‘Google riskeert boete FTC wegens privacy-omzeiling iOS’

· Bastiaan Vroegop

iPhone Safari GoogleDe Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) overweegt om Google een boete te geven wegens de privacy-inbreuk in iOS in februari. Toen bleek Google de privacy-instellingen van Safari te omzeilen, waardoor ze ook het internetgedrag van gebruikers konden bekijken die cookies hebben uitgeschakeld. Google zei vlak nadat dit aan het licht kwam niet langer gebruik te maken van de omzeilingstruc.

Mercury News stelt dat de FTC onderzoek doet naar een mogelijke boete voor Google’s omzeiling van privacy-instellingen in iOS. Dit hebben bronnen bekend met de ontwikkelingen binnen het bedrijf verteld. Kiest de FTC ervoor om Google een boete te geven, dan zou dit binnen een maand gebeuren. De boete zou volgens Mercury News hoger liggen dan het bedrag dat Google afgelopen vrijdag moest betalen wegens het belemmeren van een onderzoek naar Street View-auto’s. Hierbij ging het om 25.000 dollar.

Google stopte vlak na de bekendmaking ervan met de omleidingstruc. Volgens het bedrijf werd de omleiding enkel gebruikt om gebruikers van toepassingen te voorzien die ze zelf hebben ingeschakeld en zouden de cookies niet zijn gebruikt om persoonlijke informatie te verzamelen.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.