kan t code slot niet uitzetten omdat dit geblocked is door mijn provider. kan ik dan geen jailbreak uitvoeren?

  Bij Redsnow JB’s was t code slot nooit een probleem

 74. door Aster

  Moet je met Absinthe 2.0.2 alles verwijderen van je iPhone of is dit niet nodig? Ik heb al een aantal keer de jailbreak geprobeerd maar cydia word niet geïnstalleerd.

 75. door BloemkoOL

  Oke, ik heb de oplossing gevonden voor de Absinthe has stopped working error (en op een mac de Lockdown -5 error).

  Ik heb mijn iPhone 4S helemaal hersteld naar een ‘nieuwe’, de jailbreak werkte toen zonder problemen. Daarna gewoon een backup hersteld er klaar is de iPhone :)

  Vergeet niet een backup te maken voor het herstellen anders ben je al je data kwijt…dat zou zonde zijn!

 76. door Sander van den Oever

  @Sander: ik gebruik wel 2.0.1

 77. door basezum

  en dat werkt weer als een klokje, Thanx all!!

 78. door Alex

  Siri werkt niet meer na jailbreak, heeft iemand het
  zelfde probleem?

 79. door René

  Hmmz.. alles toch volgens de handleiding gedaan, maar bij het beginnen met jailbreaken blijft het blauwe balkje al 15 minuten hangen op ongeveer 10%. Programma afsluiten en opnieuw proberen? (Windows 7, iPhone 4S 5.1.1 (laatste update) en alles hersteld naar fabrieksinstellingen)

 80. door Jorian

  @René: Ik had hetzelfde, ik ben toen snel door alle opties gegaan om hem nogmaals helemaal leeg te gooien, ook toen werkte het niet. Daarna heb ik zoveel mogelijk applicaties afgesloten en heb ik de iPad zonder verlengkabeltje(dit was waarschijnlijk het probleem in mijn geval) in de USB gestoken die gelijk op mijn pc-moederboord zit. En nu werkt het dus wel, hopelijk heb je er iets aan!

 81. door elioooo

  ik heb hem gejailbreakt maar ik opende cydia voor de eerste keer en toen moest hij lang laden heel normaal en toen ging die respringen en was cydia weg en safari en de appstore ook??? Ik heb mn ipod touch 4g herstelt maar hoe kan ik hem goed jailbreaken zonder dat dat gebeurt??

 82. door Hoi

  Ik heb cydia nu op mijn iPad gezet maar ik merk niks dat hij is gejailbreakt. Moet ik misschien nog wat erop zetten? En bij Cydia moet ik voor alles betalen?

 83. door Kris Smis

  Is het normaal dat het wissen van instellingen en inhoud zolang duurt? Hij is nu al minstens 10 minuten bezig.

 84. door IEL

  @Kris Smis: Ja dat heb ik nu ook…

 85. door Yannick Willems

  Het is gelukt! mijn iPhone 4 white 8gb is gejailbreakt op ios 5.1.1!

 86. door flipperkip

  Ik heb zojuist mijn iphone geüpdatet naar 5.1.1 maar na herstart van de telefoon krijg ik de melding dat er geen compatibele sim in de telefoon zou zitten. Hierdoor krijg ik de telefoon niet geactiveerd (?) Heb al een andere t-mobile sim van mijn vrouw geprobeerd, maar ook daar hetzelfde bericht. heeft iemand enig idee wat ik nog zou kunnen doen ?
  Alvast hartstikke bedankt voor jullie info.

 87. @Brenda: daarom maak je dus eerst een backup van je iPhone. Je kunt deze data vervolgens herstellen.

  @Dave: dat klinkt alsof het gaat om de pincode van je simkaart, die geen probleem zou moeten zijn. Het gaat hier om een codeslot dat wordt gebruikt om toegang tot je iPhone te krijgen bij het ontgrendelen.

  @Aster: dat wordt aangeraden en zou dus je probleem om kunnen lossen.

  @Hoi: Cydia is wat dat betreft net als de App Store: sommige apps en tweaks zijn gratis, voor anderen moet je betalen (dit kan bijvoorbeeld via Paypal).

  @IEL: afhankelijk van de hoeveelheid data die er op je toestel staat kan dit inderdaad wel even duren. Mocht je echt vast zitten in deze stap dan kan je hem met Home + Power uitzetten en herstellen naar iOS 5.1.1 via iTunes.

  @flipperkip: dit klinkt alsof je iPhone simlocked is en je daardoor niet kunt activeren. Probeer het eens met een simkaart van de provider die de iPhone heeft verkocht of volg de stappen die hierboven worden beschreven voor unlockers (redsn0w in combinatie met de Rocky Racoon untether via Cydia).

 88. door wierd

  Toen ik hem jailbreakte stonden alle gegevens er nog gwn op. Maar moest ik hem op het laast handmatig rebooten. Wel chill

 89. door ihb

  Origineel geplaatst door Kris Smis
  Is het normaal dat het wissen van instellingen en inhoud zolang duurt? Hij is nu al minstens 10 minuten bezig.

  vraag me ook al af of direct niet sneller geweest was

 90. door David Mulder

  Misschien kan iemand mij vertellen wat ik verkeerd doe. Dit was mijn eerste jailbreak, en dit is gelukt volgens mij. Cydia staat op de iPhone, maar als ik iets wil installeren krijg ik de melding “pakket niet vindbaar”. Weet iemand wat ik moet doen?

 91. door Ronald

  Hallo, ik had al bij een reactie gelezen dat het wissen bij iemand 10 minuten duurde bij mij is het al rond de 30 minuten bezig is dit normaal? Want ik zou graag daarna updaten en jailbreaken.

 92. door Eddy

  Wel enorm jammer dat alle apps weg zijn… Pffff alles weer opnieuw handmatig zoeken, downloaden, installeren en weer opnieuw inrichten :(

 93. door daniel

  Heb t vanmiddag ook gedaan op mn 4S backup gemaakt via icloud.. Alles gewoon op mn tel laten staan jailbreak was zo gedaan! Starte zo weer op cydia stond erop en de rest was onveranderd! Bedankt!

 94. door flipperkip

  @flipperkip: dit klinkt alsof je iPhone simlocked is en je daardoor niet kunt activeren. Probeer het eens met een simkaart van de provider die de iPhone heeft verkocht of volg de stappen die hierboven worden beschreven voor unlockers (redsn0w in combinatie met de Rocky Racoon untether via Cydia).

  Paul, bedankt voor je reactie. Het vreemde is dat ik het toestel van Tmobile heb en de sim uiteraard ook.
  De vorige Jailbreak heb ik op dezelfde manier gedaan, echter ging het toen zonder problemen.

 95. door joni van der kuil

  stap voor stap allemaal gedaan. helaas al mijn foto’s kwijt en een paar standaard apps en jailbreak toen het ook nog niet eens! kan iemand mij helpen

 96. door Bertram

  Via deze URL kun je een versie van Absinthe downloaden welke compatible is met Mountain Lion.

  http://www.mac-and-i.net/2012/05/absinthe-20-mountain-lion-compatible.html

 97. door Dave

  het is niet de simpincode maar de toestel pincode.
  dit is door mn werkgever verplicht aangezet en kan ik niet uit zetten; die knop is disabled.

  zo kan geen kwaadwillend persoon in mijn iphone waar bedrijfsinfo op staat.

 98. @David Mulder: na een reboot op een later moment opnieuw proberen.

  @flipperkip: heb je wel een internetverbinding? Zo niet kun je de iPhone verbinden met iTunes om te activeren. Met redsn0w kun je dus ook nog hacktiveren.

  @joni van der kuil: als je de handleiding hebt gevolgd zou je een backup moeten hebben van je foto’s en apps.

  @Dave: als je ondanks het codeslot toestemming van je werkgever hebt om een jailbreak uit te voeren kan je het profiel waarmee de policy wordt afgedwongen verwijderen in het menu instellingen of met cinject. De makkelijkste optie is om een backup te maken (met codeslot), de iPhone met een originele firmware te herstellen (zonder codeslot), een jailbreak uit te voeren en de backup terug te zetten (met codeslot).

 99. door marnic

  dit is dus de fout van sbsettings want dit is wat ik op mijn ipad heb staan sinds de JB . bedankt@An1lo:

 100. door Ballistic

  ik heb voor het eerst mijn ipad 2 gejailbreaked. Dat is goed gegaan, maar nu wil ik mijn reservekopie terugzetten, maar dan krijg ik de foutmelding:

  reservekopie beschadigd of niet compatibel op deze ipad

  Hoe kan dit nou? Ben ik nou alles kwijt wat niet in mijn iTunes staat? Help!

 101. door Mark

  ik heb een iphone 4s na dat ik gejailbreakt heb met absinthe 2.0 kan ik niet meer mijn muziek afspelen zodra ik op het muziek button klik opend hij mijn muziek niet en mijn vriendin heeft een iphone 4 en als zei op muziek klikt doet hij het alleen komt er geen geluid uit. wat moet ik doen?

 102. door Blue

  @Paul Pols: Ik heb hetzelfde probleem als @Maurice Hollink, hoe kan ik dit herstellen?

 103. door Sebas Brusse

  Wat ik ook probeer om iOS 5.1.1 (9B208) op me tel te zetten lukt niet, op dit moment draai ik met 5.1.1 (9B206)

 104. door Miicker

  Bij mij werkt het updaten bij via de instellingen van mijn iphone nooit, misschien omdat ik al een jailbreak heb? Ik ga dus via itunes updaten en dan jailbreaken.

 105. door tony

  @Miicker: Ik kan van allebei niet een software update doen, draai op 5.0.1 jailbreak, maar kan niet via me iphone updaten en niet via Itunes…iemand een idee?

 106. door Bart

  Ik ben bij de stap aangekomen om redsnow of snowbreeze te gebruiken. Bij redsnow geeft hij aan, nadat ik in DFU-mode ben overgegaan: sorry, this isn’t supported on the iPhone 4S yet.
  Als ik bij snowbreeze een restorepoint heb gemaakt en deze via iTunes wil gebruiken, zegt deze: het firmwarebestand is niet compitabel.

  De huidige (niet gejailbreakte) versie is bij mij 5.1.1. Deze update heb ik gisteren gedaan.
  Alvast bedankt voor jullie hulp

 107. door arjan geertsema

  heb nu ook untethered jailbreak op ios 5.1.1 vette shit!!!
  bedankt voor de fijne uitleg kan heel goed engels maar nederlands blijft toch altijd makkelijker he:P

 108. door Aster

  Kan iemand me helpen? Ik heb een iPhone 4 met IOS 5.1.1 (build 9B108). Tijdens de jailbreak krijg ik te zien:
  -waiting for the process to complete
  -hmm… something have been gone wrong…trying to recover
  -recovery complete

 109. door cborg

  Jullie moeten beter lezen

 110. dus je kan de jailbreak er heel simpel weer afhalen?

 111. door Leroy

  ik heb voor het eerst deze stappen uitgevoerd om mijn iPhone4 te jailbreaken. Alles is goed gegaan precies zoals in de stappen is beschreven. Echter na het herstellen van mijn backup mis ik alle apps die ik geinstalleerd had. Alle standaard iPhone apps, contacten en agenda zijn nog wel intact. Hoe kom ik weer aan al mijn oude apps + data? En waar ben ik de mist in gegaan?

  Alvast bedankt voor de moeite

 112. iPhone naar de hel nat installeren tweak hij wilde niet meer booten en herstellen lukt ook niet

 113. door Daniel Dekker

  Jeetje als ik sommige dingen lees mag ik blij zijn dat t bij mij super verlopen is.. 4S met 5.1.1 had niks van mn telefoon afgehaald enkel ff backup via icloud.. Maar hoefte m nie terug te zetten er was niks veranderd na jailbreak..enkel cydia erop!

 114. @Aster: herstart dan even “waiting for reboot” staat er waarschijnlijk

 115. door Aster

  @Ruben Stadman: Reboot doet ie probleemloos vanzelf

 116. door janes

  Ipad 2 jailbreak gelukt.
  Echter hoe nu verder, welke stappen moeten er nog worden gedaan om games, software etc.. gratis te kunnen downloaden. Kom hier niet uit, heeft iemand een handleiding hiervoor.

 117. door Harmen

  Hoe kan ik de jailbreak weer weghalen? Als ik dat via Itunes doe, geeft hij een foutmelding.

 118. door jeroen

  ik heb een gejailbreakte iphone 4 met iOS 5.0.1 (9A405).
  ik krijg deze echter niet geupdate naar iOS 5.1.1.
  krijg iedere keer foutmelding bij het updaten. Zowel in Itunes als updaten op iphone zelf.
  Wat doe ik fout?

 119. door Jeroen

  Hier zelfde probleem als Tony.
  iOS 5.0.1 (9A405) jailbreak maar kan niet updaten naar iOS 5.1.1
  Iemand idee?

 120. door Jan

  Ik heb een iPhone 4 met 4.3.3 (8J2) jailbreak. Is het mogelijk om nu nog te jailbreaken naar de nieuwste iOS 5? Ik heb met iSHSHit wel mijn SHSH Blobs gesaved (weet niet of dit nodig is).
  Alvast super bedankt voor het antwoord!

 121. f een kleine update, inmiddels heeft de absinthe tool zelf ook een update gekregen, namelijk versie 2,0,4.

 122. door James

  Momenteel heb ik een jailbreak staan op mijn iphone 4 via redsnow win 0.9.11b4 met software versie 5.0
  Moet ik eerst mijn oude jailbreak verwijderen en dan eerste software update doen naar 5.1 ?
  Cydia heb ik reeds staan op mijn iphone.

  Bedankt!

 123. door gerrt11

  @Leroy:

  in itunes op je tel gaan staan, dan staat boven overzicht, info, aps ets., clck aps en vink je aps aan en druk herstellen en ze worden weer terug geplaatst..
  succes.

 124. door gerrt11

  ff voor de mensen waarbij t niet lukt en ze de foutmelding krijgen;the attached device is not supported..

  bij het downloaden van de absinthe file deze openen (staat er 2 x in) en deze file nog eens openen!!
  dan zie je 4 files, data, absinthe, changelog en readme.
  dan werkt t wel!!!

 125. door LuukP

  ik heb me ipod 3g geupdate naar 5.1.1, en ik probeer hem te jailbreaken maar of hij zegt dat absinthe niet meer werkt of hij geeft een error.

 126. door mark de graaf

  @Mauze: Maar dan ben je wel alle aangekochte muziek en app kwijt zeker?

 127. door Schpitfrik

  Origineel geplaatst door Mark
  ik heb een iphone 4s na dat ik gejailbreakt heb met absinthe 2.0 kan ik niet meer mijn muziek afspelen zodra ik op het muziek button klik opend hij mijn muziek niet en mijn vriendin heeft een iphone 4 en als zei op muziek klikt doet hij het alleen komt er geen geluid uit. wat moet ik doen?

  Ik heb hetzelfde probleem, iemand een oplossing daarvoor? Alvast bedankt!

 128. door gerrt11

  ik las hier ook dat er mensen waren die problemen kregen met de ontvangst na de jailbreak?
  ja ik dacht hoe kan dat nu, maar ik heb nu zelf ook al 2 x gehad dat ik niet kon bellen of smsen, internet werkte wel?
  ik gooi t er snel weer af, zijn toch geen bruikbare aps te vinden….

 129. door Cas

  Ik heb alles gedaan maar bij de stap “Klik op de knop Jailbreak om te starten” gaat het mis. Ik kan helemaal niet op die knop drukken, hoe kan dit?

 130. door ilona

  helaas is het mij niet gelukt , heb denk ik iets fout gedaan. Op het moment dat ik Absinthe 2.0.1 heb gedownload krijg ik niks in beeld om me telefoon te breken. Zal vast aan mij liggen maar kom er helaas niet uit…

 131. door Aymane

  Heb mijn iPhone 4s gejailbreaked kan ik hem gewoon probleemloos uitzetten en aanzetten of heb ik daar iets voor nodig of is dat niet mogelijk ?

 132. door Krullemutsch

  Vandaag mn 4s gejailbreakt met Absinthe 2.04… in eerste instantie kreeg ik steeds de foutmelding dat Absinthe “niet meer te bereiken was” en dat het programma werd afgesloten.(windows)

  Oplossing was om de schermvergendeling uit te zetten en
  je phone actief te houden.(sowieso je lockcode uitzetten)

  Daarna geen problemen meer gehad, works like a charm!
  Dank aan alle krakers die het mogelijk maken :)

 133. door Peter Schmidt

  Geweldig. Geen enkel probleem op de nieuwe iPad [iPad3]

  10 minuten werk, en up and running..:)

 134. door Daejji

  Lees dat velen gefrustreerd zijn of het nut er niet van inzien.
  Maar misschien moeten sommigen eerst eens goed op internet zoeken wat je allemaal kunt en hoe het werkt.
  Wat wil je na een jailbreak kunnen.

 135. door jimmy

  besten members
  ik ben in het bezit van de 4s 5.1.1
  ik draaide de hele tij 5.0.1met jb
  nu heb ik hem net geupdate naar 5.1.1 en dan zegt absinhte dat me toestel niet ondersteund word
  iemand tips?

 136. door Marloes

  @Cas: Op dit probleem stuit ik inderdaad ook.
  Iemand die daar meer van weet misschien?

 137. door cborg

  probeer eens met redsnow te jailbreaken redsn0w 0.9.14b1

 138. door Gargamel

  @Paul Pols: je hebt @David Mulder volledig verkeerd geïnformeerd. Je moet gewoon op ‘wijzigingen’ klikken (icoon midden onderaan in Cydia Store David). Dan is alles perfect daarna! Rebooten en wachten heeft geen zin dus.

 139. door Daan

  Heb jailbreak gedaan bij I pod touch 4 maar kan de apps nu niet meer openen en instellingen en zo zijn weg. Wat nu ?

 140. door David

  Thanks!

  Van een vriend heb ik een iPhone4 gekregen voor mijn vriendin. Absinthe gedraaid, liep als een zonnetje… Enkel wanneer de simkaart erin zit, de code geaccepteerd is, blijft de telefoon ‘geen service’ melden. Na een beetje google-en begrijp ik dat de modemfirware naar 04.12.0 is geüpgraded wat niet ‘goed’ is. Gebruik van de app SAM geeft geen resultaat.

  Iemand een tip wat te doen? Is downgraden van de modemfirmware de oplossing? Zo ja, hoe?

  Alle hulp wordt gewaardeerd :D

 141. door Robin

  Ik heb sinds vandaag mijn Iphone 4s (iOS 5.1.1.) geJB’d.
  Maar na de beschrijvende stappen op deze webpagina, weet ik niet hoe ik verder gebruik moet maken van Cydia e.d.
  Ik snap de ‘taal’ nog niet en de termen/begrippen.

  Iemand die mij een beetje op gang wilt helpen?
  Reageer, en ik lees!

  Alvast bedankt!

 142. door Tim

  Ik heb zojuist Absinthe 2.0.4 gedownload, maar als ik daarna open gaat hij wel Extracting, maar daarna sluit het programma zich af en komt er verder niks meer…

  De iPhone actief houden helpt ook niet…

 143. (Red.)Support vanaf hier graag alleen op ons forum.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.