Gratis ‘PushFix’ beschikbaar voor gehacktiveerde iPhones (jailbreak)

·

Als je een iPhone hebt die niet met een originele simkaart is geactiveerd, ben je afhankelijk van hacktivation om toch gebruik te kunnen maken van je iPhone. Gehacktiveerde iPhones beschikken standaard niet over de benodigde certificaten om gebruik te kunnen maken van push notificaties en Youtube. Eerder verschenen al een gecompliceerde gratis en een eenvoudige betaalde mogelijkheid om werkende certificaten te bemachtigen, maar nu is er eindelijk een eenvoudige gratis oplossing beschikbaar.

De naam van deze oplossing is Push Doctor en is ontwikkeld door @anethema met hulp van onder andere het iPhone Dev Team en @Geohot. De oplossing is gebaseerd op nimble en inject van de hand van @CPICH en @planetbeing (beiden behorend tot het iPhone Dev Team) die samen eerder al een oplossing boden voor gevorderde gebruikers.

Installeren van Push Doctor

 1. Hacktiveer je iPhone met behulp van één van de bestaande jailbreaktools
 2. Start Cydia op door het icoon op je springboard te selecteren
 3. Ga onderin naar Manage en vervolgens naar Sources
 4. Selecteer rechtsbovenin Edit gevolgd door Add
 5. Vul hier http://cmdshft.ipwn.me/apt/ in en selecteer Add Source
 6. Selecteer rechtsonderin Search en zoek op Push Doctor
 7. Selecteer Push Doctor en kies rechtsbovenin voor Install en Confirm
 8. Start je iPhone opnieuw op door acht seconden de home- en lock-toets in te drukken.
 9. Installeer een programma dat push notificaties gebruikt (opnieuw)

Beperkte beschikbaarheid

Momenteel wordt er één certificaat per minuut door Anethema gegenereerd en is de vraag groter dan het aanbod. Als je als gevolg daarvan foutmeldingen te zien krijgt tijdens de installatie van Push Doctor, kun je dit het beste op een later moment nog een keer proberen. Vanavond hoopt Anethema een script beschikbaar te kunnen maken, waarmee ook anderen werkende certificaten kunnen beginnen te genereren. Tijdens de installatie van Push Doctor via Cydia worden de werkende certificaten geïnjecteerd. Als je vervolgens de applicatie verwijdert, zullen deze certificaten niet verwijderd worden. Mocht je de applicatie opnieuw installeren, dan zullen de oude certificaten door nieuwe certificaten worden vervangen.

If you’re having an issue with installing Push Doctor and you cannot get push working, it’s because the server it’s getting your unique cert from is actually out of certs. The demand is very high apparently, and anethema is now generating 1 unique cert per minute to put on the server. Try every few hours, eventually it will work. Any errors just means the same that it cannot find a unique cert. Just “reinstall” the package later or the next day.

Als je problemen ondervindt bij het gebruik van Push Doctor, kun je contact zoeken met de maker via het IRC-kanaal #pushfix op de server chat.osx86.hu of kun je terecht op ons forum.

Met dank aan Bomans, Ivo en @timwachter

Onderwerpen
door Paul Pols

Paul Pols is onze editor en schrijver op het gebied van beveiliging. Zijn interesse voor techniek en het 'hacken' daarvan begon al vroeg. Paul ziet het jailbreaken van iPhones, iPods touch en iPads als het recht van iedere gebruiker. In het dagelijks leven is Paul werkzaam als IT Security Expert bij Fox-IT en voert in dat kader onder andere penetratietesten uit op iOS apps en devices.

71 reacties

 1. door Tim

  Bedankt voor de vermelding :)

 2. door Trevis

  Ik heb er al een tijdje voor betaald via pushfix.info werkt ook goed, jammer.. was dit maar eerder, haha. maarja,

 3. door Elevator

  Goed nieuws, bij mij werken de push notificaties ook niet (youtube wel). Ik weet niet of hij geactiveerd is met de originele at&t sim want ik heb mijn iphone US 2e hands gekocht. Bij ebuddy bijvoorbeeld krijg ik geen pushnotificaties, heeft er hier nog iemand met een iphone us last van?

 4. door Ivo

  Ik krijg een foutmelding bij het installeren. Daarna is het half geïnstalleerd en moet ik eigenlijk de boel verwijderen.

  Dat lukt niet, directories zijn in gebruik etc. … Nog maar eens proberen..

 5. door nigel

  mooie ontwikkeling dit, mocht ik ooit me iphone unlocken :)

 6. @Elevator: op zich zou het geen problemen moeten opleveren als je Push Doctor gebruikt op een iPhone die wél op de reguliere wijze geactiveerd is (alleen heeft het in dat geval weinig zin).

  @Ivo: als je hiervoor gebruik maakte van een andere pushfix-oplossing kun proberen deze eerst te verwijderen.

 7. door Ivo

  Heb alles weer verwijderd, ook de pushfix wat ik eerst had geinstalleerd staan. En vervolgens de Repo. De repo zorgt er wel voor dat de sources binnen komen rollen, met daarbij ook Push Doctor…

  Krijg echter weer de Half-Installed Package melding die zegt dat ik Forcibly Clear moet doen.. :( http://flic.kr/p/7GYghQ

 8. door tom

  ik heb dit al een tijdje maar krijg push-notificaties die niet van mij zijn…
  iemand die hetzelfde heeft als mij?

 9. door Kluppergeist

  Ik heb de voorgaande Push Fix (die problemen had met de certificaten) verwijderd. Reboot en nog kan ik de repo niet succesvol toevoegen, idem Ivo.

 10. door Ivo

  Ik ben er achter, gewoon geduld hebben dus.

  Post van @cmdshft:
  http://www.twitlonger.com/show/d41rr

  On Tuesday 2nd March 2010, @cmdshft said:

  If you’re having an issue with installing Push Doctor and you cannot get push working, it’s because the server it’s getting your unique cert from is actually out of certs. The demand is very high apparently, and @anethema is now generating 1 unique cert per minute to put on the server. Try every few hours, eventually it will work. Any errors just means the same that it cannot find a unique cert. Just “reinstall” the package later or the next day.

  De repo moet je wel gewoon kunnen toevoegen lijkt me. Juiste URL staat inmiddels wel in het artikel en ook in posts van mij hierboven.

 11. door Tom

  Ik krijg tijdens de installatie “subprocess post-installation script returned error”.

  werkt dus ook niet bij mij…

 12. @Ivo & @Tom: anethema heeft zojuist aangegeven dat deze foutmelding het gevolg is van het feit dat de vraag vele malen groter is dan het aanbod op dit moment. Lees het artikel nogmaals voor een update met betrekking tot dit feit.

  @tom: als je de push notificaties van iemand anders ontvangt betekent het dat je op dit moment géén uniek certificaat gebruikt.

 13. door Delphin86

  @Ivo: Dit probleem heb ik ook dat die onder het instaleren fouten vind en deze niet kan instaleren, en je uiteindelijk allerlij bestanden mist.

 14. door Wietje

  Ik kreeg dezelfde crashes, en las op twitter dat je het gewoon om de zoveel tijd moet proberen, uiteindelijk zal het werken met een beetje geluk…

  Hoop echt dat dit het doet, pushnotifications is het enige wat ik echt nog mis op mijn 2G.

 15. door Thaan

  Hoop dat het script om te helpen certs te genereren snel beschikbaar komt, help graag mee met genereren!

 16. door Wietje

  Er staat trouwens dat je gewoon kan reinstallen, maar als je die forcible clear hebt gedaan, werkt het dan nog wel…

 17. door Dennis

  Mooi is me dat! Heb ik Push Doctor succesvol geïnstalleerd nu is mijn Push cell bij Instellingen weg. Kan ik geen pushberichteh meer aan/uitzetten. :(

 18. door Ben

  Push werkt! Alleen doet mijn wifi het nu niet meer!!!

 19. door Danny Bevers

  Push werkt perfect en WiFi ook perfect!. Bedankt iPhoneclub!

  Ik ga even kijken hoe ik deze persoon kan doneren ;o echt super!

  @Dennis je moet de app weer openen en dan vraagt hij om push en dan accepteer je dat. Vervolgens kom de instelling weer terug.

 20. door maartenjasper

  Na het installeren is het dus veilig om alles weer te verwijderen?!

 21. door Rutger

  Geistalleerd en iPhone start niet meer op… Great

 22. door Eric

  Na het instaleren,werkt Youtube nog steeds niet

 23. door bvvlerken

  Origineel geplaatst door Danny Bevers
  Push werkt perfect en WiFi ook perfect!. Bedankt iPhoneclub!Ik ga even kijken hoe ik deze persoon kan doneren ;o echt super!@Dennis je moet de app weer openen en dan vraagt hij om push en dan accepteer je dat. Vervolgens kom de instelling weer terug.

  Probeer een reinstall maar nu krijg ik weer die certificaat foutmeldingen!

 24. door Delphin86

  Als het eenmaal goed geinstaleerd is verhelpt dit dan ook het opstart probleem (doordat je tot dusver moet verbinden met Itunes voordat hij opstart) ??

 25. door Bram

  Achja, je kunt ook gewoon een simlock vrije iPhone kopen. Nergens last van…

 26. door Gerrit

  Op mijn iphone 2g is na de install ook de Push knop verdwenen uit het settingsmenu. de-installeren helpt niet… knopje is en blijft weg. Heb ik een iPhone die kan pushen kan het niet aangezet worden…. Life sucks…

 27. door Joris Peeters

  Hartelijk dank! Ik ga hem morgen even proberen. Maargoed dat ik nog even heb gewacht met het fixen hiervan dan. Bespaart toch weer wat euro’tjes.

 28. door Jens Kortmeijer

  Lekker geprogrammeerd zo te horen.
  (foutafhandeling, prechecks)

 29. door Joris Peeters

  Krijg helaas een foutmelding tijdens het installeren;

  subprocess post-installation script returned error exit status 1 …..

  Later dan nog maar eens proberen

 30. door Wietje

  Hebben alle mensen waarbij het is gelukt gewoon mazzel gehad dat ze toevallig op het goede moment hebben gedownload en een certificaat hebben gekregen of kan ik het gewoon niet downloaden op mijn 2G?

  Heb het sinds het lezen van de post toch zeker een stuk of 10 keer geprobeerd maar zonder succes…

 31. door jantje

  telefoon gaat niet meer aan *********

 32. door Danny Bevers

  Ik heb er zelf ook weet ik veel keren wel niet proberen te installeren maar toen kwam ik er op een gegeven moment door. En ik kan het je vertellen dat het het proberen waard is!

  Je push instellingen worden wel gereset heb ik gemerkt. Dus je zult deze weer via de app moeten activeren voor de push instelling te kunnen zien.

  Hier werkt push op mijn 3GS week 48 perfect!

 33. door Wietje

  @Danny Bevers:
  elke keer weer forcible clear gebruikt of ignore geklikt en gereinstalled?

 34. door Bart

  Heb ik weer, gisteravond pushfix.info gekocht.. :S

 35. door dries6951

  Goh, je moet toch heel wat doen om een iPhone met gevangenisbreek normaal te kunnen laten werken . . .

 36. door Danny Bevers

  Origineel geplaatst door Wietje
  @Danny Bevers:
  elke keer weer forcible clear gebruikt of ignore geklikt en gereinstalled?

  Jep dat heb ik constant gewoon gedaan. installeren > error > forcible clear > verwijderen.

  En zo totdat ik erdoor kwam!

 37. door Justevo

  Origineel geplaatst door Bram
  Achja, je kunt ook gewoon een simlock vrije iPhone kopen. Nergens last van…

  Domste reactie van de avond.

 38. door rufus kohn

  na 20X proberen a 4 minuten want mijn cydia laadt langzaam. is het gelukt.
  inderdaad whatsapp herstarten nadat pushoptie is verdwenen uit de voorkeuren en alles werkt naar wens.

  chapeau voor de tipgever en maker.

  ik ben wel benieuwd of het na de volgende update nog steeds werkt

 39. door rufus kohn

  pushoptie is weer terug trouwens

 40. door Denni

  Werkt perfect eindelijk push op mijn hacktivated :)

 41. door RW

  klopt het dat hij na installeren iets van 40mb aan programmaatjes installeert?

 42. door Just Spoor

  Mijn iPhone is ook hacktivated en nu met 3.1.2, maar ik had geen push problemen. Alleen werkte MobileMe push niet meer, maar dit was toevallig net een probleem aan de kant van Apple wat ze vandaag hebben opgelost. Dus ik vraag mij af wat er dan in bovenstaande verhalen verkeerd is gegaan dat push niet meer werkt? Ik bedoel ik maak ook gebruik van een certificaat en heb Vodafone…

 43. door Nexagon

  krijg nog steeds geen notificatie na install

 44. door Ben

  Ik begrijp niet hoe het sommigen gelukt is!
  Hebben jullie het geinstalleerd toen jullie WiFi nog werkte?
  Ik ben gisteravond begonnen, tot 1u doorgegaan.
  Vanmorgen vanaf 7u weer verder gegaan…
  Elke keer:
  Sub-process /usr/bin/dkpg returned an error code (1)

  Verwijder elke keer alles en doe het dan opnieuw!

  Telefoon heeft wel 3G, maar na de 1e keer doet mijn WiFi verbinding het niet meer!

 45. door Nexagon

  Met wifi geen problemen werkt nog steeds

 46. door Benny

  kreeg eerst deze foutmelding (Sub-process /usr/bin/dkpg returned an error code (1) heb daarna op gedwongen opschonen geklikt daarna weer geinstalleerd geen foutmelding, maar als ik in het programma kijk van push doctor staat er met een grote uitroepteken! bestanden installeren naar /private. Klopt dit wel!

 47. door Killer_sam

  Origineel geplaatst door Ben
  Ik begrijp niet hoe het sommigen gelukt is!
  Hebben jullie het geinstalleerd toen jullie WiFi nog werkte?
  Ik ben gisteravond begonnen, tot 1u doorgegaan.
  Vanmorgen vanaf 7u weer verder gegaan…
  Elke keer:
  Sub-process /usr/bin/dkpg returned an error code (1)Verwijder elke keer alles en doe het dan opnieuw!Telefoon heeft wel 3G, maar na de 1e keer doet mijn WiFi verbinding het niet meer!

  leek bij mij ook zo. 1 maal rebooten, en alles werkt weer prima.

 48. door Benny

  wat is nou de beste manier om het te installeren krijg ook de foutmelding en daarna de mogelijkheid om het te negeren(tijdelijk) of gedwongen opschonen weet iemand wat je het beste kunt doen?

 49. door Ben

  Origineel geplaatst door Killer_sam
  Origineel geplaatst door BenIk begrijp niet hoe het sommigen gelukt is!Hebben jullie het geinstalleerd toen jullie WiFi nog werkte?Ik ben gisteravond begonnen, tot 1u doorgegaan.Vanmorgen vanaf 7u weer verder gegaan…Elke keer:Sub-process /usr/bin/dkpg returned an error code (1)Verwijder elke keer alles en doe het dan opnieuw!Telefoon heeft wel 3G, maar na de 1e keer doet mijn WiFi verbinding het niet meer!leek bij mij ook zo. 1 maal rebooten, en alles werkt weer prima.

  Gedaan, maar nog steeds geen WiFi…
  Begin er langzamerhand een beetje gestoord van te worden.
  Zaken die je installeert en die je niet meer kunt de-installeren!
  Drama…

 50. door Jeffmeister

  vannacht even geprobeerd toen half amerika lag te slapen, had ik meteen een certificate!

  En het werkt, moet alleen wel AL m’n push app’s opnieuw installen.

  Waar kan ik doneren?

 51. door Ben

  Hoe laat???

  Origineel geplaatst door Jeffmeister
  vannacht even geprobeerd toen half amerika lag te slapen, had ik meteen een certificate!En het werkt, moet alleen wel AL m’n push app’s opnieuw installen. Waar kan ik doneren?

 52. door Nexagon

  Ik krijg nog steeds nergens een push notificatie van geen enkel programma
  Ook niet al zet ik ze weer aan ook niet na reboot.
  heb firmware 3.1

 53. door Jeffmeister

  @Ben:

  5 uur vanochtend.

 54. door Rutger

  Heb hem vanmorgen rond 9 uur kunnen installeren.

  Alleen nu werkt auto-correctie ineens niet meer bij het typen van sms-berichten… Erg irritant.

 55. door Asterix

  Net even geprobeerd. De installatie is na een keer of 7 gelukt. You tube werkt hiervoor al, en nog steeds. Wifi werkt ook nog.

  Nu even de programma’s opnieuw laden. Ik ben beniewd

  3GS fw 3.1.2 jailbreak + unlock

 56. door Sven Kersten

  De certificaten zijn binnen, het zal mij benieuwen!

 57. door Tomba

  Ben het al een tijdje aan het proberen, elke keer error. Moet volgens mij gewoon geluk hebben. Zodat je een certificaat krijgt..

 58. door Ben

  Weer geprobeerd!
  Geen foutmeldingen!
  Hij staat nu bij de geinstalleerde Packages!
  WiFi werkt op mijn werk nog niet, maar kan aan het gebouw liggen!
  Dadelijk thuis meteen kijken!

 59. door Milanorico

  op de site van geohot stond ook al lang een fix voor youtube en die heeft het hier altijd gedaan.

 60. door Killer_Sam

  Word er helemaal gek van… probeer het nu ieder half uur… maar blijft niet werken… Instaleerde gegeven moment wel, maar kreeg nog geen push berichten
  Probeer wel via andere manier “moeilijke” manier…
  Youtube werkt nu namlijk ook niet meer…

  edit: hmmm…. heb hier dus weer een orgineel geactiveerde iPhone voor nodig… Blegh…

  edit2: eindelijk! werkt!
  Maffe is dat hij blijft hangen bij: connecting to 209.97.219.2:80 conncection failed… retrying…

  En dan krijg ik opeens een push van Facebook… raritijten….

  Snap er steeds minder van… Krijg nu wel push binnen, maar hij geeft wel aan dat ie niet goed geïnstaleerd is… youtube doet het ook werer… Laat het dus maar lekker zo…

 61. door belgiumiphone

  Ik heb het geintalleerd, vooral om mijn mails via push binnen te krijgen. Push doctor geintalleerd en iPhone herstart. Maar ik krijg mijn mails nog altijd niet automatisch binnen. Het is een gmail account. Ik heb in de instellingen van de mail push natuurlijk aangezet. De standaard mailapplicatie kan ik natuurlijk niet herinstalleren.

  Iemand tips om de mail push functie werkende te krijgen?

 62. door Jan

  Iemand die het reeds werkend heeft gekregen op een 2g iPhone of werkt het hier niet op.
  Alvast bedankt voor de reacties

 63. door maartenjasper

  Origineel geplaatst door Jan
  Iemand die het reeds werkend heeft gekregen op een 2g iPhone of werkt het hier niet op.
  Alvast bedankt voor de reacties

  Ik heb een gehacktiveerde 2g 16gb Iphone uit lamerika en hij doet het als een zonnetje…!

 64. door Jan

  Krijg je een melding wanneer het gelukt is?
  Ik kreeg daarstraks geen foutmelding maar push blijkt nog niet te werken.
  Alvast bedankt

 65. door Wietje

  Heb hem vanmiddag ook eindelijk aan de praat gekregen

  @Jan: Je krijgt geen melding maar je moet wel even zelf je iphone rebooten door 8 seconde de power en home ingedrukt te houden (loslaten zodra je het appletje ziet)

 66. door 2GPush

  Gisteren Push Doctor geïnstalleerd op mijn 2G. Het werkt fantastisch. Eindelijk kan ik ook Pingen. Geen problemen met WIFI of met vastlopen. Een geweldig programmaatje.

 67. door Cheff

  Heb het 100 keer geprobeerd en eindelijk gelukt alles werkt toppie

 68. door Ben

  Bij mij werkt de WiFi ook!
  Alles naar wens dus…hiep hoi!

 69. door marc3l

  na aantal keer geprobeerd te hebben, werkt hij uiteindelijk! :D (heb een Iphone 2G).
  Batterij gaat hierdoor alleen wel zo snel leeg…

 70. door jan

  Vraagje voor 2G iphone gebruikers. Heb push doctor geinstalleerd, en het werkt, maar alleen als mijn iphone opstaat. Wanneer hij op automatisch slot gaat, komt geen enkele push door, wanneer ik dan weer slide to unlock doe komen ze allemaal door. Ik heb wel gemerkt dat wanneer ik hem unlock, het dan vrij lang duurt voor hij contact heeft met het wifi netwerk, ik dacht dat hij voor het ontvangen van push berichten continu moest verbonden zijn met het wifi netwerk. Ik vermoed dan ook dat er ergens instellingen zijn die niet juist staan. Komen bij andere gebruikers de push wel direct door?
  Alvast bedankt voor de reactie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.